levis Napisano 11 Luty 2006 Share Napisano 11 Luty 2006 pomocy, czego jak biore ustawiam maske na czarno to gdy biore render to mi sie nie pokazuje czarna maska?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Philips Napisano 11 Luty 2006 Share Napisano 11 Luty 2006 jaką maske ? a ustaw kolor background na jasniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
levis Napisano 11 Luty 2006 Autor Share Napisano 11 Luty 2006 w samochodzie , nie rozumiem jakie background?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Philips Napisano 11 Luty 2006 Share Napisano 11 Luty 2006 klikasz na klawie 8 w backgrounds jestopcja color kliknij na nią i zmien kolor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
levis Napisano 12 Luty 2006 Autor Share Napisano 12 Luty 2006 bylo ustawione czarne i ciagle po renderowaniu byl iny kolor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 rany julek. Nie pisze co za prog więc max:> ale jaki renderer i w ogole jest sobota i wróżki maja wolne więc z litości dla samego siebie - pisz jasniej a najlepiej załącz link do scenki bo zapewne przyczyna jest banalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 bo pewnei temu zawodnikowi zapomnialo sie przypisac material a chodzi mu o maske od chyba dodam samochodu ale co to da jak zaraz sie zapyta jak to zorbic heh dajcie spokoj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 levis - po twoich pytaniach można przypuszczać, że jesteś bardzo początkujący Oczywiście nic w tym złego nie ma, ale poczytaj co nie co w dokumentacji maxa o podstawowych funkcjach i poprzerabiaj tutki na max3d (tylko nie od razu samochody, a coś prostego). Uwierz mi - oszczędzisz sobie i innym na forum wiele wysiłku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
levis Napisano 12 Luty 2006 Autor Share Napisano 12 Luty 2006 ok ,spoko, ale poprosty mnie interesuja samochody, a do tego nie mam maxa po polsku, jeszcze jedno chcialbym zapytac, jak zrobic rzeczywisty kolor samochodu?? chodzi mi o takie kolory ajk np bzyku citroen c2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 Jak nie zmienisz podejscia do procesu tworzenia (zwróc uwage na to słowo - TWORZENIE) to będziesz miał tutaj ciężkie życie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 levis: 1. maxa po Polsku mieć nie będziesz 2. wpisz sobie w google "car paint tutorial" i finito. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 a do tego nie mam maxa po polsku no costy serio, a kto ma ?! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
levis Napisano 13 Luty 2006 Autor Share Napisano 13 Luty 2006 kurde ale ustawilem to xo mi powiedzieliscie i ciagle nie mam rzeczywistych kolorów, chodzi mi o takie kolory ktore maja wszystkie normalne samochody metalic, pomocy pozdrawiam levis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 levis: czytaj powoli: 2. wpisz sobie w google "car paint tutorial" czyli http://www.google.pl/search?hl=pl&q=car+paint+tutorial&btnG=Wyszukaj+w+Google&lr= i pierwszy link od góry: http://www.3dkingdom.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=541 i rezultat jaki można osiągnąć: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
levis Napisano 13 Luty 2006 Autor Share Napisano 13 Luty 2006 pomocy nie wiem co robic, wszystko zrobilem tak jak jest napisamnee na tej stronie i ciagle nie mam rzeczywistego koloru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 Może zdecydujesz się pokazać jakis render? Biglebowsky juz tłumaczył ze wrózki mają ferie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 Chłopie - od kopa chcesz mieć efekty jak najlepsi - raczej zapomnij. Nawet mimo powtórzenia krok po kroku tutoriala. Ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz - bez tego nic nie osiągniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 Czlowieku skad tys sie zerwal, przeciez nie bedzie ci nikt podawal gotowych ustawien (no czasami sie moze zdazyc) material, zwlaszcza lakieru ktorzy najlpesi bojemuja wielka tajemnica :P, moze wykarz troche wlasnej inwencji i pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 levis: redner please!! kozioo: muehehehe ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
levis Napisano 14 Luty 2006 Autor Share Napisano 14 Luty 2006 o taki mi wychodzi kolor samchodu , moze mi ktos pomoc, zrobic naturalny?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 ja nie widze obrazka :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czorny Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 e ja tu nic nie widze a Wy panowie ?;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 http://www.max3d.pl/forum/d:\program files\a3\levisg.jpg ciężko będzie coś zobaczyć bo ja na dysku D nie mam program files :D wrzuć obrazek na http://www.imageshack.us :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
levis Napisano 14 Luty 2006 Autor Share Napisano 14 Luty 2006 sorki, to moj samochod! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 wiesz co ty chyba chcesz za duzo jak na poczatki :) odrazu realistyka moze najpierw trzeba miec dobry model potem dobre oswietlenie a potem to jzu sie mozna bawic lakierem najlatwiej bedzie na starcie uzyc HDRI i nie pytaj sie cos to jest uzyj google lub opcji szukaj na tu forum inne informacjie nie beda podawane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 pierwsze co to zgodze sie z Bzykiem, a dwa to przydało by sie równiez jakies dobre studio, bo to co teraz pokazałes to niebardzo wygląda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 jeśli wtrącę: poszukaj zagadnień Raytrace material (jako lustro, lakier) i HDRI. Junior dobrze naprowadza: dobre studio to podstawa. szybki test: materiał Raytrace + HDRI i jedno światło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 serwusik :) Tweety, fajny renderek :) jakis taki przyjemny :) pozdrawiam i zycze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
levis Napisano 15 Luty 2006 Autor Share Napisano 15 Luty 2006 nie znalazlem zadnej pomocy o tym hdri Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 poszukaj lepiej :) Moja rada: zacznij od podstaw, ćwicz na czajniczkach. kulkach itp Ćwicz modelowanie, poznawaj program krok po kroku. Bzyku dobrze napisał, za duż chcesz jak na start, trochę cierpliwości nie zaszkodzi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 kannu: dzięki :) levis: jeśli nie wiesz jak wstawić HDRI: 1. zapoznaj się z opcją przeszukaj forum: http://www.max3d.pl/forum/search.php?searchid=621934 2. link drugi od góry: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=23893&highlight=HDRI 3. single post: http://www.max3d.pl/forum/showpost.php?p=337856&postcount=9 4. nie pisz więcej że nie znalazłeś!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
levis Napisano 15 Luty 2006 Autor Share Napisano 15 Luty 2006 no ale przeciez zrobilem samochod, to jednak cos umiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 no ale przeciez zrobilem samochod, to jednak cos umiem no ale chyba w tym temacie nie chodzi o model a o render, a co do tego samochodu to :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaccunio Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 jezu czlowieku zrozum - wbijasz sie na forum, rozumiem - jak kazdy laik zadajesz pytania, ale juz kilka osob powiedzialo ci, ze sa google albo opcja szukaj na forum. napisales, ze nie znalazles pomocy o hdri - to czemu jak wpiszesz na szukajce tego forum hdri to juz w pierwszym wyniku jest wszystko wytlumaczone jak dla debila? zrozum - jezeli z kazdym problemem bedziesz postepowal tak jak z powyzszym (czyt. zamiast wykazac sie choc minimalna iloscia samoinicjatywy bedziesz zakladal nowy topic i zadawal pytanie) to daleko nie zajdziesz, bo najwiecej sie nauczysz dochodzac do wszystkiego samemu, metodami prob i bledow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 no ale przeciez zrobilem samochod, to jednak cos umiem http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=23983 buhheuhheehee :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 normalnie sajgon po prostu :/ [+] http://www.max3d.pl/forum/showpost.php?p=338648&postcount=8 ech... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 jejku jaki wątek rozumiem że ktoś czegoś nie wie i się pyta ale jak można być aż tak leniwym żeby czekać aż ktoś wszystko poda na tacy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
levis Napisano 15 Luty 2006 Autor Share Napisano 15 Luty 2006 co ztego mw4d ze chciallem zeby mi ktos przeslal jakis model, chcialem sie nauczyc robic, a dotego ten model ci mi przeslali nie jest taki sam jak ten co ja zrobielm, wiec sie odwal z bezpoctawnymi oskarzeniami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 dobra levis czy kazdy watek zalozony przez ciebie musi byc wpewnym momencie zamykany bo widze ze tu duzo niebrakuje do tego stanu pytasz o rzeczy ktore juz byly wiele razy poruszne opisywane i jest masa tutoriali a ty dalej slepo zakladasz nowe watki i zero checi poszukiwan, a takim ludziom to my dziekujemy i po pewnym krotkim czasie musimy sie pozegnac!?!?!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaccunio Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 hymmm przeczytaj swojego posta i zastanow sie, ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi