Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

small-g34.jpg

witam,

oto moja najnowsza ilustracja.

Młody marzyciel, który po dalekiej i żmudnej drodze dotarł do legendarnego balonowego drzewa. Drzewo właśnie zaczyna rozsiewać swoją legendę...

photoshop i kilka wieczorów.

• Odpowiedzi 27
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

bardzo fajne, swietny klimat

zwlaszcza podobaja mi sie marzyciel, kamienie na pierwszym planie i samo drzewo :]

tak trzymaj

pzdr

ps. trawa wyglada troche rzadko, ale to szczegol.....

Napisano

zgadzam sie z kome'm, wszystko jest ok, tylko coś nie gra, moze to przez te gory, ktore sa jakies takie plaskie?

:-)

ale pozatym bardzo ciekawe! :)

ps, do poprawienia troche trawa, oraz te krawedzie z blizszej strony jeziora, bo wygladajajakbys robil kreske w peincie :X

Napisano

Ciekawy pomysł.

A co do wykonania to przedstawiłbym baloniki uciekające w strone horyzontu a nie tak banalnie w prawo poza kadr.

Napisano

Przypomina ilustracje do niektórych wydań książek Tolkiena (nie pamiętam niestety nazwiska wykonawcy) Bardzo mi się podoba, ma swój styl i piękny klimat. Błędy technicze....eee tam :)

Pozdrawiam

Napisano

praca jest super. :)

może zmiana postaci poprawiła by tutaj wiele: imho siedząca postać nie zajmowała by tak wiele miejsca w kadrze co znacznie poprawiło by perspektywę i odciążyło lewą stronę.

Pozdrawiam

Napisano

tak jak weed mowil ... troche zbyt jednostajnie potraktowany 3 plan ... ale poza tym swietnie ... bardzo ciekawy pomysl na drzewo ... ladnie przedstawiona postac ...

+ wykonanie

+ pomysl

+ klimat

Napisano

Odbicia mi nie pasuja. Mogles skopiowac te gorki na nowa warstwe i odwrocic, po czym wrzucic na jakims opcity i modzie. Napewno troche lepiej by wygladalo :)

Ogolnie pracka super, tylko co to za podluzne linie na gorach? :|

Napisano

jeżeli to co jest na lini trawnika to but to nogi stanowczo za krótkie u postaci...jeśli to kamień to postać jest ok...poprawiłbym ten kamień albo go usunoł bo mi się myli z butem. jeszcze góry na dalszym planie wyszły strasznie płasko...jakby były wycięte z płaskiego kartonu i naklejone na przestrzenne tło chyba zbyt ostre krawędzie tych gór. a tak to fajne=)

Napisano

tam widać but. Teraz faktycznie widzę, że postać jest za krótka. Dzięki również za inne uwagi, ale nie jestem pewien czy dam radę poprawiać jakieś rzeczy. Po pierwsze z częścią uwag mógłbym się nie zgodzić, a po drugie, tak poprawiać można w nieskończoność. Jeśli popełniłem określone błędy to znaczy, że jestem na takim a nie innym poziomie i postaram się to naprawić w następnych ilustracjach. Przynajmniej będzie widać progres :) i zamiast jednego wypasionego obrazka będę miał więcej i coraz lepszych, o!

pozdrawiam!

Napisano

Bardzo mi sie podoba wykonanie postaci, szczegolnie jej wlosy i rece. Mam niedyskretne pytanie w jakim programie to robiles i jakimi pedzlami ?

Ja jak rysuje to mam albo zatwarde albo wogole takie dziwne.

Napisano

Ogoleni ladne, najbardzeij mi sie podobaja kamienie i trawka po lewje, ale wg.meni jakos na rzut mojego oka odcina sie ta woda z ta zielienią jakos...niewiem

Napisano

ehemmm nie fajne fajne ale przychylam się do wypowiedzi weedlog'a te góry wyglądają na trochę... takie małe :D alebo ten ziom na więkrzego :)

lae nie czepiam się gratulacje dobra robota

Napisano
Mam niedyskretne pytanie w jakim programie to robiles i jakimi pedzlami ?

Ja jak rysuje to mam albo zatwarde albo wogole takie dziwne.

photoshop,

pędzle proste z lekką texturką w trybie overlay i jak najbardziej twardy. Krycie zwykle ok 70%.

dzięki za komentarze!

Napisano

Co do postaci, to kto powiedzial, ze to musi byc czlowiek ... na hobbita mi z deka wyglada ... w polaczeniu z pomyslem w klimacie fantasy daje to spojny efekt ... a tak po zastanowieniu sie glebszym, co tu dodac (wiem, ze nie bedziesz teraz dlubal, ale.. ) wpadlem na pomysl, ze skomponowalby sie z pracka jakis zwierzak przykucniety (podobny do psa) po prawej stronie postaci ... moze jednak warto podlubac ... ?!

Napisano

Extra praca, klimat górski został w pełni oddany... można by jej sobie w zupełności oszczędzić, ale wysilę się trochę konstruktywnej krytyki: zielona polanka wygląda jakby była świeżo po koszeniu, jak pole golfowe hehe, wolałbym ją widzieć troche bardziej dziką. Postać oraz niektóre elementy otoczenia mogłby być ciut bardziej pocieniowane, jakaś większa głębia, dłuższy gradient... skończę tak, jak zacząłem - extra praca :)

Gość kinley
Napisano

Świetne !!! na technice za bardzo się nie znam ale bardzo mi się podoba ponieważ nie jest takie smutne, ciemne i straszne jak 80% prac. Świetnie połączyłeś przygodę i sentyment :)

super !!!

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności