Napisano 23 Październik 200519 l detale, detale i jeszcze raz detale :), odpryski farby, blotko, zabarwienia, przebarwienia itd itp w tym caly myk :)
Napisano 23 Październik 200519 l Pionier - łatwo mówić takiemu mistrzowi :) BTW. Pionier, własnie poznaję się z Brazilem, moge liczyc na twa pomoc jakby co? :)
Napisano 23 Październik 200519 l Hey. Praca idzie Ci naprawde wysmienicie modeling super. Powodzenia z teksturami zycze. PS Mogl bys mi powiedziec jak robisz taj fajne szare rendery i jakim renderem bo ja jak narazie z renderingiem i teksturami jestem troche po tyle :/? Pozdrawiam
Napisano 23 Październik 200519 l Autor Bawie sie w teksturowanie :p na teraz zrobilem cos takiego co o tym sadzicie ?? bardzo Was prosze o pomoc
Napisano 24 Październik 200519 l Trochę mało . Poprosiłbym o coś więcej. Jak narazie idzie całkime nieźle. Brud na teksturze chyba jest nieco rozciągnięy. Powodzenia.
Napisano 24 Październik 200519 l Dawaj więcej, czuje że będzie Git, nie zawiedź tylko naszych oczekiwań. Pozdrawiam i powodzenia w dalszym texturowaniu
Napisano 24 Październik 200519 l jak bedziesz mial ochote to wrzuc texture tego boku w hires do wgladu, walcz dalej :) pozdrawiam
Napisano 25 Październik 200519 l Witaj Mnie sie podoba, ale te moro na podwoziu zdaje sie byc zanadto rozciagniete. I jak na czolg to jest bardzo czysty :> chyba ze to jest nowka nie smigana :p. Pozdrawiam
Napisano 25 Październik 200519 l odnioslem podobne wrazenie ... ale dirtmap przyjdzie chba jak juz wszystko bedzie zmapowane itd ... takze mysle ze nie ma sie czym martwic ... wszystko bedzie prawda ? :) pozdro
Napisano 25 Październik 200519 l Autor oczywiscie wszystko w teksturach sie zmieni. Bedzie on jeszcze brudzony. Ale nie wiem ale wydaje mi sie ze tekstura nie jest realistyczna tzn chodzi mi o to co i jak zrobic by nie wygladala tak starasznie matowo :... macie moze jakis pomysl??... Z gory dzieki
Napisano 25 Październik 200519 l Autor Od takiego znawcy tematu jakim Ty jestes ta pochwala to dla mnie zaszczyt :) dzieki. Co do tekstur to sam wiesz ze u mnie cieko. Boje sie ze zniszcze moj owoc. Nie mam pomyslu jak zrobic by ta tekstura wygladal znacznie lepiej by nie byla tak strasznie matowa i chcialbym choc troszke nioa zblizyc sie do orginalu. NI eiwem jak to zrobic mam :( prosze o pomoc jakies wskazowki....
Napisano 25 Październik 200519 l Autor Zapewniam ze brud bedzie i to duzo ;) ale na ten czas bede meczyl same gole tekstury
Napisano 26 Październik 200519 l Widze ze otrzymales mnostwo wskazowek jak fajnie oteksturowac "swoj owoc" ja Ci nie pomoge bo sam nie umiem i bede mial takze ten problem. Zapodaj jakiegos update'a :D Pozdrawiam
Napisano 26 Październik 200519 l coś moda na czołgi i inne pancerne stuffy zapanowała :] A leopard niezły :]
Napisano 26 Październik 200519 l No model bardzo fajny. Teksturki też nienajgorsz, zwłaszcza że będą lepsze :D. P.S. ile można modelować samochodów ? Nadszedł czas na odmianę :P
Napisano 26 Październik 200519 l Ładnie, ładnie tylko dużo brudu potrzeba, jak sam stwierdziłeś i będzie cacy.
Napisano 26 Październik 200519 l Autor Teraz padla kolej na tyl. mam nadzieje ze jakos to wyglada i ze Wam sie podoba. Komentarze mile widziane....
Napisano 26 Październik 200519 l No i pięknie oby tak dalej naprawdę robi sie coraz ciekawiej Pozdrawiam
Napisano 26 Październik 200519 l Autor Dzieki. Dzis jeszcze postaram sie poprawic boki i zrobic teksturke gasienic nie mam jeszcze pomyslu na scenke . moze Wy macie ??
Napisano 26 Październik 200519 l nie no całkiem sympatycznie to wygląda, o tekstury mi chodzi :P, sam model po prostu wypas
Napisano 26 Październik 200519 l Autor Dzieki Seba sam jestem Ciekaw :). Mam tylko nadzieje ze Tobie pojdzie latwiej z teksturowaniem niz mnie!!!
Napisano 26 Październik 200519 l Na to bym nie liczyl. PS Brud w photoshopie robiles czy siakos inaczej??
Napisano 26 Październik 200519 l Autor :) Tez ale pierw robilem teksture w photoshopie, pozniej maske a na sam koniec laczylem wszystko w maxie przez opcje mix
Napisano 26 Październik 200519 l Aha tak tez myslalem, ale na szczescie u mnie daleka droga jeszcze do teksturowania. Pozdro
Napisano 26 Październik 200519 l Autor Na dzis koniec. NIe wiem co jeszcze poprawic a co zmienic. Moze Wy macie jakies pomysly??
Napisano 27 Październik 200519 l Wypasiony masz ten czolg, podoba mi sie, widze zostal tylko przod i koniec projektu. Czy zamierzasz jakas scene dla niego budowac??
Napisano 27 Październik 200519 l Autor Sam nie wiem, brak mi umiejetnosci by doprowadzic ten projekt do konca. Koncza mi sie pomysly. Boje sie ze umieszczajac go w konkretnej scenie zepsuje caloksztalt mojej pracy. Zobaczymy jeszcze, Jak przyjde z pracy to pomysle nad scenka i nad wykonczeniem przodu.
Napisano 27 Październik 200519 l miejsami rozmazana textura, hmm i nie wiem czy mi sie wydaje, ale czy wszystkie czolgi sa tak matowe, moze jakis maly reflekt na niektorych elementach?
Napisano 27 Październik 200519 l Może dlatego jest taki matowy, bo został wymodelowany w technologii stealth? :) Mi osobiście taki nawet się podoba, tylko żeby Łukasz dociągnął go do końca :)
Napisano 27 Październik 200519 l No właśnie chyba nie chcesz się poddać, jak brak ci pomysłów to sobe trochę odpocznij zrób coś innego w międzyczasie ale nie rezygnuj bo zrobiłeś juz kawał dobrej roboty Pozdrawiam
Napisano 27 Październik 200519 l czesc pomyslisz nad wykonczeniem przodu? jezeli mowisz o modelingu to zrobile blad (imo) zaczynajac prace nad texturami, wykoncz model i dopiero zabieraj sie za malowanie... no ale jak wolisz, pisze tylko jak ja robie. przestan sie mazac i testuj rozne pomysly, brak Ci umiejetnosci tak jak i mi kiedy robilem swojego leoparda, tez 'wysiadalem' przy texturach i blotku, ale dalem rade (jak na tamte czasu;) ), przygladaj sie uwaznie jak to wyglada na zdjeciach, rdza, zdrapany metal, jakies osmalenia itd, staraj sie to rozbic na warstwy, przynajmniej ja tak robilem (wyszlo mi wtedy tak: http://www.forum3d.kom-net.pl/f3dbb/post_pics/52328_0.jpg) i robie nadal :) - pozniej dodaj bloto... do dziela i nie rob w tym czasie czegos innego bo mozesz juz do tego projektu w ogole nie wrocic... wiem ze latwo sie mowi a trudniej robi no ale co zrobic powodzenia i czekam na kolejny update Pionier
Napisano 27 Październik 200519 l Jak dla mnie to lux, ale w niektórych miejscach rozmazana textura, poza tym jest bardzo oki ;) Bardzo porządnie. Powodzenia.
Napisano 27 Październik 200519 l Autor Dziekuje za Wasze motywacje. Obiecuje ze nie poddam sie i bede walczyl do konca. jednak prosze Was o pomoc i propozycje wykonania!. Pozdrawiam Łukasz
Napisano 28 Październik 200519 l Autor Robie i robie w tym photoshopie te teksturki ale za nic nie moge zczaic tych warstw :( Moze znacie jakies dobre tutki. Sam na necie szukalem ale nic wartosciowego nie znalazlem :...(
Napisano 28 Październik 200519 l Łukasz...w niedziele bede dłuzej na gg..złap mnie to pomyslimy cos:)
Napisano 29 Październik 200519 l Witaj Mam malego pomysla co do sceny a czy z niego skorzystasz to juz twoja sprawa. Zrob przykladowo pare budynkow, ruiny gdzieniegdzie budynki sie jeszcze pala ,zniszczona droge na ktorej sa jakies dziury po bombach czy mozdzierzach. I na drodze p[ostaw sowj czolg, zniszcz go troche, jedna gasienica moze byc urwana z ktorejs strony okopcony wglebienia po pociskach a reszta to juz kwestia twojej wyobrazni poprostu niech wyglada to na obraz umarlego powojennego miasta.
Napisano 29 Październik 200519 l Autor Seba tez cos podobnego chodzilo mi po glowie. Jak bede jakos na dniach mial troszke czasu to zajme sie tym :).