pressenter Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 @grigoriob: Ładne wykonanie, ale cieeeemno tam jak diabli, chociaż interior trochę doswietl, jak już chcesz taką wieczorno-nocną scenkę. A sam architekt to na prawdę szacun. No i w końcu to fornsworth. Ale dopracuj światło, bo pan Rohe by się chyba obraził. ;) @Tomuś: Bez obrazy, ale te rendery od Ciebie to mi się zawsze jakieś takie strasznie plastykowe wydają. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 nie na evereście tylko w Utah ;) a co nie tak z szybą? te odbite vraye? pressenter- spoko ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 Ale dopracuj światło, bo pan Rohe by się chyba obraził. ;) bardziej obraziłby się za proporcje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 hehe.... .te swiatło swieci jak by chciało a nie mogło..:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 szybka wizka mieszkanka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 kamienna ściana coś nie tak wyszła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 własnie wiem. Dziwne bo z bliska jest OK a im dalej to jakos dziwniej wygląda :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 powinno byc odwrotnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 rendernij fizyczną... może pomoże ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 nawet bym sobie nie pomyślał że można renderować inną kamerą : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 nawet bym sobie nie pomyślał że można renderować inną kamerą : ) to pomysl, ze mozna :] a test tutaj: (crazybump dla relaksu) VRay uzyty do renderingu :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 pionix: ten kamień to wygląda jakby miał bump w złą stronę. ;) peter_muler: heh, na to to nawet uwagi nie zwróciłem. JunioR: To jakiś maxwell lub fry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 takie, finalnie bedzie w szerokosci 8k pikseli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 nie za błyszcząca ta plazma? i kwiatek za żółty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 fajne wnętrze tylko faktycznie jak Master Kiełbaster pisze plazma za bardzo się błyszczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 super panowie, pokazujecie klase :) może nie za bardzo wyszło ale do wizek powinny starczyć choć troszkę za tłuste wyszły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glob Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 mmmm smakowite! az glodny sie zrobilem;P fajnie wyszly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 hehe. super :) Pokaz teksturke :) i model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 trochę jak hamburgery polane.. hmm nie ważne czym :P może popękaj ten lukier jakimś bumpem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 tex: http://images24.fotosik.pl/139/ee90722a7e25193f.jpg model koszmarny ale textura nadrabia i nie widac :) baza , potem nałozyłem tex i sobie brushem pojezdzilem http://images31.fotosik.pl/103/54677725709cbeca.jpg nie potrzeba takich szczegółów mysłe masterze to tylko do wizki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 paczus galante ;] a tu takie cus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Witam, mała poprawa. aha zamiana pomarańczorego na to co jest byla wymuszona przez szefa. http://img50.imageshack.us/my.php?image=forma2kopiasq9.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Georgas - pączki są świetne!:) Tomuś - widok za oknem coś nie ten teges...;) Za słabe do galerii to żeby jej nie zaśmiecać wrzucam tutaj. Wiem, wiem....pusto po lewej w ostatnim...taki projekt - ja tylko sprzątam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 tomuśtło za oknem wygląda koszmarnie :( pionix super, podzielisz się texturą kanapy ?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Pionix na architekture to dawaj!!! super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delf77 Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 pionix - dla mnie rewela , chcialbym takie robic ;/ zaświeć lampki na renderze 3 w przedpokoju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 pierwszy obrazek lewa strona jest prześliczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 zaslonki wyszly super pionix, jak robiles (wes zrób jakiego minitutoriala jak takie zrobic - dam ci punkt reputacji, obiecuje!) - material mi sie podoba bardzo :) Tomuś: ten niebieski na renderze to konieczność ? (spróbuj jakis czerwony / pomarańczowy o kilka tonów ciemniejszy od tego co masz na dechac - raczej nie powinno sie w jednym wnętrzu mieszac wielu barw [hehe wiedza wyniesiona z jedynego wykładu na temat wnętrz na jakim bylem na architektórze :D] a tak poza tym wnetrze niedoświetlone od strony kamery (daj jakis vraylight za kamerą, zeby choć troche poswiecilo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 pionix, bardzo ładnie . gratki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Loki jest światlo za kamera ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 no jest lepiej, ale jak mawia moja znajoma "szału niema" :) daj jakąś zieleninę jeszcze i bedzie orajt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delf77 Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 duzo lepiej gadzety na stolach ladnie wygladaj , obrazki i odbicia na nich dodaja smaczku tak sie zastanawiam nad ta szyba , moze zrobic jakis delikatny podzial szyb-bez stolarki -tylko same tafle szkla na np 1,5 m szerokosci .. i moze dodac jakies zaluzje pionowe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Loki - materiał zasłonki do pobrania (MAX 2008) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 pionix- rep4u eh juz nie moge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 wiem że to czepialstwo bo jest super, ale : - plac zabaw by sie przydał na trawie:D - nie podoba mi sie żółty kolor samochodu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Żółta asterka troche dziwnie wygląda a tak to bardzo zacnie :) No może jeszcze dodałbym jakąś teksturke na sciany budynku bo zwłaszcza słońcu "papierowo" wygląda. A drzewka to co to? Własna produkcja? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Pionix git wyszlo! Lis git wyszlo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Lis te kuupy na trawce plss zmien bo psuja zaj***** efekt ! Super ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delf77 Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 lis - miod - vraysun ? drzewa wysokie wrzucone w maxie ? - jest jakas metoda zeby komp wydolil przy tylu obiektach? ja dam 5 drzewek i mi sie sypie max przy liczeniu ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Onyx na bank . Proxy delf77 ;) fajny tut jest na stronie everów hcpiter- w golfa mają tam grać? nie może byc wszytsko idealnie piekne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 eh a ja myslalem ze to co mi sie wlasnie renderuje to fajny exterior jest :/ a teraz jak zobaczylem znowu prace Lisa, to z mojego podobają mi się trawniki tylko, damn it, 3h renderu i tylko trawnik fajnie wyszedl :/ Lisie drogi, jest szasna zebys zrobil jakiegos tutoriala na temat exteriorów ? (zwłaszcza niebo i refleksy, bylbym wdzieczny dozgonnie, a przynajmniej do piątku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Ja Ci moge powiedzieć ten tutorial teraz:D pierwszy exterior...drugi exterior...50 exterior...i zaczyna powoli wychodzić dobrze :) a jak zrobisz tyle co lis to wiesz nie bedzie Ci sie pisać tutków bo za duzo włozyłeś w to pracy. i racja imho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Duze drzewa z onyxa. małe moje. Na tutoriale czasu brak ale zrobiłem screeny z nastawów. Dobrze też wyłączyć visablity for gi, żucanie cieni itp dla szkła. wtedy liczy się szybciej i w środku jest jaśniej. Dobrze też za szybą dodać jakąś, zasłonkę, żaluzje. Szyby oczywiście dwustronne, nie żaden plane. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 jaki kolor mapping...xD dobrze wiedzieć i dobrze coś dostać za darmo;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Tomuśładnie ale ekran laptopa powinien odbijac (chociaz troche) i nie rozumiem skad ten niebieski fragment biurka. Lis rewela :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 tomus mozecie uzywac w pracy photoszopa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 daje jeszcze podgląd na szary model spec + bump Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi