smart Napisano 17 Marzec 2006 Share Napisano 17 Marzec 2006 Witam :) Ostatnio wyskubałem chwile na dłubanke, którą przedtsawiam poniżej: materiał:masa plastyczna, samoutwardzalna wymiary: 15x15 cm Inspiracje: muzyka - Vesania "God the Lux", Jedi Minds film - "Katedra" słowa - a on jest bratem cienia i jego wrogiem, to On swoją siłą rozbija mrok bezksiężycowej nocy, królestwo swego brata. w nieskończonośc jego zastępy walczą ze sługami Cienia, tylko po to by móc dalej walczyć, a jest już bardzo stary pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 17 Marzec 2006 Autor Share Napisano 17 Marzec 2006 i ostatni: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 17 Marzec 2006 Share Napisano 17 Marzec 2006 materiał:masa plastyczna, samoutwardzalna powiesz mi jak taka mase sie robi czy to sie kupuje czy co?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 17 Marzec 2006 Share Napisano 17 Marzec 2006 niesamowity detal! zwłaszcza twarzy! ale zdjęcia to zlecaj komuś innemu. przydało by się pokazać taki model w ładnym studyjnym oświetleniu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 17 Marzec 2006 Share Napisano 17 Marzec 2006 zawieź to gdzieś do skanowania do 3d i wtedy dawaj renderki - foty słabo wyszło pomimo ładnego modelu - btw ciekawe czy Ra jest do niego podobny ;) wersja by me in photopshop - mam słaby monitor więc może być w niektórych miejscach źle ;) jak cos to pisz to kasuje posta ;) pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 17 Marzec 2006 Share Napisano 17 Marzec 2006 Z profilu ciekawszy, pierwsze ujęcie rządzi :) Świetine Ci wychodzą te rzexby, tylko pozazdroscić talentu i rzemiosła, gdyby jeszcze tylko fotki były ostre... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 17 Marzec 2006 Autor Share Napisano 17 Marzec 2006 Baldack - Kupuje sie.juz pisałem o tym na forum. Łatwo dostępny to materiał. Tweety - chciałbym kiedyś cos takiego zrobić.zaaranzować sobie ciekawą sytuacje w świetlną i natrzaskać fotek. Najpierw aparat musze mieć własny. Hindus - fajna przeróbka:) ale już bardziej jak gtrafika a nie jak rzeźba to wyglądać zaczyna. Vorek - dzięki :) , kiedyś sie przyłoze do tych fotek bardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 17 Marzec 2006 Share Napisano 17 Marzec 2006 yyy... pokaz siatke ^_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 17 Marzec 2006 Share Napisano 17 Marzec 2006 użyj statywu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 17 Marzec 2006 Share Napisano 17 Marzec 2006 Wykapany tatuś. :] Super sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas26 Napisano 17 Marzec 2006 Share Napisano 17 Marzec 2006 Świetna praca.Pierwsze zdjęcie jest najlepsze szkoda tylko że ostrości lepiej nie uchwyciłeś.Ja bym te zdjęcie wrzucił do photoshopa i się nim trochę pobawił-ostrość,kątrast,mieszanie kanałów.Tylko bez przesady żeby nie wygłądało jak rysunek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 17 Marzec 2006 Share Napisano 17 Marzec 2006 a droga taka masa jest?...i gdzie to kupiles?...w jakim papierniczyM:P? sorrki za ot. i jaka jest fachowa nazwa tej masy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 17 Marzec 2006 Share Napisano 17 Marzec 2006 bardzo ładne, wysoki poziom szczegolow, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 17 Marzec 2006 Share Napisano 17 Marzec 2006 tak coś pięknego powinno iśc od razu jako rekomendacja. wspaniała robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flesz_gordon Napisano 17 Marzec 2006 Share Napisano 17 Marzec 2006 piekne bardzo mi sie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 17 Marzec 2006 Share Napisano 17 Marzec 2006 RA się dochował brzydala :P a co do rzeźby , jak zwykle , trzyma poziom :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 17 Marzec 2006 Autor Share Napisano 17 Marzec 2006 Arevulopapo - wybierz sobie: http://images.google.com/images?client=opera&rls=en&q=siatka&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&sa=N&tab=wi :P Master Kiełbaster - jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma:P RA - :) Wojtas26 - użyłem photoshopa nie chciałem przesadzić z tym jednak, delikatnie podciągnąłem fotki. Baldack - za pół kilo około 10 zł musisz wyłożyć.Tu akurat jest masa firmy Jovi.A fachowa masa to glina samoutwardzalna(to jest dokładnie. to czego użyłem: http://www.allegro.pl/item89230694_glina_samoutwardzalna_w_100_bezpieczna_dla_dzieci.html) Hkropinski - :) Giorgione - ... a potem do muzeum ;) Flesz_gordon, Chveti - :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 17 Marzec 2006 Share Napisano 17 Marzec 2006 Wszystko ok szkoda tylko ze aparata nie masz lepszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 17 Marzec 2006 Share Napisano 17 Marzec 2006 masakryczne:) 2 fota najfajniejsza 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 17 Marzec 2006 Share Napisano 17 Marzec 2006 Powiedz im w jakich warunkach powstawaly foty, to sie przestana czepiac, kurde :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 17 Marzec 2006 Share Napisano 17 Marzec 2006 Podszczypywałeś go ? ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 17 Marzec 2006 Share Napisano 17 Marzec 2006 pieknie:)...nic dodac nic ujac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Derfalon Napisano 18 Marzec 2006 Share Napisano 18 Marzec 2006 Rzeźba bardzo fajna. Nie nudne i w pewien sposób inspirujące. Co do fotek to trzeba sie bardziej starać. Nie mam nic do światła bo ma klimat ale ostrości brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 18 Marzec 2006 Share Napisano 18 Marzec 2006 Foty byly robione w koncowce przerwy na lunch, w zacienionym pokoju, z jedna lampka biurkowa, cyfrakiem z reki. Jakies pytania? :) Czy mogl sie bardziej postarac? Mogl. Ale na to trzeba miec czas, ludzi i sprzet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek Napisano 18 Marzec 2006 Share Napisano 18 Marzec 2006 ciekawa pracka - nie widzialem wiele twoich rzezb - te tylko na twojej stronie - i zdecydowanie najlepsza jest ta ktora pokazales! Forma tworzy twarz albo na odwrut - generalnie masz talent! :) sam tez troche liznolem temat rzezby i wiem ze to nie latwe! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 18 Marzec 2006 Autor Share Napisano 18 Marzec 2006 Kulki - nad tym ubolewam, kiedyś nadejdą lepsze czasy i dadzą mi aparat ;) Łukasz Jaskólski - :) Reanimator - a jeszcze jakbym powiedział w jakich warunkach sama rzeźba powstała, to by sie na zawsze odczepili ;) Chveti - weeeeeeź, nie rób offtopiców :P Miwt - :) Derfalon - jak na foto-speedy (10 minut)to i tak wyszły nieźle :) Staszek - Dzięki.Tu, na forum jest jeszcze kilka rzeźbek. niestety mojej strony nie uaktualniałem od roku:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 18 Marzec 2006 Share Napisano 18 Marzec 2006 super ta rzeźba :) jeszcze taki detal :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 20 Marzec 2006 Share Napisano 20 Marzec 2006 Bardzo fajna rzeźba... fotki, nawet spoko, tzn. jak na mój gust to bardzo odpowiednie... mają klimat. fotki monochromatyczny więc rozumiem ze nie malowaleś Bożka na żadne kolory...(różowe usta???)... klimat katedry zdecydowanie wisi w powietrzu. u mnie wygrywa fotka nr. 5. - ta mała poruszona. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 20 Marzec 2006 Autor Share Napisano 20 Marzec 2006 Obo - :) Sly - malowałem,ale to tylko ciemna warstwa, mocno rozcienczonej lakierem (unigrunt) akwareli brązowej,tylko po to by wydobyc detal,na ciemniejszym lepiej widać wszelki brudy i pomyłki a i zmarszczki wychodzą lepiej .choć w rezultacie wyszło źle, bo mi szmata w transporcie poprzecierała i wygląda jakby kości miał na wierzchu,a zmarszczki jak były ostre, (jak skaliste wzgórze wyglądała japa ta) to teraz sa gładkie, już tego nie cofne :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 21 Marzec 2006 Share Napisano 21 Marzec 2006 nie, no ja myślałem że papierem ściernym to traktowałeś... proponuję uzyć jakiejś fiksatywy do akryli, ale satynowej... są dość trwałe.. pamiętasz napewno textury do Fallen-Art... no to właśnie fajny efekt Ci wyszedł, na pewno bardziej przestrzenna jest taka "wytarta" twarz.. :) na plus. pozdrwiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 21 Marzec 2006 Autor Share Napisano 21 Marzec 2006 traktowałem papierem ściernym i kawałkiem mokrego płótna też tarłem, aby osiągnąć efekt mocnego oświetlenia i czystej faktury ,jednak ściera zrobiła źle rzeźbce, bo wygładziła te miejsca które ja celowo wcześniej podczas polerowania omijałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 21 Marzec 2006 Share Napisano 21 Marzec 2006 Rzeźby bardzo ładne. Nie będę oryginalny, jeśli powiem, że fotki troszeczkę nie wyszły :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Kruk Napisano 21 Marzec 2006 Share Napisano 21 Marzec 2006 smart ot co robisz jest naprawdę niesamowitę, ta źeźba mi się ogromnie podoba, chciałbym zobaczyć takich więcej. P.S Uwielbiam Giger'a i może stąd to uwielbienie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 22 Marzec 2006 Share Napisano 22 Marzec 2006 no właśnie - "więcej" - byłoby wspaniałe... ja obserwuję z niecierpliwością. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 23 Marzec 2006 Share Napisano 23 Marzec 2006 Yo matey. Fajnie fajnie, podobac sie:] Do rzezb nie mam uwag, poczekamy na koncepty :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi