maronski Napisano 13 Wrzesień 2007 Share Napisano 13 Wrzesień 2007 Super klimaty ostatnio podajesz. Może pójdź w czerwienie i w refleksy świetlne? Pozdrówka stary i sorki za over :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 13 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2007 over jest spoko i jestem rad ze pojawiaja się uwagi i inne koncepcje. Miałem takiego w WIPach, w podobnych odcieniach, troszke wiecej żółtego było, jednak postawiłem (nie wiem czy słusznie) na bardziej sterylny, martwy klimat. ps. jesli ktoś ma jeszcze opcje na ten rysunek, to overpaint jak najbardziej mołst łelkom :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 16 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2007 Koniec, bedzie tego, nie zwykłym przeciągać posiedzenia nad jedną rzeczą w nieskończoność, brakuje mi cierpliwości i mam za mało czasu do porealizowania innych pomysłów. Tradycyjnie, mniej kluczowe wipy poszły do rybek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 16 Wrzesień 2007 Share Napisano 16 Wrzesień 2007 mayk fajnie wyszło ;) Kolorystyka jest moim zdaniem odpowiednia do tego jaki klimat chciałeś osiągnąć. Kolorki które zapodał maronski są za ciepłe według mnie i mniej do tej pracy pasują :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 racja obo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 no i jest świetnie podły i drastyczny klimat :p ostatnio sie jakis miekki robie i przerażają mnie takie rzeczy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 Dobre ! Kolory trafione ... Ciała w lewym dole zauważasz jako ostatnie i się wszystko wyjaśnia - zgrabnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 Fajoskie, ale moim zdaniem mógłbyś trochę podkręcić kontrast. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 ciała mało widać (chyba że ma być dyskretnie, tak nie na pierwszy rzut oka;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 19 Wrzesień 2007 Share Napisano 19 Wrzesień 2007 Witam, Nie miej mi tego za złe, ale chcę Ci pokazać, jakie masz możliwości z kombinowaniem przy obrazku, nawet po skończeniu (kompozycja, kolor itp.) Photoshop daje takie możliwości. Tu akurat szybko chciałem dodać pracy troszkę grozy. To nie jest poprawka, a jedynie jedna z innych opcji. Ważne, aby mieć cały czas dystans do roboty. ;) To akurat drastyczny bardzo przykład kombinacji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 19 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2007 lacedemon - ..ale fajny, podoba mi się. faktycznie mocny, mroczny, ciężki klimat. PS. powtarzam ponownie, nie mam nic przeciwko poprawkom i pokazywaniu tu podmalówek moich pracek (o ile dzieje się to w tym topiku ;) ). Chodzi przecież o wzajemną pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 19 Wrzesień 2007 Share Napisano 19 Wrzesień 2007 bardz mi sie spodobal ten rysunek...wiec tez pozwolilem sobie pomazac troche...tylko na roznych monitorach to bardzo roznie wyglada..raz ciemne..raz fioletowe :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 19 Wrzesień 2007 Share Napisano 19 Wrzesień 2007 Oj,zrobiłeś duży krok do przodu mayk, tak trzymaj. Pozd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TOGU Napisano 20 Wrzesień 2007 Share Napisano 20 Wrzesień 2007 dobra koncepcja, dobre wykonanie, poprostu kawal dobrej roboty:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 2 Październik 2007 Autor Share Napisano 2 Październik 2007 Pracuję aktualnie z czymś takim, ogólny zamysł to coś w stylu pokraki siedzacej w pieczarze, wąchającej rózne rzeczy, czego efektem jest spływanie z niej (a konkretnie z dziur pod żebrami) nektaru, z tego co wywąchała. Bede wdzieczny za wszelkie sugestie pomocne w budownie odpowiedniego klimatu (pieczara + perfumeria) :) WIP: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 2 Październik 2007 Share Napisano 2 Październik 2007 lewa noga powinna byc bardziej ugieta w kolanie wg mnie bop ta skala wyglada tak jakby podpierala udo, a noga wyglada jakby ta skale przecinala jest taki dysonans wiec albo zmniesz wystpe skalny albo zegnij noge :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 3 Październik 2007 Autor Share Napisano 3 Październik 2007 hmmm, wybieram bramkę nr 2 czyli zginanie nogi :) kolejny wip #2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 4 Październik 2007 Share Napisano 4 Październik 2007 udi z kolanem musi byc wyzej wg mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 4 Październik 2007 Autor Share Napisano 4 Październik 2007 .. a konkretnie kolano do góry. Zrobie to dzis po spłaszczeniu całości. Dzieks ortheza, że widzisz to co ja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 4 Październik 2007 Share Napisano 4 Październik 2007 nie tylko kolane ale tez cala noge musialbys podniesc troche, od kolana w dol jest spoko ale calosc musi byc wyzej . przynajmniej tak na moje oko powinno byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 4 Październik 2007 Share Napisano 4 Październik 2007 Dodatkowo bym wydłużył lekko ręce (szczególnie przedramiona), i wydłużyłbym palce, do tego dałbym większy zoom do postaci, wydaje się taka malutka i szczegóły się gubią, choć trochę większe przybliżenie sporo by dało imho :) btw jak zwykle ziemia i tło wyszło Ci fantastycznie, powinieneś więcej tworzyć właśnie pejzażyków, teł i innych takich :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 19 Październik 2007 Autor Share Napisano 19 Październik 2007 stanęło na tym, sił na więcej brak i inne robótki też wymagają czasu... wiecej z tego nie wycisne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 20 Październik 2007 Share Napisano 20 Październik 2007 Świetnie podszedłeś do tego tematu i jak się nie mylę winner? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 28 Październik 2007 Autor Share Napisano 28 Październik 2007 maronski - taaa, znooowuuu ;) dzięks. Kolejna bitewka, kolejne wip'y. Inspiracja: Autostopowicz z Rutgerem H. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 28 Październik 2007 Share Napisano 28 Październik 2007 hej, powiem ci ze szkic mnie zwalil z nog! narazie jako tako to w kolorze ale wierze ze dociagniesz i przede wszystkim podswietlisz od tylu ta postac ktora rozrywa faciowi gębe :D powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 28 Październik 2007 Share Napisano 28 Październik 2007 ta perfumeria to jakos z nekroskopem mi sie kojarzy(w sensie pomysł) bo wykonanie jest juz barzdziej bajeczno-s-f owe niźli horrorowe;) a te dwie zrośnięte ze sobą potworobaby to jak Barker dosłownie:D Tia...kolor trza by było doszlifować, bo to jeszcze nie "to", więcej głębi poproszę i dramatyzmu;) natomiast pomysł świetny! pozdrawiam i czekam na Updejt:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 3 Listopad 2007 Autor Share Napisano 3 Listopad 2007 Finito dzieki za rady, po częsci zastosowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 3 Listopad 2007 Share Napisano 3 Listopad 2007 potwory nie mają takich białych zębów;D reszta jest o niebo lepiej, czegoś takiego właśnie brakowało;) ja jeszcze bym to pomęczyła, ale rób jak chcesz;) pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pbx Napisano 4 Listopad 2007 Share Napisano 4 Listopad 2007 Niezły pomysł i klimacik w stylu Silent Hill, lubię takie "pokraki". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 5 Listopad 2007 Autor Share Napisano 5 Listopad 2007 okiej, teraz coz z innej kombatanckiej beczki w sumie to speed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 7 Listopad 2007 Autor Share Napisano 7 Listopad 2007 Mały update, wszystko w fazie progresu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 7 Listopad 2007 Share Napisano 7 Listopad 2007 hahah przepiekna postac pana na swini :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 7 Listopad 2007 Share Napisano 7 Listopad 2007 Świetne postacie, dla mnie zwłaszcza ta na górze, dobre kolory, fajna karykatura i spoko malarskość ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 8 Listopad 2007 Autor Share Napisano 8 Listopad 2007 Dzięki guys. Idę dalej ze swiniakiem, generalnie zamysł opiera się na klimatach farmersko-alienowskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 9 Listopad 2007 Share Napisano 9 Listopad 2007 Fajny ten redneck - troszke tylko nie zgadza sie perspektywa, on jest pokazany calkowicie en face a reszta jest jakby z ciut wiekszej wysokosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 9 Listopad 2007 Share Napisano 9 Listopad 2007 jak obrócisz głowę o 90 stopni w prawo zobaczysz ze górna część ufo jest krzywa przynajmniej na moje oko chyba ze z nim coś nie tak XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 9 Listopad 2007 Share Napisano 9 Listopad 2007 hehe :) bardzo to sie zacnie rozwija... dawaj jakies tlo sielankowe i bedzie fajowy rysun. jedna rzecz mnie tylko zastanawia. mianowicie jesli dobrze rozumiem to farmer zestrzelil ten spodek... a skoro go zestrzelil to chyba nie powinien miec juz pocisku w tej bazooce... wiec moze spoko by bylo gdybys bardziej pokazal, ze cala scena dzieje sie zaraz po zestrzeleniu... jakis dym ze spodka i z bazooki moze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 10 Listopad 2007 Autor Share Napisano 10 Listopad 2007 Dzięki za rady, na pewno wdrożę :) Rakiete raczej zostawie, bardziej dobitnie daje zanć co sie dzieje, a całość i tak traktuję z przymrużeniem oka ;) kolejny wip: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 19 Listopad 2007 Autor Share Napisano 19 Listopad 2007 Koncepcik, drewniak ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 boski drewniak nie ma co!!! ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yabbol Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 Prawdziwy drewniany drewniak :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 troche te kamienie oderwane o d calosci ale pomysł jak zwykle superandzki ...czekam na finito..:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 22 Listopad 2007 Autor Share Napisano 22 Listopad 2007 janko - to jest finał ;) Kolejna pracka, a raczej WIP. Scenka z mitologii, Minos pierwszy raz widzi swego syna. Jak wiemy, jest ojcem minotaura.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 22 Listopad 2007 Share Napisano 22 Listopad 2007 Miejscami bardzo fajnie i plastycznie, ale nozki to on ma kobieceeeee ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 22 Listopad 2007 Share Napisano 22 Listopad 2007 no i chyba perspektywa cos okrutnie zwichrowana. Pracuj dalej :-) ciekawy jestem finalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 22 Listopad 2007 Share Napisano 22 Listopad 2007 Ale przyznać trzeba ci jedno mayk... zdziwko to ci wyszło :) Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 22 Listopad 2007 Autor Share Napisano 22 Listopad 2007 kobiece? hmm.musze to przepracować. Chciałem uzyskać postać starego grzyba, który lada dzień wyciągnie kopyta. ortheza - zgadza sie, chodzi Ci konkretnie o perspektywe tronu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 22 Listopad 2007 Share Napisano 22 Listopad 2007 fajne fajne, tylko jak mały przelazł z tymi rogami? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 22 Listopad 2007 Share Napisano 22 Listopad 2007 to jest tron wyścigowy ... ;) Nogi fakt - kobiece - może obniż łydki Tron - jak mówię, perspektywa ma zbieg gdzieś 50 metrów pod ziemią, jest niesymetryczny (górne podparcie z lewej nie równa się temu z prawej) Kompozycja - moje pierwsze wrażenie było takie, że minotaur to ten koleś ocieniony na pierwszym planie, dopiero potem zauważyłem małego rogatego ... Może jak pociągniesz szczegóły, to wyjdzie to bardziej. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 22 Listopad 2007 Share Napisano 22 Listopad 2007 szykuje sie cos bombiastego :) te ciemne postaci jakos tak mi nie lezą ...wyraz dziadzunia elegancki .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi