chveti Napisano 20 Lipiec 2006 Share Napisano 20 Lipiec 2006 Dzięki Piter, tak, to mental :) Vorek - pięknie [jak na mentala] ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 21 Lipiec 2006 Share Napisano 21 Lipiec 2006 Voreczku niszczysz konkurencje super Ci idzie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 21 Lipiec 2006 Share Napisano 21 Lipiec 2006 chveti - jesteś drugi w kolejce (zaraz po Leru) do zgładzenia ;] KLICEK - ale tu nie ma żadnej konkurencji, tylko miłość, pokój i wzajemna pomoc ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 21 Lipiec 2006 Share Napisano 21 Lipiec 2006 Vorek - pięknie [jak na mentala] ;D hehe chveti riposta ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topos Napisano 21 Lipiec 2006 Share Napisano 21 Lipiec 2006 znalazłem dzisiaj troche czasu żeby zrobić pale ( zawsze coś :P ) otoczenie na szybko jakieś dodałem http://img48.imageshack.us/img48/7117/k322odypi4.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 21 Lipiec 2006 Share Napisano 21 Lipiec 2006 KLICEK - ale tu nie ma żadnej konkurencji, tylko miłość, pokój i wzajemna pomoc ;] jajajaja bo to minibitwa ;) ciekawe co by było jakby do wygrania był "mały"BOXX'ik i majka na dokładkę ;) cała "miłość" i "pokój" by poszła w ..... btw- Vorek idzie Ci świetnie, materiał wody na razie leży ale zafejkowane kaustyki dodają całej pracy dużo uroku :) (mój kolega Steven ma rację-heheheh) - texturki Juniora bardzo ładne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 23 Lipiec 2006 Share Napisano 23 Lipiec 2006 jajajaja bo to minibitwa ;) ciekawe co by było jakby do wygrania był "mały"BOXX'ik i majka na dokładkę ;) Jak rozumiem, zgłaszasz się na sponsora ? ;] Cisza ostanio to wrzucam małe postępy w pracy,wolno mi idzie jak diabli przez te upały... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 23 Lipiec 2006 Share Napisano 23 Lipiec 2006 Vorek jak narazie wymiatasz konkurencje :D no idzie ci swietnie, detale na moscie, fajne texturki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 23 Lipiec 2006 Share Napisano 23 Lipiec 2006 Vorek mowi Ci steven ze dobrze robisz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 23 Lipiec 2006 Share Napisano 23 Lipiec 2006 Ulala, tekstórki bajera, jak tak mają wyglądać wyniki nie spieszenia się, to się nie spiesz. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 23 Lipiec 2006 Share Napisano 23 Lipiec 2006 Podmalówka czy mapped :D? ----- a nie ,dobra , pamietam opis o sponsoringu u i v :D super robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 23 Lipiec 2006 Share Napisano 23 Lipiec 2006 Vorek extra texturki i modelik :D oby tak dalej :D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 23 Lipiec 2006 Share Napisano 23 Lipiec 2006 no pięknie Vorek nic więcej nie mogę powiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 24 Lipiec 2006 Share Napisano 24 Lipiec 2006 ekhm. wnoszę prosbę o podzielenie się teksturkami xDDDD (do vorka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 25 Lipiec 2006 Share Napisano 25 Lipiec 2006 Dżizu, chciałem sie podłączyć ale jak widze robote Vorka to nie będę się wygłupiał. Rewelacja Ale o żadnej bitwie nie ma tu mowy, bitwa to spotkanie minimum dwu przeciwników, a tu po polu "bitwy" tylko Vorek gania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 25 Lipiec 2006 Share Napisano 25 Lipiec 2006 nie poganiał na deathmatchu z nami na paintball'u to niech tutaj się trochę pomęczy. hej Vorek! już 15! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 25 Lipiec 2006 Share Napisano 25 Lipiec 2006 nie poganiał na deathmatchu z nami na paintball'u to niech tutaj się trochę pomęczy. hej Vorek! już 15! :D Hehe, dobrze że się nie założyliśmy, nie ma szans żebym się wyrobił, wolę postawić na jakość i przedłużyć sobie deadline :] To przez te upaly ;] Dzięki wszystkim za komentarze, dzisiaj wrzucę jakieś siaty i teksturki. Piksar - Ty mi się tu nie wykręcaj tylko walcz ;] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 25 Lipiec 2006 Share Napisano 25 Lipiec 2006 hehe. tak myślałem :) ale dawaj dalej! piknie ci to panocku wychodzi :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Lipiec 2006 Share Napisano 25 Lipiec 2006 Witam!! tweety ty nie gadaj na vorka tylko sam cos wrzucaj ;) czekamy na twoje 2d&3d ;P vorek rewelka wiec czekamy na siaty i tex :) junior idziesz leb w leb z vorkiem :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 Pięknie Vorek! Gdyby nie moja nieudolnośc w texturowaniu też bym się podłączył... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 spróbuje się nieśmiało podłączyć, zobacze jak daleko dojade render maxwel czas około 10minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 Ooo, może wkoncu ktoś się ruszy w tej bitwie ;] Witamy na pokładzie pikSar, fajnie wygląda, tak....maxwellowo :D Powodzenia życzę Jak obiecałem, wrzucam kilka siatek i teksturek (które nie są jakieś tam super-hiper bo obiekt będzie w oddali jak by nie patrzeć, część detali będzie pewnie w domalówkach), może komuś się to przyda, oczywiście tylko do celów edukacyjnych ;] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 Kawał naprawdę dobrej grafiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 pięknie Vorek i dziękuje za texturki, wykorzystam je w celach edukacyjnych ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 vorek cool siateczka na wodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 Kawał naprawdę dobrej grafiki. święte słowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 no Vorek bardzo pieknie co tu duzo sie rozpisywać :] pikSar towja woda mi sie podoba, a po za tym fajny most :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 to i ja zaczne , bo az przykro patrzec jak tak sie beze mnie bijecie :PPPP to pierwsze co zrobilem zeby kompozycje poustawiac : nalorzylem render na koncept art w psp i wiem jak dokonac korekty :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dmk Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 # Ehh za późno skumałem bitwe, też bym chyba sobie fiknął :) Ale widze, że konkurencja b.duża, Vorek twoje rednerki wypas, ale reszte depcze po piętach, czekam na updaty. Pozdr ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 szpaner wskakuj ja zacząłem wczoraj wieczorem dopiero. Siedziałem w sumie może 3 godziny. Jeszcze zdążysz ---edit Vorek jak zrobic światło z 48 posta (twojego) , pomóż bo mnie ch... strzeli, dawałeś viewport ale nie wiem jakie ustawienia świateł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 pikSar - jeden direct, lekko pomarńczowy + skylight z wrzuconą mapą z gradientem zbliżonym do tego który jest w tle (nieco bardziej nibieskim). Final gather dopełnił dzieła ;] Kacper, wkońcu wystartowałeś :) coraz ciekawiej się robi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 tym oto sposobem mam ustawiony kadr, odwzorowanie mi w miarę pasuje, zabiore się jutro za moją ulubioną częśc czyli za rzeźbienie (gobboski poczekają :DDDD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ironteeth Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 Witam wszystkich ! Postaram się dzisiaj coś wrzucić :) zobaczymy jak mi bedzie to szło :p (już z tydzień temu wymodelowałem troche) . Pozdrawiam ! P.S. Ktoś tu pisał, że nie wziął udziału w bitwie bo teksturowanie jest jego bolączką. Nie jest też moją mocną stroną, ale przecież bardziej doświadczone osoby pomagają słabszym, co mi się bardzo podoba ...na mini bitwie duuużo się można nauczyć ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 WitaM!! ladnie panowie ladnie :) vorek mistrzu mam pytanie jako noob :D powiedz te texturki malowales czy malowales + zdjecia?? piksar tez super :D junior do roboty bo cie vorek odsadza!! nie daj sie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 nielot - głównie zdjęcia, clone brush, maski, gumka i dodge/burn ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dmk Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 # W sumie czemu nie... Jeszcze dziś wieczorem dam pierwszy render, jak nie zdąże to trudno :) ps. pisze, że domalówki dozwolone, a do jakiego stopnia są dozwolone ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ironteeth Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 Cześć, wrzucam wstępny model..mało tego....ale zawsze coś :). Oczywiście uprzedzam...nie oceniać oświetlenia :D potem będe się tym zajmował. Pokój, pozdrawiam i cYa ! P.S. troszke siatka nawaliła ...w dalszej części mostu :/ ...ale poprawie to :) ( po booleanie się zepsuła :p) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 próby trwają teraz dla odmiany vray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 Czołem panowie :) Fajnie że coś się tu zaczyna dziać. pikSar - to w tle to WTC ? ;] Z mojej strony dzisiaj szkic totalnie nowej koncepcji, scenka wydala mi się zbyt statyczna więc postanowiłem odejść nieco od konceptu i zrobić mały sztorm :) Narazie prawie nic nie ruszone poza kolorkami, kadrem, wodą (ktora i tak idzie do wymiany) i chmurkami (zdjęcie z googla). Sorki za szachownicę na moście :D Nie wiem czy dzisiaj dużo zrobię, wszystko mi jakoś działa na nerwy z maxem na czele, to chyba przez te upały :) Salut ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dmk Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 # A ja już miałem wrzucić swój renderek, ale jak wyszłęm na dwór to naszkicowałem co innego i odejdę troche od conceptu, tak jak Vorek zrobię bardziej ciemne to z mglą i deszczem, pozdr ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 a ja protestuje skoro można odejść od konceptu to po moście puszczam dywizje czołgów Panther --------edit http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=90b2cc7c5ef2804d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 calkiem fajny ten ostatni render ale rzeczywiscie, woda do wymiany:P I trzeba cos zrobic z ta szachownica :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 Przeżegnałem się trzy razy, pokłoniłem się, składam hołd... to jest cudowne. Chmury wpasowane idealnie, nie mam pytań. Księga skarg i zażaleń pozostaje pusta... pozdrawiam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 Voreq kadr świetny, ale ten kisiel mogłeś darowac :))), proponuję zastanowic się nad celem w tej bitwie - odtworzenie konceptu czy jego interpretacja i efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dmk Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 A to tak na początek :) ps chyba najlepiej wyszły te pale po prawej xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 i jedziemy z koksem.... bziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuummmmmmmmmmmmmmmm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 Bardzo ładna woda. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 a dziekuję :) wystarczy zachowac pare wlaściwosci i zawsze ładna wyjdzie :). procedurale rządzą. Na nią dojdą glony i inne roślinki :) EDIT: jesli dozwolone jest robienie scenki w oparciu o koncept a nie odtwarzanie samego konceptu, to u mnie na molo będzie menel-rybak łowiący but; do tego wiatr i jak widac wschód słońca :) EDIT2: ja nie wiem co tu w ogole vorek robi, nie ma go na liscie uczestników bitwy xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD EDIT3: Update :D dzisiaj pierwszy na polu bitwy i raczej nie ostatni :>>> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dmk Napisano 28 Lipiec 2006 Share Napisano 28 Lipiec 2006 To żeby nie było pusto :) To daję moje... # I odrazu żeby zabrać wam przyjemność doczepiania się piszę co źle :D Woda to... wogóle nie patrzcie bo jest śmieszna, ale będzie dobra, ja wam mówię :D, tekstura pływającej puszki do wymiany, tekstura pala po prawej stronie do wymiany, bo się zlewają ze sobą (a może to wina wody), i te małe pale będą z brązową texturką, no i znak za niski, oświetlenie też próbne, sky (environment), area spot i 2x omni, do tego FG (500), to tak narazie. Pozdr ! Za jakieś 30 min do 1h będzie update ;) Aha i jednak zrezygnowałem z deszczu, wydaje mi się, że jak dokończe to, to będzie miało fajny klimat ... taki sunshine xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 28 Lipiec 2006 Share Napisano 28 Lipiec 2006 Szpaner, ja proponuje byś zaczął od ustawienia kadru, a potem martwił się teksturami (i to martwił sporo, bo to co tutaj widac jest po prostu brzydkie, widac jak ci sie zbiegają tekstury na cylindrach, kolorystyka, etc, woda to również kisiel, albo rzadsza galareta....) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi