bolitic Napisano 5 Czerwiec 2010 Share Napisano 5 Czerwiec 2010 Sroka8888: super kuchnia, w czym renderowane? Lukasz_D: bardzo fajne swiatlo! Wyglada to na Indigo ale sam nie wiem Bonifatz: fajny exterior, zielen niczego sobie, ale cos mi nie pasuje z niebem, chyba za ciemne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sroka8888 Napisano 5 Czerwiec 2010 Share Napisano 5 Czerwiec 2010 boliti: Renderowane w Vray co do kuchni to jeszcze muszę trochę nad nią posiedzieć bo nie do końca mnie zadowala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 5 Czerwiec 2010 Share Napisano 5 Czerwiec 2010 final: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 5 Czerwiec 2010 Share Napisano 5 Czerwiec 2010 fajne te deski Bonifatz, to własnej produkcji tekstury czy gdzieś można je znaleźć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 5 Czerwiec 2010 Share Napisano 5 Czerwiec 2010 No deski fajne, to arroway chyba, ale sam render troszkę jakiś taki płaski. Nie wiem czy kontrastu zabrakło czy coś, ale robiłeś dużo lepsze, że już nie wspomnę, że mogłeś na kamerę korekcję narzucić, bo Ci się wszystko rozjeżdża ku górze. ;) A, i może jakieś fajniejsze listki na żywopłoty, bo nie wiem czy to wina światełka, ale teraz wygląda jak solid green na całości. Sorry za tyle krytyki, ale mam nadzieję, że będzie konstruktywna. :) Pozdrawiam Szymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 5 Czerwiec 2010 Share Napisano 5 Czerwiec 2010 Bonifatz: Trawka to disp ? Jeśli tak to jak robisz te nieregularne odchylenia źdźbeł trawy? w sensie ze wszystkie nie są prostopadle do płaszczyzny w górę. Jak model to nie było pytania ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 5 Czerwiec 2010 Share Napisano 5 Czerwiec 2010 (edytowane) Loki : Tak deski to Arroway pressenter : w pełni się zgadzam! parę rzeczy jeszcze kuleje ale to wszystko przez to ze znowu mało czasu. A co do listków to takie były na refce i mi się spodobały :) Nvidia : trawa to mesh dzieki za komenta! eidt : komplet renderów domu (11:00, 18:00, 20:30) Edytowane 5 Czerwiec 2010 przez Bonifatz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 5 Czerwiec 2010 Share Napisano 5 Czerwiec 2010 moim zdaniem 3 (wieczorny) najlepszy. Jest klimat - jest jakaś historia - tak trzymać. W dziennych za dużo się odbija w oknach moim zdaniem, i mogłeś ten żwir dać na całej drodze do podjazdu (bo teraz tak na dobrą sprawę nie bardzo wiadomo skąd się tam wziął. 1 i 3 mają fajne niebo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 6 Czerwiec 2010 Share Napisano 6 Czerwiec 2010 lampka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 6 Czerwiec 2010 Share Napisano 6 Czerwiec 2010 indian - mozesz powiedziec cos o postprodukcji do tej lampki? Bardzo fajnie. TwoSided? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebx Napisano 6 Czerwiec 2010 Share Napisano 6 Czerwiec 2010 Test światełka volumetrycznego: Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 6 Czerwiec 2010 Share Napisano 6 Czerwiec 2010 @sebx niby fajnie ale czemu xbox jest pusty? kupowałeś w mediamarkcie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebx Napisano 6 Czerwiec 2010 Share Napisano 6 Czerwiec 2010 indian- Twoja lampka też spoko,heh w tesco :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 6 Czerwiec 2010 Share Napisano 6 Czerwiec 2010 Światły testy... . Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 6 Czerwiec 2010 Share Napisano 6 Czerwiec 2010 indian - ciekawy efekt pressenter - bardzo ładne światełko tylko ten brązowy teren nie pasuje tutaj i coś odemnie test wnętrza z pewnymi brakami tekstur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koton Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 (edytowane) jejku, pierwsze prace na forum :) moje pierwsze starcie z vrayem, trzeba je jeszcze trochę podrasować w photoshopie, kwiatki z evermotion,reszta moja Edytowane 7 Czerwiec 2010 przez koton Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 Tores: dzięki. Ziemia to tylko podkładka, na niej będzie scatterowana trawa, tylko nie chciało mi się jej do testów renderzyć. ;) Fajne światło w tym wnętrzu. koton: Szczerze to nie wiem co powiedzieć. Długa droga przed Tobą, szczególnie jeśli chodzi o design. :) Jeszcze kilka teścików: . . Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koton Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 hehehe wiem pressenter, nie mam nic wspólnego z architekturą ani wystrojem wnętrz, dla mnie idealny to materac na ziemi, biurko pod kompa i duże głośniki :) tak więc muszę się uczyć i zgapiać,a tutaj wszystkie meble z głowy na szybko żeby wstawić i oświetlić,oprócz tej kanapy którą zobaczyłem na jakiejś stronce. ale wiem że trzeba wstawiać vitrę, eamesa i krzesło barcelona:D najchętniiej bym się dowiedział co technicznie jest nie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jlidesign Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 Taki szybki test światła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 koton - pomijając tekst z vitra itd. to spojrz na podłogę w kuchni (skala), zastanów się czy widziałeś gdzieś kiedykolwiek takie zasłony jak masz w tej wlasnie kuchni czy zasłony z sypialni, lawe z takimi "nozkami" juz nie mowiac o tym, ze w tym nocnym to jest faktycznie noc i lokal chyba zamkniety bo swiatla glowne pogaszone, skora do niczego nie podobna, dwuteowniki albo szyny kolejowe w kuchni i sypialni ... w sumie ciezko mi zgadnac w jakim charakterze. Zyrandol w sypialni zupelnie zgubil skale, na podlodze deski to chyba nie heblowane dales (bump i odbicia). Te tynki w sumie lepiej wygladalyby gladkie. Sporo tego by sie jeszcze znalazlo - sam pomysl bo nie wiem czy komus bedzie sie chcialo wszystko wymieniac. Keep working jlidesign - lawa to moma, czy ktos jeszcze ma takie ? Swiatlotest na moje oko spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jlidesign Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 KaeMS dzięki,a co do ławy, to masz rację ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koton Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 dzieki KaeMs, pomęcze to jeszcze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 tores, smakowe, ino zycia w tym swietle i kolorach nima :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 Klient chce kremówkę niestety. Mi też nie pasuje kolorystyka więc pewnie zrobię na swoją stronkę coś w moim stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 co to takiego kremowka? znaczy ze takie neutralne mdle? czy jak... ja mowie ze wystarczylo by chocby jakso kontrast poprawic uwydatnic miejsca skad swiatlo wpada do wnetrza ja wiem? no chyba ze to juz nie bedzie kremowka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 kolory ciepłe beżowe i jasne wnętrze. Kontrast by tu trochę pomógł ale muszę niestety jeszcze rozjaśnić dach. Mdło się zapowiada:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sroka8888 Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 Szybki test nocnej wersji: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jlidesign Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 Sroka8888 wizualizacja jest OK. Świetne światło ale widok za okna psuje całe ujęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 Sroka, chyba gdzieś już widziałem tą kuchnię Drzewa wyciąłeś, barbarzyńco :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grafik3d Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 (edytowane) Sroka8888 wizualizacja jest OK. Świetne światło ale widok za okna psuje całe ujęcie. jak w/w widok na pierwszy rzut sprawia wrażenie 50 calowego TV tak odbić nie ma kuchnia nie istnieje i tak na dodatek taki materialik mecze na szyldy Edytowane 8 Czerwiec 2010 przez grafik3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 Tutaj nie chodzi o to, że widok za oknem jest zły. Brakuje po prostu odbić. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryba747 Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 Sroka: te lampki niby świecą a w szafkach żadne światło się nie odbija a okno wygląda faktycznie jak TV pozatym świetna wizka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 mysle ze widok jest zly, w kwesti ekspozycji... fota tla jest na dlugim czasie naswietlania, a kuchnia nie, bo jest doswietlona przez co wyglada dziwnie, to raz, dwa brak odbic kuchni wszybie, trzy brak odbic swiatel miasta w meblach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jlidesign Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 grafik3d masz racje " Plazma" :) jak nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toudajew Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 (edytowane) Witam wszystkich Moje prace zrobione w blenderze :) to tylko testy renderów, proszę o komentarze ------------------------------------------------------------------------------ http://www.newsfromtheworld.pl - Informacje ze świata IT http://www.youtube.pl/toudajew - Moje testy renderów Edytowane 8 Czerwiec 2010 przez Toudajew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toudajew Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 (edytowane) Druga tura :) ------------------------------------------------------------ http://www.newsfromtheworld.pl - Informacje ze świata IT http://www.youtube.pl/toudajew - Moje testy renderów Edytowane 8 Czerwiec 2010 przez Toudajew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 test drzew spod GrowFX: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaswielgus Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 Nie siedzę teraz przy komputerze stacjonarnym więc nie powiem dokładnie. W opcjach/ustawienia katalogów(lub coś takiego) jest podana ścieżka do miejsca gdzie autocad robi sobie automatycznie backup. Jest to ukryty folder, a nazwy plików są pozmieniane. Właściwy plik poznasz po rozmiarze i dacie utworzenia. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 no Bonifatz fajne te drzewa, troche za bardzo "powichrowane" niektóre gałęzie, ale ogólne wrażenie jest git malina. Jak wrażenia po przesiadce na GrowFX ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 Dzięki Loki! Na razie ciężko, w dużej mierze opieram się na wzorach dostarczonych z GrowFx'em. Generalnie jest odrobinę trudniejszy od onyxa. Wyzwanie teraz zrobić jakiegoś fajnego iglaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sroka8888 Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 Teraz lepiej czy nadal nie jest tak jak być powinno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 Dzięki Loki! Na razie ciężko, w dużej mierze opieram się na wzorach dostarczonych z GrowFx'em. Generalnie jest odrobinę trudniejszy od onyxa. Wyzwanie teraz zrobić jakiegoś fajnego iglaka. jak kupowałeś? u nich na stronie czy przez tego niemieckiego posrednika jakiegos? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 Loki : na Exlevel.com przez paypal i wyszlo PLN 1,554.72 za dodatkowe 50zl można dostać to na płycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 (edytowane) . . . . Sz. Edytowane 8 Czerwiec 2010 przez pressenter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 uuu woda press słabiutko :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jlidesign Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 uuu woda press słabiutko :( Nvidia zgadzam się :) musisz Szymonie popracować nad wodą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 Wiem, że kuleje, dlatego w sumie dałem. Ktoś tutaj ma jakiś taki ciekawy pomysł na kaustyki itp? Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
airmoss Napisano 9 Czerwiec 2010 Share Napisano 9 Czerwiec 2010 Bonifatz: a ja nie widze obrazka z drzewem, a growfx staralem sie ogarnac, gdy jeszcze trial dzialal :) Na poczatku moze zawily, lecz po stosunkowo niewielkim czasie spedzonym z programem, staje sie intuicyjny. Skoro juz przy drzewkach jestesmy, pytanie do wszelkich onyxowcow. Ilu mpoly trzymacie sie tworzac drzewa? Zrobilem brzoze i wyszlo 4m poly, duzo? malo? ok? Steams tez importujecie, czy odpuszczacie ten element drzew? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 9 Czerwiec 2010 Share Napisano 9 Czerwiec 2010 ja steams odpuszczam, zas bez jaj :). ilosc poly mhm.. to zalezy jakie mozna zrobic ciekawa brzozke co ma 500k poly, a mozna tez taka co ma 10 i wiecej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 9 Czerwiec 2010 Share Napisano 9 Czerwiec 2010 pressenter - daj z wnętrzami wkońcu Odemnie z serii szybkie centra handlowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi