Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Od razu mowie ze nie chodzi mi o kalendarz drukowany w drukarni w milionach kopii tylko....

Proponuje zrobienie kalendarza na przyszly rok, przygotowany w jakims formacie, tak zeby kazdy mogl sobie wydrukowac w domu badz wrzucic na tapete itd. W ramach glosowania lub sugestii wybralibysmy 12 najlepszych prac, dodali do tego cyferki, zeskalowali do A4 i wrzucili na ftp. Kazdy by mogl sobie sciagnac i miec mila pamiatke na przyszly rok :) Moze nawet bysmy dostali pozwolenie na logo max3d.pl ?

Kto za kto przeciw kto sie wstrzymuje?

• Odpowiedzi 37
  • Wyświetleń 4,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Super inicjatywa, jak będę miał czas to zrobię projekty kalendarium :)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

to moze jakies rekomendacje ?

fajne prace czy cos?

niech kazdy wrzuci ze 3 rendery z tego forum (ale spytajcie autora zawczasu, chociaz i tak wszyscy sie pewnie zgodza)

ja mam jeszcze jeden dobry pomysl :) hehehehe

Napisano

ja tez jestem za :)

plastique--> mozesz sobie wdomu wydrukowac :D

aylo ze ciezko bedzie wybrac 12 prac z posrob tylu fajnnych :D

mozna by dac np. w ktoryms miesiacu zdjecie wszystkich userow forum (wiadomoze sie niwszystkich ale tych co dadza zdjecie)

pozdro

Napisano
  • Autor

ale zzrzynacie tak w ogóle:D

Wiadomo ze kalendarze sa wszedzie. No chyba ze ktois nie\dawno wmymslil cos takiego, to sorry, nie wiedzialem.

Zrobimy ankiete. Albo wyznaczy sie kilka osob do wybranima prac :)

Napisano

wiecie co w jednym z miesiacow moglyby byc avatory userow :D ?

Napisano
mozna by dac np. w ktoryms miesiacu zdjecie wszystkich userow forum (wiadomoze sie niwszystkich ale tych co dadza zdjecie)

albo fotki ze zlotów :D:D

Napisano
to moze jakies rekomendacje ?

o! swietny pomysl! :P

niech kazdy wrzuci ze 3 rendery z tego forum (ale spytajcie autora zawczasu, chociaz i tak wszyscy sie pewnie zgodza)

a dlaczego rendery? przecie max3d.pl to tez serwis 2d (choc wiekszy nacisk kladzie na 3d..)

Napisano

świetny pomysł :D jestem jak najbardziej za .... a gdyby się dało to dać do drukarni i kupić profesjonalnie wydrukowane na dobrym papierze to już wogóle wypas :D ja niestety drukarki niemam :(

jak będzie problem z wyborem "tylko" 12 prac to można zrobić 2-tygodniowy (też takie są :P)

a co do zdjęć/avatarów to mam (chyba) świetny pomysł :) można umieściś nick i avatar każdego usera w dniu kiedy ma urodziny :)

Napisano
  • Autor

nie bedzie drukowanego z drukarni bo na to nikt nie pojdzie albo sprzedane beda dwa

javor: u kogos mozesz wydrukowac, zrobie tez wersje wallpaper

a dlaczego rendery? przecie max3d.pl to tez serwis 2d (choc wiekszy nacisk kladzie na 3d..)

zle napisalem, bardziej chodzilo mi o prace dopieszczone niz tam skriny siatki czy czegos takiego, 2d tez wchodzi w gre

albo fotki ze zlotów :D:D

e-e

illy sonda musi byc tylko kto wybierze prace do sondy :D

Nom wlasnie, a kto wybierze tych co beda wybierac prace do sondy

wiecie co w jednym z miesiacow moglyby byc avatory userow :D ?
e-e

a co do zdjęć/avatarów to mam (chyba) świetny pomysł :) można umieściś nick i avatar każdego usera w dniu kiedy ma urodziny :)

tez e-e, za duzo by tego bylo, najlepiej zeby na a4 sie zmiescilo i tyle...

pozatym malo czasu, nowy rok juz niedlugo ;p

zaraz sie naradze z moim glownym moderatorem i cos wymyslim :)

Napisano

Dobre, dobre.

Mozna tez zrobic miesieczna sonde, w ktorej bedzie sie wybieralo najlepsza prace miesiaca i ta praca pojdzie do kalendarza.

Napisano
Pomysł ciekawy ... jaras sie ucieszy :).

pewnie że ciekawy :) a ucieszę się jak ktoś zamieści moją prackę :)

Napisano
  • Autor

dawac rekomendacje :)

styczen sie zbliza :)

ale robimy od razu na caly rok, bedzie to nagroda dla tych co w tym roku ladne, dobre, ciekawe prace robili :) o ile sie zgodza na umieszczenie :)

Napisano

a nie lepiej byłoby wrzucić do takowego kalendarza prace, które zwyciężały/zajmowały wysokie miejsca w bitwach?? :>

Napisano

Ale kalendarz byłby jeszcze większą motywacją :)

Napisano

Pomysł dobry, tylko naprawdę szkoda, że nie można takigo pro wydrukowanego kupić.

Skoro są parasolki max3d to czemu nie moga być kalendarze?

Napisano
  • Autor

bo wszyscy wiemy jak to wyglada pozniej z kupnem takiego stuffu

no chyba ze znajdzie sie jakis projektant DTP, i podopwie jak zrobic plik, zeby ci w drukarni wydrukowali i wtedy tez taka wersje by sie podrzucilo

Napisano

spytam przy okazji - a niezna ktos z was firmy/osoby która opłatnie wydrukowała by pracke w formacie 2 x większym niz a4 - nei wiem kjak to sie nazywa na papieprze fotograficznym i wysłała pod podany adres ? mozę sa jakies takie firmy które sie tym trudzą ?

Napisano

Cześć

Ja też jestem za takim pomysłem naprawdę strzał w dziesiątkę. Jeśli nie będzie wersji drukowanej to zawsze można sobie wywołać w jakimś zakładzie fotograficznym np. format A4 na papierze matowym lub błyszczącym – jak kto woli.

Napisano

moja propozycja jest tylko jedna - z każdego gatunku po jednej pracy co by nie było potem że będą same wizki a nie będzie samochodu i na odwrót - aha i musi byc jakas fajna laska ;)

Napisano

jesli taki kalendarz pojawiłby się w butiku max3d.pl to nie orientujecie się ile mógłby kosztować ?

Napisano
spytam przy okazji - a niezna ktos z was firmy/osoby która opłatnie wydrukowała by pracke w formacie 2 x większym niz a4 - nei wiem kjak to sie nazywa na papieprze fotograficznym i wysłała pod podany adres ? mozę sa jakies takie firmy które sie tym trudzą ?

2x a4 to a3 tak na moje oko :)

nie znam żadnej takiej firmy, ale jeśli ładnie porprosisz to mogę Ci na niskonakładowej laserówce xeroxa druknąć taką prackę - z tym, ze ciężko byłoby u mnie z papierem fotograficznym tej wielkości - na stanie jest chyba tylko nabłyszczany :) Odezwij się na prv..