biglebowsky Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 Do kalendarza ef.art.pl (i nie tylko) Wypada coś pokazać raz do roku:) Soft - Painter i Photoshop. Troche wieksza wersja tutaj: http://rafalwojtunik.com/xxl/lampidlo_xxl.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 To dlatego, ze wywalilem dzisiaj z avatara? ;) Ajm lowiniiiiiit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 No doslownie meltdown.... az mi glupio pokazywac moje bohomazy... fantastyczne miekkie oswietlenie, niesamowite kolory, tajemnicze cienie, zawijaski na ubraniu.... Patrzac na takie prace wiem ze jeszcze daleka droga przede mna Sliczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 prawie jak Linda B. ;) piękne. troche nie pasuje mi ten zielony, ale to osobiste zboczenie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 Bardzo fajne. Tylko troche za bardzo jak Don S. a ja wole Rafała W. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teronate Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 żółc jest zbyt agresywna, niczym nie złamana (jak z tubki) a dziewczynka jest niepoprwanie skadrowana....ale ogółem daje rade;) pozdrawiam Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolegaalek Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 naprawde przyjemniaste:) Tak sie własnie zastanawialem co to to cos na avatarze Reanimatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 15 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2005 na avacie Reanimatora to Bono zdaje się:) Reanimator - a myslalałem że zmieniłeś avatar właśnie dlatego że zamiesciłem pracke. Wygral Szeryf, rzeczywiscie Lindą B. miało zalatywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomur Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 Fajna paleta barw ale ciekawie by było w twoich fioletach Nieźle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Lipka Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 calosciowo git:)..tylko konstrukcyjnie i stylistycznie glowa troche nie lezy. Plaska,za duza i nie czuc,ze moze sie laczyc z reszta ciala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slizgi Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 no czuc Linde B. zwlaszca w koloze i z deka w tematyce heheh :) ale piekne i tak :) zwlaszcza barwa cery oraz zolty kolorek :) greet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 kołnierz jej odstaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nogood Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 strasznie mi sie nie podoba, jakby nie twoj styl. ale co ja mam do gadania to Ty jestes bigleb i jak Tobie sie podoba co zrobiles na tym obrazku to luz (luz pijany jestem nie biez tego do siebie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 Hehe, jednak co forum cg to forum cg :), łatwo się dowiedzieć jaki kto ma gust, trudniej o próbę zrozumienia autora. Problem pracki to chyba jednak nie przynależenie do gatunku patrz 5 sekund i leć dalej- przykro mi ;). Pozdro, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 A ja uwazam ze pracka ma swoj styl wszczegolnosci kolniezyk... nie mam w ogole pojecia jak go zrobiles :D moglibyscie zapodac link do tego lindy i innego zi00ma ;) bo sie nie orientuje o czym piszecie ;] bigleb zdradz nam ile zajela ci ta praca i czy dzialales z jakas refka :D? JokeR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Udziar Napisano 16 Grudzień 2005 Share Napisano 16 Grudzień 2005 Fajne - taka nie przegadana. Mozna sobie dopowiedziec 150 roznych tresci nt. fabuły. KAzdy zobaczy co chce - i o to chodzi. No moze jeszcze cos w drugim planie by sie przydalo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Grudzień 2005 Share Napisano 16 Grudzień 2005 miodzio - fajnie że wrzuciłes cos nowego ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Straw Napisano 16 Grudzień 2005 Share Napisano 16 Grudzień 2005 No pieknie, byla jakas refka czy z glowy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 16 Grudzień 2005 Share Napisano 16 Grudzień 2005 prawie jak Linda B. ;) Jak na Bogusława Lindę ma za długie włosy i ta kiecka dziwna. Nie rozumiem tych artystycznych przekazów :/ ... ale ciekawe w odbiorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 16 Grudzień 2005 Share Napisano 16 Grudzień 2005 super teronate - co to znaczy niepoprawnie skadrowana? sa jakies normy kadru? kiku madrych ludzi ustalilo jak powinno sie kadrowac dziewczyny? nie rozumiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 16 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2005 Petamula- Ona z bidnej rodziny i ubranko ma rozciągnięte i znoszone po starszej siostrze. Nogood - Styl to skarpetki, wypada zmienić raz na jakiś czas:) zawsze tak uważałem bo technicznie zależy mi na tym żeby móc zrobić dokładnie to co zaplanuje nie to co narzuci mi jakaś konwencja w której sam się zafiksuję. Ma to swoje całkiem spore minusy ale trudno. Z tą Lindą to przesada oczywiście, po prostu turlała mi się po głowie jako inspiracja bo kojarzy mi się z niezwykle ciepłymi, ślicznusimi pracami a ta właśnie taka miała być, ma poprostu sprawiać że człowiekowi się robi ciut cieplej. Skoro to na grudniowy miesiąc, gdzie plucha i zimno to nie będzie nikogo dodatkowo dołował:). To co mi w głowie siedzi i tak zawsze się przebije wiec nie martwię się o to że coś jest mniej lub bardziej "moje" szczególnie że o tym co moje różne osoby mają różne zdanie. Paweł - główka faktycznie odstaje, była większa i to sporo, z premedytacją tylko jak na początku było to celowo przerysowane Z czasem przy "urealnianiu" faktycznie zaczeła robić wrażenie nienaturalnej. łączy się z ciałem elegancko, kołnierzyk ją poprostu skutecznie odcina i na to rozwiązania nie znalazłem. Głowa jest wciąż gdzieś zawieszona pomiędzy przerysowaniem a realizmem dlatego sprawia wrażenie trochę niepasującej do reszty. Wzięło się to stąd że praca jest właściwie z przypadku. zacząłem poprostu maziać bez zastanowienia i zobowiązań a na kalendarz miałem początkowo zupełnie inny pomysł. Gotham - jak zwykle nie zrozumiałem co miałeś na myśli:) yookeer - link do Bogusława: http://www.furiae.com/ Pracka robiona w ciągu 4ech dni - 2 weekendy. Kołnieżyk to miks 3 patentów - wykorzystanie transformacji w szopie, zwykłe malowanie i kilka chamskich pociągnięć pędzlem z tekturą ( co swoją drogą okazało się najskuteczniejsze ) General Straw - do szkicu i wstępnego malowania nie, potem znalazłem siedzącego chłopca z anatomii Zelaznego więc ukradłem z niego trochę detali anatomicznych. Z braku czasu do namaziania dłoni wykorzystałem posera, pewnie dlatego wyszły chyba najlepiej z całego obrazka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 16 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2005 misiekhc - są ( ogólnie tyczące się kompozycji postaci ), znaczy przypuszczam że zwyczajnie chodzi o to że uciąłem tyłek i udo co nie jest do końca przepisowe, w teorii powinna na czymś siedzieć. Ale tak właśnie mi tu pasowało i nie wyobrażam sobie szerszego kadru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 16 Grudzień 2005 Share Napisano 16 Grudzień 2005 A główce czasem nie pomogły by z dwie plamy jednolitego przepalenia? (w końcu żarówka jest bardzo mocna) takie rozmazianie nie wpłynęło dobrze na jej bryłę. Tak czy owak wydaje mi się że gdzieś na twarzy powinny się znaleźć ostrzejsze linie. "Gotham - jak zwykle nie zrozumiałem co miałeś na myśli:)" Nic nie szkodzi, odbierz pozytywnie nie wnikając w szczegóły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 16 Grudzień 2005 Share Napisano 16 Grudzień 2005 glebowski, a mi chodziło ze kołnierzyk odstaje od obrazka :) edit: dokladniej - jest narysowany ostro z duzym kontrastem i wsumie pierwsze wrazenie to nie wiedziłem co jest wazne, głowa czy kołnierzyk, poza tym jest brzydko narysowany, powiedziłby nawet ze namaziany :D fajnie "odpuszczone sa za to rece i cały dół. stylistycznie zaś kolega ma problemy z kolorami i w jedmną mańke prawie zawsze idzie, nie rozumiem gdzie ta zmiana stylu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 16 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2005 O zmiane stylu pytaj tych co mowia co jest bardziej a co mniej moje:) ja sie tylko niezgrabnie tlumacze:) Kolnierzyka to nie kumam, przyznaje. Moge zamiescic tu ta twoja wersje? bo fajniej kolorki rozegrales chociaz glowa nie wiedziec czemu bardziej "odlatuje" niz w mojej. edit: co do problemow z kolorkami to chyba jestes pierwszym ktory uznal to za wade:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 16 Grudzień 2005 Share Napisano 16 Grudzień 2005 Znalazles juz robote Robert? Wyglada na to, ze nie, bo sie wszedzie lansujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amrun Napisano 16 Grudzień 2005 Share Napisano 16 Grudzień 2005 hehe... czlowiek przychodzi wkurzony po calym dniu do dom, a tu jednak cos jest go w stanie rozbawic... fane, fane to... ładna buźka... w dyskusje sie nie wdaje pozdrawiam.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 16 Grudzień 2005 Share Napisano 16 Grudzień 2005 panowie, uprasza sie o zachowanie spokoju, takie dyskusje to na gg mozna indywidualnie prowadzic, ja na ten przyklad nie chce wiedziec kto dla kogo jest myszka i kto jest najlepszym grafikiem na swiecie, a jezeli mialbym chec na zglebienie takowej wiedzy badz ktos tez mialby chec taka to zapraszam do wolnych dyskusjii albo wikipedii oraz gogly, serdycznie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agent_74 Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 Co do pewnego tu uczestnika forum co sie zowie Teronate,mam pytanie . Robert a czy juz zapomniales jak u Moskalukowej dostawales ciegi za pseudo swe malarstwo?he... Zapomniales jak ledwo mogles uchwycic proporcje i wiekszosc swych prac rysunkowych opierales na kanonach najzwyklejszego komercyjnego komiksu:| A co do malarstwa to juz nie wspomne,ze w ogole nie potrafiles malowac,dobierac koloru,ba o jakim koorze my mowimy,jeden kolor pociagniety w roznych skalach natezenia ale bez barwy.W przeciwienstwie do Seweryna Swachy nigdy nie potrafiles doszukac i wydobyc koloru w danym malarskim dziele a jak juz to waliłeś jakieś tam plamy ni wząb ni w oko a jak juz wsio podeschło to leciałeś albo kreska cienkopisu albo rysowaleś pędzlem kreski):|.Wiec jak mozesz krytykowac czyjekolwiek prace.Zgodze się,ze sam jestem tu nowym uczestnikiem ale zanim tu wszedlem wczesniej studiowałem i śledziłem prace innych uczestników i w tym właśnie prace prace BigLebowskiego zainspirowaly mnie aby zacząc uczyc sie digital paintingu:> Klasyczny warsztat rysunku i malarstwa juz mnie znuzył po 3 roku studiow wrocławskiej ASP.Z grafika warsztatowa tez mialem wile wspolnego i jakies tam dokonania(moze nie na polu chorych konkursów,które i tak zawsze u nas były dawno juz obstawione). Takze na koniec przychyle się tez do słów moderatora tego serwisu,Wypowiadajmy swe zdanie i starajmy sie pomóc w rozwiazywaniu problemów(nawet tym najlepszym,których uznajemy za nidoścignionych), z którymi się borykaja twórcy swych prac.Starajmy się swymi wypowiedziami naprowadzić nawqet tych poczatkujących a juz tym bardziej oblatanych twórców aby wszystkie prace czy to w 2D czy w3D były jeszcze bardziej doskonalsze:) Pozdrawiam wszystkich i życze spokojnych,wesołych świat Bozego Narodzenia itd. iblallaalallalaaal P.Ps.Oraz co niektórym ostrej samokrytyki i troche więcej skromności ): Agent_74 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 17 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2005 Co do swojego warsztatu - pozwoę sobie nie skomentować, ide nad nim pracować:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Lipka Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 Teronate: masz fajne pracki, ale do warsztatu jak i samej jakosci estetycznej obrazow Biga to jeszcze Ci brakuje. Dlatego wstrzymalbym sie z takim zachowaniem, gdyz arogancja nie sluzy sredniakom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agent_74 Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 eeee biglebowski nie frasuj sie i nie lam jakimis popluczynami:|,bo przez zapasci staniesz sie littlelebowski a tego chyba bysmy nie chcieli.Wszystkim sie zdarza potkniecie.Moim zdaniem praca,która zamieściłes jest calkiem wartościowa i zapowiada sie całkiem całkiem:)Może trochu wali po oczach ta cytrynowa żółć ale może to mój monitor tak odbiera:)hehehe Ważne jets też to aby jakakolwiek praca przykólła uwagę "przechodnia"lub potencjalnego widza w pierwszej juz sek.A taka wlaśnie praca mi się żuciła na forum jaka jest Twoja.Tak na marginesie bardzo mi się podobają Biglebowki Twe plenerki robione w digital painting:)Czasem warto dorzucic nawet trochu wiecej,nie uważasz?Aby nikt nie zarzucał Ci już braku warsztatu:>Co o tym sądzisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 17 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2005 hehe, daleko mi do frasunku:), ubaw z komentarza Roberta mialem na cały dzień a i jako anegdota pozostanie na czas dlugi. Ostatnio brak warsztatu pewna osoba zarzucila mi ponad 3 latata temu i jeszcze w tym roku prosila mnie o korekty wiec naprawde traktuje jako dobry dowcip:) Ostatnio siedzę przedewszystkim przy konceptach do reklamówek a w wolnym czasię skupiam się na wgłębianiu w anatomię, stąd brak plenerków. pewnie jakiś za jakiś czas zapodam. Wiem ze ten zolty cholernie splaszcza obrazek, taki koszt oczojebnosci:) pozdrowki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 ja wogole nie rozumiem czemu sie tego zoltego tak czepiacie :] moze mam spaprany gust albozbyt zciemnione oba monitory ale obok dloni to ten zolty wlasnie najbardziej mi sie w tym rysunku podoba, (zawsze lubilem mocne kolorki :] ) a co do tego zebys bigu wrzucal tu wiecej pracek to jestem jak najbardziej za :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 17 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2005 http://img207.imageshack.us/img207/2962/lampidlo4yn.jpg Peter Muler sie bawił trochę i pozwolil zamiescic. Jak pisałem, kolorki mi się zdecydowanie w jego wersji bardziej widzą i nie ma tego problemu z żółtym:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kengi Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 no mi tez sie bardziej pitamulowskie kolorki podobaja, chociaz dlonie jakos w tej wersji stracily. imho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 No ok, ale wtedy Balistyczni nie przyjeliby pracy do albumu ;) Oczojebnosc uber alles! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 No petera wersja fajna. Nabrala troche glebi emocjonalnej przez ten chłód wokół, ale z drugiej strony wzrok ciągle ucieka od niej do środka. Przez co wlasnie np. rece staja sie malo istotne. U biglebowskiego można się "ogrzać" calym obrazem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 Dokladnie takie samo wrazenie odnioslem, gdy pierwszy raz zobaczylem te prace. Cieeeeploooo.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 gdy pierwszy raz zobaczylem te prace. Cieeeeploooo.... witaj w klubie, nie tylko Ty sie posikałeś ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 co do pracki to podoba mi sie choc widzialem lepsze w twoim wykonaniu ale jest fajnie i wcale nie uwazam zeby twoj warsztat stal na niskim poziomie...a co do wczesniejszych stron jak tak sobie czytalem to... teronate....to ty wyluzuj...rozumiem ze smigasz akwarelka good ale nie jestes bogiem wielu z forumowiczow jest lepszych od ciebie i siedza cicho i robia swoje...z lansowaniem siebie tez trzeba uwazac...wszytko do pewnego stopnia....a stwierdzenia typu naucz sie rysowac bo poki co nie mamy o czym rozmawiac to poprostu wzbudzaja we mnie nie chec do takiej osoby i automatyczna pogarde... biglebowksy-sory ze poruszylem ten temati zasmiecam ten watek ale musialem to powiedziec bo mnie irytuje takie zachowanie... ps...wersja zrobiona przez Petera Mulera...kolorystycznie bardziej mi sie podoba...moze dlatego ze ladnie sie kompnuja z fioletem ubrania:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturros Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 big jak zwykle pokazal klase. masz we mnie swojego fana zreszta nie ma co nie tylko ja tutaj tak sądze. a co do wypowiedzi teronate-hmmm... z tego co mi wiadomo to on pisal do bigleba a nie do ciebie miwt,agent i innych adwokatow. i to wlasnie tacy ludzie mnie. milion adwokatow sie znalazlo bleeeeeee a sam teronate troche przegial. ale nic mi do tego. pozdro biglebowsky, tak trzymaj:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 no ja wiem ze nie do mnie ale nie bronie bigleba a krytykuje wypowiedz teronate...bo nie lubie poprostu takiego sposobu wypowiadania....dobra the end tego tematu bo tylko zasmieca watek:)!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 pal licho ignorantów, praca jest piękna i gdy patrzę na ten ciepły mleczowy żółty to poprawia mi się humor. A mało która praca potrafi tego dokonać, wybredny jestem :> śliczne, ciekawe i inspirujące, jak dla mnie ma coś z klimatu Amelii ale czemu nie mogę wyjaśnić, takie ot pierwsze skojarzenie ;] Może dlatego że mam swego rodzaju obsesję na punkcie tego filmu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 18 Grudzień 2005 Share Napisano 18 Grudzień 2005 zabiles mnie klina big ta wersja petamluerowska, bo nie wiem ktora lepsza kazda ma plusy ... ta ciepla rozwesela a ta zimna ma klimat, a obydwie git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 18 Grudzień 2005 Share Napisano 18 Grudzień 2005 dla mnie jest git, zbyt cgtalkowe ale to czepialstwo raczej. ja sie nie zsilakem jeszcze, ale wole szczeniakowi nie pokazywac po przebudzeniu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
little-ninja Napisano 18 Grudzień 2005 Share Napisano 18 Grudzień 2005 littlelebowskihehe doobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 18 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2005 jeden cgtolkowy obrazek raz na 25lat chyba mi wolno:) Zreszta Tiger, wiesz dobrze jaki stosunek mam do cgt:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dreamdealer Napisano 6 Styczeń 2006 Share Napisano 6 Styczeń 2006 jedym słowem: rewelacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 13 Styczeń 2006 Share Napisano 13 Styczeń 2006 jeden cgtolkowy obrazek raz na 25lat chyba mi wolno:) Zreszta Tiger, wiesz dobrze jaki stosunek mam do cgt:) jaki? ;) http://forums.cgsociety.org/showthread.php?threadid=309356 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi