Kubaswielgus Napisano 16 Listopad 2008 Napisano 16 Listopad 2008 Tadzio bardzo ladnie. Najabardziej podobają mi się te żarówki. Tylko zasłonki wyglądają jak z wosku.
pressenter Napisano 16 Listopad 2008 Napisano 16 Listopad 2008 No własnie, hcpiter mógłbyś się kiedyś podzielić materiałem zasłon. :P
mikodelini Napisano 16 Listopad 2008 Napisano 16 Listopad 2008 No własnie, hcpiter mógłbyś się kiedyś podzielić materiałem zasłon. :P podłączam się do prośby :)
siwy Napisano 17 Listopad 2008 Napisano 17 Listopad 2008 render wypasiony, pobawiłbym się jeszcze kolorkami 1
Fargate Napisano 17 Listopad 2008 Napisano 17 Listopad 2008 znacznie lepiej, poprawiałeś shading czy udało ci się tyle wyciągnąć w ps?
etyr11 Napisano 17 Listopad 2008 Napisano 17 Listopad 2008 Przepraszam, ze tak pozno odpisuje , zle czasu nie bylo. Dzieki chlopaki za rady, na pewno poprawie ww. rzeczy w finale. polishai- niestety pomieszczenie tak klaustrofobiczne , ze zeby cokowiek pokazac trzeba robic kosmiczna ogniskowa (przynajmniej tak mi sie wydaje:)
Touch Napisano 17 Listopad 2008 Napisano 17 Listopad 2008 grigoriob, przesadziłeś z odbiciami na asfalcie i spraw sobie jakąś seamless'ową trawkę;)
pressenter Napisano 17 Listopad 2008 Napisano 17 Listopad 2008 grigoriob: bardzo fajnie, tylko jak Touch mówi, tiling trawy, i... czy Ty już czasem kiedyś tego nie robiłeś? A tło dodane w PS czy jak to się robi? xD . .
hcpiter Napisano 17 Listopad 2008 Napisano 17 Listopad 2008 swiatlo spoko ale te meble na wysoki polysk jak z PRLu :) Zaslony wyszly bardziej jak mleko ;) Pozdrawiam :)
pressenter Napisano 17 Listopad 2008 Napisano 17 Listopad 2008 swiatlo spoko ale te meble na wysoki polysk jak z PRLu :) Hehe, no fakt, troszkę, ale to nie mój projekt. ;) PRLyzm jeszcze potęguje to drewno, bez tej kolorystyki by tak nie wyglądały... tzn tak źle. ;) Zaslony wyszly bardziej jak mleko ;) No cały czas mam cholerny problem z materiałem dla nich. :| Dzięki za uwagę, spróbuję jeszcze powalczyć. ;)
Morphe Napisano 18 Listopad 2008 Napisano 18 Listopad 2008 Taki domek z wiekszego osiedla do testow - nie jest skonczone wszelki detal, ale musialem cso na szybko zrobic, mam nadzieje ze sie udalo :)
siwy Napisano 18 Listopad 2008 Napisano 18 Listopad 2008 fajne szkło, zieleń, światło. Dachówa wydaje się za duża, deski na podbitce też. Luksfery kiepsko wyszły. Ludzie, wiadomo 3d więc nierealistyczne. Poza tym super jak zwykle.
!Ewert Napisano 18 Listopad 2008 Napisano 18 Listopad 2008 Dachówka wali w oczy mocno. taki materiał szyb nie pasuje do takich domków, imo. fajne jesienne liście
adam_m Napisano 18 Listopad 2008 Napisano 18 Listopad 2008 Morphe to jest vray? Jesli tak to czy mógłbyś podać ustawienia materiału szyb? Oprócz dachówek i ludzi wszystko mi się podoba.
pressenter Napisano 18 Listopad 2008 Napisano 18 Listopad 2008 Mamba: dzięki. :) Morphe: dachówki się nie czepnę, bo o ile pamiętam, to ktoś faktycznie taką produkuje, a i fajnie się tutaj prezentuje. Ciekawym rozwiązaniem są te okna we wcięciach, z drewnem dookoła. Zdradzisz może jaka tam jest grubość ściany, a jaka drewna? Rynienki na łączeniu połaci dachów troszkęszerokie mi się wydają, a za to bardzo płytkie, ale mogę się mylić. Mocowanie drabinek dla roślinności do dachu chyba sobie troszkę odpuściłeś. ;) Brak dachówek do odprowadzania wilgoci, chyba że jest to rozwiązane jakoś inaczej? Co do wiz to gratki dbałości o detal. Źdźbła trawy wychodzące z kostki... masakra, no i te liście też ekstra. ;) Gryzie troszkę pustka we wnętrzach, ale rozumiem, że z tym coś jeszcze będziesz robił. Troszkę może na szkło bym jakiś lekki zielony lub niebieski fog narzucił, ale reszta super.
etyr11 Napisano 18 Listopad 2008 Napisano 18 Listopad 2008 pressenter- ładne światło. Mocno razi to błyszczące drewno. Morphe- im niżej tym lepiej. Ogólnie poprzednicy wytknęli błędy, mimo to trzyma poziom. Zniekształcałeś szyby?
pressenter Napisano 18 Listopad 2008 Napisano 18 Listopad 2008 etyr11: dzięki, niestety drewno to wymóg klienta. :|
Morphe Napisano 18 Listopad 2008 Napisano 18 Listopad 2008 To jest vray - bez codow - zrobione na reinhardzie, tak jak zawsze, sun +sky, hdri na odbicia, pokrecone turbidity, sila swiecenia, dobrane kolorki i tyle... Co do dachowki - taka wlasnie jest w sprzedazy, i jest dobra, w 95% identyczna ;) co do szyb - nigdy z fogiem nie robilem, nie wiem czy jest sens - czy bylo by wiele widac hmm... A czym pasuja do tego typu domku? mi pasuja:) klinetowi sie podobalo... ogolnie kolorystyka, wykonczenie materialami jest moje, bo od architekta domek wyszedl troche jak taka "duzy domek" i chcieli to unowoczesnic, wiec jak pojechalem to sie okazalo ze warunki zabudowy nie puszczaja, jak cos moge pokazac "moja" wersje tego domku.
viz.k Napisano 19 Listopad 2008 Napisano 19 Listopad 2008 pressenter maly przelom widze, fajny render i inny (lepszy) niz twoje poprzednie:) morphe jak zwykle pieknie, ujecia troche szersze bym dal, pokazujace ciut wiecej otoczenia ode mnie przerobiona lazienka dawana juz tu wczesniej
pressenter Napisano 19 Listopad 2008 Napisano 19 Listopad 2008 polshai: dzięki, miło. :) A co do łazieneczki... a ja bym diplacenął ten rustykal, o! :D Edit:/ Hmm, chociaż coś tam chyba jest, jakiś bump czy coś, ale... nie w tą stronę czy mi się wydaje?
demigod Napisano 19 Listopad 2008 Napisano 19 Listopad 2008 Morph cudko dbalosc o detal i smaczki miazdzy kolrki ladne szybki jakis noise dawlas lub cos ?? szacunek
!Ewert Napisano 19 Listopad 2008 Napisano 19 Listopad 2008 cóż za piekne błędy irr :/ to ejst stara scena robiona dziś na szybko. w innych bedzie duuużo lepiej.
pressenter Napisano 19 Listopad 2008 Napisano 19 Listopad 2008 Przyznam Ci się, że troszkę mało widać. Duża przestrzeń na małym renderze, ale fakt, błędy irr widać i tak. ;)
!Ewert Napisano 19 Listopad 2008 Napisano 19 Listopad 2008 Przyznam Ci się, że troszkę mało widać. Duża przestrzeń na małym renderze, ale fakt, błędy irr widać i tak. ;) Kazali dawać nie wieksze rendery niż 900p na szerokość to daje :P Dzieki
!Ewert Napisano 19 Listopad 2008 Napisano 19 Listopad 2008 oj Black Mamba słabiutko słabiutko Ale przez te błedy irr czy w ogole słabo?
Georgas Napisano 19 Listopad 2008 Napisano 19 Listopad 2008 Ale przez te błedy irr czy w ogole słabo? irr to jedna sprawa ale słabiutkie światło to drugie.
Kubaswielgus Napisano 19 Listopad 2008 Napisano 19 Listopad 2008 Swiatło bardzo fajne, ale zasłony dają nienaturalnie mocne cienie.
hcpiter Napisano 19 Listopad 2008 Napisano 19 Listopad 2008 skala ci sie skopala przedewszystkim :) kamera za nisko, spoty halogeny troszke oczy ale swiatlo ladne i czyste :)
demigod Napisano 20 Listopad 2008 Napisano 20 Listopad 2008 Pionix ladne ladne ale jakos mi brakuje twoich wizek interiorow ;] czysto tzn po "Pionixowemu" :D Tadzio bardzo ladne kolor scian bialy fajnee mi sie podoba (ehh te biale kolory moja zmora)
tadzio Napisano 20 Listopad 2008 Napisano 20 Listopad 2008 Dzieki Panowie za komentarze:) Pozdrowko. Peace:*
viz.k Napisano 21 Listopad 2008 Napisano 21 Listopad 2008 dobry motyw z psem, nadaje fotorealizmu, wyglada jakby patrzyl w obiektyw tego kto robil zdjecie:) budynki i drzewa spoko ale sama ziemia, trawa, krzaczki i chodniki do dopracowania przypomnialo mi sie ze klient w wizce interiora tez raz psa sobie zazyczyl za oknem (crop z wiekszej calosci)
grzegerz Napisano 21 Listopad 2008 Napisano 21 Listopad 2008 polshai hehe ogolnie na szybko robione sporo bugów jes ale moze jeszcze bedzie okazja poprawic trawa mi sie ztailowala strasznie. moze bedzie okazja dopracowac. a twoj interior bardzo fajny:D co do pieska to zawsze moze dodac troche realizmu:)
!Ewert Napisano 22 Listopad 2008 Napisano 22 Listopad 2008 polshai- czy nogi krzeseł nie generują cienia?
viz.k Napisano 22 Listopad 2008 Napisano 22 Listopad 2008 e tam, dobrze jest:) nie wiem, moze i powinny rzucac ale jakos nie rzuca sie to w oczy jako bug
SWRSC Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 test MR jak za dawnych czasów: photony, kaustyka, fg, dof, tralalla mam ochote na animacje tej wody z kaustyka.
JohnZi Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 no i aberracja:) ladnie wyszlo, zanimuj jak Ci sie nudzi:)
MaGuu Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 konkurs, którego nie udało się wygrać :P wizualizacje za słabe na oddzielny wątek, więc lecą tutaj. ANIMACJA-INTEGRALNA CZĘŚĆ PREZENTACJI - otwierac w WMP :) ... ... peace.
!Ewert Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 ogolnie jest ok..bardzo ok..ale jak być dał jakies drzewo przed oknem żeby dawało fajny cień to było by dużo lepiej. Strasznie ostre cienie masz
Rekomendowane odpowiedzi