hkropinski Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 Witammmm! Oto moja ostatnia praca, jak już pewnie wywnioskowaliście w tytułu jest to Ferrari F430. Teraz troszke o pomysle i wykonaniu No więc tak... Na pomysł zrobienia tej pracy wpadłem jakieś 3 tygodnie temu kiedy to dostałem od Was kosza i nikt mi nie znalazł blueprintów do mazdy kabury a Panowie z mazdy napisali mi ze są na wakacjach. Postanowiłem zrobic inne ciekawe, wyjątkowe autko, takie które nie jest audi tt i bmw z lat 60:D Padlo na F430. I tak sobie powolutku dłubałem w modelu, czasami szlo troche lepiej, czasami troche gorzej, ale wkońcu wydłubałem cały model, dorobiłem otoczenie, koła. Wszystko robiłem metodą edit poly. Następnie przyszedł czas na ustawienie sceny, wyszło jak widzicie. Światła są rózne, od target directów, przez omni po vray lighty;) Materiały. i tu pragnę się zatrzymac bo trochę czasu poświęciłem, chciałem by kolory były bardziej matowe niż odblaskowe, zeby bylo jakies tam stonowanie;) Do wszystkich co mnie juz o to pytali: większość to materiały vrayowskie, shellacki itd, cały klicek w tym ze musicie długo się męczyć testując rózne nowe ustawienia... i tu cały sekrecik wiec nic wiecej juz nikomu nie mowie;) I tak oto po żmudnym etapie materiałowania przyszedł czas na rendering. Wszystko to vray- bez gi i tylko kilka ustawian pozmieniane. reszta - standard. W postprodukcji usunąłem kilka złych klicków-demonów i po dzisiatkach, a nawet setkach renderów, po przestawianiu ponad sześćdziesięciu warstw w ps'ie wyszło oto coś takiego. Pozdrawiam wszystkich;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 Jak dla mnie bardzo fajnie :) lakier tylko troszkę plastikowy :P Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 fajne autko ale lakier to ci sie nie udal :P moze zaduzo kombinowales ( "setki renderow" ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 wery gud . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drem Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 zgodze sie co do lakieru ale tak pozatym nie wypatrzylem nic innego:D bardzo fajne autko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 hamulców już Ci się nie chciało robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 ooooh... lowpoly to to raczej nie jest :P co ci tyle poly dodalo? karoseria ma 80k, to by wychodzilo ze na kola okolo 100k poszlo :/ ale model, render very cacy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 Całokształt jest super tylko nie pasoje mi ta tekstura kratki z przodu i moze jeszcze jakiś renderek tyłu......., a i jeszcze jedno czemu nazwałeś to Ferrari F430 Spyder o ile wiem to spyder to bez dachu jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 3 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2006 diesel -> hmm... moze masz rację, niewiem, ale błąd na pewno nie celowy;) co do lakieru, zostawiam go juz takim jakim jest, mnie sie podoba, chcialem nawet by byl troche matowy, ciesze się ze sie wam podoba, dzieki za wszystkie komenty, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 detale, detale... nie ma ich ;]. studio znośne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cta Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 model fajny, tylko render ziarnem ktoś posypał :P jeszcze tylko troche za mdłe mi sie to wydaje (czepialstwo mode on :D ) poprostu felgi wyszły ostrzej i ładniej od samochodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 Witam!! lakier taki sobie moze i my by lepiej wyszlo ;P troche na renderze za plastelinowo szczelinki za "miekkie" czyli za duzy chamfer ;) ale ogolnie jest dobrze aha i jeszcze jedno te wielkie wloty (na przodzie) sa lekko krzywe tzw na ich krawedziach :) aha2 zauwazlem ze na srokdu fury (pomiedzy wlotami) tam gdzie masz ostre kanty masz krzywo ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 ...Jak na tyle zabawy w PS'ie to cieniutko;P ...Model bardzo bardzo;] Widziałbym jakieś ciekawe, niebanalne malowanie, coś z innej beczki, inne podejscie do tematu samochodu;) Może jak sam w końcu skończę jakiś automobil, to spróbuję pokazać o co mi chodzi;) EDIT: Super opony;D Jakim sposobem robione?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 Opony i felgi fajnie wyszły. Lakier jako taki (otoczenie to napewno nie tylko 1 plane). Model miejscami krzywy, w większości to niuanse, ale bądz co bądz nie podołałeś w 100%. :] Watermark i podpis mogłeś sobie darować. ;> pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flesz_gordon Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 fajnie wyszlo mi sie podoba ; faktycznie troche ziarnisto, mogles podrasowac ustawienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 ladnie to wyglada, ciekawie przedstawione, tylko lakier taki malo lakierowy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 Swietne autko moim zdaniem ziarno na przedniej szybie powinno być jeszcze mniejsze :D Praca mi się bardzo podoba :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 mi się podoba cała ta kompozycja, fajnie wygląda, lakier mi sie nie podoba, rowki mogłeś poprawić, felgi i (zwłaszcza) opony kozackie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 5 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2006 tutaj tak sobie pomyslałem ze jak ktoś chciałby zrobić takie ferrari to zamieszczam pocięte blueprinty oraz scenę z nimi. w pliku znajduje sie też kilka zdjęć referencyjnych wysokiej rozdzielczości oraz emblematów ferrari http://rapidshare.de/files/32030551/Ferrari_F430.rar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 5 Wrzesień 2006 Share Napisano 5 Wrzesień 2006 Modelik bardzo przyjemny jak dla mnie, choć nie jest to wersja Spyder tak jak piszesz (Twój model nie jest kabrioletem!). Może nie wszystkim podoba się scena, ale nie widzę w niej nic nieodpowiedniego- przyjemna kompozycja, kąt kamery, etc. Jedynie ten lakier faktycznie zbyt plastikowy i pare krzywizn też by się znalazło. Pozdrawiam... PS. To może teraz faktycznie wersja Spyder? I hamulce dorób bo ileż można ręcznym hamować ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byku92 Napisano 30 Wrzesień 2006 Share Napisano 30 Wrzesień 2006 bardzo fajne auto, podobają mi sie właśnie takie efekty jak tutaj, nie wiem czy to sie jakoś nazywa, ale to jest to że to wygląda jak narysowane i ten znaczek ferrari z tyłu. bardzo fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 30 Wrzesień 2006 Share Napisano 30 Wrzesień 2006 autko fajne... faktycznie lakier wyszedl troche plastikowo, no i szkoda ze nie posiedzialas troche nad jakims wnetrzem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Deler Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 pardzo ladnie rysujesz swiatlem, super, osobiscie to tylko ten szum mi w cieniu przeszkadza, pomysl na material mi sie podoba :) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 a poka tył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 autko fajne ale felgi ma tragiczne;] dziwnie to wyglada jak lusterka sa przyczepione do szyby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki79 Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 cześć! Nie wiem dlaczego nikt nie zauważył, że jak na Spider'a to hm...nie wiem jak to określić, ale po prostu ma dach ! hehe - spider to nazwa wersji Ferrari bez dachu - roadster. Więc wątek źle nazwany ;-). Ferrari F430 Spider Co do błędów - jak ktoś już pisał, krawędzie są za bardzo zagięte, szczelina pod drzwiami nie przechodzi płynnie w przerwę między blachami za nią. - brak tarcz hamulcowych i zacisków - za duże koła - zły materiał kloszy lamp - za mało przezroczysty albo zbyt mglisty i za mało odbijający - przez wlot powietrza z boku widać tło sceny - czyżby w ogóle nie było tyłu samochodu? - za bardzo rozmyte odbicia na lakierze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 4 Październik 2006 Share Napisano 4 Październik 2006 fantastyczny wybrales model, lakier mi sie podoba, jestem wbrew ogółowi. Robi dobre wrazenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 4 Październik 2006 Share Napisano 4 Październik 2006 bardzo mi się podoba :) brawo! fajne przedstawienie modelu (może trochę ta czerń w kołach szpeci) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 4 Październik 2006 Share Napisano 4 Październik 2006 Skoro odkopali ten watek to napisze a co - jak to zwykle ty pospieszyłes sie - i na oststniej prostej odpusciłeś - mało brakowało PS + za uchylenie rąbka kulis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 4 Październik 2006 Share Napisano 4 Październik 2006 Dla mnie oczywiście bomba :) Szkoda, że nie ma wnętrza :o I niewiem dlaczego dużo osób mówi, że lakier jest słaby, moim zdaniem jest super realistyczny (nie musi być "fajny" ważne, że jest realistyczny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 5 Październik 2006 Share Napisano 5 Październik 2006 bardzo fajne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor1988 Napisano 7 Październik 2006 Share Napisano 7 Październik 2006 Fajnie ale przyczepie się do zamalowanej na czarno przestrzenia za kołem, za cienkie słupki, a reszta jest git :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi