mkk3a Napisano 9 Grudzień 2005 Share Napisano 9 Grudzień 2005 dla wrocławian obiekt zapewne znany. dla nieobeznanych: kilkadziesiąt fotek i rysunków tejże wieży mam nadzieje ze sie podoba komentarze i krytyka - mile widziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 9 Grudzień 2005 Share Napisano 9 Grudzień 2005 hehe. fajną knajpkę tam otworzyli, ale droga jak cholera :) na razie jest dość mało ale jeśli wymodelujesz jeszcze całe otoczenie (ze skrzyżowaniem Powstańców Śląskich włącznie) to masz Gold Gallery :D Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darus Napisano 9 Grudzień 2005 Share Napisano 9 Grudzień 2005 No miejsce jest fajniaste :)) Tylko ten render jakis kanciaty :/ no mam nadizej ze dokonczysz to dzielo :d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 9 Grudzień 2005 Share Napisano 9 Grudzień 2005 Jestem tam codziennie przejazdem (pks :D ) będę Cię wypatrywał jak latasz z metrówką i mierzysz cegłówki :D Bardzo ciekawy temat, jak tylko oddasz światwełko we wnętrzu to będzie superos Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Busiu Napisano 10 Grudzień 2005 Share Napisano 10 Grudzień 2005 Mkka coś z tobą nietak, najpierw wieża strażnicza potem, ciśnień :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 10 Grudzień 2005 Share Napisano 10 Grudzień 2005 heheeh spoko jak na razie troszke mało i sampling w renderku nietaki ;) A tak ogolnie to bardzo fajnie sie zapowiada ! Tweety-"fajną knajpkę tam otworzyli, ale droga jak cholera :)" ty to byś tylko po knajpach sie szlajał ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 12 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2005 maly update, dorobilem jeszcze rozne bajery na górze. w sumie w jednym miejscu powinien byc napisac "erbaut 19... ileś tam" ale nie wiem czy bedzie on widoczny, a troche szkoda mi polygonow, bo nie mam zbyt dobrego kompa na specjalne życzenie: właczony AA i zwiekszony sampling w GI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 12 Grudzień 2005 Share Napisano 12 Grudzień 2005 ty to byś tylko po knajpach sie szlajał ;) hehehe. we have only one life man :] mkk3a: to będzie sam obiekt czy przewidujesz jakąś scenerię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 12 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2005 no tez sie nad tym zastanawialem i szczerze mowiąc - nie wiem. chyba bede musial sie tam wybrac, zobaczyc w ktorą strone widok jest naprostszy i moze wtedy tez zdecyduje sie zrobic otoczenie w 3d. choc z drugiej strony, jesli POV to bedzie zwykly czlowieczek, to wlasciwie całe tło to bedzie niebo (wieża ma 62 metry), jedynie kilka px u dołu to bedzą jakies drzewa, domki. wtedy moze uzyje fotki. na razie mam jeszcze troche modelowania przed sobą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 12 Grudzień 2005 Share Napisano 12 Grudzień 2005 no spoko mkk3a tylko czekam na jakis większy update ;) pozdro i powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7gaga Napisano 12 Grudzień 2005 Share Napisano 12 Grudzień 2005 robisz to ze zdjecia ? chyab w jakiejs ksiazce o architekturze wroclawia sa rysunki, bedzie latwiej:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcisz Napisano 14 Grudzień 2005 Share Napisano 14 Grudzień 2005 no mkk3a ukradles mi pomysl :P z tym ze ja staram sie o plany tego budyku ::) zeby go zrobic tak jak nalezy :) bede tu zagladal zeby zobaczyc jak ci to idzie :P a od razu zaklepuje sobie temat kosciola na rogu ulic kruczej i gajowickiej :) jestem na etapie rozmow z ksiedzem o plany kosciola :D zeby pozyczyl bo ma :) ihih :) pozdro :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-R Napisano 16 Grudzień 2005 Share Napisano 16 Grudzień 2005 Mkka coś z tobą nietak, najpierw wieża strażnicza potem, ciśnień :) faktycznie... to juz beda "Dwie wieze" :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 18 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2005 Barcisz - co prawda nie mam planów z wszystkimi wymiarami, ale mam dużo dobrych fotek i kilka obrazów i danych technicznych, więc proporcje na pewno są dobre. Co do tego kościoła - bardzo fajny, kiedyś mieszkałem w tamtej okolicy (między Zaporoską, Gajowicką i Żelazną). Skombinowałes juz te plany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 18 Grudzień 2005 Share Napisano 18 Grudzień 2005 Kurde, tyle ciekawych rzeczy dookła i bardzo rad jestem ze cos wylukałes a nie tylko samochody (przesyt ostatnio) pomysł z wieza mi sie podoba i juz...Dawaj dalej!!Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcisz Napisano 19 Grudzień 2005 Share Napisano 19 Grudzień 2005 no mkk3a spoko spoko, co do planow kosciola jeszcze nie mam :) nie mam czasu sie spotkac z ksiedzem, moze w piatek.. zobacze czemu nie bylo cie na zlocie ;p dawaj uptade ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Virk Napisano 19 Grudzień 2005 Share Napisano 19 Grudzień 2005 mkk3a ---> jakbys reflektowal to mam gdzies ksero projektu calego obiektu przed remontem, rzuty, przekroje, zwymiarowane...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maras Napisano 19 Grudzień 2005 Share Napisano 19 Grudzień 2005 Świetny temat, zawsze ten obiekt mi sie bardzo podobał. W sumie to można go strzelić w jakiejś zupełnie innej scenerii, dawno temu widziałem gdzieś fotomontaż, tam ta wieża stała na plaży i wyglądało to ciekawie... przynajmniej te 6-7lat temu mi sie podobało:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 20 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2005 Virk - o! :) byłoby milo. moze zagadaj do mnie na gg. takie plany byłyby bardzo pomocne, bo na razie robie wszystko z fotek. maras - na razie planuję nie zmieniać scenerii. jeszcze nie wiem jaki bedzie ostateczny kadr, ale otoczenie z grubsza tez chcialbym zrobić w 3d a przy tym sie nie narobić, wiec pewnie będzie to widok w kierunku północno zachodnim (kierunek coś pomiędzy skrzyżowaniem Slężej z Wisniowej oraz stadionem). jakbys gdzies dorwał ten fotomontaż, to pokaż go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 23 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2005 kilka szczegółow na dachu i w okolicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ASY2002 Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 I co projekt zdechł?? Buuuu!!! P,S Yara mnie admin ukatrupi za reanimacje Ł= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobaL Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 Ciekawy projekt !! mam nadzieje ze go skonczysz bo sie niezle zapowiada :] Pozdro i dawaj upki ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 agrhh spoznilem sie, sam chcialme ja zrobic:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 czekam z zapartym tchem miesiąc temu powiedziałem sobie że tę wieżę musze wymodelować (uncle też widze planował). w/g mnie to jeden z piękniejszych budynków we Wrocku so przed tobą poważne zadanie. 3mam kciuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 1 Marzec 2006 Share Napisano 1 Marzec 2006 noo zbyt skomplikowany to on nie jest, ale jest naprawde piekny;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 1 Marzec 2006 Share Napisano 1 Marzec 2006 ałć ałć, az boli:) Poczekam na wiecej. +++ nie zauwazylem 2 strony, sorki z glupia uwage. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 15 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2006 mam nadzieje, ze choc pare osób sie ucieszy - projekt nie zdechł, wręcz ma sie bardzo dobrze :) a wszystko to dzięki Virkowi - on juz wie, dlaczego, ale to tajemnica ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 15 Kwiecień 2006 Share Napisano 15 Kwiecień 2006 Wreszcie update :) ładnie , schamferuj kanty bo bym się na nich przeciął ;) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 15 Kwiecień 2006 Share Napisano 15 Kwiecień 2006 oooo Mkk3a new comp i wymiata :D stare pracki odswieza !! :D No i pozytywnie :D Bardzo fajnie, myśle ze te rendery to testowe :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czorny Napisano 15 Kwiecień 2006 Share Napisano 15 Kwiecień 2006 o bardzo fajnie :d szkoda ze nie wiedzialem tego na real :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 15 Kwiecień 2006 Share Napisano 15 Kwiecień 2006 Bardzo ładeni. Widzę, że duża precyzja wykonania. SUper to wygląda. Gratuluję super wykonania:d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 17 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2006 chveti - jakie kanty? jesli chodzi o gzymsy i krawędzie scian, to mysle ze na renderku z cała wieża bedzie wyglądac OK Czorny - no to tutaj masz niezła galerie Gedeon - thx;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Wkońcu ruszyłeś ;] Idzie dobrze, powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czorny Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 o dzieki fajnie to sobie wyglada pracka rowniez :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 :) budynek ladny :) tylko nie strasz ze zrobisz na ultrahipoly z kazda cegla i spalisz normalmape :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legolas Napisano 18 Kwiecień 2006 Share Napisano 18 Kwiecień 2006 Czy w każdej wieży cieśniej jest pub, bo u mnie też jest pub. Fajna pracka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aust Napisano 18 Kwiecień 2006 Share Napisano 18 Kwiecień 2006 Nawet bardzo fajna, ale masz już jakiś pomyśł na scene czy poprostu bądzie sobie taki samotny budynek hmm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 21 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2006 dzis południowe wejście do restauracji i fragment dachu z rynną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 21 Kwiecień 2006 Share Napisano 21 Kwiecień 2006 bardzo ładnie to wygląda powodzenia życzę bo się na pewno przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 10 Maj 2006 Autor Share Napisano 10 Maj 2006 jakos to idzie, powoli ale systematycznie :) troche przepalony render, ale nie chcialo mi sie juz tego poprawiac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 ostro przepaliłeeś:D ale i tak jest fajnie, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 Mieszkańcy Wrocławia pilnie przyglądają sie postępom w pracach. Jak zepsujesz mój ulubiony budynek to kulka z farbą w tył głowy i do dołka' edit: bardzo mi sie podoba model - render poprawisz of course Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 no trochę przepalony ale ładnie dużo ci jeszcze zostało do wymodelowania ?? bo czekam na texturki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 Witam!! ostatnio jak jechalem fura kolo wieży to sobie pomyslaem o mk wlasnie ja robi...... modelik bardzo ladny :) render tez ;) mr--> widze ze 1000 postow przekroczyles ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 smakowicie sie zapowiada :) cegiełki będą miały bump czy displace ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 10 Maj 2006 Autor Share Napisano 10 Maj 2006 pikSar - no jasne ze poprawie. swiatlo na kazdym renderze to oczywiscie prowizorka. na razie skupiam sie tylko na modelingu. mrkrzysiek - no jeszcze troche zostało. w sumie ciezko ocenic, ale mysle, ze jestem gdzieś w polowie (samej wiezy - jeszcze nie wiem jak bede robił otoczenie). nielot007 - thx javor - szanuje swojego kompa i uzyje tylko bumpa ;) nie wiem jak bedzie z dachowkami. recznie ukladać to troche niewdzieczna robota, a mam tez watpliwosci, ze displace sie dobrze do tego nada. no ale do dachówek jeszcze daleko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 19 Maj 2006 Autor Share Napisano 19 Maj 2006 kolejny apdejt aż mnie ciarki przechodzą, gdy pomysle o teksturowaniu xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 co ty gadasz texturowanie najfajniejsze jest:) modelik ladny pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 pieknie. az milo sie patrzy, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yooshi Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Witam :) Fajna budowla... Ciekawe jak bedzie sie prezentowac jak skonczysz? PS... Moze mi ktos powiedziec jak wlaczyc w Vray ten pasek info na dole? Uzywam Vray od miesiecy, ale pojecia nie mam gdzie sie to wlacza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi