patry Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 Witam, taka ot scenka dla rozluźnienia :) Rendering - Mental Ray Czas redneringu - 40min 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 patry: to samo dawałeś w Caustic Contest? imo praca nie dopracowana zarówno od technicznej strony (kształt kaustyk, materiał szkła i oświetlenie), jak i od merytorycznej strony (nieciekawe światło, zero własnego pomysłu). imo wróć do wip'a i szlifuj to dalej. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 to chyba raczej do speedów się zalicza. Za mocna kałstyka, słaba jakość cieni, brak otoczenia i standardowe, czarne się w szkle i wodzie odbija, ciecz nieciekawa (jaki IOR?) i za mała podstawka lampki. Tylko szkło jako takie, ale trudno gotowe zepsuć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 Mało ciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 bardzo mało błysktliwa praca;] ile ja już takich kieliszków widziałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 odkryłem "wewnętrzne fuj" nie dopracowane, nóżki sztuczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 K.A.P.A Patry weź w końcu zrób jakąs scenę konkretną co można skomentować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 piksar ja odkrylem zawnetrzne fuj ;) to sie nawet do speed'a nie nadaje :) dobrze ze robisz takie prace ale zachowaj je dla siebie a nie wrzucasz na forum :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 ale żeście gościa zjechali... biedny... patry musisz się przyjrzeć swojej pracy zanim ją ciśniesz do "finished work" pracuj chłopie, pracuj! PS. A w tych kieliszkach to co? Woda i wino miało być? :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 19 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2006 No tak, w tym po lewej jest woda, a po prawej winko :) PS wiem, że do speeda się raczej nadaje, ale kilka dni pracy to nie speed ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merv_ Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 fu? Patry powiedz ty mi jedno... czmu ty tak kochasz tego mantala.... i dlaczego udajesz Kiełbastera (?) w podpisie i dlaczego Nielot nie ma swojego avatara PS. Tweet to ty na avatarku ;P ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 19 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2006 merv_ 1) co?? nie wolno w mentalu renderować?? Dajcie spokój, każdy renderer jest tak samo dobry i basta 2) a co to ma wspólnego z tą pracą?? 3) to chyba nie do mnie :D PS to ja :DDDDDDDDDDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merv_ Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 2) czyli co.... i dlaczego udajesz Kiełbastera (?) w podpisie czy i dlaczego Nielot nie ma swojego avatara a co do mentala.... mozna ale czy próbowaleś v-raya, maxwella, brazila i wkońcu najlepszego ze wszystkich SCANLINE'a ?? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 OK :] zrób teraz wiekszą pracke wizke itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 smieszne. fajnie ze trenujesz sobie rendering ale po co wystawiasz to na forum? BTW PS to ja :DDDDDDDDDDDwiecej "D", to az takie smieszne ze ja chce wiecej "D"! EDIT: merv_ weez ja tu jem a ty mi takie rzeczy... :P ale jakie realistyczne tekstury xD po czwarte: poziom jaki zaprezentowałeś umieszczając ten (pardon) gówniany render jest żenujący - nie wspomnę, że naprawdę wchodząc na max3d.pl nie mam najmniejszej ochoty oglądać gówien!! lepiej ujac sie tego nie da... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 merv: po pierwsze: tak to ja na avatarze po drugie: wybór renderera zależy od użytkownika, jak ktoś zechce to będzie renderował nawet w paincie i nikt mu tego nie zabroni po trzecie: mental jest bardzo dobrym rendererem - trzeba go tylko umieć obsłużyć a nie robić na pałe i naśladować ustawienia innych btw: panowie z Warner Bros uważają inaczej i wykorzystali mentala przy renderingu do Matrixa po czwarte: poziom jaki zaprezentowałeś umieszczając ten (pardon) gówniany render jest żenujący - nie wspomnę, że naprawdę wchodząc na max3d.pl nie mam najmniejszej ochoty oglądać gówien!! radzę powaznie potraktowac moje słowa. dyskusja zeszła na psy więc nie ma sensu dalej jej prowadzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 Witam To sa wogule rendery czy co ?? :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 merv_ - zaprezentowałeś dokładnie taki poziom jak na zamieszczonym renderku, dno totalne, a pisząc "mental jest plastikowy" udowodniłeś że raczej nie masz zbyt rozległej wiedzy z zakresu CG. patry - wystarczy że umieściłeś w caustic contest, wrzucenie pracki do galerii jest pewnie wynikiem zadowolenia z niższego czasu rendera ;] Tak czy inaczej, testy zachowuj dla siebie. A tak wogóle kaustyki masz nieco przepalone i myślę że można by zejść nieco z liczbą fotonów. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 Weźcie usuńce ten wątek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merv_ Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 a ten model nie jest mój :) http://ratemypoo.com/bottom.html zaglądnijcie sobie :) a mental... to jest forum chyba wolne :) każdy ma prawo do wyrażania swej opinii... wiec wg.mnie mantal jest palstikowy... nie lubie go... FU!!! a mnie panowie od Matrixa nei obchodzą na swoja obrone mam to ze: poprostu nei mam dobrych doswiadczen z tym rendererem... btw: tweet zrób video tutoriala jak renderowac w paincie ps... fajne masz zdjecie na avatarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 na swoja obrone mam to ze: poprostu nei mam dobrych doswiadczen z tym rendererem... a masz wogóle jakieś? jakiekolwiek? możesz cokolwiek na ten temat powiedzieć? bo wydaje mi się, że raczej nie... a fochować to wiesz, mogą się dzieci w gimazjum na swoje koleżanki... ah... przepraszam... ty jesteś z gimazjum... tak mi przykro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merv_ Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 "Aby być wielkim, trzeba być kiedyś małym"Tia.... zgadzam sie... nie masz co sie srtesowac... bo zanim odkrylem v-raya robiłem tylko w mentalu :)... ale to był krótki okres.... pamietam ze nawet kaustyke swoja dalem do contestu :) ty jesteś z gimazjum... tak mi przykro.nie musisz odrazu tak szorstko wyjezdzac :) na forum powinna panowac miła atmoswera, a kupsko wyleciało (ten render) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 Tylko się nie pobijcie. To nie miejsce na dyskusje o rendererach. Faktem jednak jest, że z mentalem trzeba się porządnie zaprzyjaźnić, aby osiągnąć z niego korzyści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 "Aby być wielkim, trzeba być kiedyś małym" merv_: chyba nie zrozumiałeś sensu tego cytatu... na nikogo nie "wyjeżdżam". po prostu znam róznicę pomiędzy złośliwym komentarzem a krytyką. twoja "kupa" była dobitnym przykładem, zaś twierdzenie że mental jest plastikowy świadczyło o permamentnym braku wiedzy o jakimkolwiek rendererze o czym świadczy poniższa wypowiedź: wg.mnie mantal jest palstikowy... nie lubie go... FU!!! a mnie panowie od Matrixa nei obchodzą Pozdrawiam i jak dla mnie EOT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 Mental "umi" moim zdaniem i jezeli ktokolwiek zamieszcza prace p.t. "kieliszek" w "Finished works", to powinien zostac ukamieniowany.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 Kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci na nią kamieniem. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 tweety -> jak sie renderuje w paincie?? :D:D chyba mnie zainspirowałes:DDD pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 merv_ - spamujesz forum, jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to najlepiej nie pisz nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 hkropinski: liczysz GI na kartce i piksel po pikselku przenosisz kolory do painta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 jak patrze na niektore posty to nie wiem czy sie smiac czy płakać, wiadomo render jest na maxa kijowy tym bardziej na finisza :/ w kaustyce to było chociaz kaustyka jest denna mozna powiedziec ze to pomyłka nie kaustyka ale looz (pooglądaj rendery MR`a kaustyki Tweetiego & Vorka). Pracuj pracuj ale nie umieszczaj wszystkiego na forum co wyrenderenuje. merv_- Mode spam on ci sie chyba włączył ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deviator Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 Dam Ci poradę. Jeżeli zależy Ci na zrobieniu czegoś ciekawego w 3D to nie broń Boże nie modeluj kieliszków. Jeżeli zależy Ci na hiperrealiźmie to przy tak prostej scenie weź od mamy 2 kieliszki postaw na białej kartce do jednej wlej H2O a do drugiej winko. Zrób fotę a potem postaraj się zrobić to samo w 3D. Nawet osoba nie mająca pojęcia o grafice zauważy, że to jest sztuczne jak szczęka mojej śp Babci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 czy coś kogoś zabolało? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merv_ Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 jak dla mnie tez EOT :) nie ma co sie awanturowac :) wogóle wywale tego posta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drem Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 ocena strednia. nie do konca dopracowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozzyslip Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 LUDZIE JA PIER**E! juz od dluzszego czasu obserwowalem posty zakladane przez patry'ego i zauwazylem ze niektorzy po nim jezdza (Kr3tz, merv ii... nie pamietam) a niektorzy naprawde daja jakies sensowne wypowiedzi.. moj drogi Kretzu Kr3tz'u czy jak ci tam.. chcialbym ci powiedziec ze sam moze dobrze sobie radzisz z grafika ale pasuje do ciebie fajne okreslenie ktore kiedys zaslyszalem:" Wyżej sra niż dupe ma"... czlowieku czepiasz sie kolesia w kazdym watku ktory zalozy i potrafisz mu wypomknac ze ma dopiero 13 lat tymczasem sam masz 14 i twoje prace wcale nie powalaja... wiekszosc z nich to twoje poczatki a pozostale to moze z 2 autka, ktore przyznam, ze maja pozytywne komentarze... troche powagi czlowieku nadgorliwosc szkodzi a ty wcale nie jestes tutaj taki za***bisty tylko przez to ze jedziesz po gorszych od siebie a sam nie za wiele robisz. tez jestem za tym zeby skasowac ten watek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 Heh... 1. patry sam zawsze prosil w swoich watkach o ocene, liczac na przychylnosc tekstem >pamietajcie, ja mam tylko 13 lat! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 Panowie, jeżeli macie jakieś prywatne spory do rozstrzygnięcia to dlaczego nie zrobicie tego na gg/chacie itp. ? To jest forum dyskusyjne na temat grafiki komputerowej a Wy właśnie zaśmiecacie koledze topic w galerii. Bo jaki by on nie był to jest jednak render wystawiony w galerii a nie miejsce do pustych pogaduszek. Jeżeli więc chcecie kontynuować takie dyskusje to prosiłbym robić to na priv. Moderatorów coś ostatnio nie widać więc poprostu dajcie sokój, a jakby jakiś mod tu zajrzał to wie co robić ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi