jaras Napisano 14 Grudzień 2005 Share Napisano 14 Grudzień 2005 witam, jestem w trakcie tworzenia scenki 3d , na razie mam (mniej więcej) skończone tło. Zainspirowałem się troszkę obrazkiem Amruna - a ponieważ on nie wykorzystał mojej rady żeby dodać wodospad to postanowiłem sobie zrobić swoją scenkę :) Na 1 planie będzie postać wędrowca który patrzy w kierunku miasta i zasłania się ręką przed rażącym słońcem. 3ds max8, mental, Max Sculpt, PS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 14 Grudzień 2005 Share Napisano 14 Grudzień 2005 O kurde jaras ale teraz to takiego pomysła odwaliłeś że szok :D Co do wędrowca to zrób takiego mistycznego... Fajniej będzie wyglądać... :D Ja dziękuje ale mi się podoba koncepcja pracki. Co do tego obrazka 2d to bardzo fajowy efekt uzyskałeś. Pozdro ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 14 Grudzień 2005 Share Napisano 14 Grudzień 2005 Ja piernicze naprawde fajna panoramka...ja równiez ostawałbym przy mistycznym wedrowcu w łachmanach, z rozwianymi włosami i jakimś temblakiem na ramieniu ;). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 14 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2005 dzięki za komentarze widzę że jak na razie moja wizja (mistycznego wędrowca) bardziej się podoba :) wrzucam kilka obrazków z procesu powstawania. acha- do modelowania terenu użyłem Max Sculpta - fajna rzecz - coś a'la biedniejszy brat zbusha lae całkiem fajnie daje radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubi Napisano 14 Grudzień 2005 Share Napisano 14 Grudzień 2005 fajnie fajnie! ja zawsze chcialem sie wziąść za zrobienie miasta podobnego do Twojego ale jakoś moje lenistwo mi na to nie pozwala ;/ ;) Również obstaje przy mistycznym wędrowcu! Moglbyś moze napisać jak zrobiłeś te wodospady? (tu albo na pw jak wolisz - dzięki! ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 14 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2005 miasto nawet nie jest tak skomplikowane jak myślałem - najwięcej experymentów przeszedłem z efektami volumetrycznymi i fogiem. Wodospad to mieszanka super sprayów - jedne z blurem drugie bez z różnymi prędkościami i różne stopnie variation (patrz 3 obrazek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 14 Grudzień 2005 Share Napisano 14 Grudzień 2005 Masz zdrowie do tych stilli Jaras ;), kto jak kto ale wierze że Ty skończysz :). Dobra ale do rzeczy- Wydaje mi się że w scence jest problem ze skalą, przy wieżowcach- kropelki wody wielkością dorównywały by co najmniej samochodom. Jako że woda najpierw zwraca uwagę całe miasto przywodzi na myśl małą makietę. Szukał bym rozwiązania przesuwając miasto w głąb + zwiększając je jednak (nie ma co zmieniać wodospadów bo bardzo fajnie wyszły)... ;) Teren pod miastem musi być albo równy albo poziomowany, nie ma miast na skałach, przez co traci to też na realizmie. Kropki morza przy horyzoncie muszą być po prostu spójnym kolorem, to jest jeden z aspektów potwornie odbierających głębię w scenie. Tyle uwag, teraz rada.... Nie żałuj 2D, podmalówki, mapowanie z kamerki etc. Bez ogródek i na całego. Bez tego się nie obejdzie, czy może raczej nie obchodzi ;). Miłej pracy i wytrwałości- bo zapowiada się słodki stillek :), Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 14 Grudzień 2005 Share Napisano 14 Grudzień 2005 fajne światło.....mam pytanie w jakiej rozdiałce robiłes mape dla terenu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 14 Grudzień 2005 Share Napisano 14 Grudzień 2005 wow, jaraz to żeś teraz pojechał ostro:) pięknie to wygląda już na takim etapie. Gotham dobrze gada:) a co do wedrowca to ja bym zrobił go takim nie tylko mistycznym wedrowcem ale mistycznym magiem, Jakaś podarda dłga szata, w ręce jakiś magiczny kostur np. opleciony bluszczem a na górze kryształowa kula z światełkiem w środku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 14 Grudzień 2005 Share Napisano 14 Grudzień 2005 Nie wiem czy Ci się to spodoba, ale tym wędrowcem mógłby być ktoś w stylu renegata... Facet w skórzanym plaszczu, długimi włosami trzymający w ręku spluwę:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
THE MANYSH TRAFO Napisano 14 Grudzień 2005 Share Napisano 14 Grudzień 2005 nie no odlotowy jestes chłopak takie graficzki to je lubie 8-) Bardzo pozytywnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 14 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2005 Gotham- no teraz to mi wlazłeś na ambicję ;) będę musiał to skończyć ! ;) co do Twoich uwag - to masz qrna rację :( buuuuuuu , 3 dni ślęczę przy tym i nie zauważyłem takiej rzeczy jak skala . Co do sensowności budowy miasta na skarpie to .... też masz rację ale nie chciałem się tu trzymać żadnych prawideł architektonicznych - to jest taka sobie ogólna, luźna wizja .... na 1 planie będzie postać którą mam zamiar bardzo dopracować i to ona ma być najważniejszym elementem tego obrazka - poza tym pewnie przysłoni te wodospady i 2/3 miasta :) kliment- textury zawsze robię duże - ok. 3000 pix - ( te na 1 planie są jeszcze do poprawy) AG- mosz recht ;) też tak to widza ;) MohSeth- niestety decyzja zapadła - będzie bardziej mistycznie ta postać to trochę zmodyfikowny model z projektu The Guardian - twarz mu wymieniłem + kilka poprawek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 Ladnie, mosci jarasie, ladnie. Moglbys urozmaicic troche budowle, bo wygladaja na zwykle boxy ;]. Co do teksturki - tu i owdzie bym poprawil. Postac - lepiej daj starego dziada w obdartych lachmanach, niz harleyowca [LOL ;] ]. Pzdr :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 Beautiful... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 Jak zwykle w wypadku Jarasa zanosi się na prawdziwy wypas. Czekam na więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 Świetnie, świetnie, wspaniały klimacik się szykuje. Knysha dobrze gada co do tych budowli, przydało by się bardziej urozmaicić :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oo79 Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 jeeee to jest fajne, czekam na koniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 hej jol poznaj moj .... ;)))) yhm bosko koniec przekazu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 bardzo fajnie, ale oprocz tego co gotham pisal zastanawia mnie brak jakiegokolwiek polaczenia pomiedzy dwoma czesciami miasta, most jakis czy cus, chyba ze cos przeoczylem albo to juz taka przyszloc ze tego nie potrzeba powodzenia w dalszej pracy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 ja bym postawił na tej skarpie jakąs super babke z odsłoniętym tyłkiem i tyle :D co do pracki to fajna chociaz drugi wodospad od prawej cos sie kaszani moim zdaniem - na tym załamaniu gdzie konczy płynac w poziomie a zaczyna spadac. maciekG tutaj :D ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 Pracka bardzo ciekawie się zapowiada :) ładne kolorki i klimacik. Przyłaczam się do hindusa - wolałbym wędrowniczkę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 bardzo fajnie podoba mi sie :) zycze poslusznych vertexow ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 maciekG tutaj :D ? a co nie wolno :D ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 16 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2005 no niestety będzie wędrownik :) testuję materiały w mentalu i ustawiam pozę wędrownika. Mam problem z ubraniem - tak żeby pasowało do całości a jednocześnie nie było nowoczesne tylko bardziej .... hmm.... inne :) Na razie myślę o czymś w klimacie traperskim czyli skórzane spodnie wiązane rzemieniem po bokach itp. ale średnio mi to pasuje do tego miasta - choć kto wie ? wszelkie wskazówki mile widziane. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 hm...skoro ma pasowac do miasta to moze jaki "mistyczny zapomniany cyborg"? ale nie no postac daje rade! Dawaj dalej ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 17 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2005 właśnie chciałem zrobić postać która byłaby toszkę inna ... na razie mam taki pomysł. Przy okazji dziękuję Gothamowi za rady i wskazówki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 no kurde wypaśnie teraz to wygląda :D Będzie płaszczyk ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 Teraz bardzo ladnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 Kurde nieźle bardzo nawet :D Wyrąbistą ma czupirzynkę :D Fajowo wygląda w tym ubranku. Pozdrawiam i powodzenia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 szok.. tyle powiem.. :P moze zamiast tego jego narzedzia/broni powinno byc cos "mocniejszego w sile razenia" (?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 "mocniejszego w sile razenia" ta .. kałach bardzo ladnie jaras nie mam slow ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 nie musi byc od razu kalah.. mimo ze to najdoskonalsza bron jaka dotad wynaleziono.. ale cos w stylu grubego shot gun'a .. ;) jakos polaczyc przeszlosc i prostote z przyszlocia i technika.. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 no postać miodek, ale dla świętego spokoju może przestudiuj ilustracje z podręcznika do Gasnących słońc, powinny być na necie, jak znajde to dam, tam jest sporo fajnych postaci w takim stulu może coś Ci sie spodoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 Na mój gust postać na renerze taka trochę niezdecydowana. Jak kogoś porazi słońce to albo odwraca głowę no albo właśnie się zasłania i jakby się przed czymś bronił. A ta postać taka niezdecydowana. No na rysunku wygląda już lepiej, ale ciągle mi coś nie pasuje. Jako broń to polecam klasycznego shotguna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 17 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2005 AG - chętnie się zapoznam z takimi ilustracjami - daj linke jak możesz Leru - hmmm może by mógł i być płaszczyk ale żal mi zasłaniać tatuaży ;) Pinki - to nie jest broń , raczej kilofek bo to klimaty wspinaczkowo/górskie Lis- on się zasłania przed rażącym słońcem dzięki za komentarze załączam przy okazji fryzurkę - reszta włosów to będzie hair fx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 cos mocniejszego w sile raznienia:|... ja mysle ze cos mocniejszego niz AK_47. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 tatuaże robią świetny klimacik! PR0 robota:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 Ja nie wiem Jaras jak ty tak możesz fajnie wszysko robić :] skąd pomysły i taka wytrwałość w tobie :D Praca zapowiada sie jak zwykle fajowo i napewno tak będzie. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 nooo...3d co nie wyglada jak 3d to luubie!!! Baardzo zejefanie! Kip it goin man!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 Wydaje mi się, że może mieć rękę [prawą] trochę bliżej czoła... Ciupirzynka jest, tak jak mówiłem, wyje fajowa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 Spodenki mogą być ale na boga nie przyszywaj mu do nich kieszeni, to go zabardzo urealni, lub raczej osadzi w naszych reliach. Podoba mi się za to pomysł z wiszącymi sakwami czy też zasobnikami (przybornikami). Tak sobie umyśliłem, że powinny być wykonane solidnie ale mocno już podniszczone. A w pasie zamiast paska, gruba lina z rozplontanymi końcówkami. Całość wpleciona nie w szlówki ale w jakieś metalowe kółka przyszyte do spodni. No i broń, nie zmieniaj konceptu, nie dawaj niczego o "mocniejszej (większej) sile rażenia". To tyle narazie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 18 Grudzień 2005 Share Napisano 18 Grudzień 2005 łoohoł imponujące, gotham jak narazie mówi wszystko co jest do powiedzenia (plus dodatki nawet) więc ograniczę się do życzenia jak najszybszego ukończenia pracy ;] uwielbiam spektuakularność twoich prac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 18 Grudzień 2005 Share Napisano 18 Grudzień 2005 koncepcior boski 3m sie go i bedzie super ;) a i zrob mu sprzet jakis wielki jak u.... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 18 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2005 hehe- żadnych sprzętów nie będzie :) zrobiłem spodnie i buciory - biorę się za ich zmiętoszenie i dodawanie detalu. thx 4 c&c edit- dorzucam pomiętoszone spodnie i pas z kieszeniami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 18 Grudzień 2005 Share Napisano 18 Grudzień 2005 fajne buciorki i spodnie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 18 Grudzień 2005 Share Napisano 18 Grudzień 2005 Mi to opadła szczena jak zobaczyłem tego ziomusia. Zadziwia mnie tez to ze z takiej stosunkowo prostej siatki wychodzi coś tak boskiego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 18 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2005 pogniotłem spodnie i dorobiłem kilka detali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 20 Grudzień 2005 Share Napisano 20 Grudzień 2005 No musze przyznac ze ci idzie...kurde. Zżera mnie zazdrość cholera! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 21 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2005 skończyłem tatuaże kliment - to mi i tak idzie za wolno ;) praca już dawno powinna być skończona bo następne czekają ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 21 Grudzień 2005 Share Napisano 21 Grudzień 2005 az mi przychodzi chec na modelowanie... boszko!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi