-Pa6L0- Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 o fajne...a czym się żywisz? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 8 Grudzień 2005 Share Napisano 8 Grudzień 2005 no ladnie ladnie pomysly to ty masz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 8 Grudzień 2005 Share Napisano 8 Grudzień 2005 Świetna ta pracka na CGTalk. Koncept wyśmienity ( tylko kołnierz nie bardzo mi pasuje ) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 8 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2005 Dzięki Łukasz, staram się jak mogę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 11 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2005 Tak smarowałem, smarowałem, w którymś miejscu utknąłem i przestało mi się podobać jak i chcieć. Może kiedyś do tego wrócę (choć wątpię :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolegaalek Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 nie no, profesjonalna robota:D Ten plakat z czarodziejką co na stronie gry jest, to też twój? aha i wrsja bez dymu na ziemi lepsza:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 dolna postac piekna...gorna wrecz odwrotnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 11 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2005 Kolegaalek, to na stronie to jest Damiana "Mime" Bajowskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 Świetne postacie rysujesz jak również przedmioty nieożywione (robot ze Spectacular-a ;) ). Już zawładnąłeś tłumami więc rysować poprostu trzeba :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 pyszne pracki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 fajna "plastycznosc" tego potwora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturros Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 postac dolna wymiata;P troche przypomina wiedzmina ale o niebo lepiej wyglada;P a ten potworek hm... troche odstaje. taki troche płaski:( na pierwszym obrazku bo na drugim juz lepiej wyglada;P tak trzymaj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PSychu Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 Twoje prace naprawde robia na mnie spore wrazenie. O "spectacularnej" skrobnalem ci w threadzie - super malarska. Drugi obrazek (planetarny) ma swietny klimat i "to cos", ale najbardziej podoba mi sie robot - wypasiony concept - gratuluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 12 Grudzień 2005 Share Napisano 12 Grudzień 2005 robot z dwoch stron wcześniej, bardzo cacy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 13 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2005 Taki kolejny koncepcik. Trochę sobie z kolorystyką eksperymentuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 13 Grudzień 2005 Share Napisano 13 Grudzień 2005 szkoda że resztę ciała nie piotraktowałeś tak detalicznie jak głowę - góka wymata. Światło ładnie nakłąda sie na postaci ale te niedokończenia strasznie psują efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slizgi Napisano 13 Grudzień 2005 Share Napisano 13 Grudzień 2005 jak juz pisalem gdzie indziej bardzo mi sie podoba ten jezyk sterydziak :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 14 Grudzień 2005 Share Napisano 14 Grudzień 2005 nie wiem po cholere macales sie z ta skalka, chcac nie chcac troche odciaga wzrok. postac fajna troche plaska, mogles dowalic jeszcze jakies elementy dekoracyjne to by bylo jeszcze lepiej (zawsze milej gdy jest wiecej wyrozniajaego sie detalu). obrazek monochromatyczny ale to juz czepialstwo :) pracuj pracuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 7 Luty 2006 Autor Share Napisano 7 Luty 2006 Tak sobie mazałem ale gdzieś po drodze się zgubiłem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sith_LORD Napisano 7 Luty 2006 Share Napisano 7 Luty 2006 ostatnia pracka super... bardzo fajny klimat.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 8 Luty 2006 Share Napisano 8 Luty 2006 ładnie i klimatycznie ale pomarudze, że pozy nieco sztywne - pan po srodku moglby byc bardziej z przodu (przed gorka ) ,pan po prawej jakos najbardziej mi nie lezy (moglby sie obejrzec na pana z minigunem albo co, zeby jakas relacja byla miedzy postaciami ) Moglbys takze zasugerowac na co patrzy bohater. No ale ekspertem nie jestem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 8 Luty 2006 Share Napisano 8 Luty 2006 śliczne śmietnisko;) ale obrazek płaski sie mi wydaje, przez brak zróżnicowania planów.może rozmycie tych smieci w tle rozwiązałoby sprawe. nie wiem, może sie czepiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-Dino- Napisano 8 Luty 2006 Share Napisano 8 Luty 2006 hmmm... trudno mi coś powiedzieć ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 12 Luty 2006 Autor Share Napisano 12 Luty 2006 Dwa koncepty dość szybkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 elegancko w 1 napiersnik ciut za szeroki (albo brak wycięc na ramiona) ale z charakterkiem pan moze jeszcze kawalek dloni powinien wystawac spoza tarczy w 2 chyba za płaska klata , pukawka, hełm i twarz to najmocniejsze elementy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-Dino- Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 soldier is the best for me Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 Zdardz jak dlugo rysujesz te concepty? JoKeR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mkaszpir Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 świetne jak zawsze. trochę rażą mnie zbyt długie nogi, i przez to ręce wydają się króciutkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 12 Luty 2006 Autor Share Napisano 12 Luty 2006 Z takim czymś zazwyczaj schodzi mi około godziny, ale niektóre rzeczy maluję kilka razy zanim wyjdą jako tako więc na pewno da się to zrobić szybciej :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablonardo Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 tak czy siak, good stuff. Ładnie wyszło oświetlenie nóg żołnierza. Przyczepił bym się jedynie do tego, że czoło rycerza bardziej odbija światło niż jego zbroja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 Pracki super! Jest co podziwiać! Z niecierpliwością czekam na więcej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 22 Luty 2006 Autor Share Napisano 22 Luty 2006 Taki ryjek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 Rysowales to opierajac sie na kims? referka czy cos? JoKeR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eol Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 pokłony dla mistrza, wszystko mi sie podoba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 22 Luty 2006 Autor Share Napisano 22 Luty 2006 Ten ryjek z refy: Ale nie przywiązywałem dużej wagi do podobieństwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 zajbiste pracki tylko podziwiac... :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 23 Luty 2006 Autor Share Napisano 23 Luty 2006 Jeszcze jeden ryjek. Tym razem bez refy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 Złotą Galerie to powinienes dostac za całokształt. Bo sypiesz równo tymi prackami. I 90% z nich sa genialne xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 23 Luty 2006 Autor Share Napisano 23 Luty 2006 Z tą genialnością to bym nie przsadzał ;) ale dzięki za dobre słowo. A na złote galerie jeszcze czas przyjdzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 Praca bez ref bardziej mi sie podoba :) a ten poprzedni ryjek :D to jak mu wlosy robiles? JokeR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 23 Luty 2006 Autor Share Napisano 23 Luty 2006 Zwykły pędzel a potem maźnięcie pepper sprayem Painterowskim. Generalnie jakieś 3 sek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 ryjek bez refy mi się nie podoba, bryła jest trochę skopana. JEGO prawa część twarzowa jest za bardzo ścięta chociaż lewa część twarzy sugeruje pewną masywność. Prawe oko (jego) trochę nie tak osadzone. Czaszka odrobinę za niska. Ale oddając Tobie sprawiedliwość widziałem już w życiu takich twarzowców, że gdyby ktoś ich chciał sportretować, to by go zjechali na forum równo, he. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 23 Luty 2006 Autor Share Napisano 23 Luty 2006 No bez ref łatwo nie jest. Kolejna próba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 Dobra, to ja polecę po swojemu czyli w brew trendowi chwalącemu i zgodnie z zasadą że biglebowskiemu się nic nie podoba:) W praktycznie każdej twojej pracy widać że olewasz rysunek szerokim łukiem a to właśnie nad rysunkiem nie malarstwem powinieneś pracować. W samym malarstwie z kolei z byt często jedziesz pewnym utartym schematem - jakaś mgła z tyłu (jasno) i ciemniejsze kształty z przodu, mocno to zaczyna w manierę wpadać. Co do ostatnich twarzy - przywalasz za mocny walor po zacienionej stronie przez co powstaje wrażenie że jedna strona jest głębiej, topologia facjaty przestaje być symetryczna i tym łatwiej ujawniają się skuchy w rysunku. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrafMax Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 weedlog dlaczego pokazujesz nam swoje błahe ilustracyjki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 w tym ostatnim ucho powinno byc chyba wyzej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 24 Luty 2006 Autor Share Napisano 24 Luty 2006 GrafMax, bo m.in. do tego służy to forum? :P (a literówka w portfolio nadal nie poprawiona, chyba, że to taki zabieg artystyczny) ;) Mantraz, skuchy się zdażają... :] BigLebowski, z takim mentorskim tonem powinieneś na ASP wykładać albo na jakimś kolejdżu bo szkoda marnować taki dar. Pewnie masz rację. Do doskonałości to wiele brakuje temu co robię co parę postów wyżej byłem skłonny podkreślić. Wypunktowałeś moje słabości. Rysunku nie olewam szerokim łukiem, a nawet wąskim. Poprostu, jak widać, ciągle wiele zostało do zrobienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 No, thx, asp mnie nie interesuje, ale mogę się nie odzywać w tym wątku jeśli masz takie życzenie:) Piszesz w kółko że wiele zostało do zrobienia ale wciąż robisz to samo - malujesz szybciej niż myślisz, nie patrzysz na to co robisz chlodnym okiem i powstają pracki o dużym potencjale ale z podstawowymi błedami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 24 Luty 2006 Autor Share Napisano 24 Luty 2006 Oj nie strzelaj focha, zawsze przyjmuję sensowną krytykę. A co do pisania w kółko, że wiele zostało do zrobienia to napiszę też, że wiele zostało zrobione. Od kiedy zająłem się malowankami bardziej poważnie widzę progres znaczny u siebie ale może się mylę skoro według Ciebie robię ciągle to samo :P. No i wiele zostało jeszcze do zrobienia :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 nee, nie wkładaj mi w usta słów których nie powiedziałem;> nigdzie nie napisałem że ciage to samo robisz. Progres jest i to ogromny względem postaci ale i tak mam wrażenie że robisz obrazki zbyt machinalnie, malujesz, zapisujesz i zapominasz zamiast przestudiować to co zrobiłeś żeby wiedzieć jakich błędów unikać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi