DraB Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 Wszytko gra i buczy, ale mam pytanko.Skoro ta lina po lewej stronie wieżyczki jest stalowa, gruba i napieta (chyba), to nie będzie przeszkadzac wieżyczce w obrocie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 pionier...pfuu kliment miodzio :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 5 Listopad 2005 Autor Share Napisano 5 Listopad 2005 hindus hehe...traktuje to jak komplement:D DraB...złapałes mnie!........ też o tym pomyslałem jak zrobiłem wieże....w istocie przy obrocie powinna sie zsunąć...musze ja ułozyc inaczej :D Mathias......zimmerit jesli juz to zrobie bumpem...modelować nie bede bo pionierek zeby mnie przeskoczyc bedzie musiał wtedy modelować błoto na gasiorach i pory na skórze:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 5 Listopad 2005 Autor Share Napisano 5 Listopad 2005 na szybko zrobiłem jak sobie wyobrazam scenke dla pantery....zaden ze mnie rysownik więc wyglada jak wyglada. W kazdym razie jak zobaczycie wynika z niego ze pojawia sie dwie postacie..będzie to w domysle d-ca czołgu ( ten z mapą) i drugi coś mu tam tłumaczacy i pokazujący reką. w tle rozwalajaca sie stara ruska chatka i płot z gałęzi...jest jesień 1943 roku. By nie byc gołosłowny zamieszczam cos co udłubałem juz jakis czas temu...z mysla o scence choć wówczas nie wiedziałem jeszcze z jakim pojazdem to zastosuje..teraz jest panterka to i jest okazja. Musze zaznaczyc ze zainspirował mnie bitewny kapitanek pioniera :) Owi zołnierze musza być w cos odziani dlatego zacząłem mundurek dowódcy czołgu, staram sie byc bardzo dokładny jesli chodzi o szczegóły...oznaczenia, odznaki itp...zrobiłem tez próbna rekawiczkę w która odziana bedzie dłoń zołnierza pokazującego coś w dali:) to tyle..reszte widac na obrazkach. Acha! zaznaczam ze jest to piersza moja próba z organika..więc nie smiać sie! ... i licze na pomoc. pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 5 Listopad 2005 Autor Share Napisano 5 Listopad 2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 5 Listopad 2005 Autor Share Napisano 5 Listopad 2005 http://kliment.ovh.org/rekawiczka.jpg .... no to teraz sie zacznie :) jechać chłopaki! Edit: i jeszcze cos...nie powinienem zmienic nazwy wątku z pojazd3d na scene3d? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 Nie nie i jeszcze raz nie. pomyl sie nie wiem znisz cos bo naprawde nie mam sie do czego doczepic. powiadasz pierwsza "organika" hmm tez jestem na nie. Kurcze i to tez Ci zaj... wychodzi bez dwoch zdan. Tak 3maj ziom. rewelacja Pozdrawiam Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 uwaga - zaczyna się - zmień nazwę w linku który podałeś z :"rękawiczka.jpg" na "rekawiczka.jpg" poza tym moje zdanie znasz :) jak na 1 "organikę" to jesteś dla mnie mistrzem :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 Bardzo wyrąbisty mundureczek. Coś mi się wydaje, że forum wkracza w fazę II wojny światowej :D Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 Trzymasz poziom Kliment. Ciekaw jestem jak Ci wyjdą te pamperki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 technicznie i z bliska jest pieknie, materialy tez i wszystko git ale sam ksztalt, tj anatomia ;) nie pasuje, bynajmniej nie jest to mundur normalnego czlowieka w pasie za wasko, miednica jak u kobietY, za wysoko ramiona, za dlugie rece, wiecj nie umiem opisacc pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 Laaadneee. :) Keep it up. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 6 Listopad 2005 Autor Share Napisano 6 Listopad 2005 Kome- własnie takich uwag mi trzeba...trace dystans jak cos robie za długo, teoretycznie robiłem zarys munduru na bipedzie ale musiałem cos schrzanić widocznie...wychodzi brak doswiadczenia w tej dziedzinie...nie wiem czy przerabiac to co zrobiłem czy zacząć modelować mundur od poczatku..przydał by mi sie jakis model człowieka z dobrymi proporcjami bo na tym bipedzie jakoć mi nie idzie...ok może poszukam jakis modeli darmowych w sieci, uzyje ich jako wieszaka..bo w sumie do sceny wymodelować musze popiersia i dłonie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 Moim zdaniem kiment i tak wymiatasz. Może zmień troche materiał munduru, bo ten się za bardzo błyszczy (IMO). Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 7 Listopad 2005 Autor Share Napisano 7 Listopad 2005 mały apdejt...furazerka dowódcy czołgu...i byc moze po poprawkach jego głowa. materiały robocze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 kliment- bo dobisz od tzw. dupy strony :) najpierw zrób postać a później ją ubierz i dopasuj mundur a potem zriguj ,ustaw pozę i na koniec walnij MS . Problemów raczej nie będziesz miał bo w Twoim modelu postaci będzie widać chyba tylko twarz i kawałem szyi. Tak więc nie musisz się martwić o poprawną organikę całej postaci - może to być postać LP . pozdrawiam p.s. ładna furażerka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 Hmmm. Powiem tyle : Ale zajebi**e !!!!!!!!!!!! Szok! Po prosstu pięknie ci to wychodzi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 9 Listopad 2005 Autor Share Napisano 9 Listopad 2005 mały updejt jako dowód ze dłubie...w związku ze troche zmieniłem koncepcje postaci zrobiłem nowe nakrycie głowy dla rozmówcy dowódcy czołgu..bedzie w hełmie gdyż to bedzie grenadier pancerny SS..ze wszystkimi szykanami czyli panterka itp. Głowy nie oceniac bo nie moja. pokazuje hełm w wersji soute i w pokrowcu maskującym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 9 Listopad 2005 Autor Share Napisano 9 Listopad 2005 dla zainteresowanych referki .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 9 Listopad 2005 Share Napisano 9 Listopad 2005 Daszek z przodu chyba za szeroki, tzn za bardzo odstaje od "bazy" helmu. Nachylenie tych bokow i tylu chyba jest za duze. Przyblizyl bym je troche do srodka. :) Ale ladnie jest, podoba mi sie. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 9 Listopad 2005 Autor Share Napisano 9 Listopad 2005 hmm :) a mnie sie wydaje ze jest OK, rzuc okiem RA na te foty: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 9 Listopad 2005 Share Napisano 9 Listopad 2005 a mi sie niepodoba. nie wyglada na ten ze zdjec ktore pokazałes ani własciwie niewyglada na zaden. tutaj są bardzo fajne profile hełmów powinno ci sie przydac i pomuc lepiej złapac wygląd konkretnego hełmu bo ten twoj jakos mi pod zadnen z tych niepodchodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 9 Listopad 2005 Share Napisano 9 Listopad 2005 Wybroniles sie kliment. :) Mimo, ze skos wciaz troche mi nie pasuje. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 9 Listopad 2005 Autor Share Napisano 9 Listopad 2005 W pokrowcu i tak nie bedzie widac detalu......chyba poprawie jedynie zaokraglenie w okolicach ucha( tej dolnej części) Valery dzięki, niezła strona. Co do podobieństwa do hełmów ze zdjęc..to powiem jedynie tyle ze to miały być luźne wzory do porównań...... proporcje sa raczej ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 9 Listopad 2005 Share Napisano 9 Listopad 2005 ehh tylko pozazdroscic, zapalu i woli dlubania, hehe: ] respect : ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 9 Listopad 2005 Share Napisano 9 Listopad 2005 Nie no... szoook - to jest pierwsza organika? Idzie Ci po prostu świetnie. Mundur jest troszeczkę płaski i nie wszystkie zagniecenia przypadły mi do gustu, ale to już czyste czepianie się - pokaż siatki tych modeli organicznych. Pozdrawiam i życzę dalszej tak świetnej pracy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 19 Listopad 2005 Autor Share Napisano 19 Listopad 2005 pora odświerzyc watek...ostatnio mi troszke komercha nie dała pracowac nad scenka..ale dzis miałem troszke luzu i podłubałem odrobinke przy otoczeniu panterki...pierwsze podejscie do chatki za czołgiem i płotu.....teren i niebo nazwijmy to robocze, pewnie sie jeszcze zmieni.....mozliwe ze wywale ten gont z dachu i pojawi sie strzecha..bedzie bardziej pa rusku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 nie no ja tam nie rozumiem takich klimatow, ale za to wychodzi Ci to baardzo fajnie! Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 19 Listopad 2005 Autor Share Napisano 19 Listopad 2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 Racja ze strzechą będzie lepiej. A i jeszcze jedno w narożniku chaty te belki to chyba powinny inaczej nachodzić na siebie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 19 Listopad 2005 Autor Share Napisano 19 Listopad 2005 Mathias...co masz konkretnie na mysli z tymi belkami..bo nie czaje...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 http://qboosh.cs.net.pl/gory/2001.05-Beskid_Niski/23A-Zdynia-chata.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mus_Spajder Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 Co do doskonałości modelu to było wyżej ja sie oczywiście dołączam i tak sobie myśle że skoro tyle szczegółów jest których tak zabardzo nie widać to wartko może by było ustawić tak scenke żeby je pokazać np. chopokom gąsienica spadła (nie ważne jak to sie stało bo opcji jest wiele) i ją naciągają tudzież nakładają spowrotem co chociaż częściowo ukazało by znakomite wykonanie zespołu trakcyjnego (chyba tak to sie nazywa) oraz można by było użyć tej wspaniałej liny(chociaż jest ona do holowania innego czołgu jak sądze a nie do nakładania gąsienic). Tak sobie myśle że fajnie by wyglądało gdyby wieżyczka nie by w pozycji do pszemarszu lecz lekko obrócona. Co do otoczenia to może by tak za chałupą dać stodołe albo wierzbe. Chciałbym zaznaczyć że zdaje sobie sprawe że wyżej wymienione pomysły są nieco czasochłonne ale moim nie fachowym zdaniem fajnie by to wyglądało :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 hihi, a ja zupelnie nie zauwazylem watku przez te zmiane z pojazdu na dom. :D hmmm, ten cien za ostry jest. Powyginaj troche belki i dachowki. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 swietne wykonanie płotu :) scenka mi sie nie podoba chodzi o render jakos gryzie, moze niebo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 20 Listopad 2005 Share Napisano 20 Listopad 2005 No nie ma co komentować.Jest Ładnie. niebo trochę gryzie i cienie takieee ostre. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 22 Listopad 2005 Autor Share Napisano 22 Listopad 2005 mały apdejt..buty z wysokimi cholewami dla jednego z żołnierzy...a z cholewami bo bedzie miał w jednym z nich granat tzw. tłuczek do ziemniaków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 22 Listopad 2005 Share Napisano 22 Listopad 2005 to głupie pisac takiego posta ale buty sa awesome :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 22 Listopad 2005 Share Napisano 22 Listopad 2005 co do domku to nawet jak bedize daleko to i tak jest zbyt od linijki zrobiony, daj mu noise Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 22 Listopad 2005 Share Napisano 22 Listopad 2005 Kliment a słome na strzechę juz zgromadziłeś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mus_Spajder Napisano 22 Listopad 2005 Share Napisano 22 Listopad 2005 Jeżeli już by ta słoma na dachu miała być to może warto by ją było troche popalić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 25 Listopad 2005 Autor Share Napisano 25 Listopad 2005 szewczyk dratewka uszył buty dla drugiego wojaka ( bedą w spodnie wpuszczone więć góra jest nie skończona bo i tak jej nie będzie widac). Zacząłem szyc kurtke maskującą dla niego...nie skończone jeszcze ale chciałem usłyszeć wasze zdanie co do koloru..trzeba jeszcze troche oporządzenia dorobić, kieszeń z boku i moze jak starczy sił szwy na kurtce....no i tyle na dziś. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
THE MANYSH TRAFO Napisano 25 Listopad 2005 Share Napisano 25 Listopad 2005 wygrałes konkurs na najzdolniejszego obywatela forum wszystko jest super 8-) ja cie jak długo ty to juz robisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 25 Listopad 2005 Share Napisano 25 Listopad 2005 Witam Jeśli chodzi o zgodność historyczną, to się nie wypowiem, w końcu wiesz co robisz, jeśli zaś idzie o aspekt wizualny to jestem pod coraz większym wrażeniem, super, bez pośpiechu i pełna kontrola. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 25 Listopad 2005 Share Napisano 25 Listopad 2005 Tekstura ci szwankuje - zwłaszcza na rękawie to widać :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 25 Listopad 2005 Share Napisano 25 Listopad 2005 łączenie textury się robi zazwyczaj od pachy do ręki ale pod spotem a nie na wierzchu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mus_Spajder Napisano 25 Listopad 2005 Share Napisano 25 Listopad 2005 Fajny pomysł na pomiętolony(pomarszczony, pofałdowany) materiał na hełmie.Kaptur wydaje mi się troche za mały, raczej głowy by w to nie smieścił. Może jeszcze tak by wszystko błotkiem chlpnąć?? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 25 Listopad 2005 Share Napisano 25 Listopad 2005 A mnie ciekawi w jaki sposób "zmiętoliłeś" materiał na chełmie. Czy fałdy są wymodelowane od podstaw, czy przeszły przez reactora ? No i musze przyznać, że wszystko, co wymodelowałwłeś jest perwsza klasa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
himek Napisano 25 Listopad 2005 Share Napisano 25 Listopad 2005 respect mannnnnnnn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 25 Listopad 2005 Autor Share Napisano 25 Listopad 2005 THE MANYSH TRAFO- super a gdzie nagrody??! :D hindus, kome- macie racje ale tak naprawde to texturka jest do roboty..tu jest mocno robocza jeszcze, po rozłozeniu siatki bedzie dobrze:) Mathias dzięki......z naciskiem na bez pospiechu! :D chciałbym miec czas, było by szybciej. mus_spajder, slayer2004 - fałdki na pokrowcu hełmu to 100% handmade. kaptur powiększe, dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi