Jump to content

Postać 3D: The David

nielot007

Recommended Posts

nielot ... powiem tak ... niby robisz kolejny model i niby powinienes isc do przodu jesli chodzi o poziom, ale to ciągle stoi w miejscu :(. Ta główka nawet stylistycznie przypomina twoje wszystkie poprzednie modele. Po raz kolejny widze te worki pod oczami :\. Zapewne modelujesz używając ciągle tej samej topologi siatki ... moze trzeba to zmienic i zrobic krok do przodu jesli chodzi o skill? Główka póki co wygląda dobrze ale to chyba ciebie nie satysfakcjonuje :)

Nie traktuj tego jako jakis atak :) ktos to musi powiedziec :]

nie no sama glowe ale mam zamiar texturke zrobic i jakis render :)

eeee nie zgadzam się, zrób mu tyłek! ma fajny, szkoda marnować temat.

twój ma usta inaczej ukształtowane niż prawdziwy (prawdziwy ma nie takie szerokie, i inaczej wygięte), ale jeśli pokażesz tyłek to ust i tak nie będzie widać.

kąciki ust nie takie( u Ciebie jest za mały rowek czy wgłębienie), tak samo podbrodek.. załamanie na brodzie u Ciebie jest za krótkie w oryginale posówa sie bardziej do tyłu, jest gładsze i warga bardziej zarysowana, i sama zuchwa u Ciebie jakby jszla bardziej w góre niż na rzexbie. i nie wiem jak to hm ując.. ale ten zawijas na nosie... chyba sanozdrza sie to zwie jest u Ciebie za małe wstosunku do oryginału. przesuń pare vertexów do góry i będzie git.

podziwiam zapał do pracy nad organiką i życze powodzenia, dobrze Ci idzie. pozdrawiam

Dr0ck bier z niego przykład może wezmiesz to do siebe i dorobisz wiecej szczegolow panom "kaczorom":P

Nie martw sie... kaczor still in progress ;) Bedzie wiec wiecej szczegolow.

OFFTOPIC: Chwila nie obecnosci spowodowana byla wymiana systemu (czyt. format C:). Btw, wlasnie zaczalem swoja przygode z Linux'em (Ubuntu scislej mowiac) i szkoda, ze niemal wszystkie komercyjne programy do 3D nie wspolpracuja z tym systemem. Oczywiscie z tego powodu nadal mam rowniez WinXP, chociaz szczerze mowiac mam juz go dosyc...

Pozdro

WitaM!!

dzieki za wszystkie komentarze :)

teraz skoro mam cala twarz zabiore sie za poprawki wszystkoego o czym pisaliscie :)

z wloskami rzeczywiscie bedzie troche zabawy ale licze ze sobie poradze :)

siatke teraz bede poprawial bo tragiczna jest

pozdro

de98f987847dbd1d.jpg

1247aac86eda7894m.jpg

coraz mniej podobny.... i jak widze nie zrobiłeś poprawek tylko troche dorobiłes...

hehe wiedzialemze ktos to napisze bo sam to zauwazylem :)

ale to wina policzkow kotre bede poprawial :)

a poprawilem (troche ) siatke :)

pozdro

do postu BALDE'go ponizej poprawie poprawie ale w swoim czasie czyli juz nie dlugo :D

Nielot głowa wygląda fatalnie ... chciałes zrobic coś poważnego a nic nie rozplanowales :\. Maznołem teraz tak na szybko szkica siatki na tym posągu :) Bycmoze ten sposób nie jest idealny ale moze sie sprawdzi :)

f77ee11b-nielot-jpg.jpg

pzdr, i czekam wreszcie na porządny update :)

wygląda chudo, chyba przez to że nie ma tak zaokrąglonej żuchwy i pyzatych policzków jak prawdziwy

odstęp między nosem a buzią powinien być wyraźnie krutszy od odstępu buzia - podbródek

i podbródek masz ciut za ostry

widzę że już zaczynasz robić fałdy i bruzdy wokół oczu, osobiście bym się brała za takie detale dopiero jak ogólny kształt i proporcje będą przypominały bardziej oryginał, bo tak sobie utrudniasz poprawki.

No rewelka jak dla mnie!! :)

Tylko te zmarszczki na czole (czy jak to się tam zwie) chyba zbyt intensywne.

I siatka jakas taka... no dużo pięciokątów i trójkątów, ale i tak umiesz modelowac z klasą i tego nie widać na clay'u więc spoko :*