piotrek Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 Ten cały "wabik" psuje imo konpozycję - delete him :] Może lepiej zrobić coś takiego, że rybka mała ucieka? Tzn. tak jak teraz, tylko rybka zorientowana w taki sam sbosób jak wąż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 mi sie swiatleko podoba, biedna ta mala rybka;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 mintrill: i tak mamy skupić uwagę na okolicach małej rybki. może po prostu przesunąć światełko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 7 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2006 tak sobie wlasnie eksperymentuje... moze pionowy kadr bylby lepszy (tylko jak wtedy zmiescic tlo, ktore mam w planach? :/ ) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacknife Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 heh, wpałdem na dokładnie taki sam pomysł z 2 rybami zanim wogóle widziałem ten wątek... dokładnie tak to sobie wyobrażałem, też jakiaś mała rybka no i duża z wabikiem w głębinach. :) życzę powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 ooooooooooooooooooooooooooooo zzzzzzzzznacznie lepiej, heheeheh teraz to mi sie podoba, widac ze to glebinowka, good work: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 nop teraz nabiera kształtów :) tak trzymaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 Co prawda te ryby ze swiatelkami plywaja tak nisko ze juz slonca nie widac, ale to takie czepianie sie na sile:P:P Coraz lepiej to wyglada:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 No coraz lepiej, ale czy ten swiconcy noskek nie jest ciut z boku? JoKeR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 8 Styczeń 2006 Share Napisano 8 Styczeń 2006 fajne zeby:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bojar Napisano 8 Styczeń 2006 Share Napisano 8 Styczeń 2006 Ciekawa kompozycja ciekawe rybki powodzenia :) ładnie to wygląda oby tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 8 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2006 hehe, dzieki :D wrzucam tak jakby zarys zmian, ktore chce wprowadzic. Powiedzcie mi, czy "ogon" wiekszej "ryby" jest wygiety tak jak trzeba.... bo mi cos nie pasuje :/ Po prawej rozjasniony obrazek, zeby latwiej bylo zobaczyc kontury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 8 Styczeń 2006 Share Napisano 8 Styczeń 2006 Ogon to jest całe to długie, czy to tylko "kilwater"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 8 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2006 a co to jest kilwater? :P Cale to dlugie... mam pomysl jak to troche przerobic - pozniej sie za to wezme... no, chyba ze masz jakis pomysl :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 8 Styczeń 2006 Share Napisano 8 Styczeń 2006 zobaczyłem tylko górę obrazka i bardzo mi sie spodobało bo myślałem ze te skały to krawędzie jakiegoś rowu tektonicznego, przez moment było czuć głębie, 4km pod pm :D ale przesunąłem w dół i lipa bo to tylko jakieś skałki.. hyh przez moment naprawdę było extra, no nie wiem jak to ukazać.. pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 8 Styczeń 2006 Share Napisano 8 Styczeń 2006 deus...a moze wrak statku?...np..tytanik:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kednopser Napisano 8 Styczeń 2006 Share Napisano 8 Styczeń 2006 Deusie zrób sobie mały eksperyment. Pozbądź się tego światełka na górze obrazka zakrywając je szarościami leżącymi poniżej. Tak by było chyba ciekawiej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 8 Styczeń 2006 Share Napisano 8 Styczeń 2006 jest ok, czekam na update'y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 8 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2006 Kome, probowalem sie zastosowac to twojej rady, ale troche sie perwspektywa sypie. Pozatym musze wtedy zmienic ogon tego duzego, a to juz calkiem miesza w polozeniu kamery :/ miwt - za duzo roboty z titanikiem, ale kto wie... bardzo chcialbym tu wsadzic jakis statek, wiec postaram sie ;) Kednopser, z tym swiatelkiem jeszcze bede kombinowal, wiec zobacze :) hkropinski: jeden, ktory nie narzekal :D xD ;) Teraz biore sie za kolorowanie duzej ryby. Bedzie w odcieniach brazu (tak, jak ryba ktorej fotke wstawilem kilka postow wczesniej). Moze jeszcze dzis cos wrzuce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 9 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2006 wstepny kolor duzego zwierza... Nic specjalnego - wrzucam tylko, zeby podbic sobie topik ;) To jest naprawde bardzo wstepny kolor i duzo sie zmieni. Ryba bedzie ciemniejsza i troche bardziej wpadajaca pod kolor wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 Ja też podbije topic i powiem, że okropna jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 9 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2006 hmm.... czyli jednak cos pod kolor niebieski ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 Dokładnie tak. Zrób podobnie zrób jak w poprzednich konceptach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zi_q Napisano 10 Styczeń 2006 Share Napisano 10 Styczeń 2006 Cos mi z krtania tej duzej ryby nie pasuje. Moze powinna sie ona "zwezac" (zaglebiac, zanikac.. nie wiem jak to okreslic) troche bardziej ku gorze, tak jak biegnie ogon. Ciezki mi sie wyslowic, mam nadzieje, ze wiesz o co mi chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 10 Styczeń 2006 Share Napisano 10 Styczeń 2006 Deus -> IMHO nie ma takiego zdecydowanego głównego bohatera (lub -ów) na tym obrazku. Ogon jest też mało ciekawy, stać Cię na więcej, na więcej emocji wyrażonych chociaż tym ogonem, więcej ruchu, akcji. Kształt samego ogona możnaby zrobić bardziej o przekroju prostokąta (o podstawie w krótszym boku) niż okręgu. Rybka też niemrawa jakaś :/ Zgadzam się z mintrill`em - zła ryba lepsza była jak miała niebieski kolor. Pojedź po temacie Deus, wiem, że potrafisz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 11 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2006 wrzucam wersje BARDZO roboczą, z racji tego, iz prawdopodobnie bede musial odstawic mazianie na kilka dni :/ btw, chyba jednak zrezygnuje ze swietlika i zmienei poze zlotej rybki.... co Wy na to ? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 11 Styczeń 2006 Share Napisano 11 Styczeń 2006 co Wy na to ? i dobrze :] Za dugi ten ogon i wnętrze gardła chyba trochę w górę powinno iść. Taki pustak z tego węża :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 13 Styczeń 2006 Share Napisano 13 Styczeń 2006 Ciekawy pomysl. Mysle ze poziomy układ bardziej mi sie podobal ale to kwiestia gustu. moglbys pobawic sie troche z designem rybek :) Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 15 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2006 Coz, pomyslalem ze troche zmienie pare rzeczy. Uznalem, ze skoro technika jest dowolna, to sobie troche poteksturuje a'la matte painting :] Nie bedzie weza morskiego, lecz ryba. Ulozenie rybek pozostanie takie, jak planowalem na poczatku. Wielka rybe postaram sie jak najbardziej zamaskowac w krzakach. Mam nadzieje, ze sie spodoba ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 15 Styczeń 2006 Share Napisano 15 Styczeń 2006 pomysł bardzo mi sie podoba dodam, że wykonanie również fajnie by było dodać troszeczke więcej podwodnej kolorystyki rafy kolarowej wszystko z delikatnym błękitem (u góry po lewej), a poniżej juz bardziej mroczny klimacik z jeszcze mroczniejszymi mieszkańcami i oczywiście mała złota rybka "co zboczyła" :D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybak-tomasz Napisano 15 Styczeń 2006 Share Napisano 15 Styczeń 2006 fajnie się zapowiada, jeśli mogę Ci coś zaproponować to zmianę kompozycji - aż się prosi o grafikę w poziomie. w końcu jedna rybka goni drugą rybkę - od prawej do lewej. góra nic nie wnosi do akcji, jest tylko zbędną dekoracją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 15 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2006 omen: to akurat jest w przygotowaniu (calkiem fajnie wychodzi), ale pokaze dopiero, jak skoncze rybki. rybak: kompozycje juz raz zmienialem i nie zaierzam wracac do poziomu. Uwazam, ze pion jest bardziej dynamiczny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenemsbis Napisano 15 Styczeń 2006 Share Napisano 15 Styczeń 2006 mi sie bardziej pion podoba, nie dosc ze widac ze to jest gleboko, to jeszcze fajnie sie prace tak oglada:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 15 Styczeń 2006 Share Napisano 15 Styczeń 2006 Pion jest git. Proponuję bardziej to przeskalować. Bardziej rozwarta paszcza, żeby power był. Większe, bardziej zmasowane zębiska, co by nie było, że takie "igiełki". Ryba wielka bardziej "mięsista". Większe cielsko, bardziej zmasowane. To co w tle póki co pięknie wygląda. Można by tego po drodze nie zgubić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 16 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2006 Wrzucam ogolny zamysl obrazka koncowego. Prawdopdobnie nie zmieni sie nic, oprocz kolorow / tekstur na duzej rybie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 rafy i calej reszty nie zmieniaj..teraz pobaw sie z ta ryba...jesli chodzi o cala reszte to sie rozkreciles na maxa...jest klimacik super...az mi sie zachcialo kapac:D:D:D...a tak na powaznie to az ci kibicuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablonardo Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 oj fajne jane, rafa bardzo klimatyczna, rybcia bardzo okropniasta:) tak trzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 kolorystyka podwodnych roślinek dobrana idealnie :) jedyne co mnie troszeczke irytuje - to ta ciemna plama pośrodku pracy :/ skąd sie tam wzieła ? i co właściwie przedstawia ? reszta jak najbardziej - wypasiona :D na lekkim wdechu oczekuje ukazania się rybki ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 17 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2006 rybka troche lipnie wychodzi... jutro postaram sie cos pokazac, ale nie spodziewajcie sie mega efektu :( omen, mozesz pokazac o co Ci chodzi ? bo ja za bardzo nie widze tej plamy - byc moze jest to blad przy kolorowaniu (duzo warstw bylo i moglem cos przeoczyc). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 hehe nie zebym sie czepał albo coś bo praca naprawde bardzo mi sie podoba, tylko zastanawia mnie to pośrodku - wygląda jak plama atramentowa wypływająca z ciemnej wnęki. http://img391.imageshack.us/my.php?image=rybki96an7kx.jpg hehe nie wiem moze to tylko moje zwidy :D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 wow:) bardzo ladna rafa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kednopser Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 No cóż, ja też widzę "plamę" na środku, chociaż mam oczy zakropione... (swoją drogą mam nadzieję, że mi przejdzie do piątku, bo jak nie to czeka mnie wizyta u okulisty:/) ...czyżby pozostałość po ogonie poprzedniej ryby? ;) Gdyby nadać jej jakąś formę, cienia jakiejś istoty lub skały, przestała by być drażniąca. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 18 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2006 o lol, przeciez to mialy byc fragmenty jakiegos budynku czy cos :D NIe wspominalem o tym ? betonowy łuk po zatopionych zabudowaniach xD Gdyby to byla jakas pozostalosc, to po co mialbym to dawac na miniaturke? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 hie hie właśnie - krawędzie tego "obiektu" po lewej stronie od samego dołu wyraźnie sie "zlewają" z otoczeniem. Wygląda to jak mieszające sie dwie ciecze (np. atrament z wodą morską) :D i troszeczeke zbyt przezroczyste jak na obiekt. trzeba odrobine dopracować i będzie OK ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imie Moje Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 jak narazie jest słitnie :) trzymaj tak dalej i nie puszczaj az do konca :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 eeeeee, teraz to sie troche nietrzyma kupy. taka ryba w takim otoczeniu, nawet jesli wyjdzie ci to ladnie to i tak niebedzie sie to kleilo, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 rafa moim zdaniem ciut pstrokato wyszła, dałabym zamiast rafy jakiś wrak statku, albo ujednoliciłabym kolorystycznie rafę, bo za bardzo odwraca uwagę od ryby bardzo fajnie wyglądają te małe rybki u góry i tu jeszcze taka inspiracja z cgtalku, nie wiem może się przyda http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=310652 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 Już jest ślicznie. Oby tak dalej, nie przejmuj się rybą - rób ją spokojnie i nic na siłę. Jak już się zaczniesz nudzić to możesz kaustyki zacząć malować :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 19 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2006 Ania, dzieki - super jest ten obrazek. Postaram sie skorzystac :> A rybki to bardziej tekstura, niz moja praca... ale ciesze sie, ze sie podoba :) Remedy: kaustyki sux :P Wtepne teksturki na rybie... i tu chyba czas na Wasze pomysly :P kompletnie nie wiem, jak to dalej pociagnac :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 Moja rada to czas zacząć się bawić w oświetlanie tej ryby. Światłem mozna zdziałać cuda. Wiadomo, że od dna musi być dużo mroczniejsza z lekką poświatką od góry itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi