Badyl Napisano 7 Sierpień 2006 Share Napisano 7 Sierpień 2006 siemacie! pod ta dziwna nazwa kryje sie holenderska barka zeglugi przybrzeznej :D ten konkretny egzemplarz pochodzi z XVIII w. i zagiel ma (a raczej bedzie mial). poza tym drewniany jest i robie go od wczoraj, w ramach powrotu do grafikowania :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 7 Sierpień 2006 Share Napisano 7 Sierpień 2006 dawno nie było łódki na forum. Narazie ładnie. Czekam na update'y :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrzecionek Napisano 7 Sierpień 2006 Share Napisano 7 Sierpień 2006 wygląda bardzo fajnie pracuj dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 7 Sierpień 2006 Share Napisano 7 Sierpień 2006 model miły dla oka, powodzenia z żagielkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 7 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2006 dzieki no to jest dziob i wiekszosc tego co na nim bedzie, jeszcze brakuje drabinek i masztu w jarzmie dla niego ale to potem. dla skali biped pozuje (taki z niego pozer :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 7 Sierpień 2006 Share Napisano 7 Sierpień 2006 Po tych pierwszych screenach myślałem, że to jakaś mała szalupa :) Dodaj więcej detalu (nie jest mało, ale może być więcej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 8 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2006 detalu wiecej wlassnie byc juz nie moze :D robie wszystko co jest w planach a przeciez nie wyczaruje hehe zrobilem boczne miecze z calymi tymi sznurkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 8 Sierpień 2006 Share Napisano 8 Sierpień 2006 Bardzo fajny model tej barki, wyglad troche dziwny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shark_kk Napisano 8 Sierpień 2006 Share Napisano 8 Sierpień 2006 Mi się bardzo podoba :) Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 8 Sierpień 2006 Share Napisano 8 Sierpień 2006 no to niedługo texturki ;) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 8 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2006 nastepny element sie pojawil - bukszpryt razem z talią i podwiezia, czyli ten patyk wystajacy z przodu. no jeszcze troche do wymodelowania zostalo. stasznie duzo poly zjadaja sznurki niech je licho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 bardzo ładny model daj jakieś zbliżenie jeszcze na szczegóły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 9 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2006 ep dzieki ;) tu porcja paru obrazkow, jesli chodzi o kadlub to oprocz dwoch kotwic nic wiecej juz nie bedzie bo po prostu nic wiecej juz nie ma, wiec maszt teraz. na renderze z rzutami jest render primitives: 1049125, no ladnie.. przy okazji, ci co zdali mature z matematyki bez pomocy pana ministra, beda mogli policzyc ile poly ma jeden model :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 No ładnie ci to wyszło :) Planujesz zrobić jakąś scenkę z udziałem tej jednostki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 9 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2006 slayer2004 nooo tymczasem powstala kolumna masztu i kotwice. te kotwice to jednak chyba przymocuje do tych dwoch pacholow po kazdej burcie. zeby nie wisialy jak by jakis problem mialy. no; ostatni rzut oka na detale na dziobie i ogolne wrazenie wymiarowowielkosciowe (to komentarze do renderow sa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 ładnie, czyściutko....jak zobaczyłem łudeczke to nie czytajac kto zmodził pomyslałem " pewnie badylek"....no i prosze..:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2006 ta tak, to ja i moj charakterystyczny łoodkastajl ;] maszt juz sie nie wygina bo sznurek mocno trzyma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 Zaprawde powiadam Wam... Podoba se mi to :D Uprawialem kiedys modelarstwo kartonowe i wracaja wpomnienia ;P Mialem kiedys cos podobnego do sklejania - nie pamietam nazwy... :/ Ogolnie to modelling pierwsza kalsa (nie podstawowki ;P ) !! A materialy beda?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2006 A materialy beda?? jak Bog da... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 Bóg jest dobry i da... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2006 uff juz mi sie dzis nie chce. jutro takielunek ruchomy i zagielki. nie wiem czy nie zrobic zagli zwinietych bo chodzi mi po Glowie scenka w porcie ep :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 11 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2006 update\ troche za mocno wychylilem reje - wyszla za lewy baksztag.. po polsku znaczy sie ta pozioma belka jest za bardzo wykreconaw lewo - jedna z lin, ktore przytrzymuja maszt od tylu (konkretnie z lewej burty) wylazla przed nia i jest to fizycznie niemozliwe. zreszta i tak byscia nie zauwazyli, gdybym nie napisal :P no a tak poza tym to powoli konczy sie modelowanie, jeszcze dwa zagielki i wszystkie sznurki z nimi zwiazane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość WojciechZ Napisano 11 Sierpień 2006 Share Napisano 11 Sierpień 2006 Bardzo, bardzo ładna praca. Jak teksturki będą tak samo dokładne jak model to wiem już co wrzucić na tapetę do pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 11 Sierpień 2006 Share Napisano 11 Sierpień 2006 Very good ditejl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 11 Sierpień 2006 Share Napisano 11 Sierpień 2006 No suuuper :) Keep it goin' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 11 Sierpień 2006 Share Napisano 11 Sierpień 2006 poprostu elegancko ci idzie, oby tak dalej oczywiscie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pbx Napisano 11 Sierpień 2006 Share Napisano 11 Sierpień 2006 Nie znam się na statkach, ale to wygląda bardzo fajnie, mistrzowska drobiazgowość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 11 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2006 dzieki :] szmaty po przejsciu przez reaktor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaveBorck Napisano 11 Sierpień 2006 Share Napisano 11 Sierpień 2006 Nie lepiej by żagle wyszły po przerobieniu cloth-em? Imho lepsze daje efekty niż reaktor. Ogólnie super Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 12 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2006 co o tym myslicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 Nie no malina normalnie :) Idz dalej ta droga a model bedzie pierwsza klasa :) Tzn juz jest ale wiesz... ;) Tekstury/materialy robia swoje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 zwieksz liczbe vertexow na plotnach bedzie o wiele lepiej.. jak ci sie chce to pobaw sie simclothem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 badyl klasa oj klasa :) piekny model!! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 12 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2006 co do zagli to zrobie je od nowa, zmapuje i dopiero zaczne cos kombinowac z fizyka,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Equilibrium` Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 Bardzo ładnie, choć TUTAJ troche kanciaste ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 13 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2006 Bardzo ładnie, choć TUTAJ troche kanciaste ;) poprawione ;) teraz moze morze (jeszcze pare sznurkow do zagielkow...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrazZ Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 bardzo przyjemny model :) milo popatrzec... z morzem dobry pomysl zrob z tego fajna scenke :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phatahronix Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 Fajny okret ile go robiłeś i jak długo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 Badyl Ja jestem pod wrażeniem... Mogę prosić o printy? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 13 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2006 tu sa plany modelarskie, z ktorych korzystalem: Phatahronix -> data pierwszego postu - dzien :) dzieki uep ;) edit: jakby ktos chcial te plany w megarozdzialczosci to na @ moge wyslac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 Bardzo fajnie wyszedł ci ten stateczek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 13 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2006 nie umiem zrobic ladnej wody w brazilu. to co tu jest to ocean z tutka z materialem mentala.. stad zapewne te babole na zaglach.. ueech, nie potrafie bleeeee (ale sie nie poddam ehehe) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 13 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2006 to wszystko co na razie wycisnalem z mentalla.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 14 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2006 i znow brazil, kilka opcji, zmiana zamyslu. pierwszy od lewej render najbardziej mi sie podoba, szkoda tylko, ze nie widac na nim tego calego badziewia na pokladzie.. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 14 Sierpień 2006 Share Napisano 14 Sierpień 2006 No ten 1 rewelka ustawienie ale 3 tez niczego sobie (na fali :) ). I Wlasnie obstawalbym za 3 poniewaz widac poklad... No ale nie bedziesz robil przeciez 1dnego rendera w finale tylko rozne ujecia prawda...?? ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 14 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2006 sory Wiktor, ze namieszalem z kolejnoscia ale myslalem, ze nikt nie zdazy odpowiedziec :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 14 Sierpień 2006 Share Napisano 14 Sierpień 2006 poprawilem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonVito Corleone Napisano 15 Sierpień 2006 Share Napisano 15 Sierpień 2006 a moze statek tak troche przodu boku, a za nim wielka fala ponad maszt, juz zawijajaca sie na gorze, tez dobry by bylo. A najfajniejsze 1 i 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 15 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2006 woda bedzie taka, jak na tych tutaj, tylko powiedzcie, ktora lepsza? teraz skupie sie na elementach, ktorych tu ewidentnie brakuje :) chodzi mi o 6 rzeczy z czego 5 bedzie na pokladzie stateczku. moze ktos zgadnie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 15 Sierpień 2006 Share Napisano 15 Sierpień 2006 Nie no ta wyglada jak jakis jedwab a nie woda... :/ Sorry ale to nie przejdzie u mnie kontroli jakosci... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi