Badyl Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 no ladnie :) na galionie powinna byc rzezba łani w zlotym kolorze :P i poklad jasniejszy ;] wiem... czepiam sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 nice - popraw tą texture na tym pokładzie ;) sorry za pytanie ale nie chce mi sie szukac - masz juz jakis zarys scenki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 9 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2006 z ta lania to jest tak, ze mam 2 wersje tego modelu, jedna z ta lania na dziobie, druga bez. zreszta sami zobaczcie na tym ja sie wzorowalem http://www.zaglowce.ow.pl/historyczne/golden_hind/goldenhind.html oraz wersja 2 http://www.historicships.com/TALLSHIPS/Mamoli/GoldenHindMV30.htm problemem jest wlasciwie ten text. ..."w czasie podróży dokonano bowiem w wyglądzie okrętu pewnych zmian, mających upodobnić go do jednostki handlowej"... i tak wlasciwie nie jestem pewien co dokladnie robic i jak malowac, ale postanowilem sie trzymac jednej z wersji jesli chodzi o poklad to zmienie obviously:] PS, prawdopodobnie ta 2 wersja jest pozniejsza, poniewaz brak tam furt dzialowych na dolnym pokladzie za to jest wiecej na pokladzie gornym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vetis Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 wow imponujace ! duzo detali textury miodzio ! brawo .. ale komu ja to mowie KoMic - stary wyjadacz sam wie co i jak robic :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 10 Styczeń 2006 Share Napisano 10 Styczeń 2006 Balem sie momentu gdy dojdziesz do olinowania.. te wszystkie brasy, srasy, i gordingi:P Ciezko jest rozkminic te wszystkie bloczki. Widze jednak ze swietnie sobie radzisz. powodzenia, mnie tam narazie wszystko sie podoba:D:D poklad moze rzeczywiscie mozna poprawic, ale czy bedzie go w ogole widac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 10 Styczeń 2006 Share Napisano 10 Styczeń 2006 KoMic -> myślę, że w pewnym stopniu możesz dać liny, którze w rzeczywistości byłyby potrzebne jak piąte koło u wozu. Nie zawsze trzeba się tak mocno trzymać rzeczywistości, tymbardziej, że chodzi o efekt, a przyspieszyłbyś pracę w pewnym stopniu. Nie chciałbym abyś nie zdążył :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 10 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2006 zdaze zdaze, dont łory, mam juz prawie statek jeszczze tylko duperele, zalozmy ten tydzien na lajbe, pozniej zrobie scene wode, nastepnie potwora a nakoniec wszytko pokleje: ], bitwa trwa chyba conajmniej do polowy lutego, wiec jest jesczze sporo czasu, napewno do tego czasu uda mi sie zdziergac cos, co moglo by wystartowac w jednej lini z innymi po nominacje... pozdrawiam EDIT:] witam ponownie, chyba zakonczylem go linowac: ] PS Hindus--> zarys mam , wlasciwie mam niedlugo go pokaze: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekp Napisano 10 Styczeń 2006 Share Napisano 10 Styczeń 2006 superowska sprawa :D model extra powinnien byc na pierwszym planie. ps. skoro statek tak wyglada to juz czekam na ta kalamarnice czy co tam bedzieszz modelowal :D powodzenia :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mileS Napisano 10 Styczeń 2006 Share Napisano 10 Styczeń 2006 Według mnie za duzo lin :D wyglada jak by wszystko bylo poplątane a co do statku to zarabisty :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaccunio Napisano 10 Styczeń 2006 Share Napisano 10 Styczeń 2006 Swietny!!! troszeczke za kanciasty w niektorych miejscach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 10 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2006 mileS--> heheheh chyba chciales powiedziec ze jest za malo lin? bo tak naprawde niewszytkie zrobilem, a co do zasadnosci uzycia, to kazda ma swoje miejsce i jest niezbedna, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mt Napisano 10 Styczeń 2006 Share Napisano 10 Styczeń 2006 szlejesz KoMic:) znajac Twoje umiejetnosci to boje sie finalnego efektu:) nie za duzo masz aby czasu na te wszystkie detale?;) podzielilbys sie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 11 Styczeń 2006 Share Napisano 11 Styczeń 2006 Skoro masz tyle czasu, to ja bym chcial jeszcze ta lanie:P A kiedy bedzie osmiornica?? Kiedy, kiedy, kiedy? Masz juz jakis koncept? Pozdrawiam PS Sciagaj ta czapke mikolaja i na karnawal!! :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 11 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2006 hehe, -Ukash- -->tak jak pisalem nie chcialbym mieszac wersji, co do czasu i jego nadmiaru mam go tak samo malo jak wy, 24h/dobe : ], ale jak juz sie znajde przed kompem, to zamiast wlaczac gierki czy czegos tam to odpalam maxy: ] hehe. heheheheeh zreszta kumu ja tu mowie, pewnie robie jak wiekszosc: ]. co do czapy hehe to zmienie jak znajde chwile wolnego: P pozdrawiam, PS koncept calosci mam, osmiornica pewnie niedlugo, a teraz musze sie nauczyc realflow: \, chyba ze zna ktos jakis zajefajny plugs do robienia fotoreal ocean water: ], zastanawiam sie nad dreamscape, ale nie jestem pewiennn, chyba ze ma ktos jakas super niezdzieralna texturke to tez bym prosil: ] pozdrawiam.: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger Napisano 11 Styczeń 2006 Share Napisano 11 Styczeń 2006 hej, a gdzie masz ster ogonowy? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 11 Styczeń 2006 Share Napisano 11 Styczeń 2006 No z wodą to będziesz miał pan niezły zgryz, chyba że pomożesz sobie troszkę 2d (wiem, wiem, że to żadna przyjemność by była ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mileS Napisano 11 Styczeń 2006 Share Napisano 11 Styczeń 2006 Ja nadal sie trzymam ze za duzo lin :D to nie musi byc full real(chyba ze ty tak chcesz) ale widac innym to nie przeszkadza czyli po prostu sie nie znam i tyle :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 11 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2006 witam referki odnosnie olinowania: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 12 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2006 maly up, ostatnio kiepsko stoje z czasem: \ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 14 Styczeń 2006 Share Napisano 14 Styczeń 2006 zwoduj go - jestem ciekawy jk to będzie wyglądało :) Teksturki git, tylko powinieneś je trochę przybrudzić - teraz wygląda jak eksponat z muzeum w sporym pomniejszeniu!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 15 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2006 witam model statku jesczze nieskonczony, ale baardzo cheialem sprawdzic jak bedzie wygl woda, i oto rezultaty moich badan: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 15 Styczeń 2006 Share Napisano 15 Styczeń 2006 mnie sie podoba...ale specjalisci pewnie pomarudza:D...tak czy siak statek super na niego nie ma co marudzic:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 15 Styczeń 2006 Share Napisano 15 Styczeń 2006 no Komic to pojechales pieknie !! gratuluje bardzo mi sie podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 15 Styczeń 2006 Share Napisano 15 Styczeń 2006 czemu zrobiłeś takiego małego? 3 razy większy był by fajniejszy :P sztuczny render zapodaj sky lighta siakiegoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 15 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2006 Master Kiełbaster-->hehe czyli zrobic go w 3x wiekszej rozdzialce>? hehe bo nie wiem jak go zwiekszyc w tym kadrze: ], powiem nawet wiecej bedzie jesczze mniejszy bo z lewej strony musi sie zmiescic jesczze kalamarnica Predator, miwt-->thx: ] OK no to tak w kadrze chce miec, 1.wode wpol kamery tak jak teraz, 2.tafle oceanu 3. 1 statek : p 4. 1 kalamarnice: ] 5. marynarze na pokladzie 6. jeden marynarz w powietrzu(w mackach kalamarnicy) 7. jeden zazywajacy kapieli w towarzystwie baczki 8. N I E S P O D Z I A N K A: ] o ktorej juz kiedys wspomnialem, cos co dopelni mitycznosc sceny hehehehehe. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 15 Styczeń 2006 Share Napisano 15 Styczeń 2006 ee to chyba zmniejsz fale i teksturę wody o to chyba Mastrowi chodziło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 15 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2006 kome--> ale baaaardzo mi zalezy na takim podwodnym ujeciu, tego wyeliminowac niemoge: ] pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 15 Styczeń 2006 Share Napisano 15 Styczeń 2006 pamiętaj jeszcze żeby chorągiewki wiały w dobrą stronę czyli kierunek wiatru + pęd statku, ale to na marginesie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 15 Styczeń 2006 Share Napisano 15 Styczeń 2006 No i o fałdkach na żaglach nie zapomnij :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 15 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2006 Morbid Karbid--> heheheeheheh racja, wielkie dzieki, zupelnie nie zwrocilem na to uwagi: ], hehe a kierunek wiatru nieproblem ustalic po kierunku ulozenia zagli: ] _kuba_--> nie no co tyyy, faldki sa obowiazkowe heheehehehe, : ] pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 Statek w wodzie nabrał dopiero wdzięku :) zaczyna to powoli coraz lepiej wyglądać. Jedziesz KoMic z resztą, dawaj no tu potwora :D Jakieś ptaszki też możnaby dorzucić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 16 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2006 witam potwor bedzie, pewnie jesczzze dzis sie za niego zabiore. aaaaa na razie skromniutki up, pomalowalem zagle i dorobilem kilka dupereli ktorych wczesniej nie bylo z roznych wzgledow. zostala mi tylko kotwica, chyba tylko to hehe, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 zrob rzezbe na dziobie, pliiiiiz - to jedyne co nie podoba mi sie w Twoim stateczku! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul_PL Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 wtedy trza by zmienić koncepcję:widok od przodu na statek,brudny i tepe a na samym przodzi piekna,drewniana syrenka czyszczona przez marynarza(oczywiscie poprzez spluniecie na ściarkęi wcieranie)Co sądzicie? