mant-raz Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 (edytowane) "Church dla ubogich" ;) Taka moja inspiracja Ryan'em :) Moze to skoncze (kiedys). Tytul watku dedykuje Weedlogowi :-) krytyka, komplementy wskazane, chetnie poslucham... Edytowane 28 Październik 2013 przez mant-raz
kubi Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 Są fajne momenty, można by było popracować nag gazami wylotowymi.
aspenboy Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 Złym to nie jest - patrz punkt #1 ankiety. Taka trochę chłodna gama kolorów, może gdzieś by się akcent jakiś przydał.
maronski Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 Slave mi się skojarzył. Kolory zamień bo są dobre do " Tęczowych rybek" Dokończ to. WTF z tą ankietą?
Leru Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 mant-raz -> weź pod uwagę, ze Mullins też tu może wejść ;)
biglebowsky Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 Jeszcze musial by sie polskiego nauczyc:)
TeNZuO Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 A mnie sie kolorystyka podoba, rzecz gustu. No i przydaloby sie troche jasnego akcentu dla podkreslenia kontrasu, tak samo jak troszku wiecej dopieszczonych detali.
mant-raz Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Napisano 23 Czerwiec 2006 hmmm, czy cos sie zepsulo, wczesniej sonda byla publiczna, ale od momentu jak zaglosowalem sam na opcje nr 3 to nagle przestala byc publiczna, czy moze ktos ja wymoderowal, ze juz nie jest publiczna? :)
Lacedemon Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 Świetna praca, nie zepsuj jej lekkości! :) Bardzo podoba mi się gama:)
misiekhc Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 ja bym to tylko leciutko dopracowal, zeby nie przesadzic bo straci klimat
CzAk1 Napisano 26 Czerwiec 2006 Napisano 26 Czerwiec 2006 Dość Fajne, wg. mnie lepsze od poprzedniej pracy. Mogło by być nie co bardziej przejrzyste...ale i tak fajnie wygląda. Coś a'la StarWars:Atak Klonów
Lacedemon Napisano 26 Czerwiec 2006 Napisano 26 Czerwiec 2006 Kolorystycznie radzisz sobie dosyć sprawnie. czujesz kolor. Może z tymi diagonalnymi kierunkami jest coś za bardzo powtórzeniowego. Przydałoby się coś na zrównoważenie tych kierunków. Może kierunkiem przeciwnym światła przestrzeni na ostatnim planie? ...może. Pozdrawiam
mant-raz Napisano 27 Czerwiec 2006 Autor Napisano 27 Czerwiec 2006 no musze popracowac nad przejrzystoscia. super pomysl z tym swiatlem, dzieki Lace, jesli chodzi o diagonalne to mowisz o tych skosach pesymistycznych ?! Czak1 - nie powiem, jakas insppiracja na pewno byla, ale akurat ta pracka inspirowana pracami kolesia o xywie Viag:)
Lacedemon Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 Pozwoliłem sobie na wizualną sugestię. Nie wiem na ile to właściwe? Chodzi mi o zmianę tego kierunku i zasugerowałem światło z tyłu. Nie twierdzę, że jest to pomyślniejsze, ale warto w tej pracy popracować nad tym , bo jest bardzo fajna i obiecująca. Powodzenia:)
mant-raz Napisano 27 Czerwiec 2006 Autor Napisano 27 Czerwiec 2006 dzieki Lacedemon, na pewno Twoje spostrzezenia nie pojda na marne :) Ja za to zainspirowalem sie Twoimi kohortami ;) wlasciwie to moja pierwsza scenka bitewna w zyciu, no i postanowilem delikatnie waloryzowac tym razem...Church to nie jest, ale nie chce zasmiecac forum nowym watkiem, wiec tu wrzucam...
kubi Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 Ale koleś ma miecza:). Fajne, tylko ten mieczyk z przodu jakis taki DUŻY.
sammael_at Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 nie wierze w miesnie tego kolesiak tory podnosi ten miecz ;D ;_) ale pracka calkiem niezla,
Lacedemon Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 Cześć. Bardzo się cieszę, że Cię moje pracki zainspirowały.Jak widzę b. dobrze Ci idzie. Oby tak dalej. Zaraz się dobrzeprzypatrze tej pracce i jeszcze coś o niej powiem. Pozdro.:)
Lacedemon Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 Powinieneś-jeśli taki miecz-podgiąć rękę i odchylić gostka do tyłu. Traktuję to jako projekt, więc nie ma się czego więcej w zasadzie czepić:) W takich przedstawieniach trzeba uważać , coby się nie zrobił mknący pociąg. ja sam muszę uważać(np. w archersach), bo to trudny kadr. Powodzenia i liczę na wymianę doświadczeń:)
w!e8 Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 bo to w imie scenowej tradycji: Klękaj do miecza, co nie mantra ? ;] a tak a propo, idziesz do przodu ;)
mant-raz Napisano 27 Czerwiec 2006 Autor Napisano 27 Czerwiec 2006 no, ten miecz faktycznie przyduzy :) moze zrobie wersje z bulawa, ona jest troche lzejsza, wiec nie musialbym wyginac centuriona ;) poki co podparlem go na kiju, a miecz dalem w druga reke, zeby wygladalo naturalniej. walcze z anatomia, bo juz zupelnie zapomnialem wazniejsze szczegoly w tej materii (zreszta nigdy nie bylem w tym dobry), ale obrazek zaczal mi sie podobac i byc moze go skoncze, w koncu to niezla odskocznia od klimatow churcho-spartho podobnych. Lace_d: jesli chodzi o wymiane doswiadczen podpisuje sie pod tym :) jesli moje spostrzezenia w jakikolwiek sposob maja Ci pomoc to mozesz na nie liczyc:) wszystkim nam w koncu chodzi o to, zeby sie rozwijac. a tak offtopic, zdaje sie, ze dziergasz na pentagramie? jaki model? :) wie8: z tradycja w nowoczesnosc ;] all: dzieki za slowa otuchy, mam niespelna tydzien do egzaminu pod enigmatycznym tytulem PUSN, ale jest tak goraco, ze tylko malowanie idzie jakos, ucze sie nocami :)
Knysha Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 Bardzo ladnie -- w pierwszej wersji miecz wygladal na dwureczny ;] Teraz wyglada na szabelke -- z tej perspektywy ostrze idzie ku gorze, czy juz slepne ;P? pzdr
Bruneq Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 a nie lepiej zrobic go na poltoraręczniaka i zeby sie opeirał na nim?? bo to co trzyma teraz w ręku nie zadowala....ale pracka ma fajny klimacik!:)
maronski Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 Obie armie na pozycjach ... to chłopaki nie widzę innej możliwości jak wspólna grafika bitwy. Teamwork.
Remedy Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 Taki z Ciebie Church jak ze mnie Mullins :D:D:D ;) No Ryan Church to Ty nie jesteś ale masz swój styl i całkiem fajnie się ogląda Twoje prace, masz potencjał. Trening czyni mistrza i być może pewnego dnia Church zrobi podobną ankietę z Tobą w roli głownej :P
Remedy Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 WHOA! Zaczyna wyglądać masywnie! :o Tak trzymać.
Lacedemon Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 Czołem. Ta gama kol. jest bardzo ciężka. Jest to, albo wyzwanie, albo początek. Twoja pracka zaczyna kwitnąć, ale dopiero jest w pączku. Jest ok. Choc coś z tą jego ręką nie tak. Może jest zbyt długa, albo łączenie z korpusem nie tak(bark), może skrót zły. Powodzenia. B. dobrze Ci idzie:)..a i tą diagonalną linię kompozycji gdzieśbym poprzerywał. Jest nazbyt oczywisty podział.
mant-raz Napisano 2 Lipiec 2006 Autor Napisano 2 Lipiec 2006 a tu jeszcze troszke inny temat. Nad ranem stwierdzilem, ze i tak nie moge spac, to chociaz wykorzystam te kilkanascie minut, zeby sie zmeczyc :) chyba musze zaczac cos konczyc, najpewniej to pierwsze...
biglebowsky Napisano 2 Lipiec 2006 Napisano 2 Lipiec 2006 Nic nie musisz kończyć, szkicuj, szkicuj, na wykańczanie przyjdzie czas, a narazie to przyzwoicie ci idzie, trochę boisz się wcisnąć walor od najjasniejszego do najciemniejszego, odważnie dowalaj kontrasty.
mant-raz Napisano 2 Lipiec 2006 Autor Napisano 2 Lipiec 2006 mowisz? dobra, nie bede sie w takim razie cackal :) thx.
mant-raz Napisano 3 Lipiec 2006 Autor Napisano 3 Lipiec 2006 no to probuje cwiczyc walor...sorry, ze tematyka niezbyt wyszukana ;)
aspenboy Napisano 3 Lipiec 2006 Napisano 3 Lipiec 2006 Kurcze, fajnie Ci idzie. Na pierwszym planie dodałbym coś ciemniejszego/bardziej kontrastowego. Powodzenia i szkicuj ile się da :)
mant-raz Napisano 3 Lipiec 2006 Autor Napisano 3 Lipiec 2006 dzieki aspen, pokombinowalem jeszcze z tym: i taki szybki kolor: raczej juz nie bede tego drazyl, bo troche za bardzo przypomina to co zrobilem na bitwe cgtalk'a. zreszta chodzilo o przecwiczenie waloru, faktycznie BigL mial racje, da sie wiecej wycisnac, chociaz jeszcze trzeba pocwiczyc :)
Lacedemon Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 V!:). Kolor bezbłędny. Oby tak dalej. Pozdro:)
diodak_gfx Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 Mantrino, jakiej używasz techniki do podkolorowania skali szarości? (jw) Poza tym niektóre szkice całkiem kozackie. Pozdrunek :)
Kuciel Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 nooo panie ladnie ci to wszysko idzie wiecej szkicow prosze !!!
mant-raz Napisano 6 Lipiec 2006 Autor Napisano 6 Lipiec 2006 diodak: roznie, zazwyczaj color layer albo variations po prostu i wycieranie gumka :) lub maska na layerze albo wszystko na raz, zalezy od nastroju :) kuciel: thx lacedemon: dzieki, kiedy update Twojego watka ? :) a tu taki atak dzikiej malpy ;) (cholera jak ja sie mecze z anatomia :/ )
mant-raz Napisano 6 Lipiec 2006 Autor Napisano 6 Lipiec 2006 czekalem na jakies komenty, ale sie nie doczekalem, wiec pociagnalem to z nudow dalej ;) ps. zauwazylem, ze jak wylaczam muzyke, to bardziej skupiam sie na obrazku :)
Remedy Napisano 6 Lipiec 2006 Napisano 6 Lipiec 2006 No bo my czekaliśmy na pociągnięcie dalej ;) Taaaa kontrastowość dużo lepsza. Bardzo fajne prace. Tak trzymać.
kipalol Napisano 6 Lipiec 2006 Napisano 6 Lipiec 2006 uzywasz w opcjac pędzla Shape dynamics czy Otherdynamics ?????????
mant-raz Napisano 6 Lipiec 2006 Autor Napisano 6 Lipiec 2006 Remedy: cwaniaki ;-) kipalol: ciezko powiedziec, sam szkic robilem w painterze, uzywalem bodajze pedzla kredowego i chyba tez minimalnie tych mokrych pasteli, potem to juz fotoszop i wlasciwie uzywanie kilku brushy randomowo, ale standardowych (tzn. po zaladowaniu Load Brushes tam jest kilka setow ciekawszych), nie pamietam ktore brushe mialy ustawione Shape Dynamics czy Other Dynamics, zreszta w moim przypadku to i tak ma male znaczenie, bo mam Pentagrama, ktory tego chyba nawet nie obsluguje :) [szkic z paintera:]
Lacedemon Napisano 8 Lipiec 2006 Napisano 8 Lipiec 2006 Z tym kolorm jest super. Może tylko rozkład walorów i ustawienie planów w przestrzeni..., ale sam sobie poradzisz, bo widać że myślisz. Nie będę tu sadził łopatologii....grubość pędzli..., na zewnątrz zbyt cienkie w stos. do centr. Z wyrazami szacunku. Lacedemon. PS." Dajesz sobię radę , bo to twe życie , jak widać":) ...ad. pracy gorylla:) Szkoda, że teraz nie mam czasu:(
mant-raz Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Napisano 10 Lipiec 2006 Wygrzebalem stary landszaft (tutaj gdzies w watku na max3d go robilem) i dodalem te dzieciaki, to jakby kolejny pic z klimatu jednego z moich poprzednich obrazkow, ktos mi powiedzial (hi Grześ:)), ze nie warto konczyc bo brakuje przestrzeni i swiatla =) jakie macie przemyslenia?
maciekG Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 no dzieciaczki i to drzewo na ktorym sie bawia bardzo fajnie troszke płasko wyszły dalsze plany np te lewitujace wyspy czy co to jest to duze drzewo na srodku chyba jest za blade, jak na to jak blisko w sumie stoi, a temu po prawej szkoda ze sie tak wsyztko rozmywa ku krawedziom moglo by to ostrzejsze byc i moglbys jeszcze troszke posiedziec nad dolem pracy, tez chyba zbyt zbluorwany ale tak jak juz mowilem generalnie mi sie podoba, ale moze cos z tych uwag ci sie przyda :) pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi