nielot007 Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 (edytowane) Witam!! zawsze chcialem miesc taki watek ;) a mianowicie bede tu wrzucal swoje testy organiczne rozne az osiagne zadowalajacy poziom, nie beda to cale glowy (czy inne czesci ciala) gdyz wlasnie z tym mam problem ;( ps. jakbyscie chcieli (nadawalby sie model) to bede (nie wszystkkie) mogl opublikowac moje test :) bede tez tu wrzucal takie jakby powiedziec wipki organiczne tzw np. beda 2 update i next model cos w tym stylu ;) pozdro pierwszy "test" staram sie utrzymac proporcje i aby twarz nie byla plaska :) co mi ciezko idzie :) Edytowane 3 Wrzesień 2008 przez nielot007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 Cartoon? Jak narazie tak wygląda... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 Ciężko Ci idzie, bo proporcje trudno złapać na takim wycinku twarzy. Proporcje twarzy to zależności wszystkich jej elementów. Z drugiej strony aż tak źle nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 ta broda strasznie wystajaca i nos za waski, faktycznie wyglada jak jakas stylizacja cartoonowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 jak dla mnie i tak jest fajnie;) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2006 WitaM!! cartoon?? czy ja wiem moze network ;P a tak na serio to nie robi typowo cartoona czy "lodzkiego" poprostu jade free style'a :D jesli chodzi o brode to racja jest wystajaca :D ale mi sie tak podoba :) nos hmmm faktycznie waski troszeczke go poszerzylem i jak?? ok kolejny upik :) prosze o komentarze :) pozdro daje tez jak sie ma to w widokach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 dobra... jak bym narzucil moj styl to reszte zrobil bym mechaniczną zeby byl mecha-czlowiek:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 idzie bardzo dobrze, wyglada troche na pomieszane dwie rozne twarze (jakby doswiadczenie kontra referka siaty) ale wyglada bardzo dobrze.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 To będzie człek? Mi to do jakiegoś aliena dąży :) Nie podoba mi się ten łuk nad nosem łączący oczodoły (mowa o siateczce). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 Zmniejsz kant w gornej wardze, na gorze troche lagodniej, a przy koncu w ogole zniweluj . Reszta moze byc, dolna warga tez raczej w przy koncikach tam raczej jest lagodnie bez schodka. Topo klasa, moze troche na nosie nie do konca ale szybko mozna poprawic, tego loopa co idzie z boku, pociagnal bym do konca az do dziury w nosie, i usunalbym jednego edga na czubku , zmniejszy to troche liczbe pajączkow (5 edgy do 1 vertexa), czasami sa gorsze niz trojkaty. Narysowalbym ale nie bede tu smiecil. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 nielot007 modelowanie fajne, ale te proporcje... tą metodą bez referek jest naprawdę trudno o te własciwe proporcje. Łatwiej jest z boxa coś zrobić bez podpierania sie referkami. Potem można usunąć kilka face'ów i jechać tym edge extrude. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2006 hkropinski--> hehe :D vv3k70r-->jak pomieszanie dwoch twarzy (dosw. ref. siaty) ?? nie kumam :D piotrek--> nie wiem co to bedzie jade free style :D jesli chodzi o luk to chyba co nie co popraiwlem :) brumugun-->kant zmniejszony :) nie wiem o ktorego edgeloopa chodzi z tym ze pociagnalbys go do dizurki od nosa :) jak mozesz to narysuj :) lukami sie troche zajalem :) _kuba_--> wiem ze proporcje ta metoda trudno zrobic :) ale jak chce zrobic glowe z boxa to wszystko idzie fajnie ale jak chce dac detale tosie gubie :D pomysle moze bede robil jak piszesz :) ok kolejny upik :) troche poprawialem dzisiaj :) mam nadzieje ze tragicznie nie jest w sumie cos krztalt oczu mi sie nie podoba mozliwe ze bede zmienial :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 Nielot zlituj sie pierw bryla pozniej detal :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2006 klicku nie umiem tak probowalem :(:(:(:( musze chyba znowu sobie twoje tuty poogladac a nie tylko kolby'ego jukes'a :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 Kolby przegina z tym face 2 face ;))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2006 eeee tam przegina fajnnie mu to wychodzi O_o :D widzialem jak robi dlon pierw nie wiedzialem co to jest(poczatek fazy modelowania) a on zaczal od kciuka od tego miesnia obok kciuka i kurde myslalem ze kloca wyzezbie rewelka on to robi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 postarał byś się o większy realizm :P a technika bardzo dobra nie słuchaj KLICKA :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2006 master kiedys chcialem zrobic zwyklego gostka i nie wyszlo zrobilem jakies faldy zmarszczki nos krzywy :D itp. jakos mi nie wchodzi :( co jest zle :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 korzystasz z jakichś referek? oczka mają zły kształt, te dwie zmarchy od nosa są be (kant powinien być po jednej stronie a nie po dwóch, teraz masz jakieś wałki :P) usta zdecydowanie za nisko, górna warga powinna mieć takie 2 dziubki, pod dolną masz znowu wałka, podbródek za wąski i za mocno zarysowany, łuki brwiowe powinny się kiedyś kończyć, tobie chyba dojdą do uszu :P, kanty powinny być po dwóch stronach oczu, ten wałek przez środek czoła też średnio pasuje, nos zbyt powywijany, zniweluj te wcięcie, tam gdzie jest ta bulwa to go zwęższ, i to z tych większych błędów to chyba wszystko :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2006 master--> wiec tak: nie nie mam referek luki brwiowe przeciez widac ze beda zawracac(zakrecac ) ;D gdzie pod dolna warga mam walka?? :D reszta racja :) poprawie aha oczy zeczywscie paskude az sie boje na nia patrzec :( niedlugo cos wrzuce pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 1 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2006 WItam!! ok troche zrobilem (nowy model) gdzies tak 1h-2h cos pomiedzy powiem ze sie staram :D wzoruje sie na tych obrazkach(kolby jukes)--> ok tak to na razie wyglada :) prosze o jakies rady bo noob z organiki jestem a wiedze chce chłonąć :D ps. nie mowcie ze tu inne tam inne bo trzymam sie tylko krztaltu bryly :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 Cześć :D Fajny wątek, będe tu często wpadał :P Całkiem ci to ciekawie nawet idzie :) no i podziwiam że w maxie tom organike męczysz :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 A wizz co ty masz do max;>?? fajnie nielot jedziesz z koksem;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 Nos zbyt mały, dołek w górnej wardze powinien iść trochę wyżej i kończyć się inaczej :*, a zmarszczki powinny się kończyć przed czubkiem nosa. Cofnij kąciki ust do tyłu by zlikwidować podwójną zmarszczkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 1 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2006 WitaM!! wizz--> widzialem twoja dlon w mudbox'ie i xsi rewelka :D chyba we wszystkich progsach juz modelowales :D matti--> dzieki :) master--> hehe luknales na referke?? mozna by polemizowac czy nos za maly mozna tez powiedzic ze usta za duze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 Rozczarowałeś mnie, bo w pierwszej chwili myślałem, że te modele Kolby'ego są twoje ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 nielot007-zawziołeś się na organikę :),niewiem tylko czy dobrze jest trenować na karykaturze twarzy,może lepiej na początek opanować realistyczne modele i proporcje twarzy. Potem łatwo można tworzyć takie paskudy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 1 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2006 piotrek--> hehehe :D zeet--> no w sumie masz racje ;) kolejny update :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 2 Wrzesień 2006 Share Napisano 2 Wrzesień 2006 Matti: mam troche do maxa bo jak dla mnie organika w nim to troche wolno i ciężko idzie :P nielot: no cały czas szukam softu co by mi najbardziej odpowiadał :P, ta twarz całkiem dobra , dziurki od nosa by sie przydały wieksze troszeczke, czekamy na wiecej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2006 wizz--> z dziurkami racja :) ale nie bede juz poprawial teraz zabieram sie za zwykla glowe :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 2 Wrzesień 2006 Share Napisano 2 Wrzesień 2006 dla mnie bomba :D tylko to wgłębienie pod nosem mi cosik nie pasuje, chyba lekko za głębokie u góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2006 Junior--> dzieki z wglebieniem masz racje przesadzilem :) ok kolejna glowa tym razem ma to byc normalny czlowiek czyli wiadomo proporcje itp :D narazie malo czasu nie mam ale jak wroce cos pomodeluje :) jakby co to mam referke z przodu(george clooney :D) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 8 Wrzesień 2006 Share Napisano 8 Wrzesień 2006 Nos opanowałes do perfekcji, coś mi się tylko te usta nie widza, trochę za płaskie i nie naturalnie wygięte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 8 Wrzesień 2006 Share Napisano 8 Wrzesień 2006 Fajnie:) dawaj dalej!:) PS Klicek pochwal sie tymi tutorialami! Z checia obadam:) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2006 Witam!! kuba--> dzieki :) usta troche poprawilem ;) zbrush--> dzieki :) kolejny update :) podro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 10 Wrzesień 2006 Share Napisano 10 Wrzesień 2006 Dziwnym sposobem robisz tą głowę :) Ale wychodzi super, po prostu rządzisz!!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 10 Wrzesień 2006 Share Napisano 10 Wrzesień 2006 Dobrze jest nawet :) Patry wcale nie dziwnie bo ja czasami też tak ciągne pojedyńcze poly zeby złapać kształt :) nielot co do nosa jeszcze to taki tip że jak ciagniesz tom dziurke do środka to w środku ja zeskaluj na zewnątrz troche zeby taka rurka nie była prosta :) pozdrawiam i sory za błędy w pisowni :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2006 patry czy ja wiem czy dizwna w sumie tak jak pisze wizz latwiej zalapac proporcje :) a jesli chodzi o dalsza czesc twojego posta to rozumiem ze to zarcik :) wizz hehe nie uwierzysz jak robilem ten nos to miwlem sobie ( ;) ) zeby wlasnie nie bylo prosto z tym ze chyba za malo zescalowalem :) poprawi sie mistrzu :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..::Krzysiek M::.. Napisano 10 Wrzesień 2006 Share Napisano 10 Wrzesień 2006 niezłe :D możesz powiedzie c z jakiej stronki bierzesz te blue printy ? ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2006 ..::Krzysiek M::.. --> biore je z http://www.google.pl/imghp?hl=pl&tab=wi&q= pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..::Krzysiek M::.. Napisano 10 Wrzesień 2006 Share Napisano 10 Wrzesień 2006 hehehehehe dzienki XD i pozdro ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 12 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2006 Witam!! jako ze ostatnio(od wczoraj ;)) ucze sie mudboxa pokazuje co wymotalem ofcourse model podstawowy zostal wykonany w maxie i w mudboxie reszta :) nie duzo ale zawsze cos ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 12 Wrzesień 2006 Share Napisano 12 Wrzesień 2006 jak mi czytało jpga to do momentu zobaczenia ust i brody pomyslałem - nielot wyrabiasz sie - ale potem...... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 12 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2006 hehe broda mi sie podoba :D a usta sam wiem ze do kitu ale na dzien dzisiejszy w mudboxie nie zrobie lepszych :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 12 Wrzesień 2006 Share Napisano 12 Wrzesień 2006 Dla mnie postęp jest widoczny. Walcz nielot:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 12 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2006 Witam!! kuba--> walcze :) ok tym razem nie typowo "baza" glowy nie moja sciagnalem kiedys ja :) mam nadzieje ze moja modyfikacja nie najgorsza :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 12 Wrzesień 2006 Share Napisano 12 Wrzesień 2006 Zła nie jest, tylko te kąciki ust i dolna warga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 12 Wrzesień 2006 Share Napisano 12 Wrzesień 2006 nielot007- weź się za robotę leniu :) stać cię na więcej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 12 Wrzesień 2006 Share Napisano 12 Wrzesień 2006 dawno mnie tu nie było i widzę że skutecznie walczysz z organiką ;) podoba mi się co ostatnio robiłeś, ale uważam że mógłbyś jeszcze lepiej ;] wracam do cichego kibicowania :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 13 Wrzesień 2006 Share Napisano 13 Wrzesień 2006 zeet dobrze ci mówi :D jak bym miał tyle czasu co ty mmm :D Ta głowa a raczej twarz to poprawna ale kurcze trzeba bylo cała głowe zrobić i w mboxie wyczesać ja do końca :D a tom baze tez trza było do boxa wciepać :P pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi