Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

detale, detale i jeszcze raz detale :), odpryski farby, blotko, zabarwienia, przebarwienia itd itp w tym caly myk :)

• Odpowiedzi 108
  • Wyświetleń 8,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Pionier - łatwo mówić takiemu mistrzowi :)

BTW. Pionier, własnie poznaję się z Brazilem, moge liczyc na twa pomoc jakby co? :)

Napisano

Hey. Praca idzie Ci naprawde wysmienicie modeling super. Powodzenia z teksturami zycze.

PS Mogl bys mi powiedziec jak robisz taj fajne szare rendery i jakim renderem bo ja jak narazie z renderingiem i teksturami jestem troche po tyle :/?

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Bawie sie w teksturowanie :p

na teraz zrobilem cos takiego

co o tym sadzicie ?? bardzo Was prosze o pomoc

leopard9.jpg

Napisano

Trochę mało . Poprosiłbym o coś więcej. Jak narazie idzie całkime nieźle.

Brud na teksturze chyba jest nieco rozciągnięy. Powodzenia.

Napisano

Jak dal mnie, to fajowo zacząłeś. Powodzenia :)

Napisano

Dawaj więcej, czuje że będzie Git, nie zawiedź tylko naszych oczekiwań.

Pozdrawiam i powodzenia w dalszym texturowaniu

Napisano

jak bedziesz mial ochote to wrzuc texture tego boku w hires do wgladu, walcz dalej :)

pozdrawiam

Napisano

Witaj

Mnie sie podoba, ale te moro na podwoziu zdaje sie byc zanadto rozciagniete. I jak na czolg to jest bardzo czysty :> chyba ze to jest nowka nie smigana :p.

Pozdrawiam

Napisano

odnioslem podobne wrazenie ... ale dirtmap przyjdzie chba jak juz wszystko bedzie zmapowane itd ... takze mysle ze nie ma sie czym martwic ... wszystko bedzie prawda ? :)

pozdro

Napisano
  • Autor

oczywiscie wszystko w teksturach sie zmieni. Bedzie on jeszcze brudzony. Ale nie wiem ale wydaje mi sie ze tekstura nie jest realistyczna tzn chodzi mi o to co i jak zrobic by nie wygladala tak starasznie matowo :... macie moze jakis pomysl??...

Z gory dzieki

Napisano
  • Autor

Od takiego znawcy tematu jakim Ty jestes ta pochwala to dla mnie zaszczyt :) dzieki. Co do tekstur to sam wiesz ze u mnie cieko. Boje sie ze zniszcze moj owoc. Nie mam pomyslu jak zrobic by ta tekstura wygladal znacznie lepiej by nie byla tak strasznie matowa i chcialbym choc troszke nioa zblizyc sie do orginalu. NI eiwem jak to zrobic mam :( prosze o pomoc jakies wskazowki....

Napisano

Widze ze otrzymales mnostwo wskazowek jak fajnie oteksturowac "swoj owoc" ja Ci nie pomoge bo sam nie umiem i bede mial takze ten problem.

Zapodaj jakiegos update'a :D

Pozdrawiam

Napisano

coś moda na czołgi i inne pancerne stuffy zapanowała :] A leopard niezły :]

Napisano

No model bardzo fajny.

Teksturki też nienajgorsz, zwłaszcza że będą lepsze :D.

P.S. ile można modelować samochodów ? Nadszedł czas na odmianę :P

Napisano

Ładnie, ładnie tylko dużo brudu potrzeba, jak sam stwierdziłeś i będzie cacy.

Napisano
  • Autor

Teraz padla kolej na tyl. mam nadzieje ze jakos to wyglada i ze Wam sie podoba. Komentarze mile widziane....

leopard11.jpg

Napisano
  • Autor

Dzieki.

Dzis jeszcze postaram sie poprawic boki i zrobic teksturke gasienic

nie mam jeszcze pomyslu na scenke . moze Wy macie ??

Napisano

nie no całkiem sympatycznie to wygląda, o tekstury mi chodzi :P, sam model po prostu wypas

Napisano
  • Autor

Dzieki Seba sam jestem Ciekaw :). Mam tylko nadzieje ze Tobie pojdzie latwiej z teksturowaniem niz mnie!!!

Napisano

Na to bym nie liczyl.

PS Brud w photoshopie robiles czy siakos inaczej??

Napisano
  • Autor

:)

Tez ale pierw robilem teksture w photoshopie, pozniej maske a na sam koniec laczylem wszystko w maxie przez opcje mix

Napisano

Aha tak tez myslalem, ale na szczescie u mnie daleka droga jeszcze do teksturowania. Pozdro

Napisano
  • Autor

Na dzis koniec. NIe wiem co jeszcze poprawic a co zmienic. Moze Wy macie jakies pomysly??

leopard12.jpg

Napisano

Wypasiony masz ten czolg, podoba mi sie, widze zostal tylko przod i koniec projektu. Czy zamierzasz jakas scene dla niego budowac??

Napisano
  • Autor

Sam nie wiem, brak mi umiejetnosci by doprowadzic ten projekt do konca. Koncza mi sie pomysly. Boje sie ze umieszczajac go w konkretnej scenie zepsuje caloksztalt mojej pracy. Zobaczymy jeszcze, Jak przyjde z pracy to pomysle nad scenka i nad wykonczeniem przodu.

Napisano

miejsami rozmazana textura, hmm i nie wiem czy mi sie wydaje, ale czy wszystkie czolgi sa tak matowe, moze jakis maly reflekt na niektorych elementach?

Napisano

Może dlatego jest taki matowy, bo został wymodelowany w technologii stealth? :)

Mi osobiście taki nawet się podoba, tylko żeby Łukasz dociągnął go do końca :)

Napisano

No właśnie chyba nie chcesz się poddać, jak brak ci pomysłów to sobe trochę odpocznij zrób coś innego w międzyczasie ale nie rezygnuj bo zrobiłeś juz kawał dobrej roboty

Pozdrawiam

Napisano

czesc

pomyslisz nad wykonczeniem przodu? jezeli mowisz o modelingu to zrobile blad (imo) zaczynajac prace nad texturami, wykoncz model i dopiero zabieraj sie za malowanie... no ale jak wolisz, pisze tylko jak ja robie.

przestan sie mazac i testuj rozne pomysly, brak Ci umiejetnosci tak jak i mi kiedy robilem swojego leoparda, tez 'wysiadalem' przy texturach i blotku, ale dalem rade (jak na tamte czasu;) ), przygladaj sie uwaznie jak to wyglada na zdjeciach, rdza, zdrapany metal, jakies osmalenia itd, staraj sie to rozbic na warstwy, przynajmniej ja tak robilem (wyszlo mi wtedy tak: http://www.forum3d.kom-net.pl/f3dbb/post_pics/52328_0.jpg) i robie nadal :) - pozniej dodaj bloto...

do dziela i nie rob w tym czasie czegos innego bo mozesz juz do tego projektu w ogole nie wrocic...

wiem ze latwo sie mowi a trudniej robi no ale co zrobic

powodzenia i czekam na kolejny update

Pionier

Napisano

Jak dla mnie to lux, ale w niektórych miejscach rozmazana textura, poza tym jest bardzo oki ;) Bardzo porządnie. Powodzenia.

Napisano
  • Autor

Dziekuje za Wasze motywacje. Obiecuje ze nie poddam sie i bede walczyl do konca. jednak prosze Was o pomoc i propozycje wykonania!.

Pozdrawiam Łukasz

Napisano
  • Autor

Robie i robie w tym photoshopie te teksturki ale za nic nie moge zczaic tych warstw

:( Moze znacie jakies dobre tutki. Sam na necie szukalem ale nic wartosciowego nie znalazlem :...(

Napisano

Witaj

Mam malego pomysla co do sceny a czy z niego skorzystasz to juz twoja sprawa.

Zrob przykladowo pare budynkow, ruiny gdzieniegdzie budynki sie jeszcze pala ,zniszczona droge na ktorej sa jakies dziury po bombach czy mozdzierzach. I na drodze p[ostaw sowj czolg, zniszcz go troche, jedna gasienica moze byc urwana z ktorejs strony okopcony wglebienia po pociskach a reszta to juz kwestia twojej wyobrazni poprostu niech wyglada to na obraz umarlego powojennego miasta.

Napisano
  • Autor

Seba tez cos podobnego chodzilo mi po glowie. Jak bede jakos na dniach mial troszke czasu to zajme sie tym :).