Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Witam, taka ot scenka dla rozlu藕nienia :)

kielichyfinalss3.jpg

Rendering - Mental Ray

Czas redneringu - 40min

• Odpowiedzi 36
  • Wy艣wietle艅 3,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

patry: to samo dawa艂e艣 w Caustic Contest? imo praca nie dopracowana zar贸wno od technicznej strony (kszta艂t kaustyk, materia艂 szk艂a i o艣wietlenie), jak i od merytorycznej strony (nieciekawe 艣wiat艂o, zero w艂asnego pomys艂u).

imo wr贸膰 do wip'a i szlifuj to dalej.

Pozdrawiam

Napisano

to chyba raczej do speed贸w si臋 zalicza.

Za mocna ka艂styka, s艂aba jako艣膰 cieni, brak otoczenia i standardowe, czarne si臋 w szkle i wodzie odbija, ciecz nieciekawa (jaki IOR?) i za ma艂a podstawka lampki.

Tylko szk艂o jako takie, ale trudno gotowe zepsu膰.

Napisano

bardzo ma艂o b艂ysktliwa praca;] ile ja ju偶 takich kieliszk贸w widzia艂em...

Napisano

K.A.P.A

Patry we藕 w ko艅cu zr贸b jak膮s scen臋 konkretn膮 co mo偶na skomentowa膰

Napisano

piksar ja odkrylem zawnetrzne fuj ;)

to sie nawet do speed'a nie nadaje :)

dobrze ze robisz takie prace ale zachowaj je dla siebie a nie wrzucasz na forum :)

pozdro

Napisano

ale 偶e艣cie go艣cia zjechali... biedny...

patry musisz si臋 przyjrze膰 swojej pracy zanim j膮 ci艣niesz do "finished work"

pracuj ch艂opie, pracuj!

PS. A w tych kieliszkach to co? Woda i wino mia艂o by膰? :-P

Napisano
  • Autor

No tak, w tym po lewej jest woda, a po prawej winko :)

PS wiem, 偶e do speeda si臋 raczej nadaje, ale kilka dni pracy to nie speed ;)

Napisano

fu? Patry powiedz ty mi jedno... czmu ty tak kochasz tego mantala.... i dlaczego udajesz Kie艂bastera (?) w podpisie i dlaczego Nielot nie ma swojego avatara

PS. Tweet to ty na avatarku ;P ??

Napisano
  • Autor

merv_

1) co?? nie wolno w mentalu renderowa膰?? Dajcie spok贸j, ka偶dy renderer jest tak samo dobry i basta

2) a co to ma wsp贸lnego z t膮 prac膮??

3) to chyba nie do mnie :D

PS to ja :DDDDDDDDDDD

Napisano

2) czyli co....

i dlaczego udajesz Kie艂bastera (?) w podpisie
czy
i dlaczego Nielot nie ma swojego avatara

a co do mentala.... mozna ale czy pr贸bowale艣 v-raya, maxwella, brazila i wko艅cu najlepszego ze wszystkich SCANLINE'a ?? :D

Napisano

OK :] zr贸b teraz wieksz膮 pracke wizke itd.

Napisano

smieszne. fajnie ze trenujesz sobie rendering ale po co wystawiasz to na forum?

BTW

PS to ja :DDDDDDDDDDD
wiecej "D", to az takie smieszne ze ja chce wiecej "D"!

EDIT:

merv_ weez ja tu jem a ty mi takie rzeczy... :P ale jakie realistyczne tekstury xD

po czwarte: poziom jaki zaprezentowa艂e艣 umieszczaj膮c ten (pardon) g贸wniany render jest 偶enuj膮cy - nie wspomn臋, 偶e naprawd臋 wchodz膮c na max3d.pl nie mam najmniejszej ochoty ogl膮da膰 g贸wien!!
lepiej ujac sie tego nie da...
Napisano

merv:

po pierwsze: tak to ja na avatarze

po drugie: wyb贸r renderera zale偶y od u偶ytkownika, jak kto艣 zechce to b臋dzie renderowa艂 nawet w paincie i nikt mu tego nie zabroni

po trzecie: mental jest bardzo dobrym rendererem - trzeba go tylko umie膰 obs艂u偶y膰 a nie robi膰 na pa艂e i na艣ladowa膰 ustawienia innych

btw: panowie z Warner Bros uwa偶aj膮 inaczej i wykorzystali mentala przy renderingu do Matrixa

po czwarte: poziom jaki zaprezentowa艂e艣 umieszczaj膮c ten (pardon) g贸wniany render jest 偶enuj膮cy - nie wspomn臋, 偶e naprawd臋 wchodz膮c na max3d.pl nie mam najmniejszej ochoty ogl膮da膰 g贸wien!!

radz臋 powaznie potraktowac moje s艂owa. dyskusja zesz艂a na psy wi臋c nie ma sensu dalej jej prowadzi膰.

Napisano

merv_ - zaprezentowa艂e艣 dok艂adnie taki poziom jak na zamieszczonym renderku, dno totalne, a pisz膮c "mental jest plastikowy" udowodni艂e艣 偶e raczej nie masz zbyt rozleg艂ej wiedzy z zakresu CG.

patry - wystarczy 偶e umie艣ci艂e艣 w caustic contest, wrzucenie pracki do galerii jest pewnie wynikiem zadowolenia z ni偶szego czasu rendera ;] Tak czy inaczej, testy zachowuj dla siebie. A tak wog贸le kaustyki masz nieco przepalone i my艣l臋 偶e mo偶na by zej艣膰 nieco z liczb膮 foton贸w.

Pozdrawiam

Napisano

a ten model nie jest m贸j :)

http://ratemypoo.com/bottom.html

zagl膮dnijcie sobie :)

a mental... to jest forum chyba wolne :) ka偶dy ma prawo do wyra偶ania swej opinii... wiec wg.mnie mantal jest palstikowy... nie lubie go... FU!!!

a mnie panowie od Matrixa nei obchodz膮

na swoja obrone mam to ze: poprostu nei mam dobrych doswiadczen z tym rendererem...

btw: tweet zr贸b video tutoriala jak renderowac w paincie

ps... fajne masz zdjecie na avatarze

Napisano
na swoja obrone mam to ze: poprostu nei mam dobrych doswiadczen z tym rendererem...

a masz wog贸le jakie艣? jakiekolwiek? mo偶esz cokolwiek na ten temat powiedzie膰?

bo wydaje mi si臋, 偶e raczej nie...

a fochowa膰 to wiesz, mog膮 si臋 dzieci w gimazjum na swoje kole偶anki...

ah... przepraszam... ty jeste艣 z gimazjum... tak mi przykro.

Napisano
"Aby by膰 wielkim, trzeba by膰 kiedy艣 ma艂ym"
Tia.... zgadzam sie... nie masz co sie srtesowac... bo zanim odkrylem v-raya robi艂em tylko w mentalu :)... ale to by艂 kr贸tki okres.... pamietam ze nawet kaustyke swoja dalem do contestu :)

ty jeste艣 z gimazjum... tak mi przykro.
nie musisz odrazu tak szorstko wyjezdzac :) na forum powinna panowac mi艂a atmoswera, a kupsko wylecia艂o (ten render)
Napisano

Tylko si臋 nie pobijcie.

To nie miejsce na dyskusje o rendererach.

Faktem jednak jest, 偶e z mentalem trzeba si臋 porz膮dnie zaprzyja藕ni膰, aby osi膮gn膮膰 z niego korzy艣ci.

Napisano
"Aby by膰 wielkim, trzeba by膰 kiedy艣 ma艂ym"

merv_: chyba nie zrozumia艂e艣 sensu tego cytatu...

na nikogo nie "wyje偶d偶am". po prostu znam r贸znic臋 pomi臋dzy z艂o艣liwym komentarzem a krytyk膮.

twoja "kupa" by艂a dobitnym przyk艂adem, za艣 twierdzenie 偶e mental jest plastikowy 艣wiadczy艂o o permamentnym braku wiedzy o jakimkolwiek rendererze o czym 艣wiadczy poni偶sza wypowied藕:

wg.mnie mantal jest palstikowy... nie lubie go... FU!!!

a mnie panowie od Matrixa nei obchodz膮

Pozdrawiam i jak dla mnie EOT

Napisano

Mental "umi" moim zdaniem i jezeli ktokolwiek zamieszcza prace p.t. "kieliszek" w "Finished works", to powinien zostac ukamieniowany....

Napisano

merv_ - spamujesz forum, jak nie masz nic m膮drego do powiedzenia to najlepiej nie pisz nic.

Napisano

hkropinski: liczysz GI na kartce i piksel po pikselku przenosisz kolory do painta.

Napisano

jak patrze na niektore posty to nie wiem czy sie smiac czy p艂aka膰, wiadomo render jest na maxa kijowy tym bardziej na finisza :/ w kaustyce to by艂o chociaz kaustyka jest denna mozna powiedziec ze to pomy艂ka nie kaustyka ale looz (poogl膮daj rendery MR`a kaustyki Tweetiego & Vorka).

Pracuj pracuj ale nie umieszczaj wszystkiego na forum co wyrenderenuje.

merv_- Mode spam on ci sie chyba w艂膮czy艂 !

Napisano

Dam Ci porad臋. Je偶eli zale偶y Ci na zrobieniu czego艣 ciekawego w 3D to nie bro艅 Bo偶e nie modeluj kieliszk贸w. Je偶eli zale偶y Ci na hiperreali藕mie to przy tak prostej scenie we藕 od mamy 2 kieliszki postaw na bia艂ej kartce do jednej wlej H2O a do drugiej winko. Zr贸b fot臋 a potem postaraj si臋 zrobi膰 to samo w 3D. Nawet osoba nie maj膮ca poj臋cia o grafice zauwa偶y, 偶e to jest sztuczne jak szcz臋ka mojej 艣p Babci.

Napisano

jak dla mnie tez EOT :) nie ma co sie awanturowac :) wog贸le wywale tego posta

Napisano

LUDZIE JA PIER**E! juz od dluzszego czasu obserwowalem posty zakladane przez patry'ego i zauwazylem ze niektorzy po nim jezdza (Kr3tz, merv ii... nie pamietam) a niektorzy naprawde daja jakies sensowne wypowiedzi.. moj drogi Kretzu Kr3tz'u czy jak ci tam.. chcialbym ci powiedziec ze sam moze dobrze sobie radzisz z grafika ale pasuje do ciebie fajne okreslenie ktore kiedys zaslyszalem:" Wy偶ej sra ni偶 dupe ma"... czlowieku czepiasz sie kolesia w kazdym watku ktory zalozy i potrafisz mu wypomknac ze ma dopiero 13 lat tymczasem sam masz 14 i twoje prace wcale nie powalaja... wiekszosc z nich to twoje poczatki a pozostale to moze z 2 autka, ktore przyznam, ze maja pozytywne komentarze... troche powagi czlowieku nadgorliwosc szkodzi a ty wcale nie jestes tutaj taki za***bisty tylko przez to ze jedziesz po gorszych od siebie a sam nie za wiele robisz. tez jestem za tym zeby skasowac ten watek.

Napisano

Heh... 1. patry sam zawsze prosil w swoich watkach o ocene, liczac na przychylnosc tekstem >pamietajcie, ja mam tylko 13 lat!

Napisano

Panowie, je偶eli macie jakie艣 prywatne spory do rozstrzygni臋cia to dlaczego nie zrobicie tego na gg/chacie itp. ? To jest forum dyskusyjne na temat grafiki komputerowej a Wy w艂a艣nie za艣miecacie koledze topic w galerii. Bo jaki by on nie by艂 to jest jednak render wystawiony w galerii a nie miejsce do pustych pogaduszek. Je偶eli wi臋c chcecie kontynuowa膰 takie dyskusje to prosi艂bym robi膰 to na priv.

Moderator贸w co艣 ostatnio nie wida膰 wi臋c poprostu dajcie sok贸j, a jakby jaki艣 mod tu zajrza艂 to wie co robi膰 ;)

Pozdrawiam

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci