FF Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 Nareszcie koniec! Co tu duzo gadać. Oceniajcie. Pozdrawiam.
Master Kiełbaster Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 za czysto, szczególnie teksturki hangaru... ale nie jest źle :P
krzyhhh Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 ma pewne braki (scena) ale mimo to ..REWELACJA! ;) widział bym go jeszcze w powietrznej akcji ;:D pzdr
DraB Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 Model naprawdę fajny ale kurcze slinka mi leci na mysl o scence: Samolot w powietrzu. jakis dof. Chodzi o dynamikę, ruch, akcję, a tutaj stoi sobie przed tym hangarem i scenka wydaje sie nudna.
mrkrzysiek Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 model bardzo ładny ale niedosyt pozostaje przez texturki liczyłem na cos lepszego
hkropinski Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 zbyt szybko skonczyles, otoczenie to mogloby byc zdjecie ale powinienies wtedy zmienic ziarnistosc, pozdr
Kr3tz Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 Imho nie bluruj B&W, a przepal troszke. Model wypas, teksturki troche gorzej, ale i tak swietny ^^
tpiatek Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 Model samolotu jest świetny .. scena w calości tez wygląda okazale :P Hangar moim skromnym zdaniem doskonale pasuje do samolotu... wiaderko i beczki dodają realizmu. Gratuluje zakończenia pracy :) Pozdrawiam
FF Napisano 8 Maj 2006 Autor Napisano 8 Maj 2006 Jak mi ktoś da choćby popiersie pilota to zrobię scenę in the air:P Ale jak na pierwszy ukończony model i pierwsze teksturowanie w życiu i tak jakoś wyszło:D
slayer2004 Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 A mi sie podoba. czuje specyficzny klimat w tej pracy.
ZiBi_PL Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 no musialem :P wybacz ale niemoglem oprzec sie pokusie :D
brojler Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Widać tu chęć i zapał, ale chyba teamt jednak zły. Aby robic modele historyczne, trzeba się zagłębic ostro w temat i to nie na tydzień, czy dwa. To jest raczej model modelu (i to kartonowego). Różnica jest taka jak robienie modelu płotu pomalowanego farbą i płotu z naturalnego drewna. Ps - gdzie i kiedy niemcy lub kraje podbite miały takie hangary na lotniskach - to już poprzednie te nasze wagony pkp lepiej pasowały Za duzo Chameryki w tym historycznie "niemieckim" renderingu. Te beczki i wiadro (!???) to rozumiem tez jakieś Twoje wyobrażenia na temat tego, co powinno stać przy samolocie, chyba niekoniecznie pasujące do realiów wtedy, choć wiadro zawsze się przyda , hehe Nie poddawaj sie, chciałeś, to masz. ps. to jest tylko moje zdanie
nielot007 Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Witam!! sorki ale denerwuje mnie jak ktos "podkoloryzuje" nie swoja pracke wedlug mnie jest to chamskie ;) mi tam sie scenka b.podoba :) tylko chcialbym jeszcze zobaczyc model szary i jakies siateczki oczywiscie jak ci sie chce :) pozdro
torm Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 moze i fakt ze troche chamskie... no ale teraz wyglada zajebiscie:) chociaz i tak bylo great!:) super model i fajne texturki:) render tez niczego sobie:)
brojler Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Drogi Nielocie, Słowa nie napisałem na temat tej pracy w sensie stopnia i użycia i jakości zaawansowania techniki 3d. A chyba niesłusznie mi to wypominasz w formie średnio udanej metafory. Pisałem o realiach historycznych, które zostały wykrzystane do wspomnianej pracy, polecam lekture mojego postu ponownie. Nie napisałem też,że praca mi się nie podoba, co ewidentnie sugerujesz. Pozdrawiam
nielot007 Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Drogi brojelerze :) moje slowa nie byly skierowane w twoja strone :) :) hehe :) mi chodzilo o post zibiego :)
brojler Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Jeśli tak, to sorki Nielot, jak sam widzisz z kolejności postów, miałem prawo się pomylić.
ZiBi_PL Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 nielot007 - to nie jest chamskie. jesli autorowi tematu sie to niepodoba to niemaproblemu - post zniknie raz dwa. Zreszta zrobilem to samo w WIPie i spotkalo sie to z pozytywna opinia. Zwlszacza ze naprawde troche szkoda mi sie zrobilo tej scenki ;]
nielot007 Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 nielot007 - to nie jest chamskie. jesli autorowi tematu sie to niepodoba to niemaproblemu - post zniknie raz dwa. Zreszta zrobilem to samo w WIPie i spotkalo sie to z pozytywna opinia. Zwlszacza ze naprawde troche szkoda mi sie zrobilo tej scenki ;] nie no zibi spoko :) ja to tak ogolnie a ze akurat ty sie napatoczyles przypadek :)
ZiBi_PL Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 heh spoko ;] nierobmy juz ot ;] :D kazdy wie co mial sie dowiedziec
FF Napisano 9 Maj 2006 Autor Napisano 9 Maj 2006 Widać tu chęć i zapał, ale chyba teamt jednak zły. Aby robic modele historyczne, trzeba się zagłębic ostro w temat i to nie na tydzień, czy dwa. To jest raczej model modelu (i to kartonowego). Różnica jest taka jak robienie modelu płotu pomalowanego farbą i płotu z naturalnego drewna. Ps - gdzie i kiedy niemcy lub kraje podbite miały takie hangary na lotniskach - to już poprzednie te nasze wagony pkp lepiej pasowały Za duzo Chameryki w tym historycznie "niemieckim" renderingu. Te beczki i wiadro (!???) to rozumiem tez jakieś Twoje wyobrażenia na temat tego, co powinno stać przy samolocie, chyba niekoniecznie pasujące do realiów wtedy, choć wiadro zawsze się przyda , hehe Nie poddawaj sie, chciałeś, to masz. ps. to jest tylko moje zdanie No dobra to po kolei. Nie wiem czy nie zagłębiłem sie w temat skoro model zacząłem robić w grudniu i zebrałem pewną dokumentacje. Nie wiem co rozumiesz przez pojęcie modelu modelu kartonowego. I nie za bardzo zrozumiałem metaforę. A co do hangaru to faktycznie go wymyśliłem i to był raczej speed:P EDIT: ZiBi_PL - nie mam nic przeciwko przeróbką moich renderów (pod warunkiem że o tym wiem ofkors) ale jak na mój gust trochę tam przesadziłeś, gdyby było łagodniej było by lepiej.
_iceboy Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 Przepraszam, przepraszam muszę sprostować pana brojler Sam osobiście nadzorowałem prace nad robieniem modelu 3d samolotu : Bf-109 G6 W.nr.163306, 2./JGr West, maj 1944 r. Lotnisko Gabbert (Jaworze), który został wydobyty z jeziora w pobliżu Jaworza przez fundację Zbigniewa Niemczyckiego "Polskie Orły" - http://therapist109.tripod.com/walkaround/163306/163306.htm I nie uważam tutaj aby nie było włożone w ten model za mało chęci i wiedzy historycznej. Model powstawał w oparciu o całkiem konkretną literaturę którą sam udostępniałem. Bibliografia to : - Bf-109 G/K - J. Plewka - Kagero - Aerodetail - Bf-109 G/K -Top shot - Bf-109 G - Kagero + zdjęcia odrestaurowanego Gustava z muzeum karakowskiego z własnych zbiorów. Model jest zrobiony w ok 99% zgodności historyczno oryginalnej. Więc nie wiem dlaczego stwierdzenie model modelu kartonowego... Co do beczek i innego ekwipunku wokoło samolotu. Nie wiem jakie ma pan pojęcie historyczno-lotnicze na temat Luftwaffe i ogólnie lotnictwa ale obładowanie płyty postojowej - tak zwanej stojanki, różnego rodzaju pojemnikami jest rzeczą naturalną. Od początku wojny do końca (gdzie są piękne fotki całych lotnisk wypakowanych "śmieciami lotniczymi") Tankowanie i załadunek amunicji jest rzeczą naturalną podczas działań bojowych. Jest wiele fotek potwierdzających. Przykłady: Natomiast co do malowania jest ono w 100% poprawne. Jeżeli chodzi o sam wygląd textur to brakuje tylko weatheringu w postaci zacieków po ew. jakiejś padającej na samolot wodzie. Jest piękne okopcenie. Ja poprosił bym jeszcze rendery ukazujące widoki z góry, dołu i boki (profile). Pozdrawiam
CzAk1 Napisano 14 Maj 2006 Napisano 14 Maj 2006 A mi sie podoba pracka...głównie mówie tu o tej czarno-białej z pierwszego posta Freedom Fightera
FF Napisano 2 Grudzień 2006 Autor Napisano 2 Grudzień 2006 Witam! Odgrzewam wątek bo pracka niespodziewanie trafiła na okładke:) W realu jest troche ciemniejsze. Pozdrawiam!
krzyhhh Napisano 2 Grudzień 2006 Napisano 2 Grudzień 2006 no no no ładnie ładnie ;) zawsze to jakiś tam sukces. ale oszpecili ci prackę tymi napisami ;) hyhy
FF Napisano 3 Grudzień 2006 Autor Napisano 3 Grudzień 2006 krzyhhh- dzięki. Zapomniałem dodać ze poradnik jest autorstwa Pawła Grochowskiego (myślełem że jest na okładce autor). Można go nabyć chociażby na Allegro.
Lucas Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 Nic tylko pogratulować - nie tylko znalezienia się na okładce ale też i samej pracy:)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 Dla mnie bomba - zwlaszcza teksturki (odymiony bok super) :)
Rekomendowane odpowiedzi