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 nie rob calego 3d ... wode z powodzeniem mozesz namalowac 2d! moze byc tylko ciekawiej ... mysle ze w 2d siagniesz wiecej podwodnej plastycznosci ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 17 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2006 witam, Badyl--> no, nie wiem nie wiem, hmmmmm Paul_PL--> hehe rozwaze koncepcje: ] Siegmar--> masz racje, ale jednak bede sie staral 2d wykozystac tylko do textor i do niewielkiego podrasowania postprodukcyjnego, co niezmienia faktu to czesci podwodnej napewno zaangazuje PSa: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 siuper ta łudka :) , taka prawidziwa (szczegolnie kolory). a co do kierunku wiatru to nie jestem taki pewny czy zagle w 100% wskazuja na to z ktorej wieje. Pewnie jak ktos sie na tym zna to pozna ale laik, z tego co wiem statki takie nie plywaj tylko i wylacznie z wiatrem, moze przeciez z boku wiac a on bedzie doginal prosto, dobrze mysle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 Piękny okręt, tyle powiem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 26 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2006 Witam, ehhh sesja mnie zabija, jesczze jej nie ma ale caly ten bałagan zwiazany z zakonczeniem semstru jest masakryczny,ale nie oznacza to ze calkowicie osiadlem na laurach, powoli pracuje nad potworem i i i jest zle, kiepsko mi idzie ta kalamarnica, powaznym problemem jest zrobienie macek, niestac mnie na zrobienie ich modelem bo wychodzi wtedy okolo 50k poly, prubowalem roznych technik ale ciagle bezskutecznie ostatecznie chyba zostane przy displace, moze jak sie troche to wszytko uspokoi to moj squid bedzie na tyle wmalowany aby nadawal sie do pokazania: ] ,pozdro dla tych co sie niepoddaja: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 26 Styczeń 2006 Share Napisano 26 Styczeń 2006 Taaa... System Eliminacji Studentów Jest Aktywny. Jest to lekko mówiąc "drażniące", mi się już skończyły zaliczenia i jeszcze 2 egzamy mam przed sobą :), ale pociesz się - w czasie sesji jest wolne - uczyć się można o jednej porze, a modelować o innej. Dlatego dawaj tego kalmara - forumowicze na pewno Ci coś doradzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 27 Styczeń 2006 Share Napisano 27 Styczeń 2006 Wszystko spoko gdyby nie takielunek(liny). Zrób je tak jak są na prawdziwej fregacie, bo teraz napewno nie jest to tak jak w rzeczywistosci wyglada olinowanie. W ostatniej bitwie też zrobiłem takiego zonka, zobacz sobie mój temat -> "Bitwa Morska". Tych bloczków dałeś od cholery, a tam sa może ze 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 27 Styczeń 2006 Share Napisano 27 Styczeń 2006 eehe przede wszysstkim zlota lania to nie fregata, a maly galeonik... i jak niby mialby wygladac takielunek? chyba nic mu nie brakuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 28 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2006 witam Badyl ma racje to jest galeonik: ] pozatym, co do linek to znow odnosze do referek zamieszczonych powyzej, kilka postow wczesniej. oto one, osobiscie wydaje mi sie ze jest ich wystarczajaco, a nawet troche za malo: ] http://www.thelib.com/gallery/albums/userpics/Golden%20Hind%201a.jpg http://www.filibustieri.net/archivio/progetti/golden_hind/golden_1.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 30 Styczeń 2006 Share Napisano 30 Styczeń 2006 KoMic -> został już w sumie miesiąć więc może zacznij troszkę myśleć o potworze morskim co ? :) Wiadomo, żeby nie robić na ostatnią chwilę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 11 Luty 2006 Share Napisano 11 Luty 2006 Ktoś tu się o.... tego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 no właśnie :) co jest ? dawaj dawaj ! chyba że już sprzedałeś model galeona za ciężką kasę ? to wtedy jesteś usprawiedliwiony ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 12 Luty 2006 Autor Share Napisano 12 Luty 2006 witam hehe, nie nic nie sprzedawalem, sesja mnei wykonczyla, ehhhh, ale staram sie powoli podzwignac i zaczac cos robic, lecz lupelni emi nie idzie wpienia mnie to wszytko, nie moge sobie poradzic z ta kalamarnica, a ringowanie jest nudne wolne i beznadziejnie mi idzie: \ wrzucam dorobek ostatniego miesiaca, heheeheh wiele tego nie bedzie, : ] PS obrazki sa male aby nie bylo widac bledow, heheehehehe: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owen Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 Witam Wypasiony ten galeon, jak zwykle swietne textury, a co do potwora to myslalem ze to bedzie cos w stylu tego http://img46.imageshack.us/img46/4995/gricktentacle16wz.jpg no ale jak chcesz i tak jest fajnie:) pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 Człowiek bardzo fajny, ale kałamarnica chyba troszeczkę inaczej wygląda, nieznacznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 12 Luty 2006 Autor Share Napisano 12 Luty 2006 bardzij sie na tym wzorowalem hehe, ale tylko troche z tego co widac: ], pozdro http://www.jwlionheart.com/pics/Kirk/Giant_lg.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi