Napisano 11 Maj 200816 l Autor mial isc na "speed sculpting challenge: Orc's head" ale nie przeczytalem regulaminu i robilem z wlasnej bazy :P (moze zrobie na szybko z ich) takie cos na szybko bez pomyslunku czysty freestyle :P
Napisano 11 Maj 200816 l ladnie sobie tutaj poczyniasz nielot. Kosci policzkowe za mocno wybrzuszone no i broda tego osobnika przypomina troche tylek :D
Napisano 12 Maj 200816 l Jak patrze na pierwsze modele i na te ostatnie to jestem pod wrażeniem. Nieźle sobie skill rozwinąłeś. Chciałbym ja taki progress odnotować kiedyś:D
Napisano 12 Maj 200816 l Szwy i szrama Ci trochę biednie wyszły muszę powiedzieć:p Poprzedni dziadyga, nice:)
Napisano 14 Maj 200816 l Autor WItam! mam to byc wmiare realistyczna glowka :) narazie poczatek :) mam referke z 3d.sk
Napisano 14 Maj 200816 l Jak robisz ludziom smaku takimi zapowiedziami to potem moze byc ciezko sprostac wyzwaniu. Ja np zakladam ze zrobisz pory na skorze i pojedyncze wloski ;D
Napisano 14 Maj 200816 l Autor Gomez-->hehe z tymi wloskami to chyba przesadziles :D:D Chveti--> troche zmniejszylem
Napisano 16 Maj 200816 l fajny mis :) ale dosc duzo czasu jak na niego, dlatego jezeli robisz cos na speeda np. 3dtotalnego to warto godzinke wczesniej usiasc porysowac olowkensem i potem ciachnac to w 3d, zejdzie Ci polowa czasu mniej na szukaniu formy :] ludek jest git
Napisano 16 Maj 200816 l Autor Klicku--> ja go nierobilem 4h :D robilem okolo 1h40min :) wiem, ze i tak dlugo :( ale jakos nie mam checi do rysowania szkicow jakos nie kreci mnie to napewno by to pomoglo/przyspieszylo prace ale jakos lenia mam :D pozdro
Napisano 16 Maj 200816 l ciekawe modele ostatnio pokazujesz, w tym ostatnim broda ciekawie wygląda, nagraj coś z ZB ciekawy jestem jak to robisz:)
Napisano 17 Maj 200816 l Bardzo dobrze, że zmiękczyłeś dolną powiekę, jedyna rzecz, która teraz dziwnie wygląda to te wrinklesy, przypominające gałązkę (ale ja się czepiam ;P), reszta jest super; ekstra dziadek ! Pozdrawiam
Napisano 17 Maj 200816 l Autor takie szybki test ubranie wziete z innego mojego projektu(przerobilem je)
Napisano 18 Maj 200816 l Zacnie to zaczyna wyglądać, ale chyba przesadziłeś z fałdkami pod pachami i ramiona zrobiłbym odrobinę grubsze
Napisano 18 Maj 200816 l Fajnie wyglada. Pod rekawami nie czuc ciala wogole. Faldy pod pachami rzeczywiscie nie pasuja.
Napisano 19 Maj 200816 l hmm głupio to zabrzmi, ale przypomina mi mojego szefa... :D fajnie jak na razie, choć bark nieco "za duzy" mi się wydaje (mozliwe ze to wina ujęcia)
Napisano 19 Maj 200816 l na razie fajnie, zobaczymy co dalej xD. Nie wiem czy takie pytanie już padło, może je kiedyś przeczytałem, a już zapomniałem.. rzeźbisz tabletem? Pozdrawiam
Napisano 20 Maj 200816 l Autor WitaM!! dzieki za komentarze :) Loki--> poprawie :) gawel72-->tak tabletem, niewyobrazam sobie rzezbienie na myszce :) wizz--> dzieki ;)
Napisano 20 Maj 200816 l Bardzo fajny wyraz twarzy, hery też się fajowo zapowiadają. Coraz lepiej nielot, coraz lepiej, coraz fajniej, doodling przynosi efekty, widać. Nie ma trochę przygrubych rąk w stosunku do korpusu?
Napisano 20 Maj 200816 l Autor dzieki za komentsy :) wlosy robione w maxie... nie wiem moze sa za grube :) faldka na pasie gdyz tam beda spodnie...ze spodniami nie powinno dziwnie wygladac :) screen z maxa :) troche przegialem z rzebrami ;) pozdro
Napisano 20 Maj 200816 l super twarz , jak dla mnie za duże ramiona i chyba obojczyk za bardzo wystaje , aha i plecki mi się bardzo podobają super się patrzy na twój progress :) pracusiu
Napisano 20 Maj 200816 l nielot007 popraw tylko łokcie i ręce ... jakieś za chude ( łokcie na pewno ) generalnie luzz :)
Napisano 21 Maj 200816 l Autor Witam!! dzieki :) georgas-->narazie wszystko to tylko tak o aby mniej wiecej proporcje zlapac teraz dopeiro zaczne modelowac;) lobohome--> akurat od lokcia w dol nic nie robilem wiec spoko ;)
Napisano 21 Maj 200816 l Obojczyki powinny iść w górę im bliżej ramion, a gacie wyglądają co najmniej dziwnie.
Napisano 21 Maj 200816 l Zgadzam sie z przedmówcą: obojczykiw wręcz konczą sie na ramieniu. Najlepiej wybadac to u siebie, po prostu (że tak to brzydko ujmę) wystarczy podotykac swoje obojczyki:) Zawsze tak robie kiedy mam problem z anatomią - najlepiej uczyc sie jej na sobie:) Twarz za to wymodelowana bardzo ładnie:) I nawet kogos mi ona przypomina... Brawo:) Pozdrawiam, Ciastuch.
Napisano 22 Maj 200816 l Autor 40min z plane'a w zbrush'u :) pozdro Edytowane 22 Maj 200816 l przez nielot007
Napisano 23 Maj 200816 l Siemano:) Myślę, że żebra za bardzo widoczne. A jeśli chodzi o obojczyki - stanowczo wyżej. Pokaż rendera z boku, ciekaw jestem jak rozwiązałeś mieśnie z tyłu szyji. Bardzo fajnie:) Pozdro:)
Napisano 25 Maj 200816 l Ten przedostatni i Marlon wyglądają bardzo dobrze, fajnie wyszły wcięcia w kącikach ust. PS. Jakich brushy używasz ? Standard z alpha ? Pozdrawiam