Marcin Napisano 30 Listopad 2005 Share Napisano 30 Listopad 2005 Witam jakos ostatnio takie cos sie zrodziło , wiele to przeszło no ale w koncu uwazam za skaczone jakies pytania , nie krepujcie sie . . Hi Res - Front view . . Hi Res - Side view . . Hi Res - Back view niedlugo , w miare mozliwosci wrzuce wersje nocną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 30 Listopad 2005 Share Napisano 30 Listopad 2005 z początku zapowiadało się strasznie nudno i zimno, ale ostateczna wersja jest nawet przytulna. Bardzo proszę o wersję z rozpalonym kominkiem (tzn. jego środkiem) w nocy. dobra robota :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 30 Listopad 2005 Share Napisano 30 Listopad 2005 jednak jak dla mnie troszke nudno i ciut za ciemno, choc ogolnie fajnie i w moim klimacie. czesc rzeczy przynajmniej na 1 rzut oka jest dla mnie niejasna i wymaga dluzszego przygladania sie zeby skumac o co chodzi w daneym elemencie (sufit, schody), ale mozesz zwalic to na moja wrodzona durnowatosc. Chyba bym wolal bez tla za oknem, ale to juz kwestia gustu. Ogolnie sie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 30 Listopad 2005 Share Napisano 30 Listopad 2005 klatka schodowa z kominkiem powinna być bardziej zintegrowana z wnętrzem, zbędna jest rama (podciąg) i kawłek sciany od szafek (o ile to szafki :) ) nie jestem też przekonany do oswielenia w suficie, nie wpasowuje się skalą w całe wnętrze. powinno być bardziej delikatne albo w drugą stronę, bardziej masywne acz minimlne jak restszta. mały ten pokój, dlatego sama przestrzeń najlepiej się odbiera na 2 obrazku, ale pod względem wizualnym (jako sam obrazek) 1 najlepszy. swietnie ze zmniejszyłeś kontrast na pierwszym, troche przypomina przez to rendery ma+ z koscioła :) wszystko imho bo obiektywnych zastrzeżeń nie moge znaleść :D świetne edit: jeden błąd znalazłem, przed kominkiem powinna leżeć szyba albo coś w ten deseń :) edit2: dobrze byłoby schować listwe maskującą prowadnice żaluzji w GK :D unikaj scinków scian i małych przypadkowych powierzchnii we wnetrzach o tym charakterze. generalna zasada: projektuj tak by nie dało się już tego upraszczać :D edit3: poprawiłem błyndy bo jakieś buraki mi tu ortografię zarzucają :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
himek Napisano 30 Listopad 2005 Share Napisano 30 Listopad 2005 fajnie umiesciles ksiazki - :) ciekawa pracka - fajnie sie zgrywa z twoim awatarem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 30 Listopad 2005 Share Napisano 30 Listopad 2005 bardzo ładnie wyszło, chociaż tak się nie zapowiadało ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 30 Listopad 2005 Share Napisano 30 Listopad 2005 Bardzo ładan pracka, oby więcej takich. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 30 Listopad 2005 Autor Share Napisano 30 Listopad 2005 dobra , teraz answers : Leru - Dzieki , postaram sie cos z tym zrobic ;] juz myslalem o ogniu wczesniej nawet w wersji dziennej , no ale pomyslimy zobaczymy Chalek - hehe , no widzisz ;] generalnie sam sie troche gubiłem w czasie tego projektu ale tak mi sie przezarł ze poprawiał bym w nieskaczonosc peter_muler - dzieki za porady ;] projektuje jak moge ;> a co do tego "cos w ten deseń pod kominkiem" to fakt , wykladzina sie pobrudzi :> himek - tnx ;] te książki juz narobily mi bigosu w scenie bo przesadzilem z poly :> Sans - :D ktos tu oberwie za kablowanie :> mintrill - dzieki :> edit : poprawilem pisownie bom nie burak :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 30 Listopad 2005 Share Napisano 30 Listopad 2005 moze sprobuj jeszcze zaslonić zaluzje w renderze dziennym jak masz siłę, będzie ładny półmrok :) btw. czepiam sie jak typowy polak ;) btw. razem z kome osiągneliście już bardzo fajny poziom w projektowaniu, mam zatem pytanie, nie męczy Cię teraz oglądanie okrąglaka-restauracji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7gaga Napisano 30 Listopad 2005 Share Napisano 30 Listopad 2005 ja tylko tyle: sufit niefajny i uwagi do 3go rendera jak peter_muler - ta rama ze scian zbedna, szczegolnie ten skrawek po prawej. co do kominka to cos z nim chyba nie tak i nie chodzi o to ze sie dywan pobrudzi. nie zebym byla pewna ale czy mozna go szyba zakrywac? elektryczny na pewno, gazowy chyba tak ale taki na drewno??..hmmm a wogole to bym zapomniala:) podoba sie , podoba....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 30 Listopad 2005 Autor Share Napisano 30 Listopad 2005 btw. razem z kome osiągneliście już bardzo fajny poziom w projektowaniu, mam zatem pytanie, nie męczy Cię teraz oglądanie okrąglaka-restauracji? z checia dal bym sobie bana za okrągłą restauracje jak i za inne "projekty" ;] staram sie wykreowac własny styl i szlifowac forme , z kome czesto sie buraczymy co ma byc tak i nie tak , oczywiscie jako zapalency :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 30 Listopad 2005 Share Napisano 30 Listopad 2005 ale czy mozna go szyba zakrywac? elektryczny na pewno, gazowy chyba tak ale taki na drewno??..hmmm można, teściu ma zakryty :D kwestia dopływu powietrza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7gaga Napisano 30 Listopad 2005 Share Napisano 30 Listopad 2005 no w sumie tez widzialam zakryty:) no to tylko przed nim czegos brakuje jakby cos sie ''wysypalo'';) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 30 Listopad 2005 Share Napisano 30 Listopad 2005 jaki render? nie wiem, ale jakoś Pan Marcin Moderator (PMM:D) kojarzy mi się z MentalRayem, nie myle się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 30 Listopad 2005 Autor Share Napisano 30 Listopad 2005 jaki render? nie wiem, ale jakoś Pan Marcin Moderator (PMM:D) kojarzy mi się z MentalRayem, nie myle się? mylisz sie ;] vray oczywiscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taras Napisano 1 Grudzień 2005 Share Napisano 1 Grudzień 2005 Fajno jest. Inwestor hiba jest ze WlohOw. Styl jest typowo alja Italo design, a konkretnej Calligaris. Kamin jest prawdzivyj , chy elektro? Wiem jak jest trudno zastawicz siebie, popracowacz nad ksiEzkami , detalami dekoru, ruznymi "bzdetami". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 1 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2005 Fajno jest. Inwestor hiba jest ze WlohOw. Styl jest typowo alja Italo design, a konkretnej Calligaris. Kamin jest prawdzivyj , chy elektro? Wiem jak jest trudno zastawicz siebie, popracowacz nad ksiEzkami , detalami dekoru, ruznymi "bzdetami". hehe. Nie jest to projekt dla inwestora ;] to tylko taki mój mini projekcik , nie jestem Architektem i nie mam o tym pojęcia , jedynie co to kocham wnętrza a piecyk jest normalny , na drzewo ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 1 Grudzień 2005 Share Napisano 1 Grudzień 2005 hmm... ale ten widok za oknem... ciągle taki sam mimo innego kąta kamery... :] aha. podstawka fotela trochę kantowata jest no i przydałoby się coś napisać na grzbietach tych książek. ogólnie to ładnie... jak na tego badziewnego vraya ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeg Napisano 1 Grudzień 2005 Share Napisano 1 Grudzień 2005 A jaką funkcje użytkową ma to pomieszczenie? biblioteka(czytelnia) ? pokój wypoczynkowy?czy biuro bo do kazdego probuje cos dopasowac i zawsze czegos mi brakuje.a najbardziej lampy przy kanapach .Jak czytasz to najlepiej miec swiatło blisko książki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 1 Grudzień 2005 Share Napisano 1 Grudzień 2005 Ogólnie ładnie wyszło - fajne oświetlenie, design i wogóle - dwie rzeczy tylko mi nie pasują - envi za oknem i to coś pod sufitem - wybacz ale do końca jeszcze nie wiem co to jest ;) gratulacje rekomy i kolejnego ukończonego fajnego projektu. 3m sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 1 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2005 to światełka Kreon`a w kanałach ;] a dokładnie modele Prologe 80 double Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 1 Grudzień 2005 Share Napisano 1 Grudzień 2005 Mnie sie bardzo podoba. Klimatyczny pokoik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukovsky Napisano 1 Grudzień 2005 Share Napisano 1 Grudzień 2005 Podoba mi się i to bardzo :) Mam tylko uwagę "techniczną". Obrazek "Hi Res - Side view " w lewym dolnym rogu to dlaczego drewno (miąższ) to takie czerwone jest ? Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukovsky Napisano 1 Grudzień 2005 Share Napisano 1 Grudzień 2005 Takie pytanko jeszcze. Czym render ? Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 1 Grudzień 2005 Share Napisano 1 Grudzień 2005 na 100% vray :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 1 Grudzień 2005 Share Napisano 1 Grudzień 2005 o kreon co to :D bardzo bardzo ładnie, jako obrazki drugi i trzeci najlepsze. jako projekt imo też jest bardzo dobry w swojej prostocie, nie pasuje mi tylko to pod tv ale wiem że trudno zrobić to żeby było ładne. gratulacje, mówiłem że zazdroszcze :> aha, kłody drewna na wierzchu i brak klamek w drzwiach - chyba coś się nie zgadza :D ps1. zapaleńcy eh :) ps2. to nie ja sprzedałem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 1 Grudzień 2005 Share Napisano 1 Grudzień 2005 aha ładna textura drewna szafkach/sciankch - podziel sie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 1 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2005 z nią mialem najwiecej problemów , za nic nie mogłem jej znaleść i dlatego tak to wszystko wolno szło ;] http://img425.imageshack.us/img425/5373/wenge6sh.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 1 Grudzień 2005 Share Napisano 1 Grudzień 2005 http://www.icff.com/downloads/press_images/AbetLaminatiWenge.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodAs Napisano 1 Grudzień 2005 Share Napisano 1 Grudzień 2005 cieplo i przytulnie ,nice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 1 Grudzień 2005 Share Napisano 1 Grudzień 2005 pffff....trzyma poziom co więcej ...;> no ładnie...poprostu. ------- oddałem Ci mój 2200 post , ciesz się ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 1 Grudzień 2005 Share Napisano 1 Grudzień 2005 Bardzo ladnie. Kanapa i fotele swietne. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 1 Grudzień 2005 Share Napisano 1 Grudzień 2005 Cześć Bardzo przyjemne wnętrze, lecz troszkę przyciemne jak na takie duże okno. 3 render najbardziej się podoba. Tylko to drewno jest jakieś dziwne, kora przypomina skórę węża :D Możesz mi wyjaśnić jak jest zrobione drugie ujęcie. Chodzi mi o kamerę bo wygląda to jak byś do tego ujęcie ukrył ścianę. Coś za dużo widać. W każdym bądź razie gratulacje z wykonanego projektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 1 Grudzień 2005 Share Napisano 1 Grudzień 2005 ja za niego powiem bo go chyba nie ma, to z kamerą się nazywa Camera Clipping :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amok Napisano 2 Grudzień 2005 Share Napisano 2 Grudzień 2005 pierwszy render total , bardzo ciekawe światło taka troche filmowa atmosfera.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amok Napisano 2 Grudzień 2005 Share Napisano 2 Grudzień 2005 a i żeczy które musisz poprawić , nie wiem czy ktoś już pisał , ale : Plazma pod takim kontem powinna cholernie łapać światło ! fotel przy takiem świetle za okna musi dawać mocniejsze odbicia wiem zę skura ale przy tym pierwszym renderku musi bardziej materiał drewna perfekto , odbicia jaki i glos jak z fabryki mebli.... przelicz to jaz jeszcze please.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość RPSpider Napisano 5 Grudzień 2005 Share Napisano 5 Grudzień 2005 Ile czasu zajęło stworzenie tej sceny od pomysłu do efektu końcowego? Ogólnie całkiem fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 5 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2005 razem jakies 7 dni , niestety z przerwami , niektorzy wiedzą z jakiego powodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 21 Grudzień 2005 Share Napisano 21 Grudzień 2005 Mam nadzieje ze temat nie przysechł na tyle by pisanie czegoś tutaj zostało potraktowane jak górnictwo odkrywkowe....ogólnie bardzo mi sie podoba wiekszość napisano juz wcześniej...zgadzam sie ze kompozycyjnie nr 1 najlepszy choc moim skromnym zdaniem odrobine za ciemno. I jeszcze coś natury ogólniejszej...ogladam wiekszość twoich pracek ( jesli nie wszystkie) i musze stwierdzic ze zaczynasz być w nich "rozpoznawalny".... potraktuj to jak komplement. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 21 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2005 tnx , no staram sie jakos :> teraz obiecalem sobie ze poexperymentuje z betonem. Choc jeszcze tego nie robilem :> powiem tylko ze to bedize kuchnia z jadalnią/salonem (duża) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi