Napisano 19 Wrzesie艅 200618 l Witam, taka ot scenka dla rozlu藕nienia :) 聽 聽 Rendering - Mental Ray Czas redneringu - 40min
Napisano 19 Wrzesie艅 200618 l patry: to samo dawa艂e艣 w Caustic Contest? imo praca nie dopracowana zar贸wno od technicznej strony (kszta艂t kaustyk, materia艂 szk艂a i o艣wietlenie), jak i od merytorycznej strony (nieciekawe 艣wiat艂o, zero w艂asnego pomys艂u). 聽 imo wr贸膰 do wip'a i szlifuj to dalej. 聽 Pozdrawiam
Napisano 19 Wrzesie艅 200618 l to chyba raczej do speed贸w si臋 zalicza. 聽 Za mocna ka艂styka, s艂aba jako艣膰 cieni, brak otoczenia i standardowe, czarne si臋 w szkle i wodzie odbija, ciecz nieciekawa (jaki IOR?) i za ma艂a podstawka lampki. 聽 Tylko szk艂o jako takie, ale trudno gotowe zepsu膰.
Napisano 19 Wrzesie艅 200618 l bardzo ma艂o b艂ysktliwa praca;] ile ja ju偶 takich kieliszk贸w widzia艂em...
Napisano 19 Wrzesie艅 200618 l K.A.P.A Patry we藕 w ko艅cu zr贸b jak膮s scen臋 konkretn膮 co mo偶na skomentowa膰
Napisano 19 Wrzesie艅 200618 l piksar ja odkrylem zawnetrzne fuj ;) to sie nawet do speed'a nie nadaje :) dobrze ze robisz takie prace ale zachowaj je dla siebie a nie wrzucasz na forum :) pozdro
Napisano 19 Wrzesie艅 200618 l ale 偶e艣cie go艣cia zjechali... biedny... patry musisz si臋 przyjrze膰 swojej pracy zanim j膮 ci艣niesz do "finished work" pracuj ch艂opie, pracuj! 聽 PS. A w tych kieliszkach to co? Woda i wino mia艂o by膰? :-P
Napisano 19 Wrzesie艅 200618 l Autor No tak, w tym po lewej jest woda, a po prawej winko :) PS wiem, 偶e do speeda si臋 raczej nadaje, ale kilka dni pracy to nie speed ;)
Napisano 19 Wrzesie艅 200618 l fu? Patry powiedz ty mi jedno... czmu ty tak kochasz tego mantala.... i dlaczego udajesz Kie艂bastera (?) w podpisie i dlaczego Nielot nie ma swojego avatara 聽 PS. Tweet to ty na avatarku ;P ??
Napisano 19 Wrzesie艅 200618 l Autor merv_ 1) co?? nie wolno w mentalu renderowa膰?? Dajcie spok贸j, ka偶dy renderer jest tak samo dobry i basta 2) a co to ma wsp贸lnego z t膮 prac膮?? 3) to chyba nie do mnie :D 聽 PS to ja :DDDDDDDDDDD
Napisano 19 Wrzesie艅 200618 l 2) czyli co.... i dlaczego udajesz Kie艂bastera (?) w podpisie czy i dlaczego Nielot nie ma swojego avatara 聽 a co do mentala.... mozna ale czy pr贸bowale艣 v-raya, maxwella, brazila i wko艅cu najlepszego ze wszystkich SCANLINE'a ?? :D
Napisano 19 Wrzesie艅 200618 l smieszne. fajnie ze trenujesz sobie rendering ale po co wystawiasz to na forum? 聽 BTW PS to ja :DDDDDDDDDDDwiecej "D", to az takie smieszne ze ja chce wiecej "D"!聽 EDIT: merv_ weez ja tu jem a ty mi takie rzeczy... :P ale jakie realistyczne tekstury xD po czwarte: poziom jaki zaprezentowa艂e艣 umieszczaj膮c ten (pardon) g贸wniany render jest 偶enuj膮cy - nie wspomn臋, 偶e naprawd臋 wchodz膮c na max3d.pl nie mam najmniejszej ochoty ogl膮da膰 g贸wien!! lepiej ujac sie tego nie da...
Napisano 19 Wrzesie艅 200618 l merv: po pierwsze: tak to ja na avatarze 聽 po drugie: wyb贸r renderera zale偶y od u偶ytkownika, jak kto艣 zechce to b臋dzie renderowa艂 nawet w paincie i nikt mu tego nie zabroni 聽 po trzecie: mental jest bardzo dobrym rendererem - trzeba go tylko umie膰 obs艂u偶y膰 a nie robi膰 na pa艂e i na艣ladowa膰 ustawienia innych btw: panowie z Warner Bros uwa偶aj膮 inaczej i wykorzystali mentala przy renderingu do Matrixa 聽 po czwarte: poziom jaki zaprezentowa艂e艣 umieszczaj膮c ten (pardon) g贸wniany render jest 偶enuj膮cy - nie wspomn臋, 偶e naprawd臋 wchodz膮c na max3d.pl nie mam najmniejszej ochoty ogl膮da膰 g贸wien!! 聽 radz臋 powaznie potraktowac moje s艂owa. dyskusja zesz艂a na psy wi臋c nie ma sensu dalej jej prowadzi膰.
Napisano 19 Wrzesie艅 200618 l merv_ - zaprezentowa艂e艣 dok艂adnie taki poziom jak na zamieszczonym renderku, dno totalne, a pisz膮c "mental jest plastikowy" udowodni艂e艣 偶e raczej nie masz zbyt rozleg艂ej wiedzy z zakresu CG. 聽 patry - wystarczy 偶e umie艣ci艂e艣 w caustic contest, wrzucenie pracki do galerii jest pewnie wynikiem zadowolenia z ni偶szego czasu rendera ;] Tak czy inaczej, testy zachowuj dla siebie. A tak wog贸le kaustyki masz nieco przepalone i my艣l臋 偶e mo偶na by zej艣膰 nieco z liczb膮 foton贸w. 聽 Pozdrawiam
Napisano 19 Wrzesie艅 200618 l a ten model nie jest m贸j :) http://ratemypoo.com/bottom.html zagl膮dnijcie sobie :) 聽 a mental... to jest forum chyba wolne :) ka偶dy ma prawo do wyra偶ania swej opinii... wiec wg.mnie mantal jest palstikowy... nie lubie go... FU!!! a mnie panowie od Matrixa nei obchodz膮 聽 na swoja obrone mam to ze: poprostu nei mam dobrych doswiadczen z tym rendererem... 聽 btw: tweet zr贸b video tutoriala jak renderowac w paincie 聽 ps... fajne masz zdjecie na avatarze
Napisano 19 Wrzesie艅 200618 l na swoja obrone mam to ze: poprostu nei mam dobrych doswiadczen z tym rendererem... a masz wog贸le jakie艣? jakiekolwiek? mo偶esz cokolwiek na ten temat powiedzie膰? bo wydaje mi si臋, 偶e raczej nie... 聽 a fochowa膰 to wiesz, mog膮 si臋 dzieci w gimazjum na swoje kole偶anki... ah... przepraszam... ty jeste艣 z gimazjum... tak mi przykro.
Napisano 19 Wrzesie艅 200618 l "Aby by膰 wielkim, trzeba by膰 kiedy艣 ma艂ym"Tia.... zgadzam sie... nie masz co sie srtesowac... bo zanim odkrylem v-raya robi艂em tylko w mentalu :)... ale to by艂 kr贸tki okres.... pamietam ze nawet kaustyke swoja dalem do contestu :) 聽 ty jeste艣 z gimazjum... tak mi przykro.nie musisz odrazu tak szorstko wyjezdzac :) na forum powinna panowac mi艂a atmoswera, a kupsko wylecia艂o (ten render)
Napisano 19 Wrzesie艅 200618 l Tylko si臋 nie pobijcie. To nie miejsce na dyskusje o rendererach. Faktem jednak jest, 偶e z mentalem trzeba si臋 porz膮dnie zaprzyja藕ni膰, aby osi膮gn膮膰 z niego korzy艣ci.
Napisano 19 Wrzesie艅 200618 l "Aby by膰 wielkim, trzeba by膰 kiedy艣 ma艂ym" 聽 merv_: chyba nie zrozumia艂e艣 sensu tego cytatu... 聽 na nikogo nie "wyje偶d偶am". po prostu znam r贸znic臋 pomi臋dzy z艂o艣liwym komentarzem a krytyk膮. twoja "kupa" by艂a dobitnym przyk艂adem, za艣 twierdzenie 偶e mental jest plastikowy 艣wiadczy艂o o permamentnym braku wiedzy o jakimkolwiek rendererze o czym 艣wiadczy poni偶sza wypowied藕: wg.mnie mantal jest palstikowy... nie lubie go... FU!!! a mnie panowie od Matrixa nei obchodz膮 聽 Pozdrawiam i jak dla mnie EOT
Napisano 19 Wrzesie艅 200618 l Mental "umi" moim zdaniem i jezeli ktokolwiek zamieszcza prace p.t. "kieliszek" w "Finished works", to powinien zostac ukamieniowany....
Napisano 20 Wrzesie艅 200618 l tweety -> jak sie renderuje w paincie?? :D:D chyba mnie zainspirowa艂es:DDD pozdr
Napisano 20 Wrzesie艅 200618 l merv_ - spamujesz forum, jak nie masz nic m膮drego do powiedzenia to najlepiej nie pisz nic.
Napisano 20 Wrzesie艅 200618 l hkropinski: liczysz GI na kartce i piksel po pikselku przenosisz kolory do painta.
Napisano 20 Wrzesie艅 200618 l jak patrze na niektore posty to nie wiem czy sie smiac czy p艂aka膰, wiadomo render jest na maxa kijowy tym bardziej na finisza :/ w kaustyce to by艂o chociaz kaustyka jest denna mozna powiedziec ze to pomy艂ka nie kaustyka ale looz (poogl膮daj rendery MR`a kaustyki Tweetiego & Vorka). Pracuj pracuj ale nie umieszczaj wszystkiego na forum co wyrenderenuje. merv_- Mode spam on ci sie chyba w艂膮czy艂 !
Napisano 20 Wrzesie艅 200618 l Dam Ci porad臋. Je偶eli zale偶y Ci na zrobieniu czego艣 ciekawego w 3D to nie bro艅 Bo偶e nie modeluj kieliszk贸w. Je偶eli zale偶y Ci na hiperreali藕mie to przy tak prostej scenie we藕 od mamy 2 kieliszki postaw na bia艂ej kartce do jednej wlej H2O a do drugiej winko. Zr贸b fot臋 a potem postaraj si臋 zrobi膰 to samo w 3D. Nawet osoba nie maj膮ca poj臋cia o grafice zauwa偶y, 偶e to jest sztuczne jak szcz臋ka mojej 艣p Babci.
Napisano 20 Wrzesie艅 200618 l jak dla mnie tez EOT :) nie ma co sie awanturowac :) wog贸le wywale tego posta
Napisano 20 Wrzesie艅 200618 l LUDZIE JA PIER**E! juz od dluzszego czasu obserwowalem posty zakladane przez patry'ego i zauwazylem ze niektorzy po nim jezdza (Kr3tz, merv ii... nie pamietam) a niektorzy naprawde daja jakies sensowne wypowiedzi.. moj drogi Kretzu Kr3tz'u czy jak ci tam.. chcialbym ci powiedziec ze sam moze dobrze sobie radzisz z grafika ale pasuje do ciebie fajne okreslenie ktore kiedys zaslyszalem:" Wy偶ej sra ni偶 dupe ma"... czlowieku czepiasz sie kolesia w kazdym watku ktory zalozy i potrafisz mu wypomknac ze ma dopiero 13 lat tymczasem sam masz 14 i twoje prace wcale nie powalaja... wiekszosc z nich to twoje poczatki a pozostale to moze z 2 autka, ktore przyznam, ze maja pozytywne komentarze... troche powagi czlowieku nadgorliwosc szkodzi a ty wcale nie jestes tutaj taki za***bisty tylko przez to ze jedziesz po gorszych od siebie a sam nie za wiele robisz. tez jestem za tym zeby skasowac ten watek.
Napisano 20 Wrzesie艅 200618 l Heh... 1. patry sam zawsze prosil w swoich watkach o ocene, liczac na przychylnosc tekstem >pamietajcie, ja mam tylko 13 lat!
Napisano 20 Wrzesie艅 200618 l Panowie, je偶eli macie jakie艣 prywatne spory do rozstrzygni臋cia to dlaczego nie zrobicie tego na gg/chacie itp. ? To jest forum dyskusyjne na temat grafiki komputerowej a Wy w艂a艣nie za艣miecacie koledze topic w galerii. Bo jaki by on nie by艂 to jest jednak render wystawiony w galerii a nie miejsce do pustych pogaduszek. Je偶eli wi臋c chcecie kontynuowa膰 takie dyskusje to prosi艂bym robi膰 to na priv. 聽 Moderator贸w co艣 ostatnio nie wida膰 wi臋c poprostu dajcie sok贸j, a jakby jaki艣 mod tu zajrza艂 to wie co robi膰 ;) 聽 Pozdrawiam