chveti Napisano 30 Lipiec 2006 Share Napisano 30 Lipiec 2006 kadr napewno nie odpowiedni , co do Twojej wyjaśnianiej już interpretacji konceptu jestem na nie :P Jeden pal zielony , drugi uschnięty brąz (?) to się gryzie. Woda ma gładką taflę a to chyba nie bardzo możliwe w tym przypadku :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 30 Lipiec 2006 Share Napisano 30 Lipiec 2006 wymodeluj fale na wodzie ;) niskie, obijające się o przedmioty (patrz pierwsze posty vorka), bump też może byc ciut więkrzy. Jest poprawa, ale nadal jest duzo błędów: dla czego budynki są zanurzone w wodzie ? (te na dalszym planie). Pamietaj też o powietrzu, które gęstnieje wraz z dystansem (po prostu im dalej patrzysz tym przez więcej powietrza twe oko musi sie przebic) co powoduje zamazywanie się kształtów położonych dalej (nie rozmywanie, a zamazywanie, tj przestają byc widoczne / zlewają się z tłem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 30 Lipiec 2006 Share Napisano 30 Lipiec 2006 Vorek jak nie zmienisz wody to uszy urwe , bo reszta poprostu rewelka :) Kacper woda bardzo fajna imo te przeswity sa za plytkie wydaje sie jakby woda miala 2cm :( Szpaner fajna inwencja wlasna na moscie wyglada bardzo fajnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 30 Lipiec 2006 Share Napisano 30 Lipiec 2006 edit: ad klicek : hmm, nie wiem o co Ci chodzi, ale względem wody mam jeszcze pewne plany :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 30 Lipiec 2006 Share Napisano 30 Lipiec 2006 chodzi o to , że mamy wrażenie że widać dno :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 30 Lipiec 2006 Share Napisano 30 Lipiec 2006 tak się składa, że to co widzicie jako dno jest de fakto wodą, a to co uznajecie za wodę jest warstwą glonów :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 30 Lipiec 2006 Share Napisano 30 Lipiec 2006 Bardzo ładnie KacperSpala ale pomęcz jeszcze tą wode bo da sięz nie jeszcze coś wycisnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 30 Lipiec 2006 Share Napisano 30 Lipiec 2006 oj kacperspala ! Naprawde super wychodzi ci scena tylko jak sie patrze na twoja wode to tak jakbym dno zaraz widział pod nią, glony i kamyki nie wiem dlaczego. No i tabliczka slow no wake tez genialnie zmapowana ! [+] Jakis fog lekki by sie przydał do lepszego efektu :) Pozdrowiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 30 Lipiec 2006 Share Napisano 30 Lipiec 2006 EEEE to nie vorka praca tutaj wisi xDDDDDDDDD LOL! ????WTF???? XD, w każdym razie cieszę się , że się Wam podoba, wodę oczywiscie pomęczę jak tylko skończe molo mapowac :). ad hcpiter3d - jeśli przez przypadek pomyliłeś moją pracę z pracą vorka, to jest to chyba najwiękrzy komplement jaki mogłem na tym forum usłyszec ^^ (vorek iz maj mentor xD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 30 Lipiec 2006 Share Napisano 30 Lipiec 2006 Sorrki ale własnie tak zrobiłem :) naprawde renderki macie bardzo bardzo podobne. A jak to komplement to sie ciesze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 30 Lipiec 2006 Share Napisano 30 Lipiec 2006 hmm.... fog już jest (patrz molo ->most ->wieżowce w tle) dac wiekrzego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 30 Lipiec 2006 Share Napisano 30 Lipiec 2006 tak tak ale przydał by sie mały przy pomoscie, bo jest słabo widoczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 świetne prace panowie, Vorek i KacperSpala jak narazie super, ale reszta też nieźle daje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiki Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 ladnie panowie :) vorek i kacper narazie najlepiej, zobaczymy co z tego wyjdzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dmk Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 Dziś będe robić wszystko... na koniec chciałem dać blura na te budynki z tyłu, chyba, że nie wyjdzie to fog... tekstury że jedna inna a druga też to sprawdzenie która lepsza, i ta brązowa lepsza chyba..., to że z tyłu woda to o tym zpaomniałem i poprawie... ktoś napisał, że się most podoba :P wczoraj zacząłem robić nowy i teraz tylko musze doetale pododawać, ale jak już robiłem troche inaczej to dodam coś od siebie ;), i zmniejsze reflect wody dodam więcej bumpa, i większy displace na pale + jakiś mod albo recznie na wode, nom to tyle :) i dzięki bo wkońcu ruszyłęm do przodu ze wszystkim i światłem i teksturami, bo wcześniej było źle :P i wkońcu na poważnie wezme się za vraya pozdr ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 ho, ho, ho, Kacper, świetna robota. :) Kurcze, a ta woda jest genialna. Tylko coś to niebo mi nie pasi, nie wiem czy coś o tym pisałeś, nie czytałem. :] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 Nie pisałem, raczej widac ze jest do wymiany / przemalowania. To zbiór procedurali dających mi ładne oświetlenie :DDDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mujas Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 KacperSpala - super woda Ci wyszła prawdziwy wypasik, scenka oczywiście też bardzo dobrze jak narazie się prezentuje; jeśli pozostałe texturki tak "wyciągniesz" jak wodę to będzie znakomita pracka, pozdrawiam i życzę wygranej bitwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 KacperSpala - woda nie ma glossa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 Moja nie ma ? czy w ogóle nie powinna miec :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 twoja ma a prawdziwa nie ma :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 zobaczę, może to cos poprawi w jej wyglądzie :), dzięki za uwagę :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 cosik nad mostem popracowałem i samymi texturami. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 Coraz ciekawiej junior, tylko te glonorośla zrób może mniej regularne (na pierwszym słupie są po prostu w pasie ułozone, x))) ) cegły chyba troche za duże, poza tym miód cód i orzeszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 hehe dopiero teraz to zauwazyłem KacperSpala dzieki:D posiedze nad tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 a. i jeszcze te czarne plamy są zbyt czarne jak na me oko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 Szpaner:, ogólnie coś z odbiciami na tej wodzie jest nie tak, odbijają wszystko z "offsetem"(:P:P:P) na prawo. Wogóle zrób wode od nowa:) JunioR: Cegły są gigantyczne:) Tak ogólnie to all. Jest takie coś jak efekt fresnela. Po prostu dajcie do mapy wody "FALLOFF" tak żeby tylko pod małymi kątami odbijała swiatło. BTW: Kiedy wogule były zapisy na tą bitwe?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 rewelka junior :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 Junior ten mostek ma 3 metry wysokości. Powiększ go trochę(albo zmniejsz cegły...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 a ja dla równowagi pokaże coś niedopracowanego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 heheh piksar to co pływa wygląda jak smoczek z butelką :D moze tam jakies dziecko pływa ?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 może ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dmk Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 ciemno i słabo bo gi wylanczylem bo nie mialem czasu na render... a "slonce" dam z innej storny bo chyba dam volume light z chmur.. Most prawie skończony, musze obniżyć jezdnie i coś tam jeszcze dorobie... tekstura na sprawdzenie... cos bump nie wyszedl... coś mi się z wodą spieprzyło... ;/ i zapomniałem o fogu :P ps piksar fale modelowałeś recznie ? bo mi na pcozątku nie wychodzilo i w sumie mi sie nie chce, może jakimś modem sprobuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 przepis na fale, woda to dosc gęsty plane, zaznaczasz kwadrat polygonów potem "detach", do tego wydzielonego kawałka dodajesz pole siły "ripple" z odpowienio małym "decay" ustawiasz wysokość fali a potem MS i gra muzyka czas dla jednej "fali" 3 minuty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 Jak narazie to Vorek najlepiej wypada :) a tak wogóle to mi sie concept nie podoba ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 Jedziemy dalej powooooliiii powooooliiii , ale i tak nie jest źle + dodana mgła o której mówione wczesniej + bump na wodzie więkrzy nieco, fale są do wygladzenia, zwiwelowałem prawie odległośc miedzy glonami a powierzchnią wody, toteż raczej nie powinno już wyglądac płytko. jeśli nadal wygląda to piszcie bo mam jeszcze jeden koncept (conajmniej :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 próbowałęm glony zrobić ale rekin przypłynał http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=65753f649d90b9ca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 piksar lol :) widac ze ci sie nudzi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 Vorek jak nie zmienisz wody to uszy urwe Wodę zostawiam na deser :) Widzę że wszyscy ostro jadą, tylko ja stoję w miejscu... ponudzę Was trochę kolejnym koncepcikiem, kończę właśnie most, to tutaj to domalówki w shopie, mam już to zmapowane ale jakoś nie mogę się wziąść za teksturkę ;] zmieniłem nieco kolorki, zdjąłem saturację. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 no jak zwykle pieknie ! i to wszystko :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 zaszalałeś :P, ja wymiekam im bardziej sie staram tym on jest lepszy :DDDDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ironteeth Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 Cześć jesteście WIELCY! Zwłaszcza Kacper i Vorek ;> Mały update.....naprawde mały ale to przez moja nerwice z powodu spalonego HDD..80GB i chwilowo pracuje na 3GB :D i stąd takie tempo :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 Kadr porządny, miło, że doceniasz prace :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ironteeth Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 Jeśli macie jakieś propozycje odnośnie mojej pracy to piszczcie, najbardziej interesuje mnie opinia PRO :D m.in. Vorka :) Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 Jak chcesz opinie tylko od Vorka to mu PM wyślij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 pro, hehe, dobre :) Trudno narazie cokolwiek napisać, kompozycja zgodna z konceptem. Ta dalsza część mostu mi nie podchodzi, jakoś tak dziwnie wybrzuszona, widzę że większość tak robi ale jak dla mnie to wygląda nieciekawie :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 Vorek, te pale na pierwszym zostana takie lowpoly? fajne chmury ale mi osobiscie nie podchodzi to cieplutkie sloneczko. pozatym pierwszy plan wychodzi bardzo cartoonowo przy realistycznym moscie :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 kome, pierwszy plan jest jeszcze z pierwszego dnia modelowania/szkicowania , chyba nie myślisz że to tak zostawię ? ;] Lukasz_S - dzięki ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 dlatego pytalem :) skoro tak odchodzicie od konceptu to niech ktos wreszcie zrobi proste i napiete liny na moscie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 hehe, myślałem o tym, nawet miałem na poczatku tak zrobić, ale takie wydały mi się bardziej "plastyczne" ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi