Bruneq Napisano 17 Październik 2006 Share Napisano 17 Październik 2006 brawa za zacięcie!!:)moze rób cos prostrzego...i cos z czego masz np 3 rzuty...bo z jednego zdjecia to trudno troche odwzorowac!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Październik 2006 Autor Share Napisano 17 Październik 2006 Bruneq ja tutaj tylko patrzylem na concept :) wole sie uczyc bez rzutow :) a po za tym wkoncu sie naucze robic z konceptow :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 17 Październik 2006 Share Napisano 17 Październik 2006 Dla mnie jest cool, cały czas idziesz w dobrą stronę moim zdaniem. Tak TRzymać. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 18 Październik 2006 Share Napisano 18 Październik 2006 Ta ostatnia twarz j est za płaska :) chyba za bardzo sie z tym śpieszysz... ćwicz dalej:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Październik 2006 Autor Share Napisano 18 Październik 2006 Witam!! kolena glowa :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 18 Październik 2006 Share Napisano 18 Październik 2006 fajne, ale ciezko to wogule oceniac bo niebardzo wiadomo co to jest..., jak dla mnie koncowka nosa jest za mala, i to takie zgrubienie biegnaca od kacika oka po koncowke nosa wyglada troche dziwnie, ale tak pozatym to ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 18 Październik 2006 Share Napisano 18 Październik 2006 Bardzo ładnie ci idzie, wyrabiasz się :) możesz pokazaćrefke ostatniej mordki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Październik 2006 Autor Share Napisano 18 Październik 2006 fajne, ale ciezko to wogule oceniac bo niebardzo wiadomo co to jest..., jak to co glowa ;P tutaj koncept :) nie trzymalem sie go sztywno :) http://www.aaron-sims.com/images/character-design-HGG-02a.jpg pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 18 Październik 2006 Share Napisano 18 Październik 2006 Nos troszkę szerszy, wyraz twarzy bardziej agresywny i będzie dobrze. Widze nielot idzesz siłą rozpędu tak trzymac, powodzienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Październik 2006 Autor Share Napisano 20 Październik 2006 Witam!! takie cos zaczalem robic :) nic nadzwyczjnego ale trzeba robic aby sie nauczyc :) aha jako luzna zaznaczam luzna referka "frankensztajn" ;)czyli nie trzymam sie sztywno konceptu nos mi sie nie podoba chybaz robie go od nowa pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 coś sie w tę organikę wstrzelić nie możesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 niewiem czy te oczy powinny sie tak zawijac do gory, reszta w sumie spoko, moze faktycznie nos mozesz troche zmienic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Październik 2006 Autor Share Napisano 20 Październik 2006 coś sie w tę organikę wstrzelić nie możesz. mozesz wyjasnic, rozwin :) adek--> oczy robione na podstawie konceptu frankiego :) ale zobacze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 Starasz się wzorować na Kolbym jak widzę a może zacznij od wymodelowania prostej głowy, bez detali takich jak zmarchy czy fałdy. Zacznij od poprawnych proporcji i kształtu. Teraz zaczynasz szczegółowo i cały mesh ci się rozjeżdża, co jest naturalne bo nie masz w tym wyrobienia (doświadczenia). Spróbuj zrobić głowę z max 500 polygonów. Przestaniesz sie gubić, a poprawienie obiektu będzie łatwiejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 Proporcje sa chyba trochę kopniete, dół za mały w stusunku do gory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Październik 2006 Autor Share Napisano 20 Październik 2006 Starasz się wzorować na Kolbym jak widzę a może zacznij od wymodelowania prostej głowy, bez detali takich jak zmarchy czy fałdy. Zacznij od poprawnych proporcji i kształtu. Teraz zaczynasz szczegółowo i cały mesh ci się rozjeżdża, co jest naturalne bo nie masz w tym wyrobienia (doświadczenia). Spróbuj zrobić głowę z max 500 polygonów. Przestaniesz sie gubić, a poprawienie obiektu będzie łatwiejsze. Witam!! wiec tak czy ja wiem czy wozruje sie na kolbym poprostu tak mi sie dobrze modeluje, jesli chodzi o proporcje itp to nie widze roznicy po miedzy robieniem bez szczegolow lub ze szczegolami gdyz zawsze na koncu (jak wymodeluje cala twarz) moge sobie proporcje po ustawiac i wiem ze nie mam doswiadczenie ale czy doswiadczenia nabieera sie poprzez prace trening?? chyba tak next nie gubie sie :) nie mam problemu w miare gesta siatke poprowadzic tak czy siak choc wiem ze mi baaaardzo duuuuuzo brakuje do osiagniecia takiego poziomu jaki bym chcial dlatego robie te glowy :) kuba --> racja :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 jakbyś dał koncept to by było z czym porównywać tego frankensteina...z tego co widze to nie ma ust:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 23 Październik 2006 Autor Share Napisano 23 Październik 2006 WItam!! kolejna glowa :) i jak proporcje ?? czas-->1h30min :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 27 Październik 2006 Autor Share Napisano 27 Październik 2006 Witam!! zaczlem bawic sie w takie glowy szybkie, aby zlapac porporcje i opanowac szybkie modelwoanie :D narazie dwie glowki :) ps. robione ze sphere'y :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 27 Październik 2006 Share Napisano 27 Październik 2006 Mają potencjał, trochę zabawy z nimi, detal w mudboxie i będzie git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti Napisano 27 Październik 2006 Share Napisano 27 Październik 2006 nielot jesli proporcje chcesz zlapac to np w drugiej glowie masz oczy zbyt blisko siebie(odleglosc miedzy nimi powiina rownac sie dlugosci jednego oka; ale to wiesz pewnie;)). Oczy ogolnie powinny byc umiejscowione na srodku glowy. W pierwszej glowce nos jest za krotki. Koncowka nosa powinna znajdowac sie mniej wiecej w polowie odcinka tworzonego przez oczy i brode. Pewnie taki byl twoj zamiar , a wszystko co napisalem bylo zbedne;) jest coraz lepiej pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 27 Październik 2006 Share Napisano 27 Październik 2006 nielot a widziałeś juz takie coś ?? http://team.subdivisionmodeling.com/andrew/angryBoy.mov Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 27 Październik 2006 Share Napisano 27 Październik 2006 Ta druga bańka fajna nawet. Coś w sobie ma ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 30 Październik 2006 Autor Share Napisano 30 Październik 2006 WitaM!! kolejny model :) 1h :) zapomnialem o prau rzeczach tzw. poprawic czolo, zaostrzyc lekko usta :( ehh ta skleroza :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 30 Październik 2006 Share Napisano 30 Październik 2006 Całkiem fajna główka, przy kącikach ust mogło by być lepiej. Ta krecha od nosa do oka jest dziwna jakaś. Jak to się mówi ćwiczenia czyni mistrza więc dajesz nielot. ps. Obczaj siatkę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 30 Październik 2006 Autor Share Napisano 30 Październik 2006 Całkiem fajna główka, przy kącikach ust mogło by być lepiej. Ta krecha od nosa do oka jest dziwna jakaś. Jak to się mówi ćwiczenia czyni mistrza więc dajesz nielot. ps. Obczaj siatkę :) no dziwna zgadzam sie :)(ta krecha) kaciki tez moglem porawic :) a siatki nie bede obczajal ;P siatka nic nadzwyczjnego nie ma co ogladac pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 30 Październik 2006 Share Napisano 30 Październik 2006 Poprostu chciałem zobaczyć co przez 1h żeś wymodził z tą siatą. Powiem tak w kilku miejscach mogło być lepiej, ale ogólnie jest b. dobrze. Pozatym facjata stworzona jak do mudboxowania albo zbrushowania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 30 Październik 2006 Share Napisano 30 Październik 2006 nasada nosa troche zbyt waska, reszta bardzo fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 27 Listopad 2006 Autor Share Napisano 27 Listopad 2006 Witam!! taka oto sobie glowke dzisaij wymodzilem :) max--> 30-40min pierwsza z prawej :) zbrush--> 20-30min pierwsza z lewej :) taki pierwszy test zbrusha :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Listopad 2006 Autor Share Napisano 28 Listopad 2006 Witam!! :( taka sobie bryle wymodelowalem :) troche mi zeszlo z 1h-1h30min co mniej wiecej :) w sumie to moja pierwsza tak samodzielnie zrobiona postac(bez rzadnych tutkow pokazujacych jak zaczac) wiec jestem zdowolony :) postac robiona na podstawie jakiegos tam modelu autora nie znam(kiedys sciagnalem zdjecie) ps. jakby cos to wszystko zamierzone(porporcje itp itd) licze ze az tak tragicznie to nie jest pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 28 Listopad 2006 Share Napisano 28 Listopad 2006 ja tam bym go dokończył. Proporcje nóg można by lekko zmienić (przy tej wielkości ud, były by strasznie krótkie. Ogień nielot, jedziesz z organiką :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Listopad 2006 Autor Share Napisano 28 Listopad 2006 vorek wlasnie zapomnialem napisac :D ze nog prawie nie tykalem robilem cialo rece itp i na nogi juz sil nie starczylo :D a takie protkie fajne :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 Jak dla mnie jest spoko, mordka wyżej całkiem fajna jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 1 Grudzień 2006 Share Napisano 1 Grudzień 2006 nielot twoja organika jest naprawde fajna ! proponuje dokonczyc ten model, obrobic ladnie z zbruszu jakiegos ogra albo golema z niego zrobic :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 1 Grudzień 2006 Share Napisano 1 Grudzień 2006 nielot007 i ty chcesz mi powiedzieć że nie potrafisz modelować:) świetne I zgadzam się z hcpiter3d dokończ ten model ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 1 Grudzień 2006 Share Napisano 1 Grudzień 2006 To wygada jak mis ktorego nigdy nie mialem. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 1 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2006 WitaM!! kuba--> dzieki :) hcpiter--> dzieki :) cos tam zrobilem :D georgas-->no bo nie potrafie przyklad ponizej :) gordy--> moge ci go porzyczyc choc milutki to on nie jest :D kazdego ustawai po katach :D takie cos przedchwila wymodzilem inspiracja-->posty powyzej :D ps. wiem ze reka do wymiany ale nie mam doswiadczenia w tym i poprawie sie :) aha robione w maxie jak cos w zbrushu nawet tak nie umiem choc dzisiaj cos tam wyszlo jak robilem noge :D w sumie jakies 40min-1h pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 1 Grudzień 2006 Share Napisano 1 Grudzień 2006 Fałdka nad brzuszkiem powinna raczej w dół się załamywać. Biceps troszkę za ostro się kończy i jeszcze dłonie takie do poprawy. Reszta jest bardzo coooool. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 2 Grudzień 2006 Share Napisano 2 Grudzień 2006 ciekawa postac ,raczej mutant , duzo w nim sprzecznosci jak brzuch i potezne miesnie rak. wazne ze jedziesz do przodu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arxis Napisano 2 Grudzień 2006 Share Napisano 2 Grudzień 2006 trochę dziwnie się łączą nogi z brzuchem, ale ogólnie cool. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 2 Grudzień 2006 Share Napisano 2 Grudzień 2006 Ta fałdka pod cyckami dziwnie wygląda :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 2 Grudzień 2006 Share Napisano 2 Grudzień 2006 nielot walczysz ! :D co to tego zbrusha to mocniej nim działaj :) bo bazy modeli masz wypasione :D pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 2 Grudzień 2006 Share Napisano 2 Grudzień 2006 Spoko. Jak na razie to ładnie wychodzi, ale tak jak napisał _kuba_ - troszke ostro zakończone muły... Poza tym cool. Pozdro ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2006 Witam!! dzieki za komentarze :) model zostawiam w spokoju boire sie za nastepny :) wole zrobic pare razy reke dlon itp itd bo nabiore wprawy na poprawki przyjdzie czas(choc ten model troche dzisiaj zrobilem np. dlon od nowa 100 razy lepsza) pozdro i dzieki za komentsy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 4 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2006 Witam!! kolejny test :) tym razem poczatek pokazuje :) kolo zrobiony w jakies 30min :) postaram sie cos tam mu jeszcze dorobic i proporcje(wzgledem conceptu) poprawic :) ale tez nie tryzmam sie szywno konceptu :) ok tak to narazie wyglada :) concept--> http://www.seaheff.com/images/art/lesterConcept.jpg pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 4 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2006 Witam!! sorki ze post pod postem :) ale nie chcecie komentowac wiec to wasza wina :D:D taki maly progress :) model jeszcze nie jest gotowy pod ms'a ale pokazuje (miniaturka) :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 4 Grudzień 2006 Share Napisano 4 Grudzień 2006 witam :) identyko model robil Klicek z tego co pamietam, jak sie myle to mnie poprawcie :). Wiec czekam na dalsze updaty :) powodzenia Nielot. ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 4 Grudzień 2006 Share Napisano 4 Grudzień 2006 Predator tak robiłem identyko model do spid modelingu i chyba jakis minitutek do niego :) Popatrzylem na scrina iodrazu sobie pomyslalem ze to ten sam koncept :D super Ci idzie powodzenia, koncept jest hardcorowo fajny :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 4 Grudzień 2006 Share Napisano 4 Grudzień 2006 fajna baza pod Zbrusha. Może wyjść z tego niezły kawałek. Powodzenia i pracuj nad tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 4 Grudzień 2006 Share Napisano 4 Grudzień 2006 Proporcje troszkę nie te, ale modelik fajny jak narazie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi