SWRSC Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 Hello! Tym razem przedstawiam exterior - budynek poprzednich wizualizacji interior. Projekt oczywiście nie mój, ja tu tylko sprzątam :p Pozdrawiam, SWRSC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 słodko..., tylko na kraweżniki zapomniałeś teksturki i na chodniczek jakiś bump by sie zdał, no i kosze na śmieci swiecą sie jak psu jajca, zawsze są matowe, i co to za zielony flek na lewo od lampy ? Podsumowując 9/10 bo naprawde mi sie podoba :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyonizoss Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 hejka! fajnie to wyglada, jedynie nie jestem pewien czy takie "dynamiczne" ustawienie kamery dl;a architektu jest najlepsze. bardzo fajna trawa( jakis displejsment?? )aha, renderowane w?? dziwnie wyglada strona zblurowana a moze nie, nie wiem :) ładnie działa zieleń trawy na dolna czesc budynku. tam sa przejscia pomiedzy tarasami?? wydają sie bardzo wąskie PoZdRo!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 Super, jedyna co mi się nei podoba to zielony cień... PS jak zrobiłeś trawe?? Displacement?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 przesycone kolory - zwłaszcza zielony bije po oczach - za ostro z kolorami pojechałes - modeling dobry - po przeróbkach w ps przejdzie - aha - dziwne ujęcie - i nie pisz że tak klient chciał :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2006 Hindus - zagne Cie, chciał :) trawa doklejana w PS, Patry, musisz wiedziec ze to nie jest ZIELONY CIEŃ tylko illuminacja chłopie ILLUMINACJA... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 hehe - zielony cien jednak jest... troche smisznie wyglada... no i generalnie mam wrazenie ze przepalona ta fota... pzaoa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2006 kolejne ujęcie, jeszcze ciepłe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuptup Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 super tylko jedno przydalo by sie zmienic troche zycia wstawic i wszystkie okna pozaslaniane hmm i te lampy na ulicy jakies takie za blyszczace weglug mnie :] ogolnie ladna kompozycja i swiatlo takie cieple :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 jedno słowo SUPER :D tylko troche za ostry cień lapmy... xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wielka_Siostra Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 No rewelacja, tylko krawężnik taki jakiś rowniutki i czyściutki;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2006 no i trzeci, ostatni: Poprawilem również kolory w pierwszym, thx hindus, teraz wyglada imo lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 Musze powiedzieć że w tym zleceniu pokazujesz na co cie stać, bardzo mi się podobają renderki, tak trzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 ładne to, trawa to w fotku wstawiona fotka? wydaje mi sie ze troche za bardzo poleciałes z odbiciami w szybach, az oczy bolą patrzeć. no chyba ze to nie jest normalnie szkło a jakieś ze zwiekszonymi odbiciam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ser Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 no render bardzo pozytywny. trawka bardzo ładna. jedynie ławka jast jakaś dziwna i kosz na smieci miniaturowy - takie pierwsze wrażenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 bardzo ladne to, lawka i smietnik moze i troche dziwne sa ale i tak piekna robota. Musze sie do ciebie na korki zapisac:] Powiedz ze to mental:)(nie czytalem calego watku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2006 Matti, niestety to vRay (qmc + lc) ale juz niedlugo będzie mentalowa wizka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 11 Sierpień 2006 Share Napisano 11 Sierpień 2006 serwus :) pięknie to wyszło . Baaaardzo mi sie podoba . Wkurzają troche te napisy z adresem stronki . pozdrawiam i zycze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 11 Sierpień 2006 Share Napisano 11 Sierpień 2006 bardzo ładne renderki.. ale powiedz mi bo mnie to nurtuje.. skąd masz model tego budynku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 11 Sierpień 2006 Share Napisano 11 Sierpień 2006 Kiebska ulica, i krawężniki, rendery trochę przeostrzone, na pierwszym irytuje rozmycie po prawej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 11 Sierpień 2006 Share Napisano 11 Sierpień 2006 ładne rendery to co mnie razi to kadry, przeskalowane odbicia w szybach i tradycyjnie glow :) btw. every daja takie skopane lampy? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meiker Napisano 11 Sierpień 2006 Share Napisano 11 Sierpień 2006 Jak dla mnie to bardzo ladna wizka, rendery sa spoko, ciekawy jestem na jakim kapie to ciagniesz i jak dlugo trwa taki render, i co dokladnie modelowales a co robiles w ps albo uzyles kogos modeli??:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 11 Sierpień 2006 Share Napisano 11 Sierpień 2006 peter_muler - co ty gadasz, glow musi być, żeby patetyzmu dodać meiker - chyba nie masz za dużo z 3d styczności, bo to taka obiegowa opinia, że trzeba do tego mieć strasznie mocnego kompa, problem jest tylko, gdy trzeba rendera w wyższej rozdziałce puścić, ale co szkodzi zostawić komputer na noc włączony, iść na piwo albo do dziewczyny :) Jeżeli już cię czasy interesują, to u mnie zazwyczaj vizke 1,5h męcze w 1280x1024 vray p4 2.8 1GB ram, więc to jakoś strasznie dużo nie jest SWRSC - (sorry, że ostatni, ale tak jakoś wyszło) materiał tych lamp i śmietników rzeczywiście przydałoby się zmienić i ten cień z lampy jest za mocny (dopiero po 3 renderze zaskoczyłem, że ten zielony flek to cień :P ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 11 Sierpień 2006 Share Napisano 11 Sierpień 2006 to co mnie razi to kadry no wlasnie, stanę się dociekliwym i spytam: świerszczu czemu właśnie takie kadry? czemu craz częściej widzę wizki właśnie powyginane i powykręcane jakby fotograf był świeżo po imprezie? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 11 Sierpień 2006 Share Napisano 11 Sierpień 2006 Faktem jest, że trohcę zbyt sterylny ten exterior, ale to i tak nie znaczy, że nie jest bardzo dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 12 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2006 Tweety - Założeniem wizualizacjacji (równiez) interior był nowoczesny styl i promocja z "rozmachem" wizki maja wisiec na budowie tego pensjonatu i stwierdziliśmy, że dynamiczne ujęcia pozwolą na przykucie oka oglądającego - to coś nowego, zawsze na budowach widzi się wizki ze statycznym ujęciem. meiker - model dostarczony przez projektantów, fakt troszke musiałem w nim namieszcac + będzie on poprawiony, zmienią się troszkę elewacje. Modelowany jest budynek wraz z podłozem, później w PS trawa doklejona oraz niebo. Render trwał od 1,5h do 2h w tej rozdziałce, vRay QMC + LC. streaker - zmienie cień jak będę renderował poprawki, materiał na lampie zostawiam. Pozdrawiam, SWRSC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 Kadry rażą i to ostro ;] Nie wiem co to za moda na "dynamiczne ujęcia", Budynek to nie samochod i sie nie porusza (raczek tego w duszy nie ma). Dla mnie krzywe ujęcia to troche chybiona moda na wiklinowe kosze. kiedyś sobie tak analizowałem co daje taki kadr w ujęciach arch ale na nic nie wyszło i raczej jest to zbędne ;) zawroty głowy tylko powoduje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phatahronix Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 Piękna robota. mam nadzeje żę to nie kres twoich mozliwosci :). I żę zobisz coś jeszcze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 17 Sierpień 2006 Share Napisano 17 Sierpień 2006 Chyba ktos zapomnial o odbiciach w okanch. No ale praca ladna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 26 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2006 sory ze odkopuje. Finalnie staneło na takiej formie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 26 Wrzesień 2006 Share Napisano 26 Wrzesień 2006 Jak zrobiłeś trawę? wygląda jak plane z mapowaniem Screen. Ogólnie ładne tylko chodnik niebieski. Edit: ok znalazłem trawa dokładana w ps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 26 Wrzesień 2006 Share Napisano 26 Wrzesień 2006 WOW!!! Super, po prostu wygląda jak zdjęcie Daję 10-/10 (nie 10/10 za ten niebieski chodznik...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Infero Napisano 26 Wrzesień 2006 Share Napisano 26 Wrzesień 2006 Niom. Ładne. Może nie jak zdjęcie, ale ładne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 Bardzo przyjemny render, chodniczek moze za niebieski rzeczywiscie i szyby chyba za mocno odbijaja otoczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 Nie ftrafiłeś się w trawnik :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 Witam kolege z jednego smietnika;) Ogolenie wizki fajne. Trawa, choc za zielona jest super:) Troche nie podobaja mi sie proporcje lawek (na pierwszych wizualkach), lampy i kadry oraz rozmycie w jednym z ujec. Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi