Master Kiełbaster Napisano 26 Październik 2007 Share Napisano 26 Październik 2007 czemu na zewnątrz jest cieminiej niż w środku? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 26 Październik 2007 Share Napisano 26 Październik 2007 Takie tam xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 26 Październik 2007 Autor Share Napisano 26 Październik 2007 duże płatki metalowe..trochę za duże :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 26 Październik 2007 Share Napisano 26 Październik 2007 Nie mialo ich byc :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 26 Październik 2007 Share Napisano 26 Październik 2007 kaligraj - ucz sie wedlug tego http://www.grafica3dblog.it/vray_tutorial_interiors.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaligraj Napisano 26 Październik 2007 Share Napisano 26 Październik 2007 O widzisz tej streny nie widziałem ;P dziekuje serdecznie juz patrze co tam sie dzieje... jak by mi ktoś jeszcze poradził jak dojść do idealnego metalu w vray .. to był bym wdzieczny a chodzi mi o krany i takie inne bajery .... Metal piekny żywy metal !!!:)podpowiadano mi zebym walną w refract biały kolor (255 255 255) i po sprawie :( oj .... nie wyszło wiec podpowiedzi oczekuje ... w zasadzie to nie to miejsce na zadawanie pytań ale ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 26 Październik 2007 Share Napisano 26 Październik 2007 metal to sieknij w difuzie jasno szary, reflect daj na 5% białego, gloss na koło 0,9 i subdivis na minimum 30... dobrze wychodzi przy 50/60 ale tu każda dziesiatka strasznie wydłuża czas liczenia, no i to chyba tyle. nie moge zerknąć bo render idzie ;) pozdrawiam Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 27 Październik 2007 Share Napisano 27 Październik 2007 taki teścik studia ps. moje pierwsze :PP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 28 Październik 2007 Share Napisano 28 Październik 2007 słabo, jak to oświetlałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 28 Październik 2007 Share Napisano 28 Październik 2007 dlaczego światło jest wewnątrz auta? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 28 Październik 2007 Share Napisano 28 Październik 2007 tak dla jaj to zrobiłem bo nie umiem renderować pod wózkiem jest vrlight nad wózkiem omni light Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 28 Październik 2007 Share Napisano 28 Październik 2007 tutaj taki model plecioniaka: jakaś godzinka, render na niskich nastawach, żal życia:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 29 Październik 2007 Share Napisano 29 Październik 2007 tak dla jaj to zrobiłem bo nie umiem renderować pod wózkiem jest vrlight nad wózkiem omni light nie rób sobie jaj tylko ucz sie renderowac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 29 Październik 2007 Share Napisano 29 Październik 2007 haha, super model, szkoda że na rogach widać powtarzającą się teksturę :) Thunder poszukaj sobie tutków do robienia studia, oraz gdzieś na forum hkorpinski dał cały zestaw materiałów pod V-ray bubu > pokaż siatę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 29 Październik 2007 Share Napisano 29 Październik 2007 nie rób sobie jaj tylko ucz sie renderowac :) jak skończę ten model to się będę uczył ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 29 Październik 2007 Share Napisano 29 Październik 2007 Kamil siatke czego ?? samego auta czy calosci ?? jeszcze takie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 29 Październik 2007 Share Napisano 29 Październik 2007 oo79 render kiepski... na dwóch pierwszych podbij gi bo lewitacja jest wszechobecna ;) a na ostatnim dziwnie przeskalowane te sofy... ale za to klepki sie trzymają kupy ;) chociarz bumpik można by zwiekszyć ...u mnie solniczka z pieprzniczką ;] model z 15 min render 28 z ustawieniem matów całość koło godzinki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 29 Październik 2007 Share Napisano 29 Październik 2007 Ładne drewno :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawrok Napisano 30 Październik 2007 Share Napisano 30 Październik 2007 Witam, Testuje sobie studio, autko to audi S5 2008 :) Render: Vray. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 elegancki bampik maps ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liber Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 Bardziej wykładzina niz parkiet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 linoleum :P faktycznie glossa jest dużo za dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 Prosze bardz :] Lukasz_S jak by to byl Twoj model napewno bvym to napisal ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 Witam ! Taki test vray dirt :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 ja tez sie pobawilem: pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 fajne studio ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 nom bardzo fajnie wyszlo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 1 Listopad 2007 Share Napisano 1 Listopad 2007 Bubu super te twoje rendery studyjne są, hcpiter, JunioR, ładnie wyszły wasze rendery, szczególnie ten czerwony materiał ładny, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 1 Listopad 2007 Share Napisano 1 Listopad 2007 dzieki ale cos mi shading nie wyszedl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 1 Listopad 2007 Share Napisano 1 Listopad 2007 mrkrzysiek dzieki wielkie :* A mi shader :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 1 Listopad 2007 Share Napisano 1 Listopad 2007 hcpiter super shader :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 1 Listopad 2007 Share Napisano 1 Listopad 2007 za predko to sie nie liczyło a ten drugi to juz wogle... ponad 7h i to połowa.. pierwszy w półtorej sie wyrobił qmc+lc z sun modele moje (łyżka w jednym miejscu kańciata ale to sie poprawi ;P i podkładki za bardzo sie reflektują ;P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 1 Listopad 2007 Share Napisano 1 Listopad 2007 hmm a gdzie jest caustics? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 1 Listopad 2007 Share Napisano 1 Listopad 2007 spokojnie na wszystko przjdzie czas ;) narazie dokładam elementy i testuje materiały ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 1 Listopad 2007 Share Napisano 1 Listopad 2007 Georgas wielkie dziekuje :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 czesc ostatnio na ulicy znalazlem takiego ludzika drewnianego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 zdjecie popsuc kazdy umie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 zdjecie popsuc kazdy umie :D Nom, zgadza się. Bana mu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 Lukasz nie ma spojlera bo nieskonczony model ;) a bledy ma wiem :D Takie jeszcze dam se Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 Bubu bardzo lubię Twoje rendery studyjne, to już wiesz :) Ten też wydaje się dobry. Czyściutko, fajny klimat, ładne światło, "zmierzasz w dobrą stronę", he he Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 super... własnie straciłem 2 tygodnie roboty... z całego kompleksowego projektu domu zostały mi tylko te dwa rendery ponieważ plik maxa jest uszkodzony, merge nic nie daje a autobackupy już mają inny plik bo musiałem na chwile poprawic coś w innej głupocie. ;/ fuck;/... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 2 Listopad 2007 Autor Share Napisano 2 Listopad 2007 Bubu - pięknie! "Fresh like, unhh; Impala, unnh Crome hyrdolics, 808 drums" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razi91 Napisano 3 Listopad 2007 Share Napisano 3 Listopad 2007 Nice:D Robiłem mały teścik nowego vraya. Prosta scenka: plane, ściana(też plane), extrudowany spline, światła i boxy(i krzesło:D). Boxy(i krzesło) za bardzo efektu nie dały- miały rzucać cień, ale nie za bardzo go widać. Światła od góry bezpośrednio i od prawej odbija się od białej ściany (ostatnio dużo bawię się takimi efektami:D). Wygląda dość nieźle. Dodałem obrazy i już nie wyglądało aż ta fajnie(i zmieniłem światło troche): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackVasi Napisano 4 Listopad 2007 Share Napisano 4 Listopad 2007 A taki sobie teścik materiału i w pewnym stopniu oświetlenia :) i tak do końca nie wyszedł :D http://www.eor.yoyo.pl/cos.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 4 Listopad 2007 Share Napisano 4 Listopad 2007 A ja znowu swoje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 4 Listopad 2007 Share Napisano 4 Listopad 2007 Lis jak zawsze super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 4 Listopad 2007 Share Napisano 4 Listopad 2007 Lisie walnij tego kwiotka na tle jakieś ceglanej scianki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 4 Listopad 2007 Share Napisano 4 Listopad 2007 AG. Jak będą wszystkie to zrobię jakiś Render kiler sklep kwiatowy. A ceglana ścianka to scena jak każda inna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekdrze Napisano 6 Listopad 2007 Share Napisano 6 Listopad 2007 taki test exteriora , budynek to model evermotion archmodels wiec głupio by mi było to umieścic gdzie indziej. vrav 1.52 rc5 LWF PS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi