Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 241
  • Wyświetleń 22,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
no panowie z wrocka. ja jestem gotowy. z szefem załatwione - mam wolne więc mogę jechać :)

ktoś się wybiera? pikSar? Vorek? Barcisz? nielot? mkk3a? kannu? plastique? rowr?

Pozdrawiam

ja jadę na 75% jak narazie

jaki transport ? ford sierra turbo hiper ? ciapong ?

autem chyba taniej będzie (gaz)

2x380 km = 760 = 76 litrów LPG = 76*2,15=163 PLN + 1L oleju semi= 180PLN/4=45PLN

----------edit

moja dyrekcja - zmanipulowana- moge jechać - procen pewności 90%

Napisano

Traitor, akurat tego nie wiem, widziałem tylko ogłoszenia, nie chwalili się oferowanymi płacami...

Napisano

piksar musisz wziasc poprawke na to ze nie wiadomo czy 4 osoby pojada, na 99,9999999999& nie jade no chyba ze politechnika na ten okres przestanie dzialac :D

choc baardzo bym chcial :(:(

Napisano

nielot: za opuszczenie jednego dnia zajęć nie skreślą cie listy. poza tym ja wielokrotnie ouszczałem zajęcia na AM i jakoś dopuszczono mnie do sesji.

jeden dzień to tylko jeden wykład + może jedne laborki (zawsze do odrobienia zwłaszcza na polibudzie)

Napisano

to nie chdozi ze mnie wywala tylko ze nie chce tracic wykladow :D

bo trzeba by zdac do drugiego semestru ;)

Napisano

nielot :

"sleep with one eye open, gripping your pillow tight"

rodzinie się nie odmawia, ryba juz zapakowana

Napisano

no panowie Wrocławianie, do transportów gońcie czym prędzej ;)

Napisano

Wrocławiaki zbierać sie bo jak nie będzie kompletu w aucie to nie jadę !!!!!

Nawet Leru mówi że macie jechać

Napisano

a ty leru jedziesz??

piksar tak zachecasz, okaze sie ze bedzie az natto ludzi :D i beda musieli w bagazniku sie schowac ;)

Napisano

jesli pikSar jedzie to ja jade na 100%

Vorek jeszcze nie wie jak z pracą.

nielot: tak na serio: opuszczenie jednego dnia zajęć to nie tragedia. ja opuszcza średnio 10 dni w semestrze i jestem przy dyplomie :] poproś, żeby ktoś skserował ci notatki i notował co na czwartek i po sprawie.

Napisano

Śląsk brzmi dla mnie dobrze, nawet bardzo z racji zamieszkania, i jeżeli przy maxie 10 byłby pokaz gdzieś w pobliżu to strasznie bym się ucieszył :)

Ale realnie patrząc, to gdzieś w centrum powinno być, żeby ogólna ilość pokonanych kilometrów na dojazd byłaby najniższa, poza tym najwięcej ofert roboty w CG to też w Warszawie.

Ale i tak głosuje za Śląskiem, najlepiej w Katowicach :]

PS. Jedzie ktoś z śląska ?

Napisano

ano stało się... ;]

i na tym koniec z OFFtopami :D

nielot: namyśliłeś się w końcu? jedziesz z nami na roadshow?

Napisano

prawdopodobnie tez pojade zalezy jak z praca i studiami ale obstawiam 95 % na tak;) Leru szykuj sie:D

Napisano

nielot007 -> yeap, jadę :)

pikSar -> o popatrz, a skąd takie wieści ? ;)

Szymeq -> szczoteczka i antyperspirant już zapakowane ;)

Napisano
nielot007 -> yeap, jadę :)

pikSar -> o popatrz, a skąd takie wieści ? ;)

Mam dobre kontakty w twoim otoczeniu. Teraz jak WSI rozwiązali to trochę sie skomplikowało ale damy radę. Komuś powiedziałeś że jedziesz.

Napisano
ano stało się... ;]

Tweety moderator ? :P:P:P

Napisano
ano stało się... ;]

hyhy

dopiero co moda dostał i już jak się wozi ;)

Przypomniało mi się czemu to wrocław jest stolicą polski - największe zloty 3d! :]

Dawajcie do wawy zgraną ekipą jak zawsze Wrocławiaki :)

pozdrawiam

Napisano

Od nas będe ja z Pionierem, więc do zobaczenia na Roadshow ;)...

Napisano

Hmm, zastanawiam się czy też się nie zjawić - do kiedy się można rejestrować i ile dni to trwa?

Napisano

serwus :)

Traitor:

>>Swoja droga bardzo duzo wroclawskich grafikow wyemigrowalo do warszawy. Glownie przez brak roboty we wro.

prawda, prawda !!

żeby było jasne wszystko - to spotkanie w wawce jest 11 pazdzienika w srode ??.

Odnośnie transportu to napiszcie co to za autko i ile sie godzin jedzie :)

pozdrawiam :)

Napisano

kannu "Odnośnie transportu to napiszcie co to za autko i ile sie godzin jedzie :)

pozdrawiam :)"

Ford Sierra 1,6 - 1993 - gaz prędkość przelotowa max 120, ubezpieczona i z ważnym przeglądem, czas przelotu przy obecnych remontach i korku 40 minut o Oleśnicy 6-7 godzin.

Napisano

JA sie wybieram. Nie jestem tylko przekonany, do jazdy autkiem - nie lubie

jazdy 120 /h po drogach pełnych wariatów drogowych . No i nie wiem czy to

nie wkurzające z klaustrofobicznego punktu widzenia .

::::EDIT:::::

a tak a` propos pojazdó , to wczoraj (poniedziałek) ZDAŁEM NA PRAWO JAZDY (za pierwszym podejściem). Teraz czekam juz tylko na wydanie dokumentu :).

pozdrawiam i zycze powodzenia :)

Napisano

napisałem 120 zby nie wyjść na mięczaka.

zapytaj tweetiego jak jeżdzę.

napisałem 6-7 godzin biorąc pod uwagę że średnia prędkość wyjdzie nam 70km/h

po drodze duzo radarów a nam się nie śpieszy

Napisano

No i ta droga do warszawki jest tak tragiczna, ze nie ma mozliwosci uzyskac sredniej predkosci 100km nawet..no chyba, ze wyprzedzajac caly czas na tata wariata czyli na czoloweczki.

Kannu - W koncu!! I GRATULUJE!! no i za pierwszym PODEJSCIE - REWELKA .

Napisano

hmm może i ja wpadnę na roadshow, opuszczenie jednego wykładu jakoś przeżyję, a tak w ogóle to ciekawe są te prezentacje? jako ze nie byłem wcześniej na czymś takim to nie wiem

ps. proszę nie komentować ilości moich postów :)

Napisano

Witam jednopostowca na forum!!!

A co do zjazdów: w zeszlym roku było bardzo fajnie, tylko jest jedna uwaga: wsio jest po angielskiemu, więc ci, co go słabiej znają moga tylko śledzić ruchy myszki po ekranie i traktowac to jak wideotutek bez dźwięku... :)

Napisano

dobra wiadomość mam już agendę!!!

po angielskiemu bo dopracowywujemy ale bedzie taka na 99%

9.30 Registration

10.00-10.30 Introducing Autodesk/Maya/Max + LC plan (Richard Morawiec)

10.30-11.00 coffe break

11.00-12.00 3ds Max 9 (Kevin Booth)

12.00-13.00 lunch break

13.00-14.00 Maya 8 (Patrice Paradis)

14.00-14.30 Motion Builder 7.5 (Patrice Paradis)

14:40-15.00 HP presentation

15.00-15.30 Combustion 4 (Kevin Booth)

15.45-17.00 Imagineer Systems (Mokey, Monet, Motor) Allan Turner & Phil McLauchlan

17.15-17.30 Applle iPod toss (We will give 3 iPods to the people who registered and actually be there in the end of the show)

Napisano

fajnie ;)... z tym, ze > biorac pod uwage to co napisal SHOGUN... spoko mi tam angielski nie przeszkadza- przeszlo sie fallouta i baldura po angielsku to sie teraz umie ;) ale moja uwaga jest taka> moze by stal asystowal tam tlumasz z boku i na koncu pokazu widownia mogla by zadac niezreczne pytania panom z autodesku?... np.> czemu mi sie dzisiaj w pracy max wywalil 17 razy do pulpitu bez zrobienia autobacka ;(?... a tak na serio to mysle, ze zadawanie pytan bylo by fajne.

Napisano

Czas na zadawanie pytan znajdziemy. Po polsku i po angielsku - damy rade jak co będziemy tłumaczyć:) Richard ma polskie korzenie osobiscie z nim po polsku rozmawiałem z Kevinem cięzej ale jakoś sobie poradzimy:)

Niestety na pytanie postawione przez kurta /nt.17razy/ nie odpowiemy tak poprostu:( bo jak wiecie to mogło być wzystko:)

ale pytania warto zadawać - postaramy sie odpowiedzieć;)

Napisano

mam jeszcze do Was 2 pytania:

czy pozycja w agendziena temat stacji roboczych HP jest interesująca?

kto bardziej zainteresowany maya a kto 3ds max ?

Napisano

tomekb_jrpvp: super wam to idzie :) jestem pod wrażeniem :] ja z chęcią obejrzę i to i to. HP workstations też brzmi interesująco.

kannu: pikSar prowadzi a jedziemy my czyli ja i być może vorek (jak uda mu sie załatwić wolne w pracy).

Pozdrawiam

Napisano

pomijajac to ze na edit poly max wciaz sie wywala... mysle, ze wszyscy sa zainteresowani plotka o tym, ze nie bedzie maxa 10 i mayay 9 tylko powstanie 1 kombajn :o > max i maya w 1. 90% grafikow, ktorych znam sa troche zaniepokojeni, poniewaz juz teraz programy te(max bardziej chyba) sa niestabilne, a jak doda sie mase pluginow i modolow to czeka nas .... 4 GB ram minimum i ciezka, niestabilna praca? ( poza tym, na ta chwile max jest popularniejszy...)

ps. mowa o HP jak dla mnie jest malo interesujaca :o

Napisano

1. Mogę pomóc w tłumaczeniach jakby co. Ale pewnie sobie poradzicie

2. HP obejżeć można ale Polska ciągle za biedna na markowe stacje robocze.

3. najbardziej interesuje mnie czy przyszłość May'i i Maxa pójdzie drogą Shake'a. Bo to oznacza brak kontynuacji i problemy. A problem jest taki, że chce dodać Maxa do aplikacji używanych i pytanie czy warto.

Napisano

3. najbardziej interesuje mnie czy przyszłość May'i i Maxa pójdzie drogą Shake'a. Bo to oznacza brak kontynuacji i problemy. A problem jest taki, że chce dodać Maxa do aplikacji używanych i pytanie czy warto.

myślę , ze to pytanie pojawia sie na ustach milionów userów :)

Nikt pewnie nie powie słowa mogącego zagrozic pozycji maxa na rynku - zaowocowałoby to pewnie spadkami ilości kupowanych licencji ( wcale nie taniego ) maxika :).

BTW, czy autodesk ma swoje akcje na giełdach ? - ktos sie orientuje ?

Napisano

serwus tomekb_jvrp :)

mam jeszcze do Was 2 pytania:

czy pozycja w agendziena temat stacji roboczych HP jest interesująca?

kto bardziej zainteresowany maya a kto 3ds max ?

wydaje mi sie , ze stacje HP mogą byc interesujace - ale to kwestia tego, co i w jaki sposób bedzie pokazywane :)

Odnośnie softu , to ja : maxik, kaydarka. Majką też nie pogardzę.

Będzie coś z ukierunkowaniem na animacje ?

Napisano

tomekb_jrpvp -> ciekawa ta agenda. Ja mayę raz w życiu widziałem na oczy ale pewnie z chęcią popatrzę. Czekam również na prezentację combustion4.

Będzie jakiś czas na pytania po prezentacjach ? Kilka bym z chęcią zadał ;)