Napisano 22 Listopad 200618 l Profeska jak zawsze :* Ty jesteś wogóle człowiekiem, czy jakimś cyborgiem?? :P Plisss pokaż siatki... :)
Napisano 22 Listopad 200618 l oo dawno nie zaglądałem a tu znów ten zgniło zielony kolor hehe nie no żartuje piękne czyste renderki musisz mi powiedzieć jak sie takie robi.
Napisano 22 Listopad 200618 l Witam!! no nie taki ladny modeling a ty ukrywasz pod plaszczem ciemnosci (??) :D piekna sprawa start oj piekna mamy na forum nurbsmaster'a teraz i polymastera siwtna sprawa :) moglbym tak cala noc chwalic ;P pozdro
Napisano 23 Listopad 200618 l Autor Touch: no bo lakierek ciemny dalem + HDRI z palcem gdzie juz sloneczko nie bije... Dawcio_m: dogadamy sie ;P nielot007: dla ciebie zrobie "render specjalny" z innym kolorem ;P i jaki tam polymaster... Ja sie ucze dopiero! damusTo: nie moge dowalic sloneczka bo w mapie HDRI juz sloneczko jest... A w fotke nie lepie tylko to jest w scenie - w mentallu nie potrafilem zrobic sztuczki zeby na HDRI byl rzutowany cien obiektu... :/ Dalem lekko jasniejszy ten kolorek: W finalnym renderach dal lepsza jakosciowo HDRI zeby to nie bylo takie rozmazane...
Napisano 23 Listopad 200618 l To może zintensyfikuj te mapę bo cherlawe to oświetlenie wyszedł ci realistyczny efekt letniego wieczór na toż przed 21:42
Napisano 23 Listopad 200618 l Autor No wasnie o to chodzi zeby to bylo pod wieczor :) Tam (na tej mapce) juz jest zachod slonca moznaby wnioskowac. Ale nie martw sie zrobie rendera w ladny sloneczny dzien :)
Napisano 23 Listopad 200618 l Wiktor znaczy ten sorrki 3D xtreme... ...a właśnie chciałem Ci przekazać kiedyś była grupa fenomenalnych komików, tworząca formację pod nazwą "Latający cyrk..." W jednym z filmów jakie wykonali jeden z nich zagrał rolę w której to wcielał sie w postać pomylonego płciowo. I pewnego dnia poprosił by od tej pory nazywać go Lorettą. Czekam tylko na cos takiego w Twoim wydaniu i nie wiem zupełnie dlaczego :p Wracając do meritum, może być i wieczór ja lubię romantyczny taki pod ręke te sprawy, Merol na placu parkuje pod knajpką jest ok tylko niech to żyje w harmonii z fotką i niech żyje bo to co zrobiłeś jest martwica totalna i wcale nie pasuje do fotki. Co do robienia tego w Mentalu to niestety nie jest tak proste opowiem ci o tym jak sie na gg pojawisz
Napisano 24 Listopad 200618 l Autor DamusTo: mowilem ci ze to juz jest nudne ;P hehehe Ty wiesz co :) Sciagam fajne nowe HDRI to moze trafie w Twoje gusta... Poza tym jak wiadomo nie jestem zwolennikiem studia bo mam zasade, ze auto nie bedace "w terenie" nie podoba sie mi :) Ja tez robie oponke i bieznik - przybrudze rowniez to wszystko. Teraz musze jej nadac profil boczny - najprawdopodobniej "W" no i oznaczenia gumy :) Robiac bieznik bralem pod uwage oszczednosc poly - tym razem nie szedlem na calosc ;P Ale uwazam, ze w miare wpada w oko.. Aaaa i przednia guma bedzie wezsza... A z tylu beda "lacie" :)
Napisano 24 Listopad 200618 l Autor qba: no i popatrz teraz na plac (otoczenie) jak bije po oczach... lakier ma byc ciemny bordo... Ale spoko mam pewnego pomysla na to zeby ladnie kontrastowalo :)
Napisano 24 Listopad 200618 l nie mam pytan do ciebie stary heh chyba nigdy sie nie dopatrze krzywizny w twoich modelach;) super
Napisano 24 Listopad 200618 l Nie łapie tego vraya czy to naprawde nie podlega edycji na poziomie renderere ??!!
Napisano 25 Listopad 200618 l Autor miwt: to zupelnie tak jak ja w Twoich rysuneczkach ;) damusTo: "...co ty wiesz o VRayu...??" ;P RA: moge poszukac ;P Dla pocieszenia powiem ze beda jeszcze inne fele w tym aucie w wersji finalnej :D ---------------------- No a teraz proby displ. Oczywiscie napisy beda inne na profilu - to jest tylko tescik :)
Napisano 25 Listopad 200618 l damus co ty wiesz o VRayu ?? ;P Damus pisze - Wiktor co Ty wiesz o VRayu ?? weź no to popraw a nie ćwierkasz mi tu
Napisano 25 Listopad 200618 l Te felgi mogą być ale uwazam ze lepiej ten samochód wygląda na orginalnych 19. No i ten bieznik opon tez nie pasuje, GL nie jest samochodem typowo terenowym ale ma opony MICHELIN 4x4 DIAMARIS, które są na troche wyższym profilu i maja zupełnie inny bieżnik. To taka uwaga dokładnie robisz swoje modele i stwierdziłem ze powinieneś wiedzieć o tym.
Napisano 25 Listopad 200618 l Autor kome: yyy to jakas aluzja byla..?? ;P damusTo: Ty to sie zawsze czepiasz ;P Diesel: tak zgadzam sie z tym co mowisz. Ogolnie beda 2 wersje: 1 troche taka w stylu "na dziko" a 2ga wersja bedzie miala juz normalne kola i lakier inny (jasniejszy) :)
Napisano 25 Listopad 200618 l Autor Dobra na dzisiaj koniec: Jutro zrobie zuzyty lekko bieznik i przybrudze (delikatniutko) te gumy :)
Napisano 25 Listopad 200618 l ale to wszystko czyściutkie, zero krzywizny, świetne możesz pokazać mi siatkę opony bez zagęszczenia??
Napisano 26 Listopad 200618 l Autor Georgas: opona nie ma MS tylko Smooth group zeby zaoszczedzic na poly. Jak zrobie wszystko to zapodam siatka :) Thunder: bumpem bym nie kombinowal bieznika... - radzej displace. Bieznik modelowany :)
Napisano 27 Listopad 200618 l Autor Dobra zrobilem nowa fele - poprawie ja jeszcze gdzie trzeba: Mowcie jak sie wam widzi?? Jak sie nie podoba to wroce do tej poprzedniej poki co bo sie mi juz chce ż... tymi felgami... ---------- I bonus: Bo damusTo mnie juz meczyl jakis czas o ta siatke ;P
Napisano 27 Listopad 200618 l No siata trochę przy gęsta ale ładnie równo i czysto, felga za mało wypukła popraw leniu ! PS Czekałem ze 40 min na ten render - MIAŁO ZA TO BYĆ ŁADNIE !! co ty tam naustawiałeś w tym rendererze nie wiem ale w mentalu wyszło by to w 40 sek do 1,2 minuty
Napisano 27 Listopad 200618 l Autor On nie trwal 40 minut tylko wiesz, ze ja biegam w domu bo ciagle "ktos cos po cos"...
Napisano 27 Listopad 200618 l Autor Tak wyglada (probnie) autko z tymi felami: Na dzisiaj koniec zabawy...
Napisano 27 Listopad 200618 l Wiktor -> nie obraź się, ale ta fela pasuje tu jak świniakowi siodło ;0 Ale jeśli już chcesz koniecznie fele o podobnym kształcie, to proponuję fęlgę OZ Opera ;) Peace.
Napisano 27 Listopad 200618 l 3D XTREME (jak ja nie mogę się przyzwyczaić do nowego nicka :() modelik mi się podoba. Co ciekawe ten lakierek też mi przypadł do gustu. I zostaw te felusie bo IMO ładnie się komponują z bryłą nadwozia. Pozdrawiam kolegę z nie tak odległych okolic Szczyrku i czekam na detale:)
Napisano 27 Listopad 200618 l mi też sie felgi podobają ale ich materiał jeszcze chyba zmienisz choć w sumie to cieżko o jakies ładne odbicia na nich bo są dość proste.
Napisano 28 Listopad 200618 l modelik cudo! mistrz! Kolor mi zdeczka nie podłazi. Felgi nie podobają mi się. nick bidny :D Pozdro.
Napisano 28 Listopad 200618 l Autor Nobody_Man: kwestia gustu... S.T.O.R.M: witam ziomala :) I ciesze sie, ze choc troche sie podobaja :) Dawcio_m: material zostal zmieniony - uprzejmie prosi sie o skierowanie oczu nizej ;P #Pawel: Kwestia gustu co do felg ;P (powtarzam sie chyba... ;) hehe ) Modelik malo dopracowany wg mnie... ---------------- Dobra robie kolorek dla tej felgi... Obserwuje felgi co leza w garazu i mecze to jak moge. Oto wstepny efekt...:
Napisano 28 Listopad 200618 l ooo no ładny materiał felgi, to mental? kształt też ok, tylko znaczek mercedesa przydałoby się bardziej wyeksponować.
Napisano 29 Listopad 200618 l Autor No ciesze sie, ze sie w miare podoba :0 Znaczek Merola poprawie - tam jeszcze bedzie jedna mapka displ. damusTo: o co Ci znowu qmpel chodzi?? :P
Napisano 29 Listopad 200618 l Autor Dobra... Wypolerowalem felgi troszke (nabraly charakteru - tak sadze), zrobilem oswietlenie bez HDRI (probki na razie) - chodzilo mi o oswietlenie nie studyjne tylko cos w stylu outdoor... Oto efekty: I sorry ze zawalam watek moimi postami jeden pod drugim... EDIT - 15:30:
Napisano 4 Grudzień 200618 l Autor Dobra... Odswierzam troche ten projekt - zaczalem robic listewki, plastiki, dodatki... W tym przypadku listwy boczne, to "cos" we wnece na rejestracje, i to "cos" pod zderzakiem. Jutro cd... Bede mial najprawdopodobniej wkoncu czas...
Napisano 4 Grudzień 200618 l Hehe, z brzydkich felg zrobił jeszcze brzydsze. Cudotwórca. :D Ale modele (felg też) wypas.
Napisano 4 Grudzień 200618 l 15 stron wątku myślałem że robisz silnik do GL...hehe...a tak na poważnie to bardzo ładnie;] felga mi sie podoba i auto mi też sie podoba;]
Napisano 4 Grudzień 200618 l Autor Witam! Dzieki chlopaki za mile slowa! Chcialbym poinformowac, ze projekt w tej formie (WIP) zostanie zawieszony przeze mnie na tym forum... Nie bede tlumaczyl dlaczego - mam powody. Jak ktos sie zawiodl to przepraszam z gory i obiecuje, ze w jakis sposob beda dostepne od czasu do czasu postepy moich prac. Pozdrawiam wszystkich! P.S. Jak mi przejdzie to moze wroce...
Napisano 4 Grudzień 200618 l A szkoda, bo zapowiadało się na prawdę świetnie... W każdym razie pracka fajowska :)
Napisano 5 Grudzień 200618 l o Kurde, No stary powiem Ci ze za..... biście to wychodzi :) tylko tak dalej, czekam na kolejny Upload :)