Napisano 9 Grudzień 200519 l dla wrocławian obiekt zapewne znany. dla nieobeznanych: kilkadziesiąt fotek i rysunków tejże wieży mam nadzieje ze sie podoba komentarze i krytyka - mile widziane
Napisano 9 Grudzień 200519 l hehe. fajną knajpkę tam otworzyli, ale droga jak cholera :) na razie jest dość mało ale jeśli wymodelujesz jeszcze całe otoczenie (ze skrzyżowaniem Powstańców Śląskich włącznie) to masz Gold Gallery :D Pozdrawiam
Napisano 9 Grudzień 200519 l No miejsce jest fajniaste :)) Tylko ten render jakis kanciaty :/ no mam nadizej ze dokonczysz to dzielo :d
Napisano 9 Grudzień 200519 l Jestem tam codziennie przejazdem (pks :D ) będę Cię wypatrywał jak latasz z metrówką i mierzysz cegłówki :D Bardzo ciekawy temat, jak tylko oddasz światwełko we wnętrzu to będzie superos Pozdrawiam
Napisano 10 Grudzień 200519 l heheeh spoko jak na razie troszke mało i sampling w renderku nietaki ;) A tak ogolnie to bardzo fajnie sie zapowiada ! Tweety-"fajną knajpkę tam otworzyli, ale droga jak cholera :)" ty to byś tylko po knajpach sie szlajał ;)
Napisano 12 Grudzień 200519 l Autor maly update, dorobilem jeszcze rozne bajery na górze. w sumie w jednym miejscu powinien byc napisac "erbaut 19... ileś tam" ale nie wiem czy bedzie on widoczny, a troche szkoda mi polygonow, bo nie mam zbyt dobrego kompa na specjalne życzenie: właczony AA i zwiekszony sampling w GI
Napisano 12 Grudzień 200519 l ty to byś tylko po knajpach sie szlajał ;) hehehe. we have only one life man :] mkk3a: to będzie sam obiekt czy przewidujesz jakąś scenerię?
Napisano 12 Grudzień 200519 l Autor no tez sie nad tym zastanawialem i szczerze mowiąc - nie wiem. chyba bede musial sie tam wybrac, zobaczyc w ktorą strone widok jest naprostszy i moze wtedy tez zdecyduje sie zrobic otoczenie w 3d. choc z drugiej strony, jesli POV to bedzie zwykly czlowieczek, to wlasciwie całe tło to bedzie niebo (wieża ma 62 metry), jedynie kilka px u dołu to bedzą jakies drzewa, domki. wtedy moze uzyje fotki. na razie mam jeszcze troche modelowania przed sobą
Napisano 12 Grudzień 200519 l no spoko mkk3a tylko czekam na jakis większy update ;) pozdro i powodzenia !
Napisano 12 Grudzień 200519 l robisz to ze zdjecia ? chyab w jakiejs ksiazce o architekturze wroclawia sa rysunki, bedzie latwiej:).
Napisano 14 Grudzień 200519 l no mkk3a ukradles mi pomysl :P z tym ze ja staram sie o plany tego budyku ::) zeby go zrobic tak jak nalezy :) bede tu zagladal zeby zobaczyc jak ci to idzie :P a od razu zaklepuje sobie temat kosciola na rogu ulic kruczej i gajowickiej :) jestem na etapie rozmow z ksiedzem o plany kosciola :D zeby pozyczyl bo ma :) ihih :) pozdro :D
Napisano 16 Grudzień 200519 l Mkka coś z tobą nietak, najpierw wieża strażnicza potem, ciśnień :) faktycznie... to juz beda "Dwie wieze" :P
Napisano 18 Grudzień 200519 l Autor Barcisz - co prawda nie mam planów z wszystkimi wymiarami, ale mam dużo dobrych fotek i kilka obrazów i danych technicznych, więc proporcje na pewno są dobre. Co do tego kościoła - bardzo fajny, kiedyś mieszkałem w tamtej okolicy (między Zaporoską, Gajowicką i Żelazną). Skombinowałes juz te plany?
Napisano 18 Grudzień 200519 l Kurde, tyle ciekawych rzeczy dookła i bardzo rad jestem ze cos wylukałes a nie tylko samochody (przesyt ostatnio) pomysł z wieza mi sie podoba i juz...Dawaj dalej!!Pozdrawiam
Napisano 19 Grudzień 200519 l no mkk3a spoko spoko, co do planow kosciola jeszcze nie mam :) nie mam czasu sie spotkac z ksiedzem, moze w piatek.. zobacze czemu nie bylo cie na zlocie ;p dawaj uptade ;p
Napisano 19 Grudzień 200519 l mkk3a ---> jakbys reflektowal to mam gdzies ksero projektu calego obiektu przed remontem, rzuty, przekroje, zwymiarowane...:)
Napisano 19 Grudzień 200519 l Świetny temat, zawsze ten obiekt mi sie bardzo podobał. W sumie to można go strzelić w jakiejś zupełnie innej scenerii, dawno temu widziałem gdzieś fotomontaż, tam ta wieża stała na plaży i wyglądało to ciekawie... przynajmniej te 6-7lat temu mi sie podobało:D
Napisano 20 Grudzień 200519 l Autor Virk - o! :) byłoby milo. moze zagadaj do mnie na gg. takie plany byłyby bardzo pomocne, bo na razie robie wszystko z fotek. maras - na razie planuję nie zmieniać scenerii. jeszcze nie wiem jaki bedzie ostateczny kadr, ale otoczenie z grubsza tez chcialbym zrobić w 3d a przy tym sie nie narobić, wiec pewnie będzie to widok w kierunku północno zachodnim (kierunek coś pomiędzy skrzyżowaniem Slężej z Wisniowej oraz stadionem). jakbys gdzies dorwał ten fotomontaż, to pokaż go
Napisano 26 Luty 200619 l I co projekt zdechł?? Buuuu!!! P,S Yara mnie admin ukatrupi za reanimacje Ł=
Napisano 26 Luty 200619 l Ciekawy projekt !! mam nadzieje ze go skonczysz bo sie niezle zapowiada :] Pozdro i dawaj upki ;]
Napisano 27 Luty 200619 l czekam z zapartym tchem miesiąc temu powiedziałem sobie że tę wieżę musze wymodelować (uncle też widze planował). w/g mnie to jeden z piękniejszych budynków we Wrocku so przed tobą poważne zadanie. 3mam kciuki.
Napisano 1 Marzec 200619 l ałć ałć, az boli:) Poczekam na wiecej. +++ nie zauwazylem 2 strony, sorki z glupia uwage.
Napisano 15 Kwiecień 200618 l Autor mam nadzieje, ze choc pare osób sie ucieszy - projekt nie zdechł, wręcz ma sie bardzo dobrze :) a wszystko to dzięki Virkowi - on juz wie, dlaczego, ale to tajemnica ;)
Napisano 15 Kwiecień 200618 l Wreszcie update :) ładnie , schamferuj kanty bo bym się na nich przeciął ;) Pozdrawiam.
Napisano 15 Kwiecień 200618 l oooo Mkk3a new comp i wymiata :D stare pracki odswieza !! :D No i pozytywnie :D Bardzo fajnie, myśle ze te rendery to testowe :>
Napisano 15 Kwiecień 200618 l Bardzo ładeni. Widzę, że duża precyzja wykonania. SUper to wygląda. Gratuluję super wykonania:d
Napisano 17 Kwiecień 200618 l Autor chveti - jakie kanty? jesli chodzi o gzymsy i krawędzie scian, to mysle ze na renderku z cała wieża bedzie wyglądac OK Czorny - no to tutaj masz niezła galerie Gedeon - thx;)
Napisano 17 Kwiecień 200618 l :) budynek ladny :) tylko nie strasz ze zrobisz na ultrahipoly z kazda cegla i spalisz normalmape :)
Napisano 18 Kwiecień 200618 l Czy w każdej wieży cieśniej jest pub, bo u mnie też jest pub. Fajna pracka
Napisano 18 Kwiecień 200618 l Nawet bardzo fajna, ale masz już jakiś pomyśł na scene czy poprostu bądzie sobie taki samotny budynek hmm?
Napisano 10 Maj 200618 l Autor jakos to idzie, powoli ale systematycznie :) troche przepalony render, ale nie chcialo mi sie juz tego poprawiac.
Napisano 10 Maj 200618 l Mieszkańcy Wrocławia pilnie przyglądają sie postępom w pracach. Jak zepsujesz mój ulubiony budynek to kulka z farbą w tył głowy i do dołka' edit: bardzo mi sie podoba model - render poprawisz of course
Napisano 10 Maj 200618 l no trochę przepalony ale ładnie dużo ci jeszcze zostało do wymodelowania ?? bo czekam na texturki
Napisano 10 Maj 200618 l Witam!! ostatnio jak jechalem fura kolo wieży to sobie pomyslaem o mk wlasnie ja robi...... modelik bardzo ladny :) render tez ;) mr--> widze ze 1000 postow przekroczyles ;P
Napisano 10 Maj 200618 l Autor pikSar - no jasne ze poprawie. swiatlo na kazdym renderze to oczywiscie prowizorka. na razie skupiam sie tylko na modelingu. mrkrzysiek - no jeszcze troche zostało. w sumie ciezko ocenic, ale mysle, ze jestem gdzieś w polowie (samej wiezy - jeszcze nie wiem jak bede robił otoczenie). nielot007 - thx javor - szanuje swojego kompa i uzyje tylko bumpa ;) nie wiem jak bedzie z dachowkami. recznie ukladać to troche niewdzieczna robota, a mam tez watpliwosci, ze displace sie dobrze do tego nada. no ale do dachówek jeszcze daleko
Napisano 19 Maj 200618 l Autor kolejny apdejt aż mnie ciarki przechodzą, gdy pomysle o teksturowaniu xD
Napisano 19 Maj 200618 l Witam :) Fajna budowla... Ciekawe jak bedzie sie prezentowac jak skonczysz? PS... Moze mi ktos powiedziec jak wlaczyc w Vray ten pasek info na dole? Uzywam Vray od miesiecy, ale pojecia nie mam gdzie sie to wlacza...