Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 28
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jakoś mi się to nie widzi, imo trzebabyłoby jakis specjalnych urządzeń do rejestrowania tego obrazu, na pewno zwykła kamera DV nie starczy :) Nie jest możliwe aby telewizor wydobył zapach, fakture z materiału nagranego zwykłą kamerą....w artykule wspominają tylko o tv co jest dla mnie nie zrozumiałe..

Napisano

przemysł xxx przyjmie to bardzo chętnie ;]

kiedyś musi powstać taka technologia, oby za mojego życia. Mecze siatkówki w 3d .... wzruszyłem się :)

Napisano
przemysł xxx przyjmie to bardzo chętnie ;]

kiedyś musi powstać taka technologia, oby za mojego życia.

Salvator uwierz w siebie. Żywe dziewczyny zawsze będą fajniejsze w dotyku i zapachu :>

Napisano
Salvator uwierz w siebie. Żywe dziewczyny zawsze będą fajniejsze w dotyku i zapachu :>

tiaaa ale zywa nie wylaczysz pilotem jak cie wkurza :]

Napisano

HEH. Wszystkie gwiazdy w zasięgu ręki :). Jeszcze by było świetnie jeśli byśmy mogli mieć wpływ na ruch "obiektów" w tym oto telewizorku :).

Napisano
tiaaa ale zywa nie wylaczysz pilotem jak cie wkurza :]

ale żywej nie będziesz musiał się wstydzic przed mamą :>

Napisano
i nie upierze ci skarpetek i nie ugotuje spagetti ;]

jadles kiedys spagetti po wegetariansku ?????

hemmm opcja klicka mi sie najbardziej podoba :->

Napisano

Marcin, patrząc na postęp techniczny, może już niedługo...:D

Napisano

co do zapachu to kilka lat temu powstalo takie urzadzenie podlaczane pod usb :D co emitowalo jakies tam zaapachy np perfum ze strony www czy costam

Napisano
co do zapachu to kilka lat temu powstalo takie urzadzenie podlaczane pod usb :D co emitowalo jakies tam zaapachy np perfum ze strony www czy costam

wyobraz sobie wirusa ktory za posrednictwem tego puszcza ci soczystego bąka w twoim ulubionym pokoju ;]

Napisano

hehehe Marcin to by było, ale zaraz byś sobie wszedł na stronke morską by poczuc bryze i świezosc :D

Napisano
  • Autor
wyobraz sobie wirusa ktory za posrednictwem tego puszcza ci soczystego bąka w twoim ulubionym pokoju ;]

albo wysyłanie bąków via PM na forum :)

Napisano

chyba oni za bardzo fantazjują :)

trójwymiarowe wyświetlacze już są (tylko u wybrańców np w Peugeot Design Center ... na ich stronie można go nawet zobaczyć na filmiku w akcji) ale wyświetla on komputerową grafike 3d a nie filmy bo niby jak takie nagrać ?? trzeba by do tego jakieś ultraszybkie (30fps) skanery trówymiarowe punktowe .... a to totalny sci-fi :)

jeśli chodzi o dotyk to chyba tylko przez specialne rękawice co też już jest i nie jest to nic specialnego i nigdy nie odda wiernie prawdziwego dotyku

no i zapach ... tak jak mówicie też już jest od dawna :P

Napisano

Urządzenia do komputerowego odtwarzania i projektowania zapachów są już od kilku ładnych lat w przemysle perfumeryjnym. Widziałem toto urządzonko tylko raz w życiu kilka lat temu w TV: taki śmieszny "pędzelek" z próbkami szablonowych zapachów. Za Chiny nie wiem, jak tym się posługuje user, ale przynajmniej "pachniało" mocno nowinką techniczną. :)

Napisano

taa.. a jacyś tam "naukowcy" wymyślają tv 3d ale tworzący obraz z "nano-kompoterów".. znaczy sie ze chyba takich małych.. czyt. "ciupeńkich".. wielkości atomów czy jakoś tak. co sie układają w przestrzeni tworząc materialny obraz na podstawiem matrycy wysyłanej netem:) pewnie czytałem to w "to i ofo".... ale nie pisali czy to nano-srano-3d-displajj bedzie smierdział pachniał i spagetti robił:/

a tak wogole to co by sie stało gdyby w tym tv nadawana była reklama czekoladek, jakies dziecko by to spałaszowało, a zaraz po reklamie byłby film przyrodniczy o słoniach... :)

jeszcze wam ta cywylizacja bokiem wyjdzie!

Napisano
ale żywej nie będziesz musiał się wstydzic przed mamą :>

lol.chyba że mama też wirtualna

Napisano

Heh, edison opatentował tyle wynalazków, a wiekszość z nich polegała na kolejnym zastosowaniu prądu do napędzania następnego urządzenia. Dzisiaj, przy takiej mnogości materiałów, technologii i potencjału zastosowań, nie wiedziałby w co ręce włozyć. :)

Przecież dotychczas wynalezione materiały i technologie niczym nie różnią się od magii. Juz teraz trwają prace nad stosowaniem np. materiałów światłowodowych, które działają jak bajkowa peleryna niewidka, mowa tu np. o rekawiczkach dla chirurgów: ich dłonie przestałyby im cokolwiek zasłaniać. Podobnież trwaja próby nad zastosowaniem tego materiału w wojsku, aby ułatwic żołnierzom mimikrę w terenie. Niedługo zapewne nowoczesny żołnierz będzie równie niebzpieczny i trudny do dostrzezenia jak Predator? Może nawet będzie równiez wygladał, jak on? :D

Napisano
  • Autor

no jeśli się w to rząd japoński zaangażował to może coś z tego być.

anyway mają moje poparcie :)

Napisano

co do tego kostiumu "niewidki" to rok temu zostal on opatentowany :D

a tv 3d fajna by byla i nawet niekoniecznie moglaby byc dotykowa

Napisano

No, skoro na tym ekranie miałyby być widoki takie jak pokazane wyżej, to czemu nie miałby on być dotykowy? :D

Napisano
  • Autor

i żeby ekaran przybierał kszatł obiektu wyświetlanego a nie był płaski

czyli disp. a nie bump :)

Napisano
HEH. Wszystkie gwiazdy w zasięgu ręki :). Jeszcze by było świetnie jeśli byśmy mogli mieć wpływ na ruch "obiektów" w tym oto telewizorku :).

A po co ci wpływ na ruch ;)

Televizory 3D...kto wie jak narazie nie mam zdania na ten temat, ale bardziej przydał by sie raczej e-papier (chyba)