aspenboy Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 Nooo, tusze rządzą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 30 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2008 Dzięki wszystkim, mam z tym tyle roboty że masakra a to i tak część tego co teraz musze wydziergać (szkoda ze nie moge pokazać reszty.. ;) ). Dwa poprawione i jeden nowy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 O kurde - swietne stary swietne - zes sie wyrobil az milo popatrzec :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grim666 Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 Czasem mnie tknie coś i piszę. Jestem maniakiem tuszowych rysunków, a Twoich Ci zazdroszczę ;). Świetna krecha, różnicowanie planów i przedstawienie realnego świata mistrzowskie! Poległeś jednak nieco przy obrazku ze złożeniem ciała, tam nie za bardzo widać gdzie co jest i plany się gubią. Dwa ostatnie, to cudo! Chmury i drzewo jak dla mnie idealne. Nie wiem czy wcześniej pisałeś, ale jaki to ma format? Mógłbyś zrobić jakieś zbliżenie? Pooglądałbym sobie ziarno papieru i te misternie smarowane kreseczki. A co do niektórych digitali, tak mi się kiedyś nasunęło pytanie: czy Ty za bardzo nie jesteś zapatrzony w Bumskeego ? ;) Saluty jak nic ! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 30 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2008 Omen - senks :D grimm666 - ano tak sie składa ze tuszem bawie sie już z 7 lat i mam to nieco bardziej opykane niż tablet (poza tym działam na Volito 2 co dodatkowo cofa mnie... nie idzie rysować na całym ekranie..). Bumskeee?? hmm, znam ale czy ja wiem? po której mojej pracce wnosisz ze zahaczam o jego styl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grim666 Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 Np. truposz na koniu i ostatnia praca z maską. Szczególnie sposób malowania draperii, kolory...i pozawijane czerwone szmaty w takie kłęby (to chyba przy okazji tego jeźdźca na koniu szachowym). Również sposób pędzlowania i w niektórych enwajronmentach. Oczywiście to wspaniały wzór do naśladowania, sam czerpię od niego natchnienie, chociaż nie twierdzę, że Ty świadomie z niego jedziesz czy się inspirujesz. No, ale co z tymi zbliżeniami??? Możesz wrzucić ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 30 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2008 szczerze powiem ze bardziej zaczerpnąłem z bardzo krótkiego tutka jednego pacjenta (być moze był to tarrzzann, albo jakoś tak ksywka), pokazał fajny sposób posługiwania się smudge toolem róznymi pędzlami :) no i wdrożyłem :) co do zoomów, to wrzucę wieczorkiem (lub email jesli chcesz 1:1 :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpitalnik Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 Takie rycinki to marzenie zawsze tak chciałem:P Aż sie łezka w oku kreci;) btw. czarodziej ma śmieszny wytrzeszcz;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 R E W E L A C J A ! kupcie tę książkę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 Mayk :(poza tym działam na Volito 2 co dodatkowo cofa mnie... nie idzie rysować na całym ekranie..) wiem co czujesz, ja to nazywałem dzióbaniem bo tak to na volito wygląda jak rysujesz ;] Szkiców z luźną kreską się nie porobi ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 12 Luty 2008 Autor Share Napisano 12 Luty 2008 dzięks gajs, odkładam dosłownie na chwilke tusz i dłubię sobie w didżitalu, powiedzcie co by tu jeszcze poza tym żeby to skończyć idąc w tym kierunku... http://img153.imageshack.us/img153/3449/wipdemon12pb1.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shamjaza Napisano 12 Luty 2008 Share Napisano 12 Luty 2008 Fantastycznie sie zapowiada, jestem pod wrazeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 12 Luty 2008 Share Napisano 12 Luty 2008 Mocarnie te postacie namalowane. Piekna sprawa. Tylko, na moje oko, cos glowa na atakujacym nie siedzi najlepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 18 Luty 2008 Share Napisano 18 Luty 2008 update, update, update! :) Mayk-bo będzie mi sie po nocach sniło:) zarzuć jakis mały progresik, chocby fragment, strasznie chcę zobaczyć dalsze kroki tej pracki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 18 Luty 2008 Autor Share Napisano 18 Luty 2008 jest tu ;) http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=47052 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 19 Luty 2008 Autor Share Napisano 19 Luty 2008 dobra czas powrócić do szarej (a raczej czarno-białej ;) ) rzeczywistości, bo terminy gonią. Dwie kolejne ilustracje do Króla Artura.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 o ile kolorowe nie przemawiaja do mnie wogole, to linearty sa w pyte! :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 nom te czarno biale bajera-zwlaszcza ostatni! i zmien wreszcie ten "wrzesien" w nazwie teczki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 21 Luty 2008 Autor Share Napisano 21 Luty 2008 dzięks chłopaki, "września" niestety zmienić się nie da, coś sie zwaliło, uderzałem już do góry, ale nic nie uradziła :/ ostatnia 5 pracka do I tomu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpitalnik Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 umarłem xD to jest to!:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 ostatnia mnie poprostu zabiles -_o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 23 Luty 2008 Share Napisano 23 Luty 2008 klimacik jest- przyciąga i zmusza do analizy kazdego szczegółu, fajnie oldschool'owo wygląda, jak komiksy z dawnych lat :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 4 Marzec 2008 Autor Share Napisano 4 Marzec 2008 Dzięki ewrybady za miłe słowo :) Miałem troche luzu ostatnio wiec drasnąłem cuś na digartową batelkę. Koncepcje: i final: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 jezeli ktos nie wytknie anatomi w tej pracy to musi bardzo cie lubic;] Niewiem ale na moje amatorkie oko nic tu sie nie zgadza;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 4 Marzec 2008 Autor Share Napisano 4 Marzec 2008 Dokładnie :]]] chciałem żeby była taki pogięty w sumie ;) wersja anatomicznie poprawna wyglądała drętwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 ale to wtedy sie robi reszte malo realistyczna-i kolory i cienie i wszystko;] bo tak to wyszlo maslo maslane, nie czyta sie tego zamiaru celowego pogiecia anatomi;/ ani to karykatura,ani komixowe,ani realistyczne-no takie nijakie;] plus za dynamizm za to;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 nicponim ma racje, pognij go jak chcesz ale bardziej anatomicznie (taki mi sie przyklad przypomnial - w komiksie "Slaine" byl taki moment, w ktorym glowny bohater wpadal w szal bitewny i jego cialo ulegalo deformacjom) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nubb Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 A ja z innej strony przyatakuję ;) rewelacyjne te ostre kształty są. W momencie, gdy płaszcz przechodzi w ten szalony wir :) bardzo fajowe efekta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 yep, oko szaleje - za duzo przypadku, a za malo przemyslanej deformacji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 6 Marzec 2008 Autor Share Napisano 6 Marzec 2008 Bycmoże przegiąłem pałkę troszke ;) nic to, jadziem dalej. WIP: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 6 Marzec 2008 Share Napisano 6 Marzec 2008 świetne prace pokazujesz, dziewczyna na ostatnim bardzo ładna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 6 Marzec 2008 Share Napisano 6 Marzec 2008 Fajne pracki masz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 7 Marzec 2008 Autor Share Napisano 7 Marzec 2008 Levus, mrkrzysiek - Dzieks, nastąpi zmiana koncepcji, mimo tego zacząłem tło.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 7 Marzec 2008 Share Napisano 7 Marzec 2008 Stopa nie wyglada naturalnie.. Np. palce powinny sie zmniejszac od pierwszego do piatego a tu ostatni palec jest najwiekszy z czterech (oprocz pierwszego). Lezaca reka >> za maly kciuk a wskazujacy za dlugi w stosunku do srodkowego palca. Jej lewa dlon >> za duza w stosunku do glowy- polecalbym delikatnie powiekszyc glowe i zmniejszyc lewa reke. A tlo calkiem mile ;) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 9 Marzec 2008 Autor Share Napisano 9 Marzec 2008 zmiana koncepcji, nie ma maski - jest klama i mózg na ścianie, kolejny step selfu - dzieki na zwrocenie uwagi napewne rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 moze materialy zroznicuj? bo wszystko takie sliskie, gladkie. Pracka fajna,ale taka troche bez zycia,no nie powala;] 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artursadlos Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 Ładnie sobie z tkaninami radzisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 