Napisano 12 Maj 200618 l Nie ma na co trącić czasu, trza robić następne samoloty:D Nie wiem czy komp nie skończy tej relacji za mnie no ale zobaczymy. Pozdrawiam!
Napisano 12 Maj 200618 l Widze, że chyba lubisz niemiecką myśł inżynierską;). Narazie wygląda obiecująco, powodzenia.
Napisano 12 Maj 200618 l jak wyzej..jesli do końca ci pójdzie tak jak z poczatkiem to bedzie sliczny samolocik:)
Napisano 12 Maj 200618 l a m isie wydaje ze jak sie zaczynaja skrzydla to chybajest krzywo ale to mzoe byc tylko zludzenie ;]
Napisano 13 Maj 200618 l Witam!! jedno mi sie nie podoba, co mnie bardzo razi !! :) to rogi wszystkich blach(??) gdyz zostaja takie malutkie punkty czarne (gdyz nie sa ostr odpowiednio) az sie nie chce na to patrzec ale po za tym to zajbi****, pokaz siatke :D pozdro
Napisano 13 Maj 200618 l Autor Co za róznica jak wygląda siatka, liczy sie efekt:P Naprawde NIE CHCECIE jej widziec:D
Napisano 14 Maj 200618 l Model Piękny, ale pokazanie siatki niezbędne żeby zobaczyć ten model od kuchni nieważne że jest krzywa czy poplątana. Pokazuj!!! Proszę :)
Napisano 14 Maj 200618 l dobry poczatek :) podoba mi sie :) w czym render jakie oswietlenie i SIAAATKA :)
Napisano 14 Maj 200618 l fajna pracka mam pyt skąd bierzesz blueprinty do samolotów? osobiście widziałem na http://www.the-blueprints.com ale nie wiem za bardzo jak 3/4 z nich ustawić
Napisano 15 Maj 200618 l ciezka sprawa z takim robieniem kazdej blachy osobno. Wiec powodzenia. aha i chyba kanty powinny byc bardziej kanciaste(blach) pzdr
Napisano 15 Maj 200618 l Autor Wasza upragnona siatka. Mało widać ale jest i wiecej nie daje:D I normalnie: I wyjaśnienie sprawy blueprintów. Biore je z tzw. monografii a wyglądają tak: EDIT: Uzywam Brazila a światło to jeden directional i skylight w ustawieniach renderera.
Napisano 15 Maj 200618 l za ta siatke powinni ci leb ukrecic :D albo watek zamknac to sie nie liczy chcemy jeszcze raz ladna i jakies zlbizenia !! strajk :D pieknie :D
Napisano 15 Maj 200618 l nie no, druga siateczka to dopiero jest ładna ;) w tym Twoim czałym Brazilu nie ma takiego materiału, ze renderuje normalny materiał i krawedzie zaznacza na jakis kolor? bo w v-rayu jest :D ew. pokaz screen z viewportu, juz to bedzie lepsze (oczywiscie bez MS)
Napisano 16 Maj 200618 l Autor Siatka będzie ładna... kiedyś:P Tak na poważnie to jak zrobie skrzydła. A teraz część ogonowa. Poprawiam te zaokrąglenia kantach (na stateczniku poziomym juz nie ma):
Napisano 16 Maj 200618 l No jak dla mnie to pierwsza klasa. Osobiście nie przeszkadzają mi te "dziury" na rogach poszycia. Ja bym to zakrył texturą i nikt by sie nie połapał ;)
Napisano 17 Maj 200618 l Autor Apdejt. Trza jeszcze zakonczyc ten ster, źle zrobilem ze dopiero teraz sie za to biore.
Napisano 17 Maj 200618 l no szalejesz ze szczegółowością !! ale już widać, że model będzie mistrzowski GRATULUJE !!
Napisano 29 Maj 200618 l Autor W sumie apdejt nie duży ale widoczny. Jak wam się podoba taki styl rendera?
Napisano 29 Maj 200618 l samolot super. piękną maszynę wybrałes. o do stylu rendera to akurat mi sie niepodoba. zblurowany jakiś taki
Napisano 2 Czerwiec 200618 l No scena zapowaida sie fajnie. Jednak możnaby wkleić tam w tło jeszcze jakieś B-17 no i byłoby lajt.
Napisano 2 Czerwiec 200618 l Ja bym z pierwszego planu usunał ten samolot zrobil np. 3 w szyku, jeden z przodu 2 z tylu po bokach,z widoku jaki masz teraz powiedzmy. Pierwszy w takej pozie jak ten na drugim planie, a 2 nastepne zaczynajace robic ten sam manewr z opoznieniem rzecz jasna. A poza tym fajny modelik i scenka też fajna się zapowiada. Te niby-rozmycie nawet nieźle wyglada z samolotami nad chmurami, efekt to ps? Pozdrawiam
Napisano 2 Czerwiec 200618 l zrodzona koncepcja .. świetna .. :) aj czekam z niecierpliwością na więcej :) Pozdrawiam
Napisano 2 Czerwiec 200618 l koncepcja mi sie podoba - życze wytrwałości w detalach, i materiałach (nie cierpie materiałów)
Napisano 2 Czerwiec 200618 l Koncepcja bardzo fajna, jeszcze tylko głowa pilota odwrócona w kierunku pierwszego samolotu, ja też bym jeszcze w tle dał jakieś kropki czy coś takiego, symbolizujace jakis box B-17, i że Messery zawracaja w ich kierunku... Pozdrawiam
Napisano 2 Czerwiec 200618 l Mam spore watpliwości co do kompozycji. Rozumie że twój me to obiekt skupienia, zainteresowania. Powinien być cały w kadrze. Nie przejmuj się tym że drugi me będzie mniejszy. Tym lepiej bo stanie się tłem a nie konkurencyjnym obiektem. Jeżeli chcecie znaleźć fajny kadr dla sceny lotniczej poprzyglądajcie się na przykład STARYM (z lat 70tych) opakowaniom modeli Matchboxa - są naprawde mistrzowskie - np.: https://www.modelsforsale.com/listphotos/76833.jpg albo http://www.aero-tek.com/click/Kits/mboxsair_clik.jpg
Napisano 3 Czerwiec 200618 l A ja bym w tym kadrze obrócił nieco kamerę, tak, żeby maszyna na pierwszym planie była widziana bardziej od tyłu niż z boku, ale to tylko taka sugestia. Co do modelu, to nie muszę chyba mówić, że jest świetny:)
Napisano 10 Luty 200718 l Zrób może coś w tym stylu: http://www.sim-outhouse.com/sohforums/showthread.php?t=34428 Daj może widok jakby 'z kabiny', jak u Fenga. Samolot ładnie się zapowiada.
Napisano 10 Luty 200718 l Autor Fajne obrazki, można czerpać inspiracje... W pierwszym poście pisałem że nie wiem czy komp nie skończy tej relacji za mnie... I niestety, model ma juz trochę za dużo poly i praca nad nim jest już trochę uciążliwa. Ale obiecuje ze jak bede miał lepszy sprzęt to dokończę relacje:)