adek Napisano 22 Grudzień 2005 Share Napisano 22 Grudzień 2005 Ogłoszona została lista filmów nominowanych do Oscara w kategorii "Efekty specjalne". Lista filmów w kolejności alfabetycznej: "Batman Begins" "Charlie and the Chocolate Factory" "The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe" "Harry Potter and the Goblet of Fire" "King Kong" "Star Wars: Episode III Revenge of the Sith" "War of the Worlds" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 22 Grudzień 2005 Share Napisano 22 Grudzień 2005 stawiam na "The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lobez Napisano 22 Grudzień 2005 Share Napisano 22 Grudzień 2005 chyba powedruje jednak do SW :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 22 Grudzień 2005 Share Napisano 22 Grudzień 2005 eeea tam, żadnego nie widziałem. :) Może keidyś, ale teraz nie mam ochoty - nie gustuje w takiich filmach, choć może film Jacksona sobie obejrzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzemian Napisano 22 Grudzień 2005 Share Napisano 22 Grudzień 2005 Hmm, Potter raczej odpada, chociaż to jedyny film na tej liście, który w ogóle widziałem. Oni postawili raczej na ilość, a nie na jakość. Wydaje mi się, że statuetka trafi do tworu pana Jacksona. Sądząc po jakości king-kongowej gry...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3Doc Napisano 22 Grudzień 2005 Share Napisano 22 Grudzień 2005 Albo "The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe" albo "King Kong"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 22 Grudzień 2005 Share Napisano 22 Grudzień 2005 Cóż efekty w SW tez były świetne...moze szum jaki wywołał film opłaci się Lucasowi jeszcze raz:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 22 Grudzień 2005 Share Napisano 22 Grudzień 2005 "The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe" definitywnie za animację postaci :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
y2d Napisano 22 Grudzień 2005 Share Napisano 22 Grudzień 2005 zycze oskara narnii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 22 Grudzień 2005 Share Napisano 22 Grudzień 2005 Stawiam na King Konga. W tym roku jest niezła konkurencja i ciężko wytypować. Tak naprawde będą liczyły się 4 filmy : King Kong, SW, Harry Potter i Narnia. Reszta nie ma szans. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 22 Grudzień 2005 Share Napisano 22 Grudzień 2005 mi sie trzy ostatnie najbadziej podobaly, narni nie widzialem wiec nie wiem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bl0ndynek Napisano 22 Grudzień 2005 Share Napisano 22 Grudzień 2005 Ja wacham się między Narnią a King Kongiem , ale chyba Narnia zwycięży en lew jest genialny : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 22 Grudzień 2005 Share Napisano 22 Grudzień 2005 king kong, to jest pewniak, po obejrzeniu postanowiłem że zostane sprzedawcą w zieleniaku a nie animatorem. narnia... nie widziałem, ale ma irytujacy tytoł:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 23 Grudzień 2005 Share Napisano 23 Grudzień 2005 zdecydowanie małpa...choć batman mi sie podobał heheh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 23 Grudzień 2005 Share Napisano 23 Grudzień 2005 http://www.apple.com/trailers/disney/thechroniclesofnarnia/hd/ http://www.vfxblog.com/vfx/2005/12/narnia_rhythm.html tu można zapoznać się z Narnią :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kroopson Napisano 23 Grudzień 2005 Share Napisano 23 Grudzień 2005 Na Star Wars bym nie stawiał, troszkę zbyt sztuczne te efekty ma, film przypomina grę komputerową miejscami. Prawdziwa walka odbędzie się między Narnią a King Kongiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 23 Grudzień 2005 Share Napisano 23 Grudzień 2005 niestety z 4 najmocniejszych filmow widzialem tylko 1 (mianowicie SW), wiec ciezko mi cos powiedziec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
THE MANYSH TRAFO Napisano 23 Grudzień 2005 Share Napisano 23 Grudzień 2005 jak zwykle same tragedie kina. ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
candyman11 Napisano 23 Grudzień 2005 Share Napisano 23 Grudzień 2005 Moim faworytem jest Narnia, ale znając życie to pewnie KingKong dostanie oskara. Ten Hollywood!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadek Stal Napisano 23 Grudzień 2005 Share Napisano 23 Grudzień 2005 Khe, khe. To dopiero short lista a nie nominacje. Nominacje beda jak zwykle razem z pozostalymi w styczniu i zostana wtedy z tej listy wybrane prawdopodobnie trzy filmy. Chetnie bym zobaczył wtedy w nominacjach wojne swiatow - jest moze mniej spektakularna niz Kong, ale jest tam pare prawdziwie rewolucyjnych patentow. salut Dziadek Stal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 23 Grudzień 2005 Share Napisano 23 Grudzień 2005 Dziadzia na forum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mus_Spajder Napisano 23 Grudzień 2005 Share Napisano 23 Grudzień 2005 Widzia łem SW i War of the Worlds w kinie i żaden mnie jakoś porażająco nie zachwycił. Jeżeli miałbym między tymi dwoma wybierać do WOTW pierwsza scena była super i ten dźwięk aktywujących sie maszyn (ciary po plecach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czajnick Napisano 24 Grudzień 2005 Share Napisano 24 Grudzień 2005 King Kong nie dostanie ! niezaproszą go nawet na gale rozdania oskarów bo by tam wszystkich podeptał ... :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 24 Grudzień 2005 Share Napisano 24 Grudzień 2005 Wczoraj obejrzałem King Konga, wcześniej pisałem na podstawie zapowiedzi i obejrzeniu : SW, HP,WS. Jest to najelpszy film jaki widziałem pod względem efektów specjalnych, naprawde się zdziwie gdy nie zdobędzie Oscara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość AngelsDust Napisano 24 Grudzień 2005 Share Napisano 24 Grudzień 2005 Hmmm... Widziałem tylko dwa filmy z tej listy, ale po obejrzeniu trailerów postawiłbym na King Kong'a. Ciekawe dlaczego nie ma na liście Finel Fantasy 7: Advent Children, bo moim zdaniem jest bezkonkurencyjne! (pewnie będzie nominowane do najlepszego filmu animowanego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 24 Grudzień 2005 Share Napisano 24 Grudzień 2005 Imo też Wojna światów, Kong lub... batman, gdzie efekty nie były spektakularne ani nowatorskie za to bardzo przyzwoite o czym świadczy chociażby to że wiekszość ludzi się dziwi że tam jakieś były:) Nie widziałem Narni. HP i SW imo odpadają, ilość nie przechodzi w jakość. Problemem superprodukcji jest chyba często to że ujęcia trikowe są rozdzielane na multum małych firemek co powoduje że czesto w jednej scenie są ujęcia słabe i naprawde imponujące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 24 Grudzień 2005 Share Napisano 24 Grudzień 2005 hemmmm no wsumie racja ale mi sie naprzyklad nie podobaly efekty w King Kongu niby bylo wszystko oki i na poziomie ale nie powalily mnie...miejscami jak dla mnie sztucznie wygladaly ...ale to tylko moje zdanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 24 Grudzień 2005 Share Napisano 24 Grudzień 2005 moim zdaniem kink kong - reszta to jakie badziewia pokroju kobiety kot która miała odnisc sukces a co odniosła to nie pisze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czajnick Napisano 25 Grudzień 2005 Share Napisano 25 Grudzień 2005 na podstawie reklamówek KK i HP takze stawiam na KK bo w HP to jakies plastikowe mi sie wydawaly ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzemian Napisano 27 Grudzień 2005 Share Napisano 27 Grudzień 2005 Dobra, dzisiaj byłem w kinie - King Kong raczej ma już Oscara w swojej wielkiej łapie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinclar Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 w tej chwili postawilbym na "war of worlds", ale tylko dlatego, ze nie widzialem malpy ( i chyba nie zobacze ..przygnebiaja mnie takie filmy ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 3 Styczeń 2006 Share Napisano 3 Styczeń 2006 No, Narnia dopiero w piątek sie pokaże i na pewno na nia pójdę. Dotąd zadna jej ekranizacja mnie nie zachwyciła, raczej wręcz przeciwnie, więc liczę na przełom. Widziałem King Konga i efekty ma naprawdę doskonałe. BTW: konga grał w mocapie ten sam aktor, który grał Golluma. Spędził duzo czasu w towarzystwie goryli w ZOO i na safari, zeby im sie przyjrzeć w naturze, więc zagrał konga wyśmienicie. na razie stawiam na film Jacksona, bo Narni jeszcze nie widziałem i nie mogę jej porównywać. Niemniej jackson może mieć w Narni groźnego rywala do Oscara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi