Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

detale, detale i jeszcze raz detale :), odpryski farby, blotko, zabarwienia, przebarwienia itd itp w tym caly myk :)

• Odpowiedzi 108
  • Wyświetleń 8,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Pionier - łatwo mówić takiemu mistrzowi :)

BTW. Pionier, własnie poznaję się z Brazilem, moge liczyc na twa pomoc jakby co? :)

Napisano

Hey. Praca idzie Ci naprawde wysmienicie modeling super. Powodzenia z teksturami zycze.

PS Mogl bys mi powiedziec jak robisz taj fajne szare rendery i jakim renderem bo ja jak narazie z renderingiem i teksturami jestem troche po tyle :/?

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Bawie sie w teksturowanie :p

na teraz zrobilem cos takiego

co o tym sadzicie ?? bardzo Was prosze o pomoc

leopard9.jpg

Napisano

Trochę mało . Poprosiłbym o coś więcej. Jak narazie idzie całkime nieźle.

Brud na teksturze chyba jest nieco rozciągnięy. Powodzenia.

Napisano

Jak dal mnie, to fajowo zacząłeś. Powodzenia :)

Napisano

Dawaj więcej, czuje że będzie Git, nie zawiedź tylko naszych oczekiwań.

Pozdrawiam i powodzenia w dalszym texturowaniu

Napisano

jak bedziesz mial ochote to wrzuc texture tego boku w hires do wgladu, walcz dalej :)

pozdrawiam

Napisano

Witaj

Mnie sie podoba, ale te moro na podwoziu zdaje sie byc zanadto rozciagniete. I jak na czolg to jest bardzo czysty :> chyba ze to jest nowka nie smigana :p.

Pozdrawiam

Napisano

odnioslem podobne wrazenie ... ale dirtmap przyjdzie chba jak juz wszystko bedzie zmapowane itd ... takze mysle ze nie ma sie czym martwic ... wszystko bedzie prawda ? :)

pozdro

Napisano
  • Autor

oczywiscie wszystko w teksturach sie zmieni. Bedzie on jeszcze brudzony. Ale nie wiem ale wydaje mi sie ze tekstura nie jest realistyczna tzn chodzi mi o to co i jak zrobic by nie wygladala tak starasznie matowo :... macie moze jakis pomysl??...

Z gory dzieki

Napisano
  • Autor

Od takiego znawcy tematu jakim Ty jestes ta pochwala to dla mnie zaszczyt :) dzieki. Co do tekstur to sam wiesz ze u mnie cieko. Boje sie ze zniszcze moj owoc. Nie mam pomyslu jak zrobic by ta tekstura wygladal znacznie lepiej by nie byla tak strasznie matowa i chcialbym choc troszke nioa zblizyc sie do orginalu. NI eiwem jak to zrobic mam :( prosze o pomoc jakies wskazowki....

Napisano

Widze ze otrzymales mnostwo wskazowek jak fajnie oteksturowac "swoj owoc" ja Ci nie pomoge bo sam nie umiem i bede mial takze ten problem.

Zapodaj jakiegos update'a :D

Pozdrawiam

Napisano

coś moda na czołgi i inne pancerne stuffy zapanowała :] A leopard niezły :]

Napisano

No model bardzo fajny.

Teksturki też nienajgorsz, zwłaszcza że będą lepsze :D.

P.S. ile można modelować samochodów ? Nadszedł czas na odmianę :P

Napisano

Ładnie, ładnie tylko dużo brudu potrzeba, jak sam stwierdziłeś i będzie cacy.

Napisano
  • Autor

Teraz padla kolej na tyl. mam nadzieje ze jakos to wyglada i ze Wam sie podoba. Komentarze mile widziane....

leopard11.jpg

Napisano
  • Autor

Dzieki.

Dzis jeszcze postaram sie poprawic boki i zrobic teksturke gasienic

nie mam jeszcze pomyslu na scenke . moze Wy macie ??

Napisano

nie no całkiem sympatycznie to wygląda, o tekstury mi chodzi :P, sam model po prostu wypas

Napisano
  • Autor

Dzieki Seba sam jestem Ciekaw :). Mam tylko nadzieje ze Tobie pojdzie latwiej z teksturowaniem niz mnie!!!

Napisano

Na to bym nie liczyl.

PS Brud w photoshopie robiles czy siakos inaczej??

Napisano
  • Autor

:)

Tez ale pierw robilem teksture w photoshopie, pozniej maske a na sam koniec laczylem wszystko w maxie przez opcje mix

Napisano

Aha tak tez myslalem, ale na szczescie u mnie daleka droga jeszcze do teksturowania. Pozdro

Napisano
  • Autor

Na dzis koniec. NIe wiem co jeszcze poprawic a co zmienic. Moze Wy macie jakies pomysly??

leopard12.jpg

Napisano

Wypasiony masz ten czolg, podoba mi sie, widze zostal tylko przod i koniec projektu. Czy zamierzasz jakas scene dla niego budowac??

Napisano
  • Autor

Sam nie wiem, brak mi umiejetnosci by doprowadzic ten projekt do konca. Koncza mi sie pomysly. Boje sie ze umieszczajac go w konkretnej scenie zepsuje caloksztalt mojej pracy. Zobaczymy jeszcze, Jak przyjde z pracy to pomysle nad scenka i nad wykonczeniem przodu.

Napisano

miejsami rozmazana textura, hmm i nie wiem czy mi sie wydaje, ale czy wszystkie czolgi sa tak matowe, moze jakis maly reflekt na niektorych elementach?

Napisano

Może dlatego jest taki matowy, bo został wymodelowany w technologii stealth? :)

Mi osobiście taki nawet się podoba, tylko żeby Łukasz dociągnął go do końca :)

Napisano

No właśnie chyba nie chcesz się poddać, jak brak ci pomysłów to sobe trochę odpocznij zrób coś innego w międzyczasie ale nie rezygnuj bo zrobiłeś juz kawał dobrej roboty

Pozdrawiam

Napisano

czesc

pomyslisz nad wykonczeniem przodu? jezeli mowisz o modelingu to zrobile blad (imo) zaczynajac prace nad texturami, wykoncz model i dopiero zabieraj sie za malowanie... no ale jak wolisz, pisze tylko jak ja robie.

przestan sie mazac i testuj rozne pomysly, brak Ci umiejetnosci tak jak i mi kiedy robilem swojego leoparda, tez 'wysiadalem' przy texturach i blotku, ale dalem rade (jak na tamte czasu;) ), przygladaj sie uwaznie jak to wyglada na zdjeciach, rdza, zdrapany metal, jakies osmalenia itd, staraj sie to rozbic na warstwy, przynajmniej ja tak robilem (wyszlo mi wtedy tak: http://www.forum3d.kom-net.pl/f3dbb/post_pics/52328_0.jpg) i robie nadal :) - pozniej dodaj bloto...

do dziela i nie rob w tym czasie czegos innego bo mozesz juz do tego projektu w ogole nie wrocic...

wiem ze latwo sie mowi a trudniej robi no ale co zrobic

powodzenia i czekam na kolejny update

Pionier

Napisano

Jak dla mnie to lux, ale w niektórych miejscach rozmazana textura, poza tym jest bardzo oki ;) Bardzo porządnie. Powodzenia.

Napisano
  • Autor

Dziekuje za Wasze motywacje. Obiecuje ze nie poddam sie i bede walczyl do konca. jednak prosze Was o pomoc i propozycje wykonania!.

Pozdrawiam Łukasz

Napisano
  • Autor

Robie i robie w tym photoshopie te teksturki ale za nic nie moge zczaic tych warstw

:( Moze znacie jakies dobre tutki. Sam na necie szukalem ale nic wartosciowego nie znalazlem :...(

Napisano

Witaj

Mam malego pomysla co do sceny a czy z niego skorzystasz to juz twoja sprawa.

Zrob przykladowo pare budynkow, ruiny gdzieniegdzie budynki sie jeszcze pala ,zniszczona droge na ktorej sa jakies dziury po bombach czy mozdzierzach. I na drodze p[ostaw sowj czolg, zniszcz go troche, jedna gasienica moze byc urwana z ktorejs strony okopcony wglebienia po pociskach a reszta to juz kwestia twojej wyobrazni poprostu niech wyglada to na obraz umarlego powojennego miasta.

Napisano
  • Autor

Seba tez cos podobnego chodzilo mi po glowie. Jak bede jakos na dniach mial troszke czasu to zajme sie tym :).