11 Marzec 2008 Share Napisano 11 Marzec 2008 Tkaniny to fakt, wyciachane przednio, ogólnie praca miła, tylko w tym układzie jeśli dałeś jej taką spluwę w łapy to powinno być widać kawałek łokcia prawej ręki za plecami, tak mi się wydaję ;] ...a i ta ręka kogoś spoczywającego obok jest trochę połamana ;P ładne zestawienie kolorów, klimacik ala Tycjana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 11 Marzec 2008 Autor Share Napisano 11 Marzec 2008 Done koz nie ma czasu for mor. nicpoń - zastosowałem się :) maszrum - tyż ;) Tortur - senks :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman Napisano 11 Marzec 2008 Share Napisano 11 Marzec 2008 Rzeczywiście, trochę Ci siadła konstrukcja, jeżeli chodzi o postać. Prawa ręka powinna sie gdzieś pokazać, bo nie widać jej wcale, a prawa noga jest ciut za krótka.. co do ręki Martwego, to przypuszczam, że nie jest skończona więc się nie wypowiadam. Ale poza tym...TKANINY BARDZO FAJNIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 12 Marzec 2008 Share Napisano 12 Marzec 2008 bardzo fajnie wyszlo, ta reka na lozku nie taka troche chyba, ale mi sie podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artozi Napisano 12 Marzec 2008 Share Napisano 12 Marzec 2008 Fajne, zywe kolorki, malowanie fajnie, ale skoro to jest dosc dramatyczna sytuacja to moze dac mniej swiatla na scenie (mniej u dolu) oraz w tle bardziej podkreslic krew na scianie. Moze byc ona prawie czarna z paromoa blysnieciami. Chyba przez to ze nie widac jej drugiej reki postac dosc statycznie siedzi. Jak dla mnie bardzo przyjemna odlotowa pracka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 19 Marzec 2008 Autor Share Napisano 19 Marzec 2008 Owszem ma kilka błędów ten obrazek, ale nic to, trzeba się uczyć dalej :) dzieki wszystkim za crit&comments. Ciąg dalszy nieco zaniedbanych przeze mnie (przez co mam teraz jesień średniowiecza) ilustracji to książek White'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 19 Marzec 2008 Share Napisano 19 Marzec 2008 no i znowu zacne te b&w :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 19 Marzec 2008 Share Napisano 19 Marzec 2008 widze, ze troche taki Rosinski tutaj sie klania ;) pewnie kojarzysz komiks "Szninkiel"... a jak nie to polecam przed zrobieniem nastepnych prac tego typu... a poza tym to na pierwszym obrazku plany sie troszke mylą- pierwszy z drugim, ale to tycke- dlatego, ze gosc na pierwszym planie ma takie same wartosci czerni jak na koniu przed nim- mozna by oslabic wartosci na zadzie konia.. , a trzeci plan- moze za jasny? za malo sie tam dzieje? nie wiem... a na drugim obrazku to ten "dziwnie skosny" stopien na schodkach drazni i ustawienie nog tego "uciekajacego" jest niepoprawne chyba, bo tlow jest badziej dynamicznie potraktowany, a ustawienie nog i stop go ustatecznia.. ale spoko jest- pracuj pracuj! pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 20 Marzec 2008 Share Napisano 20 Marzec 2008 rysunki w B&W bardzo zacne! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 20 Marzec 2008 Autor Share Napisano 20 Marzec 2008 Darek, Mortom, dzięki :) Selfu - ehh... Rosiński, człowiek legenda :) Szninkla znam, tak jak Thorgala, Yansa (a właściwe Hansa), Skargę, pilota śmigłowca i wiele wiele innych..miałem na niego faze jakieś 10 lat temu, co chyba niechcący odcisnęło się na moim stylu. Podobnie, ale nieco później miałem z Moebiusem (ale ten strasznie mieszał w stylach ;/ ). Mogłbym nawijać godzinę o rysownikach tego pokroju, uwielbiam klimat stalówka-kartka-ja, it's a kind of magic ;) kolejny wrzut, i poprawka Merlina, z małym zoomem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 20 Marzec 2008 Share Napisano 20 Marzec 2008 czy ja wiem czy moebius tak mieszal?... wydaje mi sie ze aczej ma swoj charakter i tylko zmienia techniki ;) spoko ze znasz- pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 20 Marzec 2008 Share Napisano 20 Marzec 2008 wyapsione graficzki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 21 Marzec 2008 Autor Share Napisano 21 Marzec 2008 selfu - ano znam, znam :) zmiany były tak spore, że wręcz sprawiało to wrażenie jakby rysował kto inny. misiekhc - thanx Poprawka z wczoraj, zmieniłem nieco dalszy plan i okolice łba jednorożca.. I czwarta ilustracja , Pellinore i jego sucz ;) muszę tu jeszcze dodać deszczyk, ale to juz w digitalu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi