SZAMPEK Napisano 18 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2006 Heyah. Zapodaj fragmenty mojego najnoweszego projektu. Miłego krytkowania i wytykania błedów. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 18 Czerwiec 2006 Share Napisano 18 Czerwiec 2006 Super hełmik i super mieczyk(chyba). Zapodaj całość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 18 Czerwiec 2006 Share Napisano 18 Czerwiec 2006 :) supcio czekam na calosc jak skonczysz te postac:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 helm by mi sie bardziej widzial z taka jakby miotla zamiast skrzydel (taka jak mieli rzymianie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 Super hełmik i super mieczyk(chyba). Zapodaj całość. całość? Proszę bardzo http://www.legendra.com/art/wallpapers/heroes_of_might_&_magic_v_wall_511.jpg Fajnie idzie modelowanie , trzymaj poziom :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 stawiam ci pomnik jak to zrobisz;) powodzenia ps. juz ci pisalem, ze niezadobrze jak na raczce widac krawędzie;) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 No SZAMPEK... super. Twój umięjętności jeśli idzie o modelowanie znacznie się podniosły od momentu kiedy pokazywałeś pierwsze kroki na forum. Tak trzymaj ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 jak zrobiłeś tego "smoka" w centrum renderka miecza? edytowales plane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Elendaril Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 ak zrobiłeś tego "smoka" w centrum renderka miecza? edytowales plane? Według mnie to narysował kształt splinem a potem go wytłoczył. Ale możliwe że SZAMPEK zrobił to inaczej :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secator Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 Super hełm, ale czy niejest on za.. gruby?? Rycerskie hełmy rzadko kiedy były z blachy grubszej niż 2-5 mm :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 19 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2006 maczuga - Elendaril sie nie myli. Edycja Plane to dużo zabawy a efekt, no cóż... dużo zabawy! Natomiast Spline jest łatwy, szybki i przyjemny. Szczerze mówiac, to ja w max'ie już chyba potrafie robic lepszą grafe wektorową 2d niż w Corelu :/ ps. koncept hełmu odpada. Staram sie robić w miare zgodnie z oryginałem, a ponadto, twój hełm nie pasowałby chyba za bardzo do reszty :p obo - THX. ps. ty jeszcze pamietasz moje poczatki? Debiutowałem 'Spider''em :) hkropinski - 3mam za słowo :p chveti|Szymeq|_kuba_ - thx za miłe słowo :) Secator - pewnie masz racje, ale na razie to nie zmieniam tego, bo docelowo, wewnatrz hełmu bedzie cień, tak ze grubości widac nie bedzie. Chyba że wyjdzie inaczej, to trzeba bedzie zrobic cieńszą blache, ale to dopiero na końcu może, nie wiem, zobacze jak wyjdzie :] Ale thx za cenna uwage! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 20 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2006 Mały update miecza :] Jeśli ma ktoś jeszcze jakies sugestie co do jego wyglądu to słucham :) pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 Po co modelowałeś krew :) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Busiu Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 Dla smaczku :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 troszeczke glupio wyszla, ale da sie zniesc :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 Mym zdaniem wymodelowana krew jest siwetna, ten miecz ma swoją wizje, tu nie chodzi o to by dodać ten miecz do wojownika na polu bitwy... tu chodzi o wizje samego nagiego miecza z krwiąz na sobie, jak w obrazie :) pozdrawiam !! Fajniaste... ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 fajny miecz, ten miecz gdzies tam posrodku to jest taki lekko wgnieciony czy mi sie tylko wydaje?, strasznie mnie ciekawi jak zrobiles ta krew, moglbys cos o tym powiedziec ?, no i oczywiscie pokaz siatke :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 nu ja juz ci szampek powiedzialem ze jak dla mnie krew jest nie potrzebna i lepiej zastapic ja teksturą, a jak nie chcesz teksturowac to mimo wszystko twierdze ze krew nieladnie wyglada, tak gumowo:P:P pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 serwus :) a ja mysle, ze modelowana krew może byćbardzo przyjemna i może byćatutem. Fakt, troszke trzeba przy niej popracować - ale nie odchodziłbym od niej na rzecz tekstury :) pozdrawiam i zycze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 24 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2006 Heyah. Żeby nie było ze sie całe dnie obijam, zapodaj małego update'a. oceniajcie. Ktoś prosił o przepis na krew: plane + conform + cut + extrude + TS i gotowe. Miłego besztania :> Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 no jak mały update to nie znaczy że mały render też ;) moje zdanie znasz jest oki czekam na więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 Fajne, fajne, fajne:) WOW! Aby więcej takich tutaj.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 zrobisz z tego animacje? prosze powiedz ze zrobisz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 Trochę przypomina mi to jakąś jednostkę z Warcrafta. Model jest po prostu świetny, nie dopatrzyłem się ze swojej strony żadnych błędów. Miecz też jest ok, ale myślę, że powinien mieć dłuższe ostrze, dla lepszego efektu. Bardzo dobre i estetyczne wzory na mieczu. Swoją drogą powinniśmy chyba mniej słodzić, bo się nam graficy rozleniwią:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdunek89 Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 idealne pracki RESPECT też chciał bym tak umieć (może kiedyś :( ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 model rewelacja jedynie do czego mogęsię przyczepić to płaszcz ale pewnie to poprawisz :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 24 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2006 Heyah, jedziemy dalej z koksem. THX za miłe słowa, a oto co wyskrobałem w ciagu ostatnich godzin :] Zaznaczam ze to bardzo WIP'owski WIP :p mam nadzieje, że sie spodoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 NO no:) Klimat rośnie z minuty na minutę normalnie:) Ajem rili imprest:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tamb Napisano 25 Czerwiec 2006 Share Napisano 25 Czerwiec 2006 Swietne! Bardzo przypomina postac z HoM&M5, inspirowales sie nia? :) http://gry.imro.pl/i/img/z442/1.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 25 Czerwiec 2006 Share Napisano 25 Czerwiec 2006 nie bardzo przypomina tylko jest identyczne :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Deler Napisano 25 Czerwiec 2006 Share Napisano 25 Czerwiec 2006 a mi przypomina zbroje z fallouta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 25 Czerwiec 2006 Share Napisano 25 Czerwiec 2006 Ladnie Ci narazie wychodzi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Valeq Napisano 26 Czerwiec 2006 Share Napisano 26 Czerwiec 2006 Pytanie: robisz ten model z myślą o animacji czy niebardzo? Sugestia co do Twojej strony: trochę zabawne jest to, że strona jest po angielsku, a o kontakt prosisz na GG - zagraniczni z tego komunikatora nie korzystają, on jest polski. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shark_kk Napisano 26 Czerwiec 2006 Share Napisano 26 Czerwiec 2006 Znakomita robota ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meiker Napisano 26 Czerwiec 2006 Share Napisano 26 Czerwiec 2006 Świetna robota Szampek!!! Bardzo ładnie to wygląda. Coś mi się wydaje że jak skończysz całość to będzie naprawdę pięknie! pozdrawiam i powodzenia!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 26 Czerwiec 2006 Share Napisano 26 Czerwiec 2006 japońsko tandetnie ale modeling ładny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 28 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2006 koleny mały update :) ps. jeszcze musze zdobienia porobic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 28 Czerwiec 2006 Share Napisano 28 Czerwiec 2006 zmniejszyłeś mu hełm :) nogi w kolanie są za szerokie, te "boki" kolana przysuń do siebie albo skaluj tylko nie zepsuj tego podczas teksturowania i renderingu, jakaś scenka też by się przydała, choćby wzgórze tak jak na concepcie. I zrób te zdobienia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 28 Czerwiec 2006 Share Napisano 28 Czerwiec 2006 Coś te nogi mu nie pasują. Może powinien być wyższy? Nie wiem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Valeq Napisano 28 Czerwiec 2006 Share Napisano 28 Czerwiec 2006 I odpowiedz wreszcie na pytania, czy zamierzasz to animować. ;) Bo narazie nie wygląda na zbyt animowalny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*NicoN_ Napisano 28 Czerwiec 2006 Share Napisano 28 Czerwiec 2006 wszystko da się zanimowac :D FAjniutki model, no juz prawie jak z okładki najnoweszego "Hirołsa" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 28 Czerwiec 2006 Share Napisano 28 Czerwiec 2006 I odpowiedz wreszcie na pytania, czy zamierzasz to animować. ;) Bo narazie nie wygląda na zbyt animowalny model. Hehe, chodzi Ci o animke postaci?? Bo jeśli tak, to raczej nie sądze, bo rigowanie tego modelu, w takiej pozie to byłoby samobójstwo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 28 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2006 Heyah. No to odpowiadam na pytanie - to nie jest do animacji! THX za wszystkie komentarze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 28 Czerwiec 2006 Share Napisano 28 Czerwiec 2006 fajnie, tylko butki smieszne, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Deler Napisano 28 Czerwiec 2006 Share Napisano 28 Czerwiec 2006 etam to jak nie do animacji to po cholere sobie glowe zawracac i wogule to robic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 29 Czerwiec 2006 Share Napisano 29 Czerwiec 2006 cóż za optymizm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 29 Czerwiec 2006 Share Napisano 29 Czerwiec 2006 Deler - > Animacja to nie wszystko , jest jeszcze takie coś jak modelowanie , teksturing, rendering , oswietlenie, moze szampek chce podnieść właśnie tu swoje umiejętności. SZAMPEK -> moze ten pancerz na nogach wygladalby bardziej interesujaco , jakby dopasowac szerokosc tych "plyt" w minimalnym stopniu do ksztaltu nogi , szersze przy udach , mniej w kolanie , troszke wiecej w posrodku piszczeli, i ciutke mniej szerokie niz w kolanie w okolicach kostki. Moze buciki sa tam w czubie troche za wysokie? IMO nizsze wygladaly by lepiej, gora postaci ladna, z dobrymi materialami bedzie wygladac bardzo zacnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 29 Czerwiec 2006 Share Napisano 29 Czerwiec 2006 che za mangowo jak dla mnie ale model bardzo łądny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STAVREV Napisano 29 Czerwiec 2006 Share Napisano 29 Czerwiec 2006 It is coming out really nice :) Keep up Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 29 Czerwiec 2006 Share Napisano 29 Czerwiec 2006 fajne, wyprofiluj mu troche ten pancerz na nogach to znaczy dopasuj bardziej do ksztaltu nog, bedzie wygladalo lepiej, te buty chyba troszke za male, chelm powinien byc wedlug mnie troszke wiekszy i wyzszy, no i te skrzydla na chelmie zrob troszke wyzsze, jak mozesz to nadaj jakas grubosc temu materialowi ktory ma na pancerzu bo narazie jest bardzo ostro na krawedziach Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi