FF Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 Nie ma na co trącić czasu, trza robić następne samoloty:D Nie wiem czy komp nie skończy tej relacji za mnie no ale zobaczymy. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 Widze, że chyba lubisz niemiecką myśł inżynierską;). Narazie wygląda obiecująco, powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 jak wyzej..jesli do końca ci pójdzie tak jak z poczatkiem to bedzie sliczny samolocik:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 prawda :D jedziesz jedziesz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 Super. Model dokładny i bardzo ładny. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czorny Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 a m isie wydaje ze jak sie zaczynaja skrzydla to chybajest krzywo ale to mzoe byc tylko zludzenie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 12 Maj 2006 Autor Share Napisano 12 Maj 2006 Apdejt: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 Zarzuć siateczką. Narazie wygląda bardzo ładnie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 13 Maj 2006 Share Napisano 13 Maj 2006 bardzo ładnie i przyłączam się do prośby chveti'ego o siateczkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 13 Maj 2006 Autor Share Napisano 13 Maj 2006 Owiewka prawie skończona: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 13 Maj 2006 Share Napisano 13 Maj 2006 Witam!! jedno mi sie nie podoba, co mnie bardzo razi !! :) to rogi wszystkich blach(??) gdyz zostaja takie malutkie punkty czarne (gdyz nie sa ostr odpowiednio) az sie nie chce na to patrzec ale po za tym to zajbi****, pokaz siatke :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 13 Maj 2006 Share Napisano 13 Maj 2006 Siatkę! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 13 Maj 2006 Autor Share Napisano 13 Maj 2006 Co za róznica jak wygląda siatka, liczy sie efekt:P Naprawde NIE CHCECIE jej widziec:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 13 Maj 2006 Share Napisano 13 Maj 2006 Ja gwarantuje że chcemy jaka by nie była , poprawnie się smoothuje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aust Napisano 14 Maj 2006 Share Napisano 14 Maj 2006 Model Piękny, ale pokazanie siatki niezbędne żeby zobaczyć ten model od kuchni nieważne że jest krzywa czy poplątana. Pokazuj!!! Proszę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b-zone Napisano 14 Maj 2006 Share Napisano 14 Maj 2006 Narazie wygląda cudownie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrazZ Napisano 14 Maj 2006 Share Napisano 14 Maj 2006 dobry poczatek :) podoba mi sie :) w czym render jakie oswietlenie i SIAAATKA :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 14 Maj 2006 Share Napisano 14 Maj 2006 fajna pracka mam pyt skąd bierzesz blueprinty do samolotów? osobiście widziałem na http://www.the-blueprints.com ale nie wiem za bardzo jak 3/4 z nich ustawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 ciezka sprawa z takim robieniem kazdej blachy osobno. Wiec powodzenia. aha i chyba kanty powinny byc bardziej kanciaste(blach) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 ładnie, tak trzymaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 15 Maj 2006 Autor Share Napisano 15 Maj 2006 Wasza upragnona siatka. Mało widać ale jest i wiecej nie daje:D I normalnie: I wyjaśnienie sprawy blueprintów. Biore je z tzw. monografii a wyglądają tak: EDIT: Uzywam Brazila a światło to jeden directional i skylight w ustawieniach renderera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 "WERY NAJS" :D kiedy mozna sie spodziewac skrzydelek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 za ta siatke powinni ci leb ukrecic :D albo watek zamknac to sie nie liczy chcemy jeszcze raz ladna i jakies zlbizenia !! strajk :D pieknie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 nie no, druga siateczka to dopiero jest ładna ;) w tym Twoim czałym Brazilu nie ma takiego materiału, ze renderuje normalny materiał i krawedzie zaznacza na jakis kolor? bo w v-rayu jest :D ew. pokaz screen z viewportu, juz to bedzie lepsze (oczywiscie bez MS) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 16 Maj 2006 Autor Share Napisano 16 Maj 2006 Siatka będzie ładna... kiedyś:P Tak na poważnie to jak zrobie skrzydła. A teraz część ogonowa. Poprawiam te zaokrąglenia kantach (na stateczniku poziomym juz nie ma): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 No jak dla mnie to pierwsza klasa. Osobiście nie przeszkadzają mi te "dziury" na rogach poszycia. Ja bym to zakrył texturą i nikt by sie nie połapał ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 Ładnie, ładnie jak na razie. Czekam na więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 17 Maj 2006 Autor Share Napisano 17 Maj 2006 Apdejt. Trza jeszcze zakonczyc ten ster, źle zrobilem ze dopiero teraz sie za to biore. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 no bardzo ładnie ci idzie, bardzo ładne detale postarałeś się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 no szalejesz ze szczegółowością !! ale już widać, że model będzie mistrzowski GRATULUJE !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 29 Maj 2006 Autor Share Napisano 29 Maj 2006 W sumie apdejt nie duży ale widoczny. Jak wam się podoba taki styl rendera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 29 Maj 2006 Share Napisano 29 Maj 2006 samolot super. piękną maszynę wybrałes. o do stylu rendera to akurat mi sie niepodoba. zblurowany jakiś taki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 2 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2006 Rodzi sie koncepcja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 No scena zapowaida sie fajnie. Jednak możnaby wkleić tam w tło jeszcze jakieś B-17 no i byłoby lajt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 Ja bym z pierwszego planu usunał ten samolot zrobil np. 3 w szyku, jeden z przodu 2 z tylu po bokach,z widoku jaki masz teraz powiedzmy. Pierwszy w takej pozie jak ten na drugim planie, a 2 nastepne zaczynajace robic ten sam manewr z opoznieniem rzecz jasna. A poza tym fajny modelik i scenka też fajna się zapowiada. Te niby-rozmycie nawet nieźle wyglada z samolotami nad chmurami, efekt to ps? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 zrodzona koncepcja .. świetna .. :) aj czekam z niecierpliwością na więcej :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 koncepcja mi sie podoba - życze wytrwałości w detalach, i materiałach (nie cierpie materiałów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kajzer Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 Koncepcja bardzo fajna, jeszcze tylko głowa pilota odwrócona w kierunku pierwszego samolotu, ja też bym jeszcze w tle dał jakieś kropki czy coś takiego, symbolizujace jakis box B-17, i że Messery zawracaja w ich kierunku... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 Mam spore watpliwości co do kompozycji. Rozumie że twój me to obiekt skupienia, zainteresowania. Powinien być cały w kadrze. Nie przejmuj się tym że drugi me będzie mniejszy. Tym lepiej bo stanie się tłem a nie konkurencyjnym obiektem. Jeżeli chcecie znaleźć fajny kadr dla sceny lotniczej poprzyglądajcie się na przykład STARYM (z lat 70tych) opakowaniom modeli Matchboxa - są naprawde mistrzowskie - np.: https://www.modelsforsale.com/listphotos/76833.jpg albo http://www.aero-tek.com/click/Kits/mboxsair_clik.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 A ja bym w tym kadrze obrócił nieco kamerę, tak, żeby maszyna na pierwszym planie była widziana bardziej od tyłu niż z boku, ale to tylko taka sugestia. Co do modelu, to nie muszę chyba mówić, że jest świetny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 10 Luty 2007 Share Napisano 10 Luty 2007 Zrób może coś w tym stylu: http://www.sim-outhouse.com/sohforums/showthread.php?t=34428 Daj może widok jakby 'z kabiny', jak u Fenga. Samolot ładnie się zapowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 10 Luty 2007 Autor Share Napisano 10 Luty 2007 Fajne obrazki, można czerpać inspiracje... W pierwszym poście pisałem że nie wiem czy komp nie skończy tej relacji za mnie... I niestety, model ma juz trochę za dużo poly i praca nad nim jest już trochę uciążliwa. Ale obiecuje ze jak bede miał lepszy sprzęt to dokończę relacje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi