Napisano 30 Listopad 200717 l Bardzo ładna anatomia, czekam na więcej bo na pewno będzie super. Powodzenia.
Napisano 1 Grudzień 200717 l No fajnie na razie. Tak z ciekawosci - jak sobie poradziles z ta nieszczesna glowa?
Napisano 1 Grudzień 200717 l Zaczyna wyglądać naprawde dobrze, czekam na więcej bo na tym etapie jakoś nie mam czego sie przyczepić;) DAWAJ UPDATE!
Napisano 1 Grudzień 200717 l Autor Witam!! dzieki za komentsy :) Gomez--> z jaka glowa ? :D tak sie zastanawiam jak ja wyrzezbie dlonie :D kurde na razie wydaje sie to nie mozliwe :D ok lekki progress :(
Napisano 6 Grudzień 200717 l fajnie to wychodzi, jedynie stopy a w zasadzie kostki mi jakos nie pasują (wydają się być za grube, wychodzi przez to proste połączenie między stopą a łydką) ale nie jestem do konca pewien - moze to wina ujęcia.
Napisano 30 Grudzień 200717 l Żebra za mocno widac. prawa stopa (ta po lewej) jest za gruba chyba ale jak widze nie zaczales jeszcze sculptowac tamtych okolic. Idealnie wyszly miesnie brzucha i poza. Gratki i czekam na wiecej!
Napisano 30 Grudzień 200717 l Mi się szmatka nie podoba, imo tam już powinien być róg tkaniny, a nie kwadratowy odcinek ze specjalnym poszerzeniem :P
Napisano 30 Grudzień 200717 l Autor Witam!! dzieki za odkopanie watka ;) ok skoro odkopaliscie to pokazuje co kiedys zrobilem (prawie nie ma roznicy) :)
Napisano 31 Grudzień 200717 l Autor Witam!! no wiec konczymy ten rok !! ostani model w 2007 roku :) ps. szcześliwego nowego roku !!
Napisano 31 Grudzień 200717 l Dobry model... Szczęśliwego swędzenia w kroku znaczy sie nowego roku :D Zycze wspanialych modelow w 2008 wszystkim nie tylko tobie Nielocie... A teraz cos dla gospodarza watku. Niech twoje modele beda takie jak te ktore prezentujesz a nawet jeszcze lepsze bo sa juz teraz na swiatowym poziomie (oczywiscie jak każdy robisz jedne modele gorsze drugie lepsze ale ogolnie jest zajedwabiscie)...
Napisano 1 Styczeń 200817 l ładny model, trochę policzki za bardzo wypukłe chyba, ale broda i usta wyszły bardzo fanie
Napisano 11 Styczeń 200817 l Autor Witam!! pierwsza proba zrobienia glowy z praktycznie zwyklej bryly(baza nie moja ) czas--> hmmm cos kolo godziny moze ja jeszcze pomecze... robilem praktycznie tylko twarz, krztalt glwoy nie ruszany praktycznie :) pozdro
Napisano 11 Styczeń 200817 l Na bazie najbardziej sie skupiłeś na uchu;) Twarz fajna trochę za ostro brwi się marszczą nad nosem i linia szczęki biegnie po wklęsłym łuku i dolna warga mi się jakoś nie podoba.
Napisano 11 Styczeń 200817 l ej noo, ale ta baza całkiem fajna, tylko ucho podmienic na jakiś "lepszy model" :P
Napisano 11 Styczeń 200817 l Autor Witam!! wkoncu nie zapomnialem wziac tablet z pracy i trzeba bylo go przetestowac :D tak jak poprzednio 1h i ta sama baza :) pozdro
Napisano 11 Styczeń 200817 l Nielot twój styl da się rozpoznać z daleka. Super pracki. Im dalej w wątek tym lepiej. Alien super ale pod dolną wargą zrobił mu się rów, chyba troszkę za ostry, ale chyba to wina braku anty aliasingu :) brawo, opanowałeś organikę, naucz mnie :)
Napisano 12 Styczeń 200817 l Autor Szopen? :] Fajny. nie z glowy robilem bez referek :) edit: takie cos w pare minut z tamtej bryly zrobilbym cala glowe ale w tamtej bryle jest ucho zaznaczone i powstaja tam bledy :)
Napisano 12 Styczeń 200817 l zawsze mi się wydaje że to górna powieka w oku jest grubsza (zresztą na niej jest więcej rzęs) i do tego jest wysunięta bardziej do przodu zwłaszcza w środku jej ponieważ opływa gałkę oczną która jest kulą pyzatym brwi i połączenie nosa z czołem szfankuje Jak na 1,5h to super!!!!!!!!!!!!!
Napisano 12 Styczeń 200817 l Autor dzieki za komentarz :) kolejny model tym razem troche ponad 2h :) pozdro
Napisano 12 Styczeń 200817 l Autor ta akurat z referka :) karykatura Jack Nicholson nie trzymalem sie 100% posluzyla mi nadaniu krztaltow :)
Napisano 12 Styczeń 200817 l Już myślałem. Rewelacja :) pokaż obrazek :) nie no naprawdę się wyrobiłeś :) to już chyba twoja domena, ta cała organika
Napisano 12 Styczeń 200817 l Autor pokaż obrazek :) prosze bardzo--> http://www.courtjones.com/images/large_ill_humor/Jack%20Nicholson%20Caricature.jpg
Napisano 12 Styczeń 200817 l dzięki. mam tylko jeszcze jedną prośbę. Skończ, razem z kolegami (Leru, Zeetem, Klicorem i resztą) tą całą bitwę na podobizny. :) była rewelacyjna a tu tak ni z gruchy ni z pietruchy ją urwaliście :P
Napisano 13 Styczeń 200817 l powiem szczerze ze jack jest swietny moze bys go skonczyl co? tak jak na obrazku:) byla by super pracka
Napisano 13 Styczeń 200817 l Autor Witam!! dzieki za komentsy :) konczyc nie bede bo nie ma po co :) ok kolejna glowa... nie skonczona gdyz czas spac isc :) tym razem pierwszy raz robilem glowe ze zsphery z czego jestem dumny :D czas? hmmm 1h-2h dokladnie nie pamietam :P ok to tyle ;)
Napisano 14 Styczeń 200817 l Hmm nielot fajnie, fajnie, gdzie uszy?? ze sphery, czyli z niczego da sie je dość łatwo wyrzeźbić. Jeszcze taka mała uwaga do twoich sculptów, usta masz zawsze ładnie zrobione, ale uszy czy nos są takie jakby nie dokończone a nawet nie poprawne anatomicznie, nie wiem czy znasz te forum ale przejrzyj. http://www.theartofanatomy.com/phpBB3/viewforum.php?f=3&sid=661fcfdc85054f6645b23396dd1ff405 Popatrzysz trochę to będziesz wiedział o co mi chodzi. No i pracuj dalej bo fajnie sie parzy na postęp :)
Napisano 14 Styczeń 200817 l Autor Witam!! dzieki za komentarze :) narazie chcialem sprawdzic czy da rade robic fajne glowy z zsphery :) i da z czego jestem zadowolony...
Napisano 17 Styczeń 200817 l wyglada spoko, tylko ze jescze jest to troche zbyt ogolny zarys, dlaczego ma taka szrame na kosci policzkowej ?, ze sphery to robisz ?
Napisano 18 Styczeń 200817 l Autor to nie szrama tylko podkreslenie kosci policzkowej ;) a robie z zsphery :) hmm ogolny zarys no spoko ale ja nie chce robic hiper detalu :) traktuje to jako trening w robieniu "konceptow glow"...
Napisano 18 Styczeń 200817 l szacuken Nielot... Powiedz lepiej kiedy zobaczymy coś ukończonego?? :D pzdr!