Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 75
  • Wyświetleń 10,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hehe. fajną knajpkę tam otworzyli, ale droga jak cholera :)

na razie jest dość mało ale jeśli wymodelujesz jeszcze całe otoczenie (ze skrzyżowaniem Powstańców Śląskich włącznie) to masz Gold Gallery :D

Pozdrawiam

Napisano

No miejsce jest fajniaste :))

Tylko ten render jakis kanciaty :/ no mam nadizej ze dokonczysz to dzielo :d

Napisano

Jestem tam codziennie przejazdem (pks :D ) będę Cię wypatrywał jak latasz z metrówką i mierzysz cegłówki :D

Bardzo ciekawy temat, jak tylko oddasz światwełko we wnętrzu to będzie superos

Pozdrawiam

Napisano

Mkka coś z tobą nietak, najpierw wieża strażnicza potem, ciśnień :)

Napisano

heheeh spoko jak na razie troszke mało i sampling w renderku nietaki ;)

A tak ogolnie to bardzo fajnie sie zapowiada !

Tweety-"fajną knajpkę tam otworzyli, ale droga jak cholera :)" ty to byś tylko po knajpach sie szlajał ;)

Napisano
  • Autor

maly update, dorobilem jeszcze rozne bajery na górze. w sumie w jednym miejscu powinien byc napisac "erbaut 19... ileś tam" ale nie wiem czy bedzie on widoczny, a troche szkoda mi polygonow, bo nie mam zbyt dobrego kompa

na specjalne życzenie: właczony AA i zwiekszony sampling w GI

Napisano
ty to byś tylko po knajpach sie szlajał ;)

hehehe. we have only one life man :]

mkk3a: to będzie sam obiekt czy przewidujesz jakąś scenerię?

Napisano
  • Autor

no tez sie nad tym zastanawialem i szczerze mowiąc - nie wiem.

chyba bede musial sie tam wybrac, zobaczyc w ktorą strone widok jest naprostszy i moze wtedy tez zdecyduje sie zrobic otoczenie w 3d.

choc z drugiej strony, jesli POV to bedzie zwykly czlowieczek, to wlasciwie całe tło to bedzie niebo (wieża ma 62 metry), jedynie kilka px u dołu to bedzą jakies drzewa, domki. wtedy moze uzyje fotki. na razie mam jeszcze troche modelowania przed sobą

Napisano

robisz to ze zdjecia ? chyab w jakiejs ksiazce o architekturze wroclawia sa rysunki, bedzie latwiej:).

Napisano

no mkk3a ukradles mi pomysl :P z tym ze ja staram sie o plany tego budyku ::) zeby go zrobic tak jak nalezy :)

bede tu zagladal zeby zobaczyc jak ci to idzie :P

a od razu zaklepuje sobie temat kosciola na rogu ulic kruczej i gajowickiej :) jestem na etapie rozmow z ksiedzem o plany kosciola :D zeby pozyczyl bo ma :) ihih :) pozdro :D

Napisano
Mkka coś z tobą nietak, najpierw wieża strażnicza potem, ciśnień :)

faktycznie... to juz beda "Dwie wieze" :P

Napisano
  • Autor

Barcisz - co prawda nie mam planów z wszystkimi wymiarami, ale mam dużo dobrych fotek i kilka obrazów i danych technicznych, więc proporcje na pewno są dobre.

Co do tego kościoła - bardzo fajny, kiedyś mieszkałem w tamtej okolicy (między Zaporoską, Gajowicką i Żelazną). Skombinowałes juz te plany?

Napisano

Kurde, tyle ciekawych rzeczy dookła i bardzo rad jestem ze cos wylukałes a nie tylko samochody (przesyt ostatnio) pomysł z wieza mi sie podoba i juz...Dawaj dalej!!Pozdrawiam

Napisano

no mkk3a spoko spoko, co do planow kosciola jeszcze nie mam :) nie mam czasu sie spotkac z ksiedzem, moze w piatek.. zobacze

czemu nie bylo cie na zlocie ;p

dawaj uptade ;p

Napisano

mkk3a ---> jakbys reflektowal to mam gdzies ksero projektu calego obiektu przed remontem, rzuty, przekroje, zwymiarowane...:)

Napisano

Świetny temat, zawsze ten obiekt mi sie bardzo podobał.

W sumie to można go strzelić w jakiejś zupełnie innej scenerii, dawno temu widziałem gdzieś fotomontaż, tam ta wieża stała na plaży i wyglądało to ciekawie... przynajmniej te 6-7lat temu mi sie podobało:D

Napisano
  • Autor

Virk - o! :) byłoby milo. moze zagadaj do mnie na gg. takie plany byłyby bardzo pomocne, bo na razie robie wszystko z fotek.

maras - na razie planuję nie zmieniać scenerii. jeszcze nie wiem jaki bedzie ostateczny kadr, ale otoczenie z grubsza tez chcialbym zrobić w 3d a przy tym sie nie narobić, wiec pewnie będzie to widok w kierunku północno zachodnim (kierunek coś pomiędzy skrzyżowaniem Slężej z Wisniowej oraz stadionem).

jakbys gdzies dorwał ten fotomontaż, to pokaż go

Napisano

Ciekawy projekt !! mam nadzieje ze go skonczysz bo sie niezle zapowiada :]

Pozdro i dawaj upki ;]

Napisano

czekam z zapartym tchem

miesiąc temu powiedziałem sobie że tę wieżę musze wymodelować (uncle też widze planował). w/g mnie to jeden z piękniejszych budynków we Wrocku so przed tobą poważne zadanie. 3mam kciuki.

Napisano

render29ii.th.jpg

ałć ałć, az boli:)

Poczekam na wiecej.

+++ nie zauwazylem 2 strony, sorki z glupia uwage.

Napisano
  • Autor

mam nadzieje, ze choc pare osób sie ucieszy - projekt nie zdechł, wręcz ma sie bardzo dobrze :)

a wszystko to dzięki Virkowi - on juz wie, dlaczego, ale to tajemnica ;)

Napisano

Wreszcie update :) ładnie , schamferuj kanty bo bym się na nich przeciął ;)

Pozdrawiam.

Napisano

oooo Mkk3a new comp i wymiata :D stare pracki odswieza !! :D

No i pozytywnie :D Bardzo fajnie, myśle ze te rendery to testowe :>

Napisano

Bardzo ładeni. Widzę, że duża precyzja wykonania. SUper to wygląda. Gratuluję super wykonania:d

Napisano
  • Autor

chveti - jakie kanty? jesli chodzi o gzymsy i krawędzie scian, to mysle ze na renderku z cała wieża bedzie wyglądac OK

Czorny - no to tutaj masz niezła galerie

Gedeon - thx;)

Napisano

:) budynek ladny :)

tylko nie strasz ze zrobisz na ultrahipoly z kazda cegla i spalisz normalmape :)

Napisano

Czy w każdej wieży cieśniej jest pub, bo u mnie też jest pub. Fajna pracka

Napisano

Nawet bardzo fajna, ale masz już jakiś pomyśł na scene czy poprostu bądzie sobie taki samotny budynek hmm?

Napisano
  • Autor

dzis południowe wejście do restauracji i fragment dachu z rynną

Napisano
  • Autor

jakos to idzie, powoli ale systematycznie :)

troche przepalony render, ale nie chcialo mi sie juz tego poprawiac.

render_9.jpg

Napisano

Mieszkańcy Wrocławia pilnie przyglądają sie postępom w pracach.

Jak zepsujesz mój ulubiony budynek to kulka z farbą w tył głowy i do dołka'

edit: bardzo mi sie podoba model - render poprawisz of course

Napisano

Witam!!

ostatnio jak jechalem fura kolo wieży to sobie pomyslaem o mk wlasnie ja robi......

modelik bardzo ladny :)

render tez ;)

mr--> widze ze 1000 postow przekroczyles ;P

Napisano
  • Autor

pikSar - no jasne ze poprawie. swiatlo na kazdym renderze to oczywiscie prowizorka. na razie skupiam sie tylko na modelingu.

mrkrzysiek - no jeszcze troche zostało. w sumie ciezko ocenic, ale mysle, ze jestem gdzieś w polowie (samej wiezy - jeszcze nie wiem jak bede robił otoczenie).

nielot007 - thx

javor - szanuje swojego kompa i uzyje tylko bumpa ;)

nie wiem jak bedzie z dachowkami. recznie ukladać to troche niewdzieczna robota, a mam tez watpliwosci, ze displace sie dobrze do tego nada. no ale do dachówek jeszcze daleko

Napisano
  • Autor

kolejny apdejt

aż mnie ciarki przechodzą, gdy pomysle o teksturowaniu xD

Napisano

Witam :) Fajna budowla... Ciekawe jak bedzie sie prezentowac jak skonczysz? PS... Moze mi ktos powiedziec jak wlaczyc w Vray ten pasek info na dole? Uzywam Vray od miesiecy, ale pojecia nie mam gdzie sie to wlacza...