Napisano 25 Październik 200519 l Autor Wykonalem czesc łoża pod wyrzutnie. Zamieszczam siatke i render http://img468.imageshack.us/img468/8782/mlrs23ret7os.jpg
Napisano 26 Październik 200519 l lol nice - ludzie komentujcie ;) fajnie wygląda tylko będziesz miał roboty na texturach ;)
Napisano 26 Październik 200519 l Autor Co do tekstur to niewiem czy bede go teksturowal. Jeszcze nigdy nie oteksturowalem czegos by bylo realistyczne. :/ Kuciel -> a Ty nie krakaj, komp musi jeszcze wytrzymac i to sporo. Z tego co widze to sztucznie utrzymuje watek przy zyciu bo wiekszosc to i tak moje posty, wiec kolejny update nie szybko. Dzieki wszystkim za komentarze. BYE
Napisano 26 Październik 200519 l Seba stary no co Ty jak Ci juz wczesniej pisalem szczena kazdej osobie opada i nie wiedza co pisac. U mnie w moim wip-ie jest to samo :).
Napisano 26 Październik 200519 l I tak się ciesz, że wogóle ktoś pisze ja w swoim wątku dotyczącym landrovera w wersji wosjkowej mam aż 4 posty hehe no nic zobaczymy jak będzie gdy zrobie update... a co do Twojego modelu to poprostu MISTRZOSTWO !! gratuluje... wygląda super... Powodzenia w dalszej pracy i żeby CI sprzęt wytrzymał...
Napisano 26 Październik 200519 l Naprzykład ja :P Bardzo fajnie ;) Kurczę nie ma co oceniać, bo jest perfekcyjnie ;) no po prostu ślicznie. A co do texturowania to bym zrobił na twoim miejscu tak, że dałbym go całego zielonego, a od dołu ubrudził tylko błotem :)
Napisano 26 Październik 200519 l Autor Chyba skorzystam z twojej podpowiedzi znacznie to uprosci prace :D.
Napisano 27 Październik 200519 l Autor Wykonalem pare detali we wnetrzu loza, luzne przewody ktore sa na bokach beda szly do silownikow. Widze juz jeden blad te przewody mam za cienkie :/ ale render wrzucam po to zeby tylko pokazac jak to bedzie wygladac mniej wiecej. Detale se w bardzo duzym uproszczeniu. http://img406.imageshack.us/my.php?image=mlrs24ret9yd.jpg
Napisano 27 Październik 200519 l Witaj na wstepie napisze tak WOW :) luxus tak dalej mam nadzieje ze dzis co jeszcze zapodasz do ocenki ;P pozdrawiam Łukasz
Napisano 27 Październik 200519 l Autor Dzieki. Mozliwe ze cos zapodam ale pewnie wieczorkiem, bo musze poprawic przewody zamodelowac silowniki podlaczyc kable do silownikow no i zaczac zarys kolyski. Kolyske musze jeszcze przeanalizowac jak to wyglada wogole. Pozdro
Napisano 27 Październik 200519 l Co do tekstur to niewiem czy bede go teksturowal. Ty się nie wygłupiaj i nas tu nie załamuj :) Dałeś radę wymodelować, to teksturki też jakoś pójdą :) p.s. A zrigujesz ją potem, żeby sliderami można było ją obracać i zmieniać nachylenie? A, i żeby drzwi się otwierały? Plosie plosie :D
Napisano 27 Październik 200519 l Autor w tej chwili wiekszosc rzeczy sie juz rusza ale nie jest polaczona ze sliderami. Obawiam sie ze mial bym jeden problem jak zrobic by mi sie przewody odksztalcaly w przypadku zginania sie silownikow?? Ma ktos jakis pomysl??
Napisano 27 Październik 200519 l Może reactorem dałoby radę. Ale na ten temat niech jakiś znawca się wypowie, bo z reactora (na razie) jestem zielony i nie wiem, czy duet slider+reactor w ogóle działa :)
Napisano 27 Październik 200519 l najlepiej by było chyba podpiąć do nich kości i zlinkować je z elementami "stałymi" gdzieś był tutek o mechanicznych połączeniach w stylu stawów i tam było to wyjaśnione o ile dobrze pamiętam
Napisano 27 Październik 200519 l Autor Vorek- thx za info poszukam tego tutka Tymek- z reactorem obawiam sie ze byly by problemy, reactor nie dziala w czasie rzeczywistym, dopiero przy animacjach by to dzialalo.
Napisano 28 Październik 200519 l Autor Nio nie za szybko moze jutro w tej chwili zaczolem pracowac wiec czas na 3ds max zostal drastycznie zredukowany. Pozdrawiam
Napisano 29 Październik 200519 l Autor Thx za komentarze. Biore sie teraz za modeling wiec wieczorkiem bedzie update. Pozdrawiam
Napisano 29 Październik 200519 l CZEKAM NA UPlOAd !! i zastanawiam sie kiedy ja znajde chwile czasu, żeby sobie spokojnie pomodelować hehe no ale nic CZEKAM I Będę podziwiał twoją pracę bo naprawde jest to wysoki poziom ..... POWODZENIA !!
Napisano 30 Październik 200519 l Autor Nie mialem ostatnio za wiele czasu namodelowanie, ale zamieszczam to co do tej pory wykonalem. To jest fragment kolyski i znaczna czesc kasety z rakietami. Pozdro http://img387.imageshack.us/my.php?image=mlrs25ret4kv.jpg
Napisano 15 Lipiec 200618 l Witam szystkich komentujacych ten temat. Oglandam sobie ten model i co kolejny render jestem w szoku. Pojechales sobie z modelingiem. Model zaczyna wygladać bajecznie i jestem bardzo ciekaw jak on bedzie wygladal w calosci. Pozdro.
Napisano 16 Lipiec 200618 l majstersztyk Widze ze sie ze mna zgadzasz "CTA" model wymiata. Jestem bardzo ciekaw z czym podjedziesz przy kolejnym renderze. Bye
Napisano 16 Lipiec 200618 l Ludzie przecież ten topik umarł pół roku temu po co go odgrzebujecie O_o’ koleś pewnie już dawno zapomniał o tym swoim modelu...
Napisano 17 Lipiec 200618 l serwus :) Ludzie przecież ten topik umarł pół roku temu po co go odgrzebujecie O_o’ koleś pewnie już dawno zapomniał o tym swoim modelu... no to może sobie teraz przypomni :) pozdrawiam i życze powodzenia :)
Napisano 17 Lipiec 200618 l Kiedyś dawno temu "za czasów Gierka :)" też rysowałem MLRSa, aż wstyd pokazac w porównaniu z twoją szczegułowością :P http://img89.imageshack.us/my.php?image=1vg1.jpg http://img291.imageshack.us/my.php?image=2kc0.jpg
Napisano 16 Grudzień 200618 l Autor Witam wszystkich po bardzo dlugiej przerwie. Mam teraz dylemat czy dokonczyc tego MLRS-a czy robic cos nowego. Jak sadzicie??
Napisano 16 Grudzień 200618 l Witam wszystkich po bardzo dlugiej przerwie. Mam teraz dylemat czy dokonczyc tego MLRS-a czy robic cos nowego. Jak sadzicie?? Hehehe tyle pracy taki efekt a ty chcesz kończyć nie tu zachodzi chyba jakieś nieporozumienie bo czegoś nie rozumiem. Kończ go jestem ciekawy jak bedzie wygladał cały. Pozdro
Napisano 16 Grudzień 200618 l Jezu, kończ to, kończ, wszak to majstersztyk i kwintesencja masochizmu;P Świetnie;)
Napisano 16 Grudzień 200618 l Autor Po bardzo dlugiej przerwie w modelowaniu zabieram sie ponownie za MLRS-a. Zaczynam uszczegolowiac tyl nastepnie bede bral sie za kolyske. Poki co zamieszczam jeden render z postepu prac.
Napisano 17 Grudzień 200618 l mogles sie pokusic o ladniejszy render, zeby bylo widac wszystkie szczegoly;]
Napisano 22 Listopad 200717 l Autor Po baaaardzo dlugiej przerwie kontynuje prace nad MLRS-em. Dorobilem teraz dźwigary do załadowywania i rozładowywania kaset z rakietami. Pozdro.
Napisano 22 Listopad 200717 l Po baaaardzo dlugiej przerwie kontynuje prace nad MLRS-em. Dorobilem teraz dźwigary do załadowywania i rozładowywania kaset z rakietami. Pozdro. no i bardzo dobrze, bo szkoda by było zaprzepaścić taki modelik
Napisano 23 Listopad 200717 l Bardzo ładne :) masz zamiar jeszcze dodawać jakieś detale czy będziesz go powoli teksturował? Pozdro
Napisano 23 Listopad 200717 l Autor Zgodnie z prośbą zamieszczam siatke. A co do tego czy bede teraz teksturowal ? Zastanawiam sie nad tym ale mam obawy czy nie zepsuje modelu bo niestety tekstury nie sa moja dobra strona.