Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 446
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Skalowalem silnik wg wymiarow Ferrari (obliczylem dlugosc silnika w komorze - pi razy oko ;) ) do wymiarow Renowki iiiii... zmiescil sie :D jupiiii... ;P

0162ml3.th.jpg

Polaczylem tez wydech do konca z puszkami (rozprezne):

0163fk0.th.jpg

Teraz bede wykonywal rame a pozniej szczegoliki roznego kalibru... :)

Napisano

Co za ulga :] a juz szukałem dla ciebie printów wersji kombi :] albo jakiejs przyczepki :p a cos poza ctrl+C i ctrl+V jutro zrobisz ? :p

Złosliwy jestesm ale musze odreagować bo nic mi sie dzis nie udalo zrobic za dużo pracy :(

Napisano

Dobra przyznaj sie Wiktor komu podwedziles Megane i rozmontowujesz na czesci w garazu aby miec referenje? :D Swietna robota :) jeszcze troche i bedziesz mogl potem zrobic jego przekroj z cala hydraulika, przewodami itd :p

Napisano

dariusz: silnik jest z Ferrari GTO - zerzniety z modelu plastikowego i troche zdjec mi posluzylo ku temu :)

Konras: no kto to wie co mi jeszcze odbije i co wymodeluje dodatkowo ;P Co do auta to stoi u mnie w garazu wiec... ;P

damusTo: dobra to ja sie odwdziecze i tez bede cie stymulowal do pracy jak ci sie odechce modelowania hehehe ;)

dawcio_unikat: no ale za grafe siedziec to wyroznienie jakies prawda...?? hehehe :)

Napisano

mrkrzysiek: alez prosze ja Ciebie bardzo - masz tutaj upragniony render w calosci :)

0170bs1.th.jpg

g:j:r: jeszcze rendery beda... ;P

BizU: no i masaz heheh

javor: dam rade... chyba... ;P Komp tez wytrzyma :D

pecet: alez ty masz poczucie humoru :)

Napisano

No amorki spoko ale to co poniżej em :|

No jakies takie nie takie rozumiecie kumie, nie wiem jak to po góralsku bydzie panocku ale za chude to myslę i troche takie dziwne kształty

Napisano

No to tak: amorek przymocowany to takiego czegos co trzyma kolo i do czego jest wprowadzona polos, nastenie jest wahacz (robie wahaczw wersji wyscigowej) kekko wzmocnionym ktory dalej jest przymocowany do ramy (podluznic) silnika... :) Jeszcze sie z tym pobawie ale jutro...

Napisano

na googlach se poszukaj ;P Nie no troszke je pogrubie ale delikatnie bo nie moga byc za grube... Bo sprezyny nie utwardzaja zawieszenia tylko amory!! No delikatnie sprezyna potafi utwardzic ale ona ma nadawac harakterystyke...

Napisano

No niby mozemy szukać po googlach ale wolałbym gdypys ty zaprezentował wariant który wybrałeś, łatwiej porównac niz z 4 mln srt któer wypluje googlak

Napisano

Robie rame... Bazuje na rozwiazaniach z niektorych samochodow B-grupowych. Chcialem robic spawy na tych profilach ale obliczylem ze za duuuuzo poly by na to poszlo a i tak na renderach nie bylyby widoczne tak bardzo... Rama jest jeszcze nie dokonczona - moze to wygladac troszke dziwnie w niwktorych miejscach, ale zapewniam ze jak sie doda karoserie to efekt jest miodzio ;P

0181hr6.th.jpg

Musze sie wziasc za jakies materialy probne bo duuuzo rzeczy na tym clay'u nie widac... (rozciecia)

Napisano

Pan Wiktor chyba przesadza ;) Ja bym takich detali nie wytrzymał nawet gdymym tak dobrze modelował jak ty.... masz chyba anielską cierpliwość. Więc powodzenia w pracy...:]

Napisano

kliment woroszyłow: podobnie jak ty ;P

Nvidia: ja tez tego nie wytrzymuje ale coz - trzeba sie rozwijac hehehe ;)

Badyl: wiadomo ;)

mrkrzysiek: dosc juz tych szczegolow w silniku :)

Teraz silnikowi nadam jakies w miare sensowne materialy i zostawiam go juz w spokoju... Trzeba robic reszte i konczyc tego furacza...

Napisano

Dobra ludziska... Nalozylem troche materialow na ten silnik. uciekalem od roznego rodzaju bitmap i wogole - no bo po co niepotrzebnie obciazac kompa... Otoz musze wprowadzic jeszcze pare poprawek, ktore na renderkach rzucaja sie w oczy... Kolektor wydechowy chcialem zrobic wlasnie z takiego "brunatnego" metalu no iii prawie sie mi udal - leciutko musze go "podkrecic". Ogolnie to teraz dziwnie wyglada ale w aucie da okreslony efekt - zapewniam :) Ogolnie to mowcie co gdzie zmienic - w sensie materialow (tylko pamietajcie ze nie chce dodawac zadnych bitmap...) :)

0185fu4.th.jpg0186im1.th.jpg

Pozdrowionka!! :)

Napisano

O raaaany... ale ładnie :)

Modelik super... (wcześniej tu nie zaglądałem)... tak sobie patrzę i patrzę...

i podziwiam, bo naprawdę kawał dobrej roboty widzę!

PS. bardzo intensywne kolory na tym ostatnim renderze ;-)