kannu Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 ja tez bym chcial miec jakis punkt. czy w zwiazku z tym moge sobie sam przyznac ? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 niestety nie :) po kliknieciu na wage bedzie tylko pisac ile punktow masz przyznanych :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 no niby mam 10 pktów ale nie pokazuje mi w tym miejscu co rowr pokazał (tego screena) chyba że w panelu uzytkownika pokazuje tylko z ostatnich np. 2 albo 3 dni ale i tak mimo wszystko THX bo chociaz liczbe pktów moge sprawdzic ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 skad wiesz, ze masz 10 punktow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thorgal Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 nie bylo czlowieka przez 2 dni to jakies udziewnienia wprowadzili... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w!e8 Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 ohh też mam punkty :O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 skad wiesz, ze masz 10 punktow? bo jak klikne na wage przy moim avatarze, to wtedy pokazuje ile mam pktów (bo oczywiscie nie mozna sobie samemu przyznać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 to ja wam tylko powiem ze 10 to default :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 no niby mam 10 pktów ale nie pokazuje mi w tym miejscu co rowr pokazał (tego screena) chyba że w panelu uzytkownika pokazuje tylko z ostatnich np. 2 albo 3 dni ale i tak mimo wszystko THX bo chociaz liczbe pktów moge sprawdzic ;) bo to jest w panelu uzytkownika na glownej stronie a te tematy to byly moje ostatnie odwiedzone watki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thorgal Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 10 punktow daja na wstepie by bylo od czego odejmowac.. heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 w sumie jak zwykle najwiekszy ruch jest tam, gdzie sie nie robi 3D :D . to juz norma. heheh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 heh...mam 16 pkt reputacji...bardzo miłe szkoda ze nie wiem od kogo...znaczy w jednym przypadku sie domyslam...ale tak sie zastanawiam, skoro 10 to default...a mam 16 to dostałem 6 razy po jednym czy jak bo mam dwa uzasadnienia więc 6 dzielone na 2 = 3 pkt... nie rozumiem..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 Ja też mam 16 punktów, ale tylko jeden opisany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 WItam!! ja mam 22 nie chce sie chwalic :D ale nie otym chcialem powinno byc od kogo i za co i powinno byc takie cos ze nie wolno dawac wiecej niz 1 (albo iles to mozna ustalic) pozytyw/negatyw gdyz jak np. ktos zrobi cos zajefajnego np. jakis super tutorial to setki osob beda dawac punkty i kolo bedzie mial ich tysiac za tylko jeden tutek :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w!e8 Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 przecież są wysokie progi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 Wciąz nie rozumiem czy ktoś mi dał dwa razy po 3 pkt czy tez 6 x po jednym tylko opis jest z dwóch ostatnich...mógłby to któryś z modków objasnić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 dostales 2x po 3 punkty lub jakos inaczej bo ile masz wpisow tyle osob cie ocenialo ja na przyklad mam 3 wpisy... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 wobec tego pytanie sie nasuwa po ile sie daje punktów jednorazowo.......? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 no wlasnie to chyba jest jeszcze zrabane bo mozna pewnie dawac po wieksza ilosc punktow na jedna ocene ...powinno byc tak ze na jedna ocene powinien przypadac jeden punkt i tak by bylo najlepiej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 To wygląda chyba tak, że przyznaje sie jeden punkt za wątek, którego ocena dotyczy. Nie można dawać więcej ocen niz jedną za wątek, bo się nie da. Innymi słowy za dobry tutek albo pracę user może zgarnąć od każdego dobrą ocenę. Wazne kryterium: wkład w rozwój forum. Uważam, ze reputacja powinna byc wyłączona w dziale wolnych dyskusji. I faktycznie, ja nie wiem, za co dostałem te 5 punktów, jesli nie zostały one wyjaśnione. Wolałbym anonimowych punktów nie dostawać, bo nie wiem, czy ktoś mnie po prostu lubi, zakochał się, czy mi liże extrude. Proponuję, by uniemożliwić wstawienie nieuzasadnionych punktów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 no wsumie fakt tez mam jednego minusa i nie wiem za co bo nikt nic nie napisal opcja punktowania bez uzasadnienia powinna byc zablokowana...tylko nie wiadomo czy mozna to zrobic :/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 bo nie wiem, czy ktoś mnie po prostu lubi, zakochał się, czy mi liże extrude buehehehehehe. leże i kwicze :D :D z mojej strony propozycja np: trójsopniowej skali: decydujesz się na przyznanie komuś punkta: wybierz czy za 1 czy za 2 czy za 3 punkty (1- jest oki, 2-nieźle ale trochę zakręcone, 3- wspaniały opis, bardzo pomocny!!), wybiezr czy negatyw czy pozytyw, napisz za co. poza tym powinno się wiedzieć za który post bo jeśli dostnę pozytywa za Speed Modelling albo Caustic Contest to nie wiem czy za model czy za mini tutka którego tam zamieściłem :] Pozdrawiam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 Tweety ma dobry pomysł, tylko to z kolei grozi zbytnim szafowaniem punktacją, ale cóż... wolność zawsze wiąże sie z odpowiedzialnościa za własne czyny, w tym - punktowanie na forum. Przyznaję, ze warto również umieścic obok oceny np. ikonkę pod którą byłby link do postu, za który została wystawiona ocena. No i oczywiście wprowadzenie ilości przyznawanych punktów musi odbic sie na progach, ale spodziewam się, że moderacja sama to zauważy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 racja racja te punkty powinny byc tylko w jakis waznych sytuacjach za jakas pomoc za tuty i ogolnie za wklad albo za jakis wulgaryzmy obrazanie ale nie powinny byc za oceny prac takie jest moje zdanie dam ci plusa bo zrobiles ladna prace albo minusa bo z mojej pracy polales pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 ee hemmm czy mozna dostac komenta a nie dostac punktu ???bo ja juz tak mam 2 :) ikonka przy nich jest żólta...[hehe mam juz pomaranczowa ,zielona i zolta...jak pokemony.... zlap je wszystkie :D] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 a co za to będzie ;) hmm swoją drogą troche to dziwne - po co dawac komus komentarz skoro ktos inny nie moze go sprawdzic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 hhiihihihih aż sie zdziwiłem jak zajrzałem do panelu użytkownika 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 no, szkoda że nie można przeglądać punktów innych. Wtedy wiedziało by się co to za koleś ;) Co do dyskusji za co punkty - to imo bez sensu robić sobie sztywne regóły - że tylko za tutka, a za posta nie itp. Jak ktoś mi napisze w odpowiedzi kawał tekstu z odpowiedzią na pytanie to należy mu się punkt. Tak samo na niektórych wipach można nauczyć się więcej (bo wszystko jest objaśnione) niż na niejednym tutku. Więc nie usztywniajmy sobie regół, bo punkty za tutki były już przyznawane przez moderatorów. Teraz sami możemy je przyznawać :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 a tak przy okazji jak się to daje?? - sorry ale nie mogę znaleźć ;( 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w!e8 Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 Klikasz na ikonę Wagi usera któremu chcesz dać. Obok Strony WWW lub Raportuj Zły post... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 OK. Maly update. Leander przeedytował moj post dotyczacy "how to" do reputacji. Dopisal bo jak i gdzie mozna przegladac komentarze i sprawdzac od kogo/ilosc punktow. http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=24398 Co do punktow - nie beda jawne dla innych, aby nie korcilo. Jest jednak pewien sposob na sprawdzenie reputacji. Na liscie uzytkownikow mozna sortowac wg reputacji: http://www.max3d.pl/forum/memberlist.php?&order=DESC&sort=reputation&pp=30 Jak widac bigleb u wielu z Was ma duzo plusów ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 i sprawdzac od kogo/ilosc punktow pewnie jestem ślepy ale ja nie mam w User CP od kogo. :( 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 bo nie ma od kogo ....mnie nadal zastanawia jak dac nie punktowany komencik tak jak ja 2 razy dostalem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolegaalek Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 ja jak zawsze w czołówce;) dobrze, ze nie ma od kogo, bo nie trzeba sie odzwdzieczac:p 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 komentarz nie jest punktowany jesli pochodzi od osoby z niska/mala reputacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 ahiaaaaaa aaa dzieki za wyjasnienie :) to juz wszystko wiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 a czy moze mi ktos jak debilowi wytlumaczyc gdzie to w Panelu s jest? bo chyba slepy jestem albo zmeczony....;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 Główna strona panelu: http://www.max3d.pl/forum/usercp.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 dzieki Adek ale nie widze u siebie zadnych komentarzy...:(na pewno cos sknocilem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w!e8 Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 Może nie dostałeś jeszcze żadnego komenta ? Jeżeli masz 10pkt to to jest podobno deflaut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 A ja nie mam zadnego punkcika :P... Nikt mnie nie lubi :) ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 Znaczy że nikt Ci nie pisał za co dostałeś punkty. Też uważam że powinien byc obowiązek pisania za co się punkty przyznaje. Zdaje się też że ilość punktów zależy też od długości wątku z którego zostały przyznane, np. za speedpaint można sporo dostać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 hemm wsumie jak nie dostales komentarza to i tak masz ta ikonke w profilu tylko nie opisana... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 no to jeszcze zapytam jesli moge co oznacza ten zielony kwadracik i ten yekst ktory mówi że jestem na dobrej drodze....czuje sie jak jakis Padawan mlody:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 no dobra ale co nam to daje ? zeby chociaz pak tabliczek czekolady dawali za to ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 Nie. Zalezne jest to od punktow jakie sie posiada. Osoba z duza iloscia punktow posiada "wieksza moc". Tomek: jeszcze nie dostales komentarza zadnego. Kazdy zaczynal od 10 punktow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 idz oddac krew to dostaniesz czekolade + jakis inny datek w zalezności kto jest aktualnym sponsorem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 no i dziekuje-juz sie nie stresuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 "Nie. Zalezne jest to od punktow jakie sie posiada. Osoba z duza iloscia punktow posiada "wieksza moc"." a, oki, to już kumam ten system. to jakie są progi:)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 niech mi ktos podpowie gdzie sie znajduja informacje dotyczace reputacji, bo przegladam moj panel uzytkownika i ni cholery nie moge tego znalezc :( 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi