Jump to content

Scena 3D: Moja kuchnia

Horus

Recommended Posts

• Replies 27
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Material kranu jest poprawiony, ale nie na zamieszczonym renderze :)

Jak swiatlo zmniejsze to mi sie caly róg kuchni zaciemni :/

Wogole przy niektorych ustawieniach jakies zielone pixle mi sie renderowaly, nie mam pojecia czemu.

A co do materialow-moja najwieksza bolaczka, wogole nie wiem co jest czym i jak zrobic zeby bylo dobrze :-(

materiał szafek mnie nie przekonuje. te żłobienia powinny być bardziej zaakcentowane. może jakieś delikatne rozmyte odbicie by się przydało?

materiał okapu i kuchenki też nieco dziwny. i to złoto kompletnie mi nie pasuje.

przełącznik na ścianie jest za wysoko.

Przelacznik jest na takiej wysokosci jak w rzeczywistosci wiec tak zostawie.

Szafki mialy miec z zalozenia nalozony MS, ale jak nakladam to Ray server czy cos takiego sie pluje ze ma za malo pamieci i renderowac nie bedzie ( a plik wymiany ustawilem na 20GB wiec cos slabo :/ )

Taka mala prosba z mojej strony: moglby ktos mi stworzyc material kuchenki (tej na blacie, co sie garnki stawia, to co teraz jest szare) i wytlumaczyc jak debilowi dlaczego tak a nie inaczej to ustawil, bo inaczej nie dam sobie z tm rady? :-(

Napisze jeszcze raz =) Wszystkie obiekty sa w tym miejscu i w takich ksztaltach w jakich sa w rzeczywsitosci (no moze poza stolem i krzeslami, bo takie stare nie od kompletu jeszcze stoja to je zmienilem) dlatego cala geometria zostaje tak jak jest :P

teksturka drewna troszke leży wiem że trudno zrobic by każda była inna ale moze jadnak ci sie uda , nie pasuje mi również tekstuka podłogi lekki bump by sie na nia przydał i jeszcze proporcje tych paneli wydaja sie jakieś dziwne ale może sie myle i wszystko rozmyte proponuje filtrowanie zmienić z area na catmull room chociaz nigdy nie pracowałem w brazilu myśle że jest to możliwe. scenka zapowiada sie świetnie troszke pracy i bedzie super.

Powodzenia.

textura stołu - rozmyta :)

szum w zlewie i za szybami w szawkach :)

piekarnik istenieje ? za czarna szyba nic nie widac

UV blatu jest rozjechane, po za tym takiego ostrego blatu jeszcze nie widziałem w sklepie

thats all to repair

a po za tym przyjemnie :)

ładne kolorki dla oka

Cortes:

Textura stołu rzeczywiscie rozmyta, co jest dziwne, bo to ta sama textura co na reszcie mebli, z tym samym rozmiarem uvw.

W zlewie szumu nie ma, on jest lekko chropowaty, za szybami rzeczywiscie, ale nie wiem co z tym zrobic, szyby maja wylaczone cast shadows a i tak szum sie robi

Piekarnik-szybka jest przezroczysta,ten sam material co na szafkach ale on jest w srodku czarny.

Co do blatu-nie rozumiem o co chodzi z ostrością. Jesli o kanty, to tak jest w rzeczywistości :)