JmTm00 Napisano 24 Grudzień 2005 Napisano 24 Grudzień 2005 No to cheja ;) "Czas wojny światowej...środek nocy, gdzieś w okupowanym mieście. Uwage patrolujacego ulice, kipiącego nienawiścia do wszystkiego co zywe "okupanta" przykłuwa postać małej dziewczynki...nie interesuje go co ona sama robi w środku nocy, znalazł pretekst do rozrywki. To on ma władze, to on zadecyduje czy pozostawić ja przy zyciu...czy napewno on?...who is who :DD " "World war time...middle of the night...somewhere in the ocupated city. The attention of patroling, full of hatered to everything that is alive ocupantsoldier is drewed on little girl. He`s not intrested what she is doing there....he found a reason to have some fun. It is he who has a advantage, it is he who will decide to leave her alive...but is it really he?" Technika: 3dsmax, fotoshop Zarówno sobie jak i wszystkim uczestnikom zycze powodzenia :)
KoMic Napisano 24 Grudzień 2005 Napisano 24 Grudzień 2005 wow, przyznam ze pomysl jest super, hehe ja tez tak chce hehehehehe. Tez myslalem cos w tych klimatach ale czegos takiego nie wymyslilem jesczze, super: ] nic tylko brac sie do dziela:] pozdrawiam i wesolych swiat zycze: ]
bojar Napisano 24 Grudzień 2005 Napisano 24 Grudzień 2005 jmtm00 Witam klimatyczna scena pelna uczuc i emocji powodzenia trzymam kciuki :) i życze Wesołych Świąt :)
arcade Napisano 24 Grudzień 2005 Napisano 24 Grudzień 2005 będziesz to musiał zrobić delikatnie bo temat na granicy politycznej poprawności :] No ale ja nic przeciwko nie mam - powodzenia :D
kannu Napisano 24 Grudzień 2005 Napisano 24 Grudzień 2005 Ambitnie . I to właśnei mi sie podoba :) . Powodzenia
Leru Napisano 24 Grudzień 2005 Napisano 24 Grudzień 2005 jmtm00 -> jeśli postacie pójdą Ci tak samo szybko jak Indianeczka to już pewnie niedługo zobaczymy końcówkę :D Witam i powodzenia!
gregorjan Napisano 24 Grudzień 2005 Napisano 24 Grudzień 2005 Gut..very gut koncept. Jeżeli praca będzie tak wciągająca jak opis to "Du hast schon gewonnen" Lubie niemiecki klimaty i powodzenia:)
PSychu Napisano 24 Grudzień 2005 Napisano 24 Grudzień 2005 Pomysl super! Bardzo klimatyczne. Nie kumam tylko jednego (moze to te swieta...): "nie domysla sie ze za chwile podzieli losy towarzysza". To znaczy ze co, swojego towarzysza zaciukala, czy jak? Wiem, wiem, karpie, sledzie i pierogi, ledwo sie ruszam, ale serio, no nie kumam :o.
JmTm00 Napisano 24 Grudzień 2005 Autor Napisano 24 Grudzień 2005 Psychu-> w tym sensie ze ten podchodzacy nazista nie domysla sie ze zaraz tez zginie ;)
PSychu Napisano 24 Grudzień 2005 Napisano 24 Grudzień 2005 Teraz juz wszystko rozumiem, ale to te pierogi stary, pierogi...:eek:
prorok601 Napisano 25 Grudzień 2005 Napisano 25 Grudzień 2005 ja mysle ze to kwestia karpia z polskich wód... i teraz tez juz rozumiem calą historię... no to Panie do roboty!!
JmTm00 Napisano 26 Grudzień 2005 Autor Napisano 26 Grudzień 2005 Hehe widze ze maszyna ruszyla, dobrze....zatem upadate :) plaszczyk dziewczynki...yy zapomnialem dodac ze akcja bedzie w zimowe popołudnie??;)
Koniu_PL Napisano 26 Grudzień 2005 Napisano 26 Grudzień 2005 No no płaszczyk wymiata. Troche dziwnie jest ułożony na ramionach, ale może być :] Fajowo wygląda. Powodzenia życzę ;)
mkk3a Napisano 26 Grudzień 2005 Napisano 26 Grudzień 2005 mniam, klimat WW2, zimowe popołudnie, ale zapowiada sie super klimat po plaszczyku wnioskuje, że styl bedzie cartoonowy. czy moze sie myle? pokaz siateczke
kliment woroszyłow Napisano 26 Grudzień 2005 Napisano 26 Grudzień 2005 tez jestem ciekawy jak to bedzie wyglądac....zwłaszcza mundurki ofiar mnie ciekawia....w razie co słuze referkami:D
prorok601 Napisano 26 Grudzień 2005 Napisano 26 Grudzień 2005 i koniecznie podkolanoweczki ( z jedną lekko opuszczoną) na chudych nozkach i berecik.... i zeby bylo patriotycznie to gdzies na murze znak polski walczącej :) pozdrawiam
JmTm00 Napisano 26 Grudzień 2005 Autor Napisano 26 Grudzień 2005 Koniu_1990 -> dzieki mkk3a -> nie inaczej ;) styl cos pomiedzy cartoonowym a realizmem, ciezko mi to opisac ale mam to w glowie ;) kliment woroszyłow -> a ja wlasnie sie obawialem ze mundurkom moge nie podolac tak jak trzeba :) wszelkie referki jak najbardziej mile widziane, bo szkoda by bylo dac plamy ;) z gory dziekuje prorok601 -> tak, tak podkolanoweczki beda jak najbardziej :) "biedna" zmarznieta dziewczynka ;)...z tym znakiem to sie zastanowie (pomysl oka ale wolałbym nie okreslac az tak dosłownie miejsca)...ale who knows :)
Kolakao Napisano 26 Grudzień 2005 Napisano 26 Grudzień 2005 zapowiada sie naprawde interere, ja juz sobie to w glowie wszystko wyobrazilem i jest zajefajne , zycze powodzenia :)
JmTm00 Napisano 27 Grudzień 2005 Autor Napisano 27 Grudzień 2005 apdejt: najtrudniejsza czescia w tym projekcie bedzie wlasnie glowka dziewczynki, kombinuje, kombinuje ale sam nie wiem czy: wykreowac postac na takie typowe dziecko, pulchniutkie i wogole czy raczej stworzyc cus na ksztalt "sierotki", wychudzonej i ogolnie zniszczonej sytuacja w jakiej przystalo jej zyc? tak czy siak najwieksze trudnosci sprawia mi do tej pory oddanie charakteru malej "bestyjki". Porady mile widziane :) Pozdrawiam
Ania Napisano 27 Grudzień 2005 Napisano 27 Grudzień 2005 podoba mi się co do dziecka, myślę że lepiej sierotkę od pulchnego dziecka.
mkk3a Napisano 27 Grudzień 2005 Napisano 27 Grudzień 2005 ale fajnie ci wyszły okolice nosa, brwi i oczu - błagam, pokaz siateczke. moze tez sie czegos przy okazji naucze ;) jednak imo wygląda na zbyt dziecięcą i za małą dziewczęcą. szczególnie przez usta, nos i to takie wglębienie pomiędzy (moze toto sie jakos fachowo nazywa - nie wiem). moze cos w stylu American McGee's Alice? niekoniecznie identyczna, ale choć troche taka "trójkątna"
JmTm00 Napisano 27 Grudzień 2005 Autor Napisano 27 Grudzień 2005 Ania -> dzieki, dobra postanowione bedzie z niej taka "sierotka usmarkana" ;) mkk3a -> hm...to jest mysl z ta "trojkatna" glowa tylko bede musial uwazac coby za bardzo toon nie wyszlo ;) Wiem! rozszerze jej rozstaw oczu i moze takie bardziej "cielece"?, no i troszke odessiemy tluszcszyk na policzkach ;) 3d max.exe ...a co do siatki: ...wlasnie nosek przerabialem wiec aktualnie jest bez niego :|
JmTm00 Napisano 27 Grudzień 2005 Autor Napisano 27 Grudzień 2005 no i sie posr...ehh Ludki mam pytanie: o co qrde biega ze w scenie jeden jedyny obiekt podczas zaznaczenia nie chce sie obracac jak go ladnie prosze tylko stoi jak ten osiol w miejscu?? gizmo od rotacji sie rusza ladnie ale efektu nie widac...z gory dzieki za odpowiedz
JmTm00 Napisano 27 Grudzień 2005 Autor Napisano 27 Grudzień 2005 Joł maly apdejt: ukulalem girki, zrobilem tez w dwoch wersjach berecik dla tej biduli, sam nie wiem ktory ale mocno sklaniam sie do tego "naciagnietego" na uszy. Poki co wloski musicie sobie "doobrazic" ;)...ciemny blad. Pozdrawiam
KoMic Napisano 28 Grudzień 2005 Napisano 28 Grudzień 2005 hehehehehehe, rozumiem Twe niezadowolenie z mojej postaci, hehe: ], bardzo fajnie i kimatycznie wyszla Ci ta mala kobietka, swietnie pasuje do ogolnego zarysu sceny pozdrawiam: ]
bojar Napisano 28 Grudzień 2005 Napisano 28 Grudzień 2005 No rewelka czuje, że będzie niezły klimacik piękna kobitka :) widze, że trzeba się wziąść ostro do pracy :) pozdrawiam
mkk3a Napisano 28 Grudzień 2005 Napisano 28 Grudzień 2005 NIEEE!! prosze cie, tylko nie ruda i tylko nie piegi! (lol, jesli kogos urazilem to przepraszam;))
JmTm00 Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Napisano 28 Grudzień 2005 KoMic-> yy, niezadowolenie? alez absolutnie nie! ja tylko tak dumalem czy warto wchodzic w jakis detal jezeli go i tak widac nie bedzie:)) bojar-> dzieki :) mkk3a -> ja tam wiewioreczki lubie, ech te....yhm..no wiec mala bedzie miala wlosy ciemny-blond jezeli mi sie oczywiscie uda bo chcialem uzyskac efekt takich sychych i wyplowialych...no niezadbanych jednym slowem. Co do piegow to raczej ich nie bedzie,..no moze pieprzyk jakich chociaz ;)) Pozdrawiam wszystkich!
arcade Napisano 28 Grudzień 2005 Napisano 28 Grudzień 2005 nie no, jak na razie jest super :) pozdrawiam :)
Tomasz S. Kruk Napisano 28 Grudzień 2005 Napisano 28 Grudzień 2005 zgadzam się, jak narazie jest bardzo super :)
mkk3a Napisano 28 Grudzień 2005 Napisano 28 Grudzień 2005 jak mają byc zaniedbane, to moze zrob ciemny blond, ale mocno spłowialy, prawie szary od brudu. troche dluzszy wlosy, zeby jej nieco na twarzy opadały, moze dredy albo coś w ten deseń: http://www.jewlicious.com/?p=1151 (ten pomalowany koleś z czerwoną opaską rządzi :))
JmTm00 Napisano 29 Grudzień 2005 Autor Napisano 29 Grudzień 2005 mkk3a -> thx, jakkolwiek dredy fajne by nie byly to nie jestem przekonany czy beda tu akurat pasowac, ale brudne beda to fakt ;D a odemnie maly apdejt: teraz pewnie podpadne wszystkim pasjonatom ww2 :) nie wiem (bo sie nie znam) ale czapa malo...niemiecka mi sie wydaje...moze to dlatego ze nie ma oznaczen? nie no nie wiem....eny help w tej dziedzinie baardzo mile widziany :) Pozdrawiam
kliment woroszyłow Napisano 29 Grudzień 2005 Napisano 29 Grudzień 2005 czekam na kolejne updejty, i trzymam kciuki. Napisz coś więcej o otoczeniu w jakim przyjdzie bohaterom scenki wystąpić. Póki co jest B. dobrze.
JmTm00 Napisano 29 Grudzień 2005 Autor Napisano 29 Grudzień 2005 albo jednak taki...jak myslicie? pozdrawiam kliment woroszyłow -> ...zimowe popoludnie, na rogu jakiejs pobocznej ulicy, klimat jakiegos dotknietego wojna polskiego miasta, kamieniczki i te sprawy...no przynajmniej sie postaram ;) Wieelkie dzieki za referki :)
mkk3a Napisano 29 Grudzień 2005 Napisano 29 Grudzień 2005 za bardzo na historii sie nie znam, ale walniesz odpowiednie teksturki (i zapewne tez hakenkreuze w opaskach :)) to od razu będzie widać, ze to naziści. Za bym proponował tego trupa ubrać w te czapeczke (czyli bedzie wyglądał na kolesia wyższego rangą) a z tego żywego to zrobić zwykłego szeregowca w blaszanym hełmie.
KoMic Napisano 29 Grudzień 2005 Napisano 29 Grudzień 2005 siema a ja to widze tak, na ziemi zwykly prosty liniowiec, a wlasciwe za plecami malej wyrafinowany SS w czarnym plaszczu. oczy psychola,morda wyschnieta i zacisnieta. hehe pozdrawiam
JmTm00 Napisano 29 Grudzień 2005 Autor Napisano 29 Grudzień 2005 ojjeju to sie porobilo :| pierwotnie "szeregowiec" mial byc na glebie a jakis taki "czarny w czapce" ...i tych smiesznych spodenkach podchodzi siegajac za giwere...teraz jest na odwrot...a teraz to juz nie wiem co by bylo lepsze :|...enyłej trzeba isc do przodu...zatem:
Simple_man Napisano 30 Grudzień 2005 Napisano 30 Grudzień 2005 Fajne to. Muszę ci powiedzieć, że się obawiałem tej pracki. To znaczy obawiałem się, że będziemy mieli kolejną prackę wypicowaną detalami technicznymi maszynki z IIWŚ. A tu tym czasem proszę bardzo, rozczarowanie (pozytywne). Niezła karykatura wojny i związanego z nią okrucieństwa się szykuje. Mnie sie tam alles podoba. Może poza tymi wgłębieniami pod policzkami SSmana, wydaje mi się, że są za głęboki i za ostre.
Scatmax Napisano 30 Grudzień 2005 Napisano 30 Grudzień 2005 Pomysl fajny ale realizacjia jeszcze lepsza.Bardzo fajnie wystylizowane postaci ciekaw jestem jak sie to potoczy.Podzielam zdanie Simple_man'a tez sie balem ze zaraz zaczniesz klepac jakis czolg(najpierw czolg potem mysliwiec ktory na obrazku byl by kropka:D ale zgodnie z referencjami a potem postaci:]) jak reszta a tu cos fajnego.Wyobrazaja mi sie takie Burtono'wskie klimaty jezeli chodzi o oswietlenie i nastroj a i pierwsza postac kojazy sie z Burtonem tyle ze jest 3d.Milo:]
JmTm00 Napisano 30 Grudzień 2005 Autor Napisano 30 Grudzień 2005 Simple_man, Scatmax -> Milo mi ze Wam sie podoba, szczerze mowiac to zarowno ja jaki i moj komputer na hiperdetale nie mamy sily;)
bojar Napisano 30 Grudzień 2005 Napisano 30 Grudzień 2005 I na coż to więcej detali ;) jest rewelacyjnie :) tek gościu widać, że po przejściach :) i ten kamienny wyraz twarzy i specyficzny styl modeli rewalacja tak dalej :)
misiekhc Napisano 30 Grudzień 2005 Napisano 30 Grudzień 2005 sympatyczne te modele, dobrze, ze nie robisz tego realistycznie, pomysl tez niezly, powodzenia
JmTm00 Napisano 30 Grudzień 2005 Autor Napisano 30 Grudzień 2005 maluczki updejt: nazis gumiaken ;) mysle ze chyba je juz tak zostawie bo w sumie do postaci drugoplanowej wiec mi szkoda kompa troszkie ;))
hkropinski Napisano 30 Grudzień 2005 Napisano 30 Grudzień 2005 hmm... trochę mi nie pasuje podeszwa, wydaje sę jakby była doklejona słabym klejem :) po prostu za bardzo odstaje od buta, pozdr
Simple_man Napisano 31 Grudzień 2005 Napisano 31 Grudzień 2005 A mi się tam alles podoba. Nice bardzo very nice ładnie. Niezły klimat i modele pierwsza klasa. Pozdro
norden Napisano 31 Grudzień 2005 Napisano 31 Grudzień 2005 ;] ten deutscher.... super .. nawet morde ma szwabską ;]........
RK Napisano 1 Styczeń 2006 Napisano 1 Styczeń 2006 Jest super. Bardzo lubię styl Twoich postaci chociaż prawdę mówiąc po indianeczce nigdy bym go nie skojarzył z tego rodzaju tematyką- tym ciekawiej się zapowiada- kibicuję z tylnych rzędów.
JmTm00 Napisano 1 Styczeń 2006 Autor Napisano 1 Styczeń 2006 a ja tak w sumie tylko dobrego nowego coby byl lepszy chciałem zyczyc wszystkim (troche po czasie ale intencje szczere:D :D)3majcie sie ludziska!!
Simple_man Napisano 1 Styczeń 2006 Napisano 1 Styczeń 2006 Napracowałeś się przy tworzeniu tych postaci. Jeśli resza będzie równie dobra to będzie lepiej niż dobrze. W ramach kredytu zaufania i jako zachęta 5*.
Rekomendowane odpowiedzi