Seba711 Napisano 25 Październik 2005 Autor Share Napisano 25 Październik 2005 Wykonalem czesc łoża pod wyrzutnie. Zamieszczam siatke i render http://img468.imageshack.us/img468/8782/mlrs23ret7os.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 lol nice - ludzie komentujcie ;) fajnie wygląda tylko będziesz miał roboty na texturach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 supeeer tylko ciekaw jestem kiedy umrze ci komputer :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 26 Październik 2005 Autor Share Napisano 26 Październik 2005 Co do tekstur to niewiem czy bede go teksturowal. Jeszcze nigdy nie oteksturowalem czegos by bylo realistyczne. :/ Kuciel -> a Ty nie krakaj, komp musi jeszcze wytrzymac i to sporo. Z tego co widze to sztucznie utrzymuje watek przy zyciu bo wiekszosc to i tak moje posty, wiec kolejny update nie szybko. Dzieki wszystkim za komentarze. BYE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 Seba stary no co Ty jak Ci juz wczesniej pisalem szczena kazdej osobie opada i nie wiedza co pisac. U mnie w moim wip-ie jest to samo :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 I tak się ciesz, że wogóle ktoś pisze ja w swoim wątku dotyczącym landrovera w wersji wosjkowej mam aż 4 posty hehe no nic zobaczymy jak będzie gdy zrobie update... a co do Twojego modelu to poprostu MISTRZOSTWO !! gratuluje... wygląda super... Powodzenia w dalszej pracy i żeby CI sprzęt wytrzymał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 26 Październik 2005 Autor Share Napisano 26 Październik 2005 Widze ze ktos tu jeszcze zaglada czasem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 Naprzykład ja :P Bardzo fajnie ;) Kurczę nie ma co oceniać, bo jest perfekcyjnie ;) no po prostu ślicznie. A co do texturowania to bym zrobił na twoim miejscu tak, że dałbym go całego zielonego, a od dołu ubrudził tylko błotem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 26 Październik 2005 Autor Share Napisano 26 Październik 2005 Chyba skorzystam z twojej podpowiedzi znacznie to uprosci prace :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 27 Październik 2005 Autor Share Napisano 27 Październik 2005 Wykonalem pare detali we wnetrzu loza, luzne przewody ktore sa na bokach beda szly do silownikow. Widze juz jeden blad te przewody mam za cienkie :/ ale render wrzucam po to zeby tylko pokazac jak to bedzie wygladac mniej wiecej. Detale se w bardzo duzym uproszczeniu. http://img406.imageshack.us/my.php?image=mlrs24ret9yd.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 Witaj na wstepie napisze tak WOW :) luxus tak dalej mam nadzieje ze dzis co jeszcze zapodasz do ocenki ;P pozdrawiam Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 27 Październik 2005 Autor Share Napisano 27 Październik 2005 Dzieki. Mozliwe ze cos zapodam ale pewnie wieczorkiem, bo musze poprawic przewody zamodelowac silowniki podlaczyc kable do silownikow no i zaczac zarys kolyski. Kolyske musze jeszcze przeanalizowac jak to wyglada wogole. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 Co do tekstur to niewiem czy bede go teksturowal. Ty się nie wygłupiaj i nas tu nie załamuj :) Dałeś radę wymodelować, to teksturki też jakoś pójdą :) p.s. A zrigujesz ją potem, żeby sliderami można było ją obracać i zmieniać nachylenie? A, i żeby drzwi się otwierały? Plosie plosie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 27 Październik 2005 Autor Share Napisano 27 Październik 2005 w tej chwili wiekszosc rzeczy sie juz rusza ale nie jest polaczona ze sliderami. Obawiam sie ze mial bym jeden problem jak zrobic by mi sie przewody odksztalcaly w przypadku zginania sie silownikow?? Ma ktos jakis pomysl?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 Może reactorem dałoby radę. Ale na ten temat niech jakiś znawca się wypowie, bo z reactora (na razie) jestem zielony i nie wiem, czy duet slider+reactor w ogóle działa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 najlepiej by było chyba podpiąć do nich kości i zlinkować je z elementami "stałymi" gdzieś był tutek o mechanicznych połączeniach w stylu stawów i tam było to wyjaśnione o ile dobrze pamiętam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 27 Październik 2005 Autor Share Napisano 27 Październik 2005 Vorek- thx za info poszukam tego tutka Tymek- z reactorem obawiam sie ze byly by problemy, reactor nie dziala w czasie rzeczywistym, dopiero przy animacjach by to dzialalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 Doginasz z detalem...pieknie, oby tak dalej. Zaglądać bede:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 kiedy update ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 28 Październik 2005 Autor Share Napisano 28 Październik 2005 Nio nie za szybko moze jutro w tej chwili zaczolem pracowac wiec czas na 3ds max zostal drastycznie zredukowany. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 ładna praca dużo detali, tak trzymaj, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 29 Październik 2005 Autor Share Napisano 29 Październik 2005 Thx za komentarze. Biore sie teraz za modeling wiec wieczorkiem bedzie update. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 CZEKAM NA UPlOAd !! i zastanawiam sie kiedy ja znajde chwile czasu, żeby sobie spokojnie pomodelować hehe no ale nic CZEKAM I Będę podziwiał twoją pracę bo naprawde jest to wysoki poziom ..... POWODZENIA !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 30 Październik 2005 Autor Share Napisano 30 Październik 2005 Nie mialem ostatnio za wiele czasu namodelowanie, ale zamieszczam to co do tej pory wykonalem. To jest fragment kolyski i znaczna czesc kasety z rakietami. Pozdro http://img387.imageshack.us/my.php?image=mlrs25ret4kv.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 31 Październik 2005 Share Napisano 31 Październik 2005 ggod job troche brakuje chamferow ale mysle ze je dorobisz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 31 Październik 2005 Share Napisano 31 Październik 2005 Hehe fajna łopata. Jest IDEALNIE!!!!!!! :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 15 Lipiec 2006 Share Napisano 15 Lipiec 2006 Witam szystkich komentujacych ten temat. Oglandam sobie ten model i co kolejny render jestem w szoku. Pojechales sobie z modelingiem. Model zaczyna wygladać bajecznie i jestem bardzo ciekaw jak on bedzie wygladal w calosci. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cta Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 majstersztyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 majstersztyk Widze ze sie ze mna zgadzasz "CTA" model wymiata. Jestem bardzo ciekaw z czym podjedziesz przy kolejnym renderze. Bye Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 zniewala umysł o_o, more, more ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aust Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 Ludzie przecież ten topik umarł pół roku temu po co go odgrzebujecie O_o’ koleś pewnie już dawno zapomniał o tym swoim modelu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cta Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 ja tego wątku nie odkopywałem :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 serwus :) Ludzie przecież ten topik umarł pół roku temu po co go odgrzebujecie O_o’ koleś pewnie już dawno zapomniał o tym swoim modelu... no to może sobie teraz przypomni :) pozdrawiam i życze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pixar Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 Kiedyś dawno temu "za czasów Gierka :)" też rysowałem MLRSa, aż wstyd pokazac w porównaniu z twoją szczegułowością :P http://img89.imageshack.us/my.php?image=1vg1.jpg http://img291.imageshack.us/my.php?image=2kc0.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 16 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2006 Witam wszystkich po bardzo dlugiej przerwie. Mam teraz dylemat czy dokonczyc tego MLRS-a czy robic cos nowego. Jak sadzicie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 16 Grudzień 2006 Share Napisano 16 Grudzień 2006 Witam wszystkich po bardzo dlugiej przerwie. Mam teraz dylemat czy dokonczyc tego MLRS-a czy robic cos nowego. Jak sadzicie?? Hehehe tyle pracy taki efekt a ty chcesz kończyć nie tu zachodzi chyba jakieś nieporozumienie bo czegoś nie rozumiem. Kończ go jestem ciekawy jak bedzie wygladał cały. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 16 Grudzień 2006 Share Napisano 16 Grudzień 2006 Jezu, kończ to, kończ, wszak to majstersztyk i kwintesencja masochizmu;P Świetnie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 16 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2006 Po bardzo dlugiej przerwie w modelowaniu zabieram sie ponownie za MLRS-a. Zaczynam uszczegolowiac tyl nastepnie bede bral sie za kolyske. Poki co zamieszczam jeden render z postepu prac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomesh Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 no modelik pierwsza klasa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 mogles sie pokusic o ladniejszy render, zeby bylo widac wszystkie szczegoly;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 jeeeeee....jakieee faaaajneeeee:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 22 Listopad 2007 Autor Share Napisano 22 Listopad 2007 Po baaaardzo dlugiej przerwie kontynuje prace nad MLRS-em. Dorobilem teraz dźwigary do załadowywania i rozładowywania kaset z rakietami. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dirk Napisano 22 Listopad 2007 Share Napisano 22 Listopad 2007 Ładniusie, podoba mi się bardzo. Pokaż siateczkę. Będzie jakaś scenka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 22 Listopad 2007 Share Napisano 22 Listopad 2007 Po baaaardzo dlugiej przerwie kontynuje prace nad MLRS-em. Dorobilem teraz dźwigary do załadowywania i rozładowywania kaset z rakietami. Pozdro. no i bardzo dobrze, bo szkoda by było zaprzepaścić taki modelik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 23 Listopad 2007 Share Napisano 23 Listopad 2007 Bardzo ładne :) masz zamiar jeszcze dodawać jakieś detale czy będziesz go powoli teksturował? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 23 Listopad 2007 Autor Share Napisano 23 Listopad 2007 Zgodnie z prośbą zamieszczam siatke. A co do tego czy bede teraz teksturowal ? Zastanawiam sie nad tym ale mam obawy czy nie zepsuje modelu bo niestety tekstury nie sa moja dobra strona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi