Skocz do zawartości

Pojazd 3D: MLRS samobiezna wyrzutnia rakietowa

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 95
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Co do tekstur to niewiem czy bede go teksturowal. Jeszcze nigdy nie oteksturowalem czegos by bylo realistyczne. :/

Kuciel -> a Ty nie krakaj, komp musi jeszcze wytrzymac i to sporo.

Z tego co widze to sztucznie utrzymuje watek przy zyciu bo wiekszosc to i tak moje posty, wiec kolejny update nie szybko.

Dzieki wszystkim za komentarze.

BYE

Napisano

I tak się ciesz, że wogóle ktoś pisze ja w swoim wątku dotyczącym landrovera w wersji wosjkowej mam aż 4 posty hehe no nic zobaczymy jak będzie gdy zrobie update... a co do Twojego modelu to poprostu MISTRZOSTWO !! gratuluje... wygląda super... Powodzenia w dalszej pracy i żeby CI sprzęt wytrzymał...

Napisano

Naprzykład ja :P Bardzo fajnie ;) Kurczę nie ma co oceniać, bo jest perfekcyjnie ;) no po prostu ślicznie. A co do texturowania to bym zrobił na twoim miejscu tak, że dałbym go całego zielonego, a od dołu ubrudził tylko błotem :)

Napisano

Wykonalem pare detali we wnetrzu loza, luzne przewody ktore sa na bokach beda szly do silownikow. Widze juz jeden blad te przewody mam za cienkie :/ ale render wrzucam po to zeby tylko pokazac jak to bedzie wygladac mniej wiecej. Detale se w bardzo duzym uproszczeniu.

http://img406.imageshack.us/my.php?image=mlrs24ret9yd.jpg

Napisano

Dzieki. Mozliwe ze cos zapodam ale pewnie wieczorkiem, bo musze poprawic przewody zamodelowac silowniki podlaczyc kable do silownikow no i zaczac zarys kolyski. Kolyske musze jeszcze przeanalizowac jak to wyglada wogole.

Pozdro

Napisano
Co do tekstur to niewiem czy bede go teksturowal.

Ty się nie wygłupiaj i nas tu nie załamuj :) Dałeś radę wymodelować, to teksturki też jakoś pójdą :)

p.s. A zrigujesz ją potem, żeby sliderami można było ją obracać i zmieniać nachylenie? A, i żeby drzwi się otwierały? Plosie plosie :D

Napisano

w tej chwili wiekszosc rzeczy sie juz rusza ale nie jest polaczona ze sliderami.

Obawiam sie ze mial bym jeden problem jak zrobic by mi sie przewody odksztalcaly w przypadku zginania sie silownikow?? Ma ktos jakis pomysl??

Napisano

Może reactorem dałoby radę. Ale na ten temat niech jakiś znawca się wypowie, bo z reactora (na razie) jestem zielony i nie wiem, czy duet slider+reactor w ogóle działa :)

Napisano

najlepiej by było chyba podpiąć do nich kości i zlinkować je z elementami "stałymi" gdzieś był tutek o mechanicznych połączeniach w stylu stawów i tam było to wyjaśnione o ile dobrze pamiętam

Napisano

Vorek- thx za info poszukam tego tutka

Tymek- z reactorem obawiam sie ze byly by problemy, reactor nie dziala w czasie rzeczywistym, dopiero przy animacjach by to dzialalo.

Napisano

CZEKAM NA UPlOAd !! i zastanawiam sie kiedy ja znajde chwile czasu, żeby sobie spokojnie pomodelować hehe no ale nic CZEKAM I Będę podziwiał twoją pracę bo naprawde jest to wysoki poziom ..... POWODZENIA !!

Napisano

Witam szystkich komentujacych ten temat.

Oglandam sobie ten model i co kolejny render jestem w szoku. Pojechales sobie z modelingiem. Model zaczyna wygladać bajecznie i jestem bardzo ciekaw jak on bedzie wygladal w calosci.

Pozdro.

Napisano

Ludzie przecież ten topik umarł pół roku temu po co go odgrzebujecie O_o’ koleś pewnie już dawno zapomniał o tym swoim modelu...

Napisano

serwus :)

Ludzie przecież ten topik umarł pół roku temu po co go odgrzebujecie O_o’ koleś pewnie już dawno zapomniał o tym swoim modelu...

no to może sobie teraz przypomni :)

pozdrawiam i życze powodzenia :)

Napisano
Witam wszystkich po bardzo dlugiej przerwie. Mam teraz dylemat czy dokonczyc tego MLRS-a czy robic cos nowego. Jak sadzicie??

Hehehe tyle pracy taki efekt a ty chcesz kończyć nie tu zachodzi chyba jakieś nieporozumienie bo czegoś nie rozumiem.

Kończ go jestem ciekawy jak bedzie wygladał cały.

Pozdro

Napisano

Po bardzo dlugiej przerwie w modelowaniu zabieram sie ponownie za MLRS-a. Zaczynam uszczegolowiac tyl nastepnie bede bral sie za kolyske. Poki co zamieszczam jeden render z postepu prac.

mlrs26or8.th.jpg

Napisano

Po baaaardzo dlugiej przerwie kontynuje prace nad MLRS-em. Dorobilem teraz dźwigary do załadowywania i rozładowywania kaset z rakietami.

Pozdro.

mlrs27retvi5.th.jpg

Napisano
Po baaaardzo dlugiej przerwie kontynuje prace nad MLRS-em. Dorobilem teraz dźwigary do załadowywania i rozładowywania kaset z rakietami.

Pozdro.

no i bardzo dobrze, bo szkoda by było zaprzepaścić taki modelik

Napisano

Zgodnie z prośbą zamieszczam siatke. A co do tego czy bede teraz teksturowal ? Zastanawiam sie nad tym ale mam obawy czy nie zepsuje modelu bo niestety tekstury nie sa moja dobra strona.

siatkase3.th.jpg