Pionier Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 detale, detale i jeszcze raz detale :), odpryski farby, blotko, zabarwienia, przebarwienia itd itp w tym caly myk :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 Lux... i nic wiecej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 Pionier - łatwo mówić takiemu mistrzowi :) BTW. Pionier, własnie poznaję się z Brazilem, moge liczyc na twa pomoc jakby co? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 Hey. Praca idzie Ci naprawde wysmienicie modeling super. Powodzenia z teksturami zycze. PS Mogl bys mi powiedziec jak robisz taj fajne szare rendery i jakim renderem bo ja jak narazie z renderingiem i teksturami jestem troche po tyle :/? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 23 Październik 2005 Autor Share Napisano 23 Październik 2005 Bawie sie w teksturowanie :p na teraz zrobilem cos takiego co o tym sadzicie ?? bardzo Was prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 Trochę mało . Poprosiłbym o coś więcej. Jak narazie idzie całkime nieźle. Brud na teksturze chyba jest nieco rozciągnięy. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 Jak dal mnie, to fajowo zacząłeś. Powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 Dawaj więcej, czuje że będzie Git, nie zawiedź tylko naszych oczekiwań. Pozdrawiam i powodzenia w dalszym texturowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 jak bedziesz mial ochote to wrzuc texture tego boku w hires do wgladu, walcz dalej :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 Hm... Fajnie i tyle. Ale zrób resztę dobrze to będzie co oceniać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 24 Październik 2005 Autor Share Napisano 24 Październik 2005 No to prosze jezdzic, bluzgac itp. itd.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 25 Październik 2005 Share Napisano 25 Październik 2005 Witaj Mnie sie podoba, ale te moro na podwoziu zdaje sie byc zanadto rozciagniete. I jak na czolg to jest bardzo czysty :> chyba ze to jest nowka nie smigana :p. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 25 Październik 2005 Share Napisano 25 Październik 2005 odnioslem podobne wrazenie ... ale dirtmap przyjdzie chba jak juz wszystko bedzie zmapowane itd ... takze mysle ze nie ma sie czym martwic ... wszystko bedzie prawda ? :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 25 Październik 2005 Autor Share Napisano 25 Październik 2005 oczywiscie wszystko w teksturach sie zmieni. Bedzie on jeszcze brudzony. Ale nie wiem ale wydaje mi sie ze tekstura nie jest realistyczna tzn chodzi mi o to co i jak zrobic by nie wygladala tak starasznie matowo :... macie moze jakis pomysl??... Z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 25 Październik 2005 Share Napisano 25 Październik 2005 modelik fajny ale materiały powinienes dopiescic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 25 Październik 2005 Share Napisano 25 Październik 2005 Ładnie ładnie ziom. modeling i detalicznośc OK. Męcz texturki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 25 Październik 2005 Autor Share Napisano 25 Październik 2005 Od takiego znawcy tematu jakim Ty jestes ta pochwala to dla mnie zaszczyt :) dzieki. Co do tekstur to sam wiesz ze u mnie cieko. Boje sie ze zniszcze moj owoc. Nie mam pomyslu jak zrobic by ta tekstura wygladal znacznie lepiej by nie byla tak strasznie matowa i chcialbym choc troszke nioa zblizyc sie do orginalu. NI eiwem jak to zrobic mam :( prosze o pomoc jakies wskazowki.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 25 Październik 2005 Share Napisano 25 Październik 2005 I tak chłopak wymiata!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 25 Październik 2005 Share Napisano 25 Październik 2005 Publika rzada brudu. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 25 Październik 2005 Autor Share Napisano 25 Październik 2005 Zapewniam ze brud bedzie i to duzo ;) ale na ten czas bede meczyl same gole tekstury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 Widze ze otrzymales mnostwo wskazowek jak fajnie oteksturowac "swoj owoc" ja Ci nie pomoge bo sam nie umiem i bede mial takze ten problem. Zapodaj jakiegos update'a :D Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secator Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 coś moda na czołgi i inne pancerne stuffy zapanowała :] A leopard niezły :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 No model bardzo fajny. Teksturki też nienajgorsz, zwłaszcza że będą lepsze :D. P.S. ile można modelować samochodów ? Nadszedł czas na odmianę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatPat Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 Ładnie, ładnie tylko dużo brudu potrzeba, jak sam stwierdziłeś i będzie cacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 26 Październik 2005 Autor Share Napisano 26 Październik 2005 Teraz padla kolej na tyl. mam nadzieje ze jakos to wyglada i ze Wam sie podoba. Komentarze mile widziane.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 Nooo i to jest ladny brud. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 No i pięknie oby tak dalej naprawdę robi sie coraz ciekawiej Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 26 Październik 2005 Autor Share Napisano 26 Październik 2005 Dzieki. Dzis jeszcze postaram sie poprawic boki i zrobic teksturke gasienic nie mam jeszcze pomyslu na scenke . moze Wy macie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 nie no całkiem sympatycznie to wygląda, o tekstury mi chodzi :P, sam model po prostu wypas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 Bardzo fajnie Ci to wyszlo, jestem ciekaw jak wyjdzie ci calosc :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 26 Październik 2005 Autor Share Napisano 26 Październik 2005 Dzieki Seba sam jestem Ciekaw :). Mam tylko nadzieje ze Tobie pojdzie latwiej z teksturowaniem niz mnie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 Na to bym nie liczyl. PS Brud w photoshopie robiles czy siakos inaczej?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 26 Październik 2005 Autor Share Napisano 26 Październik 2005 :) Tez ale pierw robilem teksture w photoshopie, pozniej maske a na sam koniec laczylem wszystko w maxie przez opcje mix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 Aha tak tez myslalem, ale na szczescie u mnie daleka droga jeszcze do teksturowania. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 26 Październik 2005 Autor Share Napisano 26 Październik 2005 Na dzis koniec. NIe wiem co jeszcze poprawic a co zmienic. Moze Wy macie jakies pomysly?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 Wypasiony masz ten czolg, podoba mi sie, widze zostal tylko przod i koniec projektu. Czy zamierzasz jakas scene dla niego budowac?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 27 Październik 2005 Autor Share Napisano 27 Październik 2005 Sam nie wiem, brak mi umiejetnosci by doprowadzic ten projekt do konca. Koncza mi sie pomysly. Boje sie ze umieszczajac go w konkretnej scenie zepsuje caloksztalt mojej pracy. Zobaczymy jeszcze, Jak przyjde z pracy to pomysle nad scenka i nad wykonczeniem przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 miejsami rozmazana textura, hmm i nie wiem czy mi sie wydaje, ale czy wszystkie czolgi sa tak matowe, moze jakis maly reflekt na niektorych elementach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 Może dlatego jest taki matowy, bo został wymodelowany w technologii stealth? :) Mi osobiście taki nawet się podoba, tylko żeby Łukasz dociągnął go do końca :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 No właśnie chyba nie chcesz się poddać, jak brak ci pomysłów to sobe trochę odpocznij zrób coś innego w międzyczasie ale nie rezygnuj bo zrobiłeś juz kawał dobrej roboty Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 czesc pomyslisz nad wykonczeniem przodu? jezeli mowisz o modelingu to zrobile blad (imo) zaczynajac prace nad texturami, wykoncz model i dopiero zabieraj sie za malowanie... no ale jak wolisz, pisze tylko jak ja robie. przestan sie mazac i testuj rozne pomysly, brak Ci umiejetnosci tak jak i mi kiedy robilem swojego leoparda, tez 'wysiadalem' przy texturach i blotku, ale dalem rade (jak na tamte czasu;) ), przygladaj sie uwaznie jak to wyglada na zdjeciach, rdza, zdrapany metal, jakies osmalenia itd, staraj sie to rozbic na warstwy, przynajmniej ja tak robilem (wyszlo mi wtedy tak: http://www.forum3d.kom-net.pl/f3dbb/post_pics/52328_0.jpg) i robie nadal :) - pozniej dodaj bloto... do dziela i nie rob w tym czasie czegos innego bo mozesz juz do tego projektu w ogole nie wrocic... wiem ze latwo sie mowi a trudniej robi no ale co zrobic powodzenia i czekam na kolejny update Pionier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 Jak dla mnie to lux, ale w niektórych miejscach rozmazana textura, poza tym jest bardzo oki ;) Bardzo porządnie. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 27 Październik 2005 Autor Share Napisano 27 Październik 2005 Dziekuje za Wasze motywacje. Obiecuje ze nie poddam sie i bede walczyl do konca. jednak prosze Was o pomoc i propozycje wykonania!. Pozdrawiam Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 28 Październik 2005 Autor Share Napisano 28 Październik 2005 Robie i robie w tym photoshopie te teksturki ale za nic nie moge zczaic tych warstw :( Moze znacie jakies dobre tutki. Sam na necie szukalem ale nic wartosciowego nie znalazlem :...( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 Łukasz...w niedziele bede dłuzej na gg..złap mnie to pomyslimy cos:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 28 Październik 2005 Autor Share Napisano 28 Październik 2005 Dziekuje Ci bardzo bankowo sie odezwe!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 Witaj Mam malego pomysla co do sceny a czy z niego skorzystasz to juz twoja sprawa. Zrob przykladowo pare budynkow, ruiny gdzieniegdzie budynki sie jeszcze pala ,zniszczona droge na ktorej sa jakies dziury po bombach czy mozdzierzach. I na drodze p[ostaw sowj czolg, zniszcz go troche, jedna gasienica moze byc urwana z ktorejs strony okopcony wglebienia po pociskach a reszta to juz kwestia twojej wyobrazni poprostu niech wyglada to na obraz umarlego powojennego miasta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 29 Październik 2005 Autor Share Napisano 29 Październik 2005 Seba tez cos podobnego chodzilo mi po glowie. Jak bede jakos na dniach mial troszke czasu to zajme sie tym :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 30 Październik 2005 Share Napisano 30 Październik 2005 NO DAWAJ LUKASZ!!! Czekam(y) na koniec :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 30 Październik 2005 Share Napisano 30 Październik 2005 Kiedy jakis update?? Wszysca czekaja :